Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Έχω ένα μικρό παραθυράκι στο μπάνιο, είναι εφικτό να κοπεί ο τοίχος και να μεγενθυνθεί? Το μπάνιο μου δεν αερίζεται επαρκώς και μου δημιουργεί πρόβλημα το χειμώνα. Πόσο θα μου κόστιζε κάτι τέτοιο?
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Έχω ένα μικρό παραθυράκι στο μπάνιο, είναι εφικτό να κοπεί ο τοίχος και να μεγενθυνθεί? Το μπάνιο μου δεν αερίζεται επαρκώς και μου δημιουργεί πρόβλημα το χειμώνα. Πόσο θα μου κόστιζε κάτι τέτοιο? Το ανοίγεις καθόλου;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το ανοίγεις καθόλου; Μόνιμα ανοιχτό είναι αλλά έχει σίτα.
EmpGLOW Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 τουβλα ειναι, κομπρεσερ γκρεμισμα και καινουργια κασωματα και παραθυρο. Οσο παει το παραθυρο και 2-3 μεροκαματα σε εναν μαστορα αμα εχεις καποιες γνωσεις αλλιως πηγαινε σε εταιρια και παρε προσφορα, πανω απο 200ε δεν θα εδινα.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Μόνιμα ανοιχτό είναι αλλά έχει σίτα. Βαλε ανεμιστήρα μπάνιου τότε . 3
csontheline Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Έχοντας αντίστοιχο πρόβλημα με παράθυρο 50Χ50 εκ που βλέπει σε φωταγωγό (= ερχόταν όλη η τσιγαρίλα μέσα, η σκατίλα δεν μύριζε τόσο), πήρα χοντρό κόντρα πλακέ στο μέγεθος του παραθύρου, πήρα γωνιές και το βίδωσα έξω από το πλαίσιο (έβγαλα την σίτα και είχε χώρο το παράθυρο/φεγγίτης ή όπως λέγεται). Στην συνέχεια, αγόρασα έναν βιομηχανικό εξαεριστήρα, άνοιξα τρύπα στο ξύλο και τον τοποθέτησα. Παρήγγειλα AC motor speed controller, το έβαλα σε κουτάκι, τα τοποθέτησα, τα συνέδεσα (είναι πολύ απλή η συνδεσμολογία) και σώθηκα. Δουλεύει στο 25% (περίπου), αν χρειαστεί ανεβάζω στο 35-40% και βοηθάει και το καλοκαίρι με τον αερισμό του σπιτιού (μονάρι). Στο φουλ το έβαλα μόνο για δοκιμή, κάνει αρκετή φασαρία (ο φωταγωγός λειτουργεί και σαν μεγάφωνο). Δεν έχει παραπονεθεί κανένας ποτέ. Το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε (που δεν είναι ακριβώς πρόβλημα) είναι το ότι όταν φυσάει ανάποδα ο αέρας, επιβραδύνει τον εξαεριστήρα (έως και τον σταματάει). Για να καταλάβεις τι μπορεί να κάνει ο εξαεριστήρας, θεωρητικά στην μέγιστη ταχύτητα μπορεί να αδιάσει τον αέρα του μπάνιου σε ~1,5 λεπτό (ή ~37 φορές/ώρα) -> 890m3/h εξαεριστήρας, ~25μ3 μπάνιο. Έκλεισε τα 4 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει κανονικά. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Βαλε ανεμιστήρα μπάνιου τότε . Είναι εξαεριστήρας, ο ανεμιστήρας είναι άλλο πράγμα (θα τον μπερδέψει, όπως μπερδεύτηκα και εγώ στην αρχή). 2
SR20DET Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, aizensama24 είπε Έχω ένα μικρό παραθυράκι στο μπάνιο, είναι εφικτό να κοπεί ο τοίχος και να μεγενθυνθεί? Το μπάνιο μου δεν αερίζεται επαρκώς και μου δημιουργεί πρόβλημα το χειμώνα. Πόσο θα μου κόστιζε κάτι τέτοιο? μπορεί να είναι και δύσκολο γιατί συνήθως μπαίνει τσιμεντένιο πρέκι κατά το χτίσιμο, στην πάνω πλευρά του παραθύρου για να γεφυρώσει το άνοιγμα. Αν δεν έχει συνεχές δοκάρι/σενάζι πάνω από το παράθυρο, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις διαπλάτυνση. πάρε 2-3 γνώμες από καναν έμπειρο μάστορα/μηχανικό γιατί δεν είναι τόσο απλο.
Nabuko Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, aizensama24 είπε Έχω ένα μικρό παραθυράκι στο μπάνιο, είναι εφικτό να κοπεί ο τοίχος και να μεγενθυνθεί? Το μπάνιο μου δεν αερίζεται επαρκώς και μου δημιουργεί πρόβλημα το χειμώνα. Πόσο θα μου κόστιζε κάτι τέτοιο? Είχες γράψει ότι νοικιάζεις. Λογικά έχεις την άδεια του ιδιοκτήτη για να κάνεις εργασίες ε? Υ.Γ. μεγεθυνθεί, απ' το μέγεθος Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από Nabuko
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 32 λεπτά πριν, Nabuko είπε Είχες γράψει ότι νοικιάζεις. Λογικά έχεις την άδεια του ιδιοκτήτη για να κάνεις εργασίες ε? Υ.Γ. μεγεθυνθεί, απ' το μέγεθος Προφανώς.
konc Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Να τέτοια διαβάζω και θα μπερδευτεί ο αλγόριθμος και θα μου πετάγονται συνέχεια διαφημίσεις για μεγέθυνση παραθύρου τώρα Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από konc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα