Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MrJulius είπε

Όσο για την επιστροφή στην Ελλάδα μπορώ να κλείσω το PLF δυο τρεις ημέρες πριν επιστρέψω η πρέπει να γίνει και αυτό από εδώ πριν φύγω για εξωτερικό; 

To plf για Ελλάδα το κάνεις λίγες μέρες πριν επιστρέψεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

To plf για Ελλάδα το κάνεις λίγες μέρες πριν επιστρέψεις.

<72 ωρες. 
για την ακριβεια, αν μεινεις στην χωρα προορισμου 2 μερες μονο και γυρισεις την τριτη, μπορεις και απο «εδω». Δεν χρειαζεται να πας εκει για να το κανεις.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vault13 είπε

<72 ωρες. 
για την ακριβεια, αν μεινεις στην χωρα προορισμου 2 μερες μονο και γυρισεις την τριτη, μπορεις και απο «εδω». Δεν χρειαζεται να πας εκει για να το κανεις.

Οχι.Αυτό που λες είναι για το pcr τεστ.Τo plf  το κάνει όσο νωρίς θες,δεν εχει χρονικό περιορισμό.Kαι τωρα αν θελει το κάνει αλλά καθώς αλλάζουν τα πράγματα δεν υπάρχει λόγος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι.Αυτό που λες είναι για το pcr τεστ.Τo plf  το κάνει όσο νωρίς θες,δεν εχει χρονικό περιορισμό.Kαι τωρα αν θελει το κάνει αλλά καθώς αλλάζουν τα πράγματα δεν υπάρχει λόγος.

Νομιζα 72ωρες και τα 2 αυτα. Δεν το ξερα οτι το plf επιστροφης ειναι απεριοριστου χρονου.μας εχουν μπερδεψει τα αλλαζουν ολη την ωρα ολα

-επισης must show either a negative PCR test performed up to 72 hours prior to arrival or a negative (rapid) antigen test performed up to 24 hours prior to arrival.

οποτε καλυτερα να κανεις το TRAVELING antigen για να γλιτωνεις και χρηματα. Σε ειδικα μερη ανα χωρα, οχι παντου.

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vault13 είπε

Νομιζα 72ωρες και τα 2 αυτα. Δεν το ξερα οτι το plf επιστροφης ειναι απεριοριστου χρονου.

Κατέβηκα Ελλάδα στις 12-01-2022.Το plf to eίχα κάνει απο τις 06-01-2022.Και εδώ και κάμποσο καιρό  η απάντηση με τον κωδικό έρχεται αμέσως.

Βαζω και το λινκ για τον φίλο να μην ψάχνει και πέσει σε απατεώνες 

https://travel.gov.gr/#/

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Vault13 είπε

-επισης must show either a negative PCR test performed up to 72 hours prior to arrival or a negative (rapid) antigen test performed up to 24 hours prior to arrival.

οποτε καλυτερα να κανεις το TRAVELING antigen για να γλιτωνεις και χρηματα. Σε ειδικα μερη ανα χωρα, οχι παντου.

Απο τις 07 -02  καταργούνται τα τεστ εισόδου για τους εμβολιασμένους  .

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Απο τις 07 -02  καταργούνται τα τεστ εισόδου για τους εμβολιασμένους  .

Αντε αλλαγες παλι. τι εγινε αλλαξαν τα αστέρια; :) 

Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 4:21 ΜΜ, magnam είπε

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά σε περίπτωση που περάσει η βαλίτσα, το αεροπλάνο δεν φεύγει χωρίς εσένα για λόγους ασφαλείας.

Θα είναι εκείνο που φωνάζουν στα αεροδρόμια να επιβιβαστούν οι ξεχασμένοι νομίζω.

Το καλοκαίρι ήμουν aegean για κύπρο μέσα στο αεροπλάνο και λεει σορρυ για την καθυστέρηση αλλα έχουμε 2 βαλίτσες που δεν ανέβηκαν και πρέπει να τις κατεβάσουμε για λόγους ασφαλείας. 10 λεπτά μαξ πήρε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, zygorito είπε

Θα είναι εκείνο που φωνάζουν στα αεροδρόμια να επιβιβαστούν οι ξεχασμένοι νομίζω.

Το καλοκαίρι ήμουν aegean για κύπρο μέσα στο αεροπλάνο και λεει σορρυ για την καθυστέρηση αλλα έχουμε 2 βαλίτσες που δεν ανέβηκαν και πρέπει να τις κατεβάσουμε για λόγους ασφαλείας. 10 λεπτά μαξ πήρε.

10 λεπτά είναι όχι ακριβώς αυτό που έγινε, είμαι 100% σίγουρος.

Για να θεωρηθεί κάποιος checked-in επιβάτης ως non-show, πρέπει να μην φανεί στο τελικό gate checking, να φωνάξουν άλλη μια, περιμένουν λίγο ακόμα, και μετά να καταχωρήσουν ως non-show. Αφού γίνει αυτό, ενημερώνεται το προσωπικό στο αεροπλάνο αλλά και το προσωπικό εδάφους και μετά αφαιρούν τις όποιες βαλίτσες.

Όλο το παραπάνω δεν παίρνει μόνο 10 λεπτά. Ακόμα και η βαλίτσα να είναι έξω-έξω, και να είναι μία μεγάλη ροζ με πορτοκαλί τεράστιες βούλες που να γράφει «REMOVE ME FROM THE AIRCRAFT», 10 λεπτά δεν είναι. Ή, τότε μπορεί να είναι 10 λεπτά.

Αυτό που εικάζω ότι έγινε είναι πως υπήρχε extra καθυστέρηση και τα 10 λεπτά είναι extra 10 λεπτά από την ήδη καθυστέρηση που υπήρξε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εάν υπάρχει καθυστέρηση, τότε μπορούν να τρέξουν τις διαδικασίες για non-show παράλληλα με ό,τι άλλο γίνεται. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrKo είπε

10 λεπτά είναι όχι ακριβώς αυτό που έγινε, είμαι 100% σίγουρος.

Για να θεωρηθεί κάποιος checked-in επιβάτης ως non-show, πρέπει να μην φανεί στο τελικό gate checking, να φωνάξουν άλλη μια, περιμένουν λίγο ακόμα, και μετά να καταχωρήσουν ως non-show. Αφού γίνει αυτό, ενημερώνεται το προσωπικό στο αεροπλάνο αλλά και το προσωπικό εδάφους και μετά αφαιρούν τις όποιες βαλίτσες.

Όλο το παραπάνω δεν παίρνει μόνο 10 λεπτά. Ακόμα και η βαλίτσα να είναι έξω-έξω, και να είναι μία μεγάλη ροζ με πορτοκαλί τεράστιες βούλες που να γράφει «REMOVE ME FROM THE AIRCRAFT», 10 λεπτά δεν είναι. Ή, τότε μπορεί να είναι 10 λεπτά.

Αυτό που εικάζω ότι έγινε είναι πως υπήρχε extra καθυστέρηση και τα 10 λεπτά είναι extra 10 λεπτά από την ήδη καθυστέρηση που υπήρξε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εάν υπάρχει καθυστέρηση, τότε μπορούν να τρέξουν τις διαδικασίες για non-show παράλληλα με ό,τι άλλο γίνεται. 

Καλοκαίρι το 2019  πτήση απο Λούτον για Αθήνα με wizz.Επιβίβαση κανονικά στην ωρα μας.Φωνάζουν μια κυρία ,ξανα φωνάζουν,τίποτα.Τελικά φάγαμε πάνω απο 2 ωρες για να  βρουν και να βγάλουν την βαλίτσα της .

• Like 1
Δημοσ.

μιας και συζητείται για αεροπορικά θέματα να ρωτήσω για κάτι που μου συνέβη την τελευταία φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο πριν ένα μηνά.

πάντα έδειχνα την ευρωπαϊκού τύπου άδεια οδήγησης και πότε δεν μου είχαν πει κάτι .

στο τελευταίο ταξίδι(πτήση εσωτερικοί) μου ζήτησαν την ταυτότητα την οποία δεν κρατούσα,δεν έγινε ιδιαίτερο θέμα άλλα μου είπε την επόμενη φορά μόνο με την ταυτότητα,

έχει αλλάξει κάτι στα μετρά ασφάλειας η  την ζητάνε ανάλογα την πολίτικη της εκάστοτε εταιρείας?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Καλοκαίρι το 2019  πτήση απο Λούτον για Αθήνα με wizz.Επιβίβαση κανονικά στην ωρα μας.Φωνάζουν μια κυρία ,ξανα φωνάζουν,τίποτα.Τελικά φάγαμε πάνω απο 2 ωρες για να  βρουν και να βγάλουν την βαλίτσα της .

Αυτό είναι ότι συνήθως συμβαίνει! Όχι 10 λεπτά!

7 λεπτά πριν, Rfactor85 είπε

μιας και συζητείται για αεροπορικά θέματα να ρωτήσω για κάτι που μου συνέβη την τελευταία φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο πριν ένα μηνά.

πάντα έδειχνα την ευρωπαϊκού τύπου άδεια οδήγησης και πότε δεν μου είχαν πει κάτι .

στο τελευταίο ταξίδι(πτήση εσωτερικοί) μου ζήτησαν την ταυτότητα την οποία δεν κρατούσα,δεν έγινε ιδιαίτερο θέμα άλλα μου είπε την επόμενη φορά μόνο με την ταυτότητα,

έχει αλλάξει κάτι στα μετρά ασφάλειας η  την ζητάνε ανάλογα την πολίτικη της εκάστοτε εταιρείας?

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, ήσουν τυχερός/άτυχος και είχες πέσει σε ανθρώπους που είτε δεν καταλάβαιναν τι τους έδειχνες, ή δεν τους ένοιαζε.

Το δίπλωμα δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...