Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα νέο επίπεδο συνδρομής για την δορυφορική υπηρεσία Internet ανακοίνωσε πρόσφατα η SpaceX καθώς περιλαμβάνει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Με την ονομασία «Starlink Premium», προσφέρει ταχύτητες μεταξύ 150 και 500 Mbps με 20 έως 40 ms (milliseconds) υστέρησης. Τα παραπάνω νούμερα είναι αρκετά «ανεβασμένα» σε σχέση με την ταχύτητα από 50 έως 250 Mbps που προσέφερε (με όμοια υστέρηση) παλαιότερα. Η ταχύτητες upload είναι επίσης ανεβασμένες, από τα 10 έως 20 Mbps για το απλό πακέτο στα 20 με 40 Mbps στην premium συνδρομή. Όμως για αυτή την διπλάσια περίπου αύξηση στην ταχύτητα, οι πελάτες της εταιρείας θα πρέπει να πληρώνουν πενταπλάσιο αντίτιμο.

32388fb0-8415-11ec-bf3f-baf33f767397.webp

Την ώρα λοιπόν που το απλό συνδρομητικό πακέτο στοιχίζει $99 τον μήνα, για την συνδρομή Starlink Premium θα πρέπει να καταβάλουν $500 σε μηνιαία βάση. Επίσης, οι πελάτες της εταιρείας που θα επιλέξουν το ακριβό συνδρομητικό πακέτο θα πρέπει να πληρώσουν $2.500 για την κεραία και το υπόλοιπο hardware όταν για το βασικό πακέτο το κόστος είναι $499. Χώρια ότι θα πρέπει να δώσουν προκαταβολή $500 για να «κλείσουν» ένα πιάτο Premium.

Σύμφωνα με την SpaceX, η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί καλύτερα σε «ακραίες καιρικές συνθήκες» και οι πελάτες που θα την επιλέξουν θα έχουν προτεραιότητα στην υποστήριξη 24/7. Σε ορισμένες απομακρυσμένες τοποθεσίες, η συνδρομή Premium ενδέχεται να είναι και η μοναδική διαθέσιμη επιλογή για Internet υψηλής ταχύτητας, ειδικά σε μέρη που είναι απολύτως απαραίτητη μία τέτοια υπηρεσία «weatherproofing». 

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Starlink θα έβγαινε από τη φάση beta τον περασμένο Οκτώβριο και πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο ορθογώνιο δορυφορικό πιάτο που είναι πολύ μικρότερο και λεπτότερο από το πρώτο μοντέλο της εταιρείας. Το νέο δορυφορικό πιάτο Premium είναι προφανώς μεγαλύτερο από το τελευταίο που παρουσίασε καθώς υποτίθεται ότι «βοηθά στο να διασφαλιστεί το bandwidth για κρίσιμες λειτουργίες ακόμα και τις περιόδους αιχμής ή όταν παρατηρείται συμφόρηση στο δίκτυο. 

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει πάνω από 2.000 δορυφόρους Starlink από τα μέσα Ιανουαρίου ενώ ήδη περισσότεροι από 1.500 βρίσκονται σε υπηρεσία. Το τρέχον σύστημα είναι εξουσιοδοτημένο για να αναπτύξει σε τροχιά έως και 4.408 δορυφόρους, δηλαδή περίπου τριπλάσιους σε αριθμό από αυτούς που λειτουργούν σήμερα. Οι παραγγελίες για τη συνδρομή «Premium» είναι πλέον ανοιχτές στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας και οι «παραδόσεις» αναμένεται να ξεκινήσουν το 2Ο τρίμηνο του 2022. Στην Ελλάδα το λανσάρισμα της υπηρεσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στη χρονιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πάντα υπάρχει κάποιος που θα πληρώσει για οτιδήποτε! Στην Ελλάδα βέβαια δεν νομίζω να γίνει κανένας χαμος με τέτοια τιμή σε σχέση με το βασικό μισθό.

Πουθενά βασικά δεν νομίζω να γίνει χαμός με τέτοια τιμή :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Υποτίθεται ότι το Starlink θα φτάσει κάποτε το 1Gbps. Θα το πιάνει και το βασικό πακέτο ή μονο το premium? 

• Like 2
Δημοσ.

Και όμως υπάρχουν ανάγκες, ακόμα και κρατικές, που θα αγοράσουν.

Το άρμεγμα των εχόντων συνεχίζεται κανονικά. Ας είχα και ας με άρμεγε και εμένα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bill999r είπε

Θα πάμε το ίντερνετ σε κάθε φτωχό μέρος του πλανήτη....😁

μεταφραση

παμε να παρουμε μεριδιο αγορας εκει που οι παροχοι δεν μπορουν

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

πάντα υπάρχει κάποιος που θα πληρώσει για οτιδήποτε! Στην Ελλάδα βέβαια δεν νομίζω να γίνει κανένας χαμος με τέτοια τιμή σε σχέση με το βασικό μισθό.

Πουθενά βασικά δεν νομίζω να γίνει χαμός με τέτοια τιμή :)

μην ανησυχείς, ξέρουν τι πουλάνε και σε ποιούς, αφορά τους 500 εκ του πλανήτη, τα υπόλοιπα 6.5 δίς τους είναι ανούσιος αριθμός.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχάς ααπό ότι βλέπω ειναι πως όλοι εχουν να πουν κι απο μια εξυπναδα. Όταν εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου και πρέπει να δουλέψεις ή να ενημερωθείς ή 1002 που για να τα κανεις χρειαζεσαι ιντερνετ και δεν εχεις προσβαση λογω τοποθεσίας , ναι ειναι μονοδρομος αν δε μπορεις να πιασεις 5G. Στο εξωτερικό και σιγα σιγα πληρωνουν πακετα εως 1000 δολάρια για παροχες ιντερνετ σε επιπεδο Giga + αλλά εκει τα βγαζουν και με τα παραπάνω. Δε νομίζω πως αν ο μισθός μας ηταν 5000$ το μήνα θα μας πείραζαν 100 ή 500$ για να εχουμε γρήγορο παντου, είτε ειναι διακοπες , είτε στου διαόλου τη μανα, μιας και είναι Plug n play, το βαλες στο ρευμα, είτε αυτο ειναι πρίζα έιτε Power bank και εισαι ετοιμος καβατζωμένος. Σκέψου να εχεις δωματια για το καλοκαιρι στο πουθενά και να πρέπει να τους προσφέρεις ιντερνετ, νατα τα εβγαλε τα λεφτά του πριν καν το σκεφτείς...Στο νησί ξέρω άτομα που πληρώνουνκοντα στο χιλιάρικο για δορυφορικό το μήνα ώστε να μπορουν να εξηπυρετήσουν τους πελάτες τους,  και αλλα πολλά παραδειγματα.. το ότι δεν ειναι για όλους , χαίρω πολύ. 

Παίρνουμε 550 Ευρω το μήνα και δίνουμε τουλαχιστον 50 για ΟΤΕ που απο τα 50mps είναι ζήτημα να πιάνει τα 30, τωρα αν επαιρνα 2000+ και εδινα 100 ή όσα ειναι για να κανω δουλεια και να τα βγαζω στο σπίτι μου στην ακρη του συμπαντος ναι και με τα 2 χέρια.. 

Το μικρό πακέτο πάντως φαινεται καλή ευκαιρια, ειδικα σε μας που ειμαστε σε ακριτικά νησια και πρεπει να δουλευουμε και να ειμαστε σε επαφή με το κοσμο. 

και μακαρι να μπουν κι αλλοι στη φαση για τετοιες παροχες

Επεξ/σία από kxs14
  • Like 16
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολλά για την ταχύτητα, με τέτοια τιμή έπρεπε να προσφέρουν για 1Gbps, εκτός και αν είναι για σύνδεση εντός πόλεων, μικρό σε μέγεθος δορυφορικό πιάτο και φορητό. Δυστυχώς είναι μονόδρομος για τους γιουτιούμπερς της επαρχίας.  

• Like 1
Δημοσ.

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ, είναι αγαθό πρώτης ανάγκης πλέον. Είτε σε βασική ταχύτητα, είτε σε χωρίς όριο ταχύτητα. Συνεπώς υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια 😎. Και ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτε κανέναν. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...