Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 11:00 ΜΜ, bill81 είπε

Παιδιά είναι δορυφορικό INTERNET. Το κόστος είναι πολύ μικρό για οποιους το χρειάζονται. Η συνδρομή 500$ είναι ψίχουλα για αυτές τις ταχύτητες για δορυφορικό INTERNET και θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ αν έχει καλή κάλυψη σε θάλασσες.

ΟΛΕΣ οι ναυτιλιακές ΟΛΟΥ του κόσμου θα ενδιαφερθούν αν έχει κάλυψη και σε ωκεανούς. Μέ μία VSAT κεραια που κάνει περίπου 20 χιλιάρικα είναι πολύ μικρό κόστος για ένα πλοίο και τις επικοινωνίες του.

Γνωρίζετε τι μηνιαίες χρεώσεις πληρώνουν αυτή την στιγμή οι ναυτιλιακές για VSAT (Very-small-aperture terminal) με γεωστατικούς δορυφόρους και τι ταχυτητες? Γνωρίζετε για ποσα χιλιάδες πλοία και κότερα μιλάμε? Βάλτε μέσα και τα αεροπλάνα τώρα

Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να έχουν μεγάλη ταχύτητα στη μέση του ωκεανου κάποιοι ναυτικοί να δουν την οικογενειά τους μεσα από βιντεοκλήση?

Μιλάμε για μια τεχνολογία που μικραίνει πάρα πολύ το ping time που στους γεωστατικούς είναι τεράστιο (από 600 ms μέχρι και 2 δευτερόλεπτα) και με πολλαπλάσια ταχύτητα

Προφανώς και όχι από τα σχόλια που βλέπω.

Κράζετε απλά συγκρίνοντας με μια επίγεια σύνδεση που έχετε σπίτι σας και ΑΓΝΟΕΙΤΕ τελειώς τις ΑΠΕΙΡΕΣ εφαρμογές που έχει. Απο ναυτιλία, ανεμογεννητριες σε απομακρυσμένα μέρη, πετρελαιοτρύπανα στη μέση του πουθενα, φτωχές χώρες χωρίς επίγεια κάλυψη ή απομακρυσμένα νησιά και ένα κάρο πράγματα ακόμα

Δεν είναι όλες οι τεχνολογίες να εξηπηρετούν εσάς. Και δεν τις κάνει λιγοτερο σημαντικές αν απευθύνονται σε λιγότερους.

Παραδειγμα: Αν βγει μια τεχνολογία για ρομποτικό χέρι για αυτούς που δεν έχουν χέρι από ατυχημα, για σας και το 99,99% του πλυθησμού της γης μπορεί να είναι άχρηστη. Μαντέψτε όμως πόσο σημαντική είναι για κάποιον χωρίς χέρι όσο και αν κάνει...................

αυτο ακριβως, μιας κ ειμαι και γω του χωρου, περιμενουμε πως κ πως να γλυτωσουμε τα κερατιατικα του inmarsat..$500 δεν ειναι τιποτα, μπροστα σε κοστος και ταχυτητες που σου δινουν gx/bgan

• Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 5/2/2022 στις 12:16 ΠΜ, bill999r είπε

Μπράβο φίλε μου για το εκτενές σχόλιο σού. Κ εγώ συμφωνώ μαζί σου όπως οι περισσότεροι θεωρώ.

Απλά όπως και οι περισσότεροι θεωρώ, δεν συμφωνώ στο μοντέλο του καπιταλισμού που μια σωτηρία επέμβαση, ή φάρμακο είναι διαθέσιμο στο κοινό αφού λήξει η πατέντα. ( Καμία σχέση με την ουσία του σχολίου σου και φυσικά κανείς μας δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτο απλά το αναφέρω για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.)

Όσο για το δορυφορικό ίντερνετ του Ελον δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί on the move για να έχει όλες αυτές τις χρήσεις που αναφέρεις. Από το σαιτ του και μόνο, βλέπω πώς οι χρήσεις αφορούν σταθερά σημεία.

Επίσης ο τωρινός εξοπλισμός δεν επιτρέπει σύνδεση σε κινούμενο όχημα. Οπότε αν ποτέ προκύψει σύνδεση με τέτοιες ταχύτητες σίγουρα η τιμή του εξοπλισμού κ μόνο θα είναι απαγορευτική για ιδιώτες.

Οπότε τα 500 το μήνα προς το παρόν απευθύνονται κυρίως σε ιδιώτες.

Small business ... extreme weather + rich people είναι το target group  

• Like 1
Δημοσ.
On 05/02/2022 at 00:16, bill999r said:

Μπράβο φίλε μου για το εκτενές σχόλιο σού. Κ εγώ συμφωνώ μαζί σου όπως οι περισσότεροι θεωρώ.

Απλά όπως και οι περισσότεροι θεωρώ, δεν συμφωνώ στο μοντέλο του καπιταλισμού που μια σωτηρία επέμβαση, ή φάρμακο είναι διαθέσιμο στο κοινό αφού λήξει η πατέντα. ( Καμία σχέση με την ουσία του σχολίου σου και φυσικά κανείς μας δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτο απλά το αναφέρω για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.)

Όσο για το δορυφορικό ίντερνετ του Ελον δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί on the move για να έχει όλες αυτές τις χρήσεις που αναφέρεις. Από το σαιτ του και μόνο, βλέπω πώς οι χρήσεις αφορούν σταθερά σημεία.

Επίσης ο τωρινός εξοπλισμός δεν επιτρέπει σύνδεση σε κινούμενο όχημα. Οπότε αν ποτέ προκύψει σύνδεση με τέτοιες ταχύτητες σίγουρα η τιμή του εξοπλισμού κ μόνο θα είναι απαγορευτική για ιδιώτες.

Οπότε τα 500 το μήνα προς το παρόν απευθύνονται κυρίως σε ιδιώτες.

οταν μια καινουρια τεχνολογια βγαινει στην ανρθωποτητα κοστιζει παρα πολλα λεφτα

οταν βγηκε το αιφονι κοστισε 5 χρονια ερευνας και αναριθμητα διαζυγια στην αππλ απο εργαζομενους που ειχαν να δουν τις οικογενειες τους μηνες

αναριθμητες πατεντες και απειρη δουλεια

οταν βγηκε η πρωτη επιπεδη απο τη σονυ και μπροστα στο εργοστασιο εκαναν μεγαλη γιορτη με χαρες και πανηγυρια ειχαν πεταχτει εντωμεταξυ μερικες χιλιαδες οθονες με καμμενα πιξελ για να φτιαχτει μια που να μην εχ4ει. φυσικα κανεις δεν πηγε στην πισω πλευρα του εργοστασιου να χαρει τις οθονες που ειχαν πεταχτει στα σκουπιδια

οταν κυκλοφορησαν ταπρωτα αμαξια πριν 100 χρονια ηταν για τους πλουσιους. οταν η μερσεντες εβγαλε για πρωτη φορα αιρ κοντισιο πισω καθρεπτες και ηλεκτρικα παραθυρα που δεν υπηρχαν απο κανενα αλλο κατασκευαστη τα αμαξια της ηταν πανακριβα και τα αγοραζαν μονο δικτατορες της αφρικης και της νοτ αμερικης.

τι θελω να πω με ολα αυτα?

καθε τεχονολογια οταν πρωτοβγαινει ειναι πανακριβη και αρα μονο οι πολυ φανατικοι θα την αγορασουν ή οι πολλοι πλουσιοι που μπορουν

αυτο δεν εχει να κανει με τον καπιταλισμο ή τον σοσιαλισμο ή τον κουμμουνισμο ή αν κυβερνανε οι οικολογοι πρασινοι

ετσι δουλευει ο κοσμος.

(αλλωστε οι περισσοτερες μερσεντες πουλιοντουσαν σε μαρξιστες ηγετες)

ισα ισα που χαρη στον καπιταλισμο θα πρεπει να λες και ευχαριστω σε ολους αυτους που αγοραζουν την πανακριβη οθονη ασους στα 4999 και την φερραρι στα 500 000 και την ναυαρχιδα της αππλ στα 1899 

γιατι να λες ευχαριστω?

γιατι χαρη στις πωλησεις απο τους πλουσιους η εταιρια μπορει να συνεχισει την ευρευνα και να φτιαξει και ενα φτηνοτερο μοντελο αργοτερα και να μπορει σημερα να παει η μανα σου στο γερμανο και να παρει ενα ανδροιδ με 150 ευρω ή ενα σεατ/φιατ μεταχειρισμενο στο καρ.γρ με 2500 ευρω που εχει μεσα αιρ κοντισιο πισω καθρεπτες και αεροσακους επειδη ακριβως καποιος πλουσιος πριν 50 χρονια χρηματοδοτησε την ερευνα αυτων των τεχνολογιων

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιείται ήδη σε πλοία, τροχόσπιτα κλπ απ' ότι έχω δει. Ένα search στο youtube θα σας βγάλει πολλά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι λένε καλά λόγια όταν το συγκρίνουν με άλλες παρόμοιες λύσεις και μιλάνε για πολύ ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με άλλους παρόχους δορυφορικού internet.

Προφανώς και δεν απευθύνεται στο απλό user αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μία τεχνολική πρόοδος που βοηθάει αρκετούς συνανθρώπους μας.

Επεξ/σία από CorsarioJoao
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, dieksodo είπε

γιατι να λες ευχαριστω

Ε όχι ρε φίλε δεν θα πω κ ευχαριστώ στον καπιταλισμό....

Λογω καπιταλισμού είμαστε εδώ που είμαστε, υπανάπτυκτοι και υλιστές...

Δεν πήγε ο καπιταλισμός τον κόσμο μπροστά...

Βέβαια δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες όπως κ δικαίωμα μου να πιστεύω το αντίθετο.

Συμφωνώ ότι κάθε τεχνολογία είναι ακριβή όταν πρωτολανσαρεται...

Όμως μερικά πράγματα θα παραμείνουν ακριβά λίγο μάρκας... 

Κ μάντεψε ποιός φταίει για αυτό....

Δημοσ.

Το νήμα είναι για την υπηρεσία Starlink. Αν θέλετε να μιλήσετε για τον καπιταλισμό είναι μια πολύ ωραία συζήτηση αλλά όχι στο παρόν νήμα. Καλύτερα να γράψετε στα πολιτικά. Απέφυγα και γω να γράψω ακριβώς για να μην ξεφύγει.....

Δημοσ.
2 hours ago, bill999r said:

Ε όχι ρε φίλε δεν θα πω κ ευχαριστώ στον καπιταλισμό....

Λογω καπιταλισμού είμαστε εδώ που είμαστε, υπανάπτυκτοι και υλιστές...

Δεν πήγε ο καπιταλισμός τον κόσμο μπροστά...

Βέβαια δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες όπως κ δικαίωμα μου να πιστεύω το αντίθετο.

Συμφωνώ ότι κάθε τεχνολογία είναι ακριβή όταν πρωτολανσαρεται...

Όμως μερικά πράγματα θα παραμείνουν ακριβά λίγο μάρκας... 

Κ μάντεψε ποιός φταίει για αυτό....

Η πραγματικοτητα σε διαψευδει

αλλιως ακομα οι γυναικες θα πλενανε στη σκαφη και ακομα θα μετακινοντουσαν μονο οσοι ειχαν αλογο

το 80 για να βαλεις τηλεφωνο χριαζοσουνα ρουσφετι βουλευτη σημερα σε παρακλανε

το 90 εδινες λεφτα για να παρεις μια συνδεση 5kb

το 2003 οταν πρωτοπηρα dsl κοστιζε 50 ευρω το μηνα τα 30kb/5kb

σημερα με τα μισα παιρνεις 30mbit/5mbit

ποσο καιρο νομιζεις θα παρει για να κατεβει το 500 του μασκ στα 5 ευρω?

και το τεσλα οταν ξεκινησε ηταν 400000 . Μετα εφτιαξε με 100000

και σημερα βρισκεις μεταχειρισμενα με 50000

ποσο καιρο θα παρει για να βρεις οσο κανει ενα κανονικο αμαξι;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dieksodo είπε

Η πραγματικοτητα σε διαψευδει

αλλιως ακομα οι γυναικες θα πλενανε στη σκαφη και ακομα θα μετακινοντουσαν μονο οσοι ειχαν αλογο

το 80 για να βαλεις τηλεφωνο χριαζοσουνα ρουσφετι βουλευτη σημερα σε παρακλανε

το 90 εδινες λεφτα για να παρεις μια συνδεση 5kb

το 2003 οταν πρωτοπηρα dsl κοστιζε 50 ευρω το μηνα τα 30kb/5kb

σημερα με τα μισα παιρνεις 30mbit/5mbit

ποσο καιρο νομιζεις θα παρει για να κατεβει το 500 του μασκ στα 5 ευρω?

και το τεσλα οταν ξεκινησε ηταν 400000 . Μετα εφτιαξε με 100000

και σημερα βρισκεις μεταχειρισμενα με 50000

ποσο καιρο θα παρει για να βρεις οσο κανει ενα κανονικο αμαξι;

Φίλε μου ξεφεύγουμε εντελώς από το θέμα αλλά πιστεύεις έστω κ λίγο ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας οφείλεται έστω κ στο ελάχιστο στον καπιταλισμό;;;

Πέρα από τα οικονομικά παράδειγματα που αναφέρεις, να σου παραθέσω κ εγώ κάποια πολύ πιο σημαντικά.

Θεωρείς ότι η δωρεάν παιδεία, η δωρεάν υγεία, η πρόσβαση φτωχών παιδιών στη γνώση και ταλαντούχων παιδιών σε κορυφαίους τομείς είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού;

Ωραία όλα αυτά που απολαμβάνουμε αλλά κάποιοι τα επινόησαν κ τα σκέφτηκαν...

Αν δεν ήταν τα δωρεάν σχολεία για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά μάλλον ακόμα θα είχες ασπρόμαυρη τιβι....

Μελέτησε λίγο ιστορία και θα δεις πως μέσα σε 100 χρόνια ο άνθρωπος πέτυχε ότι δεν κατάφερε σε 2000 χρόνια...κ πίστεψε με μόνο ο καπιταλισμός δεν ήταν η αιτία για όλα αυτά....

Η οποία μείωση της τιμής στις τεχνολογίες που προανέφερες οφείλεται καθαρά και μόνο στα φτηνά εργατικά χέρια που oι apple, Tesla, lg και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν στις τριτοκοσμικές καπιταλιστικές χώρες.

Δεν λέγεται ούτε εξέλιξη, ούτε πρόοδος... λέγεται κατάντια το έτος 2022.

Και κάτι τελευταίο σαν κερασάκι στην τούρτα.

Παλαιότερα το πλάνο των επιχειρήσεων ήταν να φτιάχνουν πράγματα με διάρκεια. Διάρκεια που προοριζόταν για μια ζωή. Πχ ένα ψυγείο, ένα καλσόν (υπάρχει και αντίστοιχο ντοκιμαντέρ για το καλσόν)...το φιλαράκι μας ο καπιταλισμός όμως δεν ήταν βιώσιμος με αποτέλεσμα όλα να έχουν ημερομηνία λήξης. Κ όλα αυτά για να μπορούμε να καταναλώνουμε ενώ τα κινέζακια δουλεύουν μεροδουλι μεροφαι για να γράφουμε εμείς στο ινσομνια ευχαριστώ τον καπιταλισμό.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
6 minutes ago, bill999r said:

Φίλε μου ξεφεύγουμε εντελώς από το θέμα αλλά πιστεύεις έστω κ λίγο ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας οφείλεται έστω κ στο ελάχιστο στον καπιταλισμό;;;

Πέρα από τα οικονομικά παράδειγματα που αναφέρεις, να σου παραθέσω κ εγώ κάποια πολύ πιο σημαντικά.

Θεωρείς ότι η δωρεάν παιδεία, η δωρεάν υγεία, η πρόσβαση φτωχών παιδιών στη γνώση και ταλαντούχων παιδιών σε κορυφαίους τομείς είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού;

Αν δεν ήταν τα δωρεάν σχολεία για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά μάλλον ακόμα θα είχες ασπρόμαυρη τιβι....

Μελέτησε λίγο ιστορία και θα δεις πως μέσα σε 100 χρόνια ο άνθρωπος πέτυχε ότι δεν κατάφερε σε 2000 χρόνια...κ πίστεψε με μόνο ο καπιταλισμός δεν ήταν η αιτία για όλα αυτά....

Η οποία μείωση της τιμής στις τεχνολογίες που προανέφερες οφείλεται καθαρά και μόνο στα φτηνά εργατικά χέρια που oι apple, Tesla, lg και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν στις τριτοκοσμικές καπιταλιστικές χώρες.

Παλαιότερα το πλάνο των επιχειρήσεων ήταν να φτιάχνουν πράγματα με διάρκεια. Διάρκεια που προοριζόταν για μια ζωή. Πχ ένα ψυγείο, ένα καλσόν (υπάρχει και αντίστοιχο ντοκιμαντέρ για το καλσόν)...το φιλαράκι μας ο καπιταλισμός όμως δεν ήταν βιώσιμος με αποτέλεσμα όλα να έχουν ημερομηνία λήξης. Κ όλα αυτά για να μπορούμε να καταναλώνουμε ενώ τα κινέζακια δουλεύουν μεροδουλι μεροφαι για να γράφουμε εμείς στο ινσομνια ευχαριστώ τον καπιταλισμό.

Λεθοςστα φτηνα εργατικα χερια οφειλεται γιατι ο κοσμος ζητα ποσοτητες. Και η φερραρι αν αποφασισει να φτιαχνει 100000 αντι για 100 θα παει το εργοστασιο απο την ιταλια στην κινα. Αν τα αιφονια φτιαχνονταν στην αμερικη ή στην ελλαδα θα κοστιζαν 5000 ευρω και παλι θα κλαψουριζες. Επισης λοιπαμαι που θα σε σοκαρω αλλα η κινα και οι λοιπες καπιταλιστικες χωρες που λες ειναι κουμμουνιστικες δεν ξερω αν το εχεις ακουσει. 

Οσον αφορα το κερασακι και την διαρκεια. Λογω των τεχνολογικων ανακαλυψεων κανεις δεν εχει νοημα να κρατησει κινητο υπολογιστη ή αμαξι πανω απο μερικα χρονια αρα δεν εχει νοημα να χρησιμοποιησεις ακριβα υλικα. Δεν ειναι ουτε συνομωσια ουτε μας ψεκαζουν συντροφε ουτε φταιει ο καπιταλισμος. Απλα μαθηματικα ειναι. Τα αμαξια και τα κινητα δεν τα αλλαζεις γιατι χαλανε. Εχω φορητο απο το 2000 που δουλευει ακομα. Και τι να τον κανεις;

Εχω αμαξι του 92 και ειναι μια χαρα η μηχανη αλλα δεν εχει αιρ κοντισιον  τι να το κανεις;

οσον αφορα την τσαμπα υγεια και παιδεια να σε ενημερωσω πως τσαμπα ειναι μονο το τυρι στη φακα συντροφε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, bill999r είπε

Ο καπιταλισμός, δηλαδή ο ανταγωνισμός μεταξύ εταίρων για την επιβίωση τους, μας πρόσφερε πολύ γρηγορότερα όλα αυτά που σήμερα τα θεωρείς βασικά είδη, δες το σαν καταλύτη…

μαλλον το πρόβλημα σου είναι ο νεοφιλελευθερισμός που επικρατεί στο οικονομικό μοντέλο της σημερινής εποχής…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Λεθοςστα φτηνα εργατικα χερια οφειλεται γιατι ο κοσμος ζητα ποσοτητες. Και η φερραρι αν αποφασισει να φτιαχνει 100000 αντι για 100 θα παει το εργοστασιο απο την ιταλια στην κινα. Αν τα αιφονια φτιαχνονταν στην αμερικη ή στην ελλαδα θα κοστιζαν 5000 ευρω και παλι θα κλαψουριζες. Επισης λοιπαμαι που θα σε σοκαρω αλλα η κινα και οι λοιπες καπιταλιστικες χωρες που λες ειναι κουμμουνιστικες δεν ξερω αν το εχεις ακουσει. 

Οσον αφορα το κερασακι και την διαρκεια. Λογω των τεχνολογικων ανακαλυψεων κανεις δεν εχει νοημα να κρατησει κινητο υπολογιστη ή αμαξι πανω απο μερικα χρονια αρα δεν εχει νοημα να χρησιμοποιησεις ακριβα υλικα. Δεν ειναι ουτε συνομωσια ουτε μας ψεκαζουν συντροφε ουτε φταιει ο καπιταλισμος. Απλα μαθηματικα ειναι. Τα αμαξια και τα κινητα δεν τα αλλαζεις γιατι χαλανε. Εχω φορητο απο το 2000 που δουλευει ακομα. Και τι να τον κανεις;

Εχω αμαξι του 92 και ειναι μια χαρα η μηχανη αλλα δεν εχει αιρ κοντισιον  τι να το κανεις;

οσον αφορα την τσαμπα υγεια και παιδεια να σε ενημερωσω πως τσαμπα ειναι μονο το τυρι στη φακα συντροφε

11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ο καπιταλισμός, δηλαδή ο ανταγωνισμός μεταξύ εταίρων για την επιβίωση τους, μας πρόσφερε πολύ γρηγορότερα όλα αυτά που σήμερα τα θεωρείς βασικά είδη, δες το σαν καταλύτη…

μαλλον το πρόβλημα σου είναι ο νεοφιλελευθερισμός που επικρατεί στο οικονομικό μοντέλο της σημερινής εποχής…

Ο καθένας την άποψη του. Νομίζω πώς αναπτύξαμε πλήρως τις απόψεις μας πάνω στα πολιτικά μοντέλα.

Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για άσχετα πράγματα στο θέμα του δορυφόρου ίντερνετ.

Επίσης δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε γενικά για τον καπιταλισμό που αποτελεί πληγή του ανθρώπινου είδους και απόδειξη της κατάντιας μας.

Δεν είμαι κομμουνιστής ούτε σύντροφος όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω. Άνθρωπος είμαι όπως και οι Κινέζοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοι που τους πίνουν το αίμα για να μην κάνει το αιφον 5000 ευρώ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, bill999r είπε

Άνθρωπος είμαι όπως και οι Κινέζοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοι που τους πίνουν το αίμα για να μην κάνει το αιφον 5000 ευρώ....

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν έχει να κάνει με το πολιτικοοικονομικό μοντέλο που ακολουθεί… δούλοι υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα, και στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού, και στο Βυζάντιο, και στην αναγέννηση, και στην βιομηχανική επανάσταση, και ως τα μέσα του 20ου αιώνα, και ως και σήμερα, απλά τώρα δεν τους λέμε δούλους…

οπότε το να στοχεύεις τον θυμό σου σε κάτι που δεν ισχύει είναι άκαρπο και σπατάλη, δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά το ανθρώπινο είδος… 😞

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν έχει να κάνει με το πολιτικοοικονομικό μοντέλο που ακολουθεί… δούλοι υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα, και στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού, και στο Βυζάντιο, και στην αναγέννηση, και στην βιομηχανική επανάσταση, και ως τα μέσα του 20ου αιώνα, ως και σήμερα απλά τώρα δεν τους λέμε δούλους…

οπότε το να στοχεύεις τον θυμό σου σε κάτι που δεν ισχύει είναι άκαρπο και σπατάλη, δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά το ανθρώπινο είδος… 😞

Φίλε μου, δεν έχω κανένα θυμό και ξέρω πολύ καλά τι είναι το ανθρώπινο είδος... Όμως έτσι έμαθαν... σκέψου κ αυτή την εκδοχή...αν μάθαιναν αλλιώς....

Ο φίλος παραπάνω λέει ότι έχει φορητό του 2000.... Αμάξι του 92 χωρίς αιρ κοντισιον και ότι το μόνο δωρεάν πράγμα στον κόσμο είναι το τυρί στη φάκα...( Βέβαια δεν ξέρω που θα απευθύνει αν αρρωστήσει...στο ιδιωτικό θεραπευτήριο;;;)....

Με λίγα λόγια είναι ένας μπατιρης που επαινεί τον καπιταλισμό και ο ίδιος λόγω του καπιταλισμού δεν μπορεί να δροσιστεί στο αμάξι του....

Ότι να ναι πραγματικά...

Αλλά έτσι έμαθε....θα μπορούσε να μάθει να έχει αιρ κοντισιον χωρίς να χρειάζεται να πάρει δάνειο για 10 χρόνια για αμάξι με αιρ κοντισιον.

Και δεν το συνεχίζω γτ θεωρώ ότι ο παραπάνω φίλος τρολαρει...κ μάλιστα άσχημα...

Ειδικά στο σημείο που λέει ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους πλούσιους που αγοράζουν πρώτοι Φεράρι και αιφον κ στηρίζουν την εταιρία...τους πλούσιους.... Όχι τους φτωχούς που δουλεύουν..... τους πλούσιους....όχι τους επιστήμονες...τους πλούσιους....

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω την ηλικία σας ρε μπαγασες...

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
1 hour ago, bill999r said:

Και δεν το συνεχίζω γτ θεωρώ ότι ο παραπάνω φίλος τρολαρει...κ μάλιστα άσχημα...

Ειδικά στο σημείο που λέει ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους πλούσιους που αγοράζουν πρώτοι Φεράρι και αιφον κ στηρίζουν την εταιρία...τους πλούσιους.... Όχι τους φτωχούς που δουλεύουν..... τους πλούσιους....όχι τους επιστήμονες...τους πλούσιους....

παμε λιγο να το παρουμε με τη σειρα επαγωγικα με λογικα βηματακια για να δουμε ποιος εδω μεσα τρολλαρει και ποιος κανει οτι δεν καταλαβαινει

παμε βασικα μαθηματικα βρεφονηπιακου τυπου λολα να ενα μηλο

το ιντερνετ του μαρκ των 500 ευρωνε που ειναι πανακριβο θα το παρει η λατσαινα και η παρις χιλτονα στο φερρετι τους για να εχουν 4κ ακοφτο νετφλι στη μυκονο. ομως επειδη θα ειναι ακομα σε βετα εκδοση θα παρουσιασει προβληματα. οι ρουτερ δε θα δουλευουνε και θα θελουνε απδατε ολη την ωρα η κεραιες δε θα πιανουνε θα περνα συνεφο απο πανω και θα πεφτει η γραμμη και παει λεγοντας. μετα λοιπον απο 10 εκδοσεις και 40 βελιτωσεις θα φτασει να δουλευει καμπανα. 

οταν λοιπον σε 10 χρονια φτασει να κανει 5 ευρω και το παρεις εσυ ο εξυπνος "που δε θα με πιασει κοροιδο ο μασκ εμενα" θα παρεις ετοιμη τεχνολογια 10 χρονων 

οπως ακριβως οι ρουτερς που χρησιμοποιουμε δεν εχουν καμια σχεση με τον 10mbit ρουτερ που μου πρωτοεβαλε η φορθνετ πριν απο 20 χρονια και τον χρυσοπληρωσα ενω σημερα εχω 1gbit  με wireless τσαμπα και αν σου χαλασει στον αλλαζει η νοβα  

καταλαβες?

οταν ο μασκ ξεκινησε να φτιαχνει τεσλα επειδη κανεις δεν τον εμπιστευοταν εφτιαξε το roadster που εκανε μισο εκατομυριο γιατι ηταν καλυτερο και απο φερραρι. προφανως δεν ηταν για ολους. ομως αγοραζοντας το οι πλουσιοι μπορεσε να χρηματοδοτησει την ερευνα και να βρει τροπους να υλοποιησει ενα αυτοκινητο των 300000 με φτηνοτερους τροπους και να φτασει να εχει γεμισει το κωλονακι με τεσλα. χαρην λοιπον σε ολους αυτους τους σελεμπριτισ και σαουδαραβες που πηραν roadster σημερα εχεις την επανασταση του μασκ που επανεφευρε το αμαξι.

πριν απο 100 χρονια ενας τυπος γυρνωντας απο την δουλεια του στο εργοστασιο του θωμα εντισον αποφασιε να φτιαξει δικο του εργοστασιο . το εργοστασιο του φορντ εφτιαχνε αμαξια για πλουσιους . το αυτοκινητο ηταν ακριβο σπορ για τουλαχιστον 50 χρονια. χαρη σε αυτους τους πλουσιους σημερα εχεις αυτοκινητοβιομηχανιες και αμαξια

χαρη στους εκατομυριουχους και τους μαρξιστες δικτατορες της αφρικης που αγορασαν τις πανακριβες μερσεντες πριν απο 80 χρονια σημερα εχεις πισω καθρεπτες αιρ κοντισιο ηλεκτικα παραθυρα ζωνες ασφαλειας abs και αεροσακους

γιατι? γιατι πριν απο 80 χρονια αυτα θεωρουνταν ακραιες πολυτελειες

κατι σαν τις ναυαρχιδες της αππλ που κανουν 1899 ευρα

εσυ λοιπον επειδη εισαι εξυπνος και "δεν θα με πιασει κωτσο η αππλ θα παρω ανδροιδ με 220 ευρω" παιρνεις ενα φτηνο τηλεφωνο. ομως το φτηνο αυτο τηλεφωνο εχει face id και δακτυλικο αποτυπωμα. 2κ οθονη touch screen και 40 ματια κουζινας απο πισω με 40 καμερες. ομως αν δεν υπηρχαν καποιοι πλουσιοι να δωσουν πριν απο 10 χρονια 1000 ευρω για να παρουν εκεινες τις ναυαρχιδες πως θα αναπτυσσοταν η τεχνολογια face id touch και λοιπα και λοιπα και λοιπα

και ενα τελευταιο. επειδη ολοι εσεις που εχετε ενα κολλημα με τον κακο καπιταλισμο και παραμυθια τουμπανα. στην πραγματικοτητα εχετε προβλημα με τους πλουσιους οπως και το 99% των ελληνων που ο φθονος και ο εμφυλιος ειναι το εθνικο μας ποδοσφαιρο.

πρεπει να καταλαβετε οτι η πραγματικοτητα σας διαψευδει. ακριβα πραγματα ΔΕΝ αγοραζουν οι πλουσιοι.

ξερεις ποσα γκαρσονια εχω δει στο mall με 680 ευρω μισθο και iphone 12 pro max?

ξερεις ποσους πλουσιους εχω δει με κινητο 5ετιας?

ξερεις ποσοι εχουν υπερχρυσωμενα καλωδια των 300 ευρω με ηχοσυστηματα πεταψηφιου κοστους και μενουν ξερωγω στη κυψελη?

ξερεις ποσα κοριτσακια φτψχα θα παρουν εισητηριο για συναυλια lady gaga σουπερ premium μπροστα μπροστα για  να θαυμασουν το ειδωλο με οικονομιες μηνων?

βγαλε λιγο τα ταξικα γυαλια σου και δες την πραγματικοτητα.

η τιμη των προιοντων καθοριζεται ετσι που να δημιουργησει τεχνητη σπανη σε ενα προιον ωστε να παει σε αυτους που το χρειαζονται πραγματικα

σου ειπαν και οι αποπανω το ιντερνετ του μασκ ειναι για λιγους 

ναι θα το παρει και ο φουρθιωτης για να βλεπει youtube στο σκαφος του στη μυκονο

ναι αλλα θα το παρει και ο ναυτικος που εχει να δει τη γυναικα του και το παιδι του 6 μηνες

αν εσυ εκεινη την ωρα θες το δορυφορο για να παιζεις call of duty einai σωστο?

δεν πρεπει να βαλουμε ενα συστημα προτεραιοτητων?

το συστημα των τιμων που εχουμε ανακαλυψει εδω και εκατομυρια χρονια εσυ μπορει να το λες καπιταλισμο ο αλλος απο πανω νεοφιλελευθερισμο εγω μπορει να το λεω φρατζεσκα αλλα το θεμα ειναι πως ειναι το μονιο συστημα στο γαλαξια που δουλευει . αν δε σου αρεσει μην κλαψουριζεις και λες δε μου αρεσει που ο μασκ με χρεωνει 500. πες μας ποσο να σε χρεωσει.

αν παλι η λυση σου ειναι να ειναι δωρεαν ολα τα τεσλα τα αιφονια η υγεια και η παιδεια εκει πια δεν εχεις οικονομικο προβλημα αλλα μαλλον ιατρικου ενδιαφεροντος 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dieksodo είπε

πραγματικοτητα εχετε προβλημα με τους πλουσιους

Δεν έχω πρόβλημα με τους πλούσιους...με τους ηλίθιους έχω....

Κοίτα δεν το συνεχίζω άλλο γιατί δεν θα βγάλει πουθενά η συζήτηση... Μιλάμε σε διαφορετικά μήκη κύματος και ο καθένας λέει τα δικά του. Αλλά κλείνοντάς θα σου πω 2-3 παράδειγματα και θέλω να τα σκεφτείς.

Το ρεύμα όταν πρωτοανακαλυφθηκε ας πούμε ότι ήταν πανάκριβο...το είχαν μόνο οι πλούσιοι. Γτ μετά από 100 χρόνια η τιμή του έχει φτάσει στο θεό κ συνεχίζουν να το έχουν οι πλούσιοι ( μέσα βάζω κ εσένα μορτη, οι φτωχοί είναι στις τριτοκοσμικές χώρες);;

Το καλοριφέρ όταν ανακαλύφθηκε το είχαν οι πλούσιοι... Γιατί σήμερα εσύ δεν μπορείς να ζεσταθείς κ παίρνεις ακόμα μαγκάλια;;

Και τώρα το άλλο παράδειγμα...αν η υγεία δεν ήταν δωρεάν ποιος θα σου έκανε επείγουσα επέμβαση σκωληκοειδίτιδας κόστους 2000 ευρώ για να μην ψοφήσεις;;;

Με λίγα λόγια σου λέω ότι ο κόσμος θα εξελιχθεί και θα δημιουργήσει βάσει αναγκών και όχι επειδή οι πλούσιοι θα πληρώσουν.... Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε βάσει ανάγκης, όπως και το κινητό...

Το ότι όμως ένα αυτοκίνητο κοστίζει τόσο ώστε απαιτείται να δανειστείς από την τράπεζα για να το αγοράσεις, ή το αιφον κοστίζει τόσο ώστε να βάλεις δόσεις στον Κωτσόβολο ή ότι ενώ παρόλο που εσύ δουλεύεις 14 ώρες την μέρα δεν έχεις λεφτά ούτε για θέρμανση κ τη βγάζεις με σουβλάκι στο παγκάκι μάντεψε τίνος πρόβλημα είναι....

Θα μου πεις αλλά τόσο παράδειγματα και θα σου πω ακόμα περισσότερα.. όμως το συμπέρασμα είναι ότι ο καταναλωτισμός του καπιταλισμού και του κάθε πολιτικού συστήματος που θέλει ανθρώπους άνισους μόνο κατάντια και μιζέρια προκαλεί.

Όσο για το starlink είναι πρωτοποριακό σαν ιδέα κ μακαρι στο μέλλον να είναι φθηνό για να το χρησιμοποιήσουν όλοι. Γτ όπως κ να το κάνουμε η γνώση είναι δύναμη κ η εκπαίδευση κ μόνο θα αλλάξει τον κόσμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...