Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να στείλω δώρο στην Αμερική μια οβάλ διαφημιστική πινακίδα του 1960 απο το μαγαζί που είχε ο παππούς μας σε ξάδερφο που παντρεύεται, διαμέτρου 1.2m και πάχος γύρω στα 20cm  και προφανως εξαιρετικά εύθραυστη.  Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει να μου πει που μπορώ να αγοράσω κάποιο σκληρό χαρτοκιβώτιο ώστε να φτάσει στον προορισμό του σε ένα κομμάτι. Ιδανικά ψαχνω κάτι ενιαίο και φλατ οπωσ πχ οι συσκευασίες του ΙΚΕΑ για να κρατησει και το κόστος λογικό και να μην έχει μεγάλο κενό και χτυπιέται . Επισης επειδή πρόκειται για δώρο δεν θα ήθελα να κόψω 2 3 χαρτοκιβώτια και να τα κολλήσω ούτε να πάρω απ τα πεταμένα του σουπερμάρκετ. 

Επεξ/σία από Morosana
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις κάποιο ξύλινο από osb , εσωτερικά ντυμένο με αφρολεξ στις ακριβείς διαστάσεις που χρειάζεσαι. Κόστος κανα 50ρικο; Ανεβάζει λίγο βάρος και κόστος αλλά νομίζω αξίζει σε σχέση με οποιοδήποτε χάρτινο ειδικά για τέτοιο ταξιδι.

Με ποιον τρόπο θα το στείλεις;

Επεξ/σία από Jason15
  • Like 1
Δημοσ.

Αν δεν βρω κάτι θα ψάξω για DIY αλλά προτιμώ κάτι ευκολο και έτοιμο. Μαλλον θα τη στείλω με ups για ευκολία και ταχύτητα 

Δημοσ.

Επειδη προκειται για αντικειμενο προφανως μοναδικο με συναισθηματικη αξια, θα σου προτεινα DIY απο κοντραπλακε με εσωτερικη επενδυση ρικοφον για μεγιστη ασφαλεια, απλα ανεβαινει λιγο το κοστος.

Μια πιο οικονομικη λυση ειναι χαρτοκιβωτιο με αεροπλαστ (2-3 στρωσεις) και οπωσδηποτε χαρτογωνιες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μάλλον σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω,  θα προσθέσει κανα δυο κιλά στο βαρος αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο . Σκεφτόμουν ότι Ίσως ήταν ωραία ιδέα να μην ειναι ένα απλά ένα κουτί μεταφοράς  που θα πεταχτεί αλλά κατι που θα μείνει με μεντεσεδες αμορτισέρ, λαβή μεταφοράς, λούστρο και  χάραξη με το όνομα και το λογότυπο  αλλά όταν το ξανασκέφτομαι βαριέμαι 😛 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Morosana είπε

Μάλλον σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω,  θα προσθέσει κανα δυο κιλά στο βαρος αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο . Σκεφτόμουν ότι Ίσως ήταν ωραία ιδέα να μην ειναι ένα απλά ένα κουτί μεταφοράς  που θα πεταχτεί αλλά κατι που θα μείνει με μεντεσεδες αμορτισέρ, λαβή μεταφοράς, λούστρο και  χάραξη με το όνομα και το λογότυπο  αλλά όταν το ξανασκέφτομαι βαριέμαι 😛 

εχεις υπόψη σου πόσο θα κοστίσει  όλο  αυτό;Μπορεί να σου βγει πιο οικονομικό να το πας εσύ παρά να το στείλεις 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Nabuko είπε

300 ευρώ? 

Αν γίνει DIY με το κουτί μόνο για μεταφορά θα κοστίσει λίγα. Η ξυλεία περίπου 30€, μεντεσεδες αμορτισέρ σε είδη με έπιπλα κουζίνας έχουν 3€ ο ένας και ένα σπαστό χερούλι κάπου στα 2€.

300 υπολογίζω να κοστίσει με τα μεταφορικά 

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

εχεις υπόψη σου πόσο θα κοστίσει  όλο  αυτό;Μπορεί να σου βγει πιο οικονομικό να το πας εσύ παρά να το στείλεις 

Είναι δώρο γάμου πρώτου ξαδέρφου με άριστες σχέσεις όποτε δεν με πειράζει και να ξεφύγει λίγο. Αν μου το φτιάξει ξυλουργός όπως το φαντάζομαι σκέτο λούστρο χωρίς χάραξη δεν πιστευω να ξεπεράσει τα 100€. 

Ψάχνοντας για κάτι παρόμοιο είδα έναν αμερικανό να έχει κάνει ωραία δουλειά για αποστολη εμαγιε πινακίδας 

38A837CF-F3C6-4A0A-86AF-ACDC44D4DACC.jpeg

CAD83903-5EFE-4624-B26B-527D510C4162.jpeg

BA423C19-5CEE-46AE-8E16-3D917BB3AD87.jpeg

AD8D10BA-1A81-4540-AC03-CC82A3A8132D.jpeg

B209D7F3-F4B7-4BFD-B85F-8EF51E9A0744.jpeg

57FD2FCA-CBEC-4E71-9A5E-1FF056859E11.jpeg

130E975D-D972-454E-8A67-59FC724B610E.jpeg

5DEFBD5B-A4E8-43CD-B8F5-B6444D615E7A.jpeg

7DDC6B7F-1E40-4140-928F-E535703E9B8C.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παραπανίσιοι είναι οι μεντεσέδες. Η ουσία είναι να μείνει το περιεχόμενο ανέπαφο. Το κουτί μπορεί να φτάσει και χτυπημένο. Μπορεί κάλλιστα να κλείσει με βίδες. Έχε υπόψη σου ότι σε πολλές χώρες το ξύλο -και σαν δέμα- για να εισαχθεί στον τελωνειακό έλεγχο πρέπει να έχει υποστεί επεξεργασία (σφραγίδα καταλληλότητας), κάνε μια έρευνα ποια θεωρούνται κατάλληλα για χρήση σε συσκευασία στη χώρα που θα παει για σίγουρα

Επεξ/σία από iml
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, iml είπε

παραπανίσιοι είναι οι μεντεσέδες. Η ουσία είναι να μείνει το περιεχόμενο ανέπαφο. Το κουτί μπορεί να φτάσει και χτυπημένο. Μπορεί κάλλιστα να κλείσει με βίδες. Έχε υπόψη σου ότι σε πολλές χώρες το ξύλο -και σαν δέμα- για να εισαχθεί στον τελωνειακό έλεγχο πρέπει να έχει υποστεί επεξεργασία (σφραγίδα καταλληλότητας), κάνε μια έρευνα ποια θεωρούνται κατάλληλα για χρήση σε συσκευασία στη χώρα που θα παει για σίγουρα

Ευχαριστω για το tip!

Σε έρευνα που έκανα για crate box βλέπω ότι το πιο σύνηθες είναι το OSB που είναι και αρκετά οικονομικό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...