Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, DrKo είπε

Του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης την έκταση, μπορεί κανείς να την καταλάβει μόνο εάν πάρει υπέρ-ατλαντική πτήση. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, και το Σάρς Ντε Γκολ είναι τεράστιο. 

Και με ελάχιστο ψάξιμο, είδα πως όντως το Σαρς Ντε Γκολ είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο. 

The biggest airport in the whole of Europe is currently Charles de Gaulle, located 25 kilometres outside of Paris. Named after the former Prime Minister of France and opened in 1974, the airport has a total area of 32.37km², consisting of 3 terminals (including 7 sub-terminals inside terminal 2), and 4 runways.

https://www.etias.info/most-important-airports-in-europe/

Ωραιος! . Απο αυτο δεν εχω περασει ακόμα, είχα πάει στης Μασσαλίας οταν πηγα Γαλλια. Τωρα που θυμάμαι πριν μερικά χρονια και αυτο του Heathrow στην Αγγλια μου ειχε φανεί μεγάλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο θεματακι αυτό για όσους δεν ξέρουν από αεροδρόμια και διαδικασίες. 

Πρώτη και τελευταία φορά που είχα ταξιδέψει στην ζωή μου με αεροπλάνο ήταν όταν πήγα με τους γονείς στο Λονδίνο το 95. Εγώ ως διακοπές το πήρα, στην πραγματικότητα πήγαμε για λόγους υγείας. 

Το μόνο που θυμάμαι και ημουν αγχωμενος μικρός ήταν που πέρασα από μια πύλη που σκαναρει, την δεύτερη φορά που την πέρασα με σταμάτησαν για έλεγχο, έβγαλα κάτι πράγματα από τσέπες και το πουλόβερ που φορούσα για να με ψάξουν. Θυμάμαι το μηχάνημα που μετέφερε τις βαλίτσες και έπρεπε να βρούμε τις δικές μας, ο πατέρας μου είχε κολλήσει στις βαλίτσες κάτι αυτοκόλλητα με σκύλους και γάτες εκτός από ονοματεπώνυμο γιατί ακόμα και έτσι μπορεί να γίνει μπέρδεμα και να την πάρει άλλος. 

Τώρα βέβαια άμα χρειαστεί ποτέ να ταξιδέψω ξανά, θα χρειαστώ καθοδήγηση. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ωραίο θεματακι αυτό για όσους δεν ξέρουν από αεροδρόμια και διαδικασίες. 

Πρώτη και τελευταία φορά που είχα ταξιδέψει στην ζωή μου με αεροπλάνο ήταν όταν πήγα με τους γονείς στο Λονδίνο το 95. Εγώ ως διακοπές το πήρα, στην πραγματικότητα πήγαμε για λόγους υγείας. 

Το μόνο που θυμάμαι και ημουν αγχωμενος μικρός ήταν που πέρασα από μια πύλη που σκαναρει, την δεύτερη φορά που την πέρασα με σταμάτησαν για έλεγχο, έβγαλα κάτι πράγματα από τσέπες και το πουλόβερ που φορούσα για να με ψάξουν. Θυμάμαι το μηχάνημα που μετέφερε τις βαλίτσες και έπρεπε να βρούμε τις δικές μας, ο πατέρας μου είχε κολλήσει στις βαλίτσες κάτι αυτοκόλλητα με σκύλους και γάτες εκτός από ονοματεπώνυμο γιατί ακόμα και έτσι μπορεί να γίνει μπέρδεμα και να την πάρει άλλος. 

Ειρωνια ειναι οτι δεν φοβαμαι ουτε αεροπλανα τπτ αλλα αγχωνομαι για την βαλιτσα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, HateMe είπε

Ε εντάξει, το πολύ πολύ να χαθεί το αεροπλάνο και να εμφανιστεί μετά από 5 χρόνια..
(Πρέπει να σταματήσω να βλέπω το manifest)

Μπορεί ο TS να είναι κανας προγραμματιστής και να βρεθει σε κανα νησί μονος του οπότε ας εχει φακό και μπαλα πανω του ή μπορεί με συνεπιβατες να ειναι χαμενοι καπου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, MrJulius είπε

Ειρωνια ειναι οτι δεν φοβαμαι ουτε αεροπλανα τπτ αλλα αγχωνομαι για την βαλιτσα.

Όποτε να μην σου γράψω εγώ τι έγινε στο τελευταίο ταξίδι μου με την βαλίτσα μου γιατί θα σε αγχώσω περισσότερο. 🤣

26 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ειναι τίποτα, σκέψου οτι πλέον ταξιδεύουνε και μικρά παιδιά ασυνόδευτα. Λίγο πολυ σε ολα τα αεροδρόμια το ίδιο πράγμα κανεις. Έκτος απο αυτα που ειναι εκτός Ε.Ε που εχεις να περάσεις imigration καταστάσεις και ειναι λίγο ποιο μπελάς.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Εφοσον εισαι απο transit η βαλιτσα σου θα παει στον τελικο προορισμό.

Οχι παντα, και ειδικα σε περιπτωσεις διεθνους πτησης καλυτερα να τσεκαρει κανεις τους ορους του εισητηριου. Εδω απ οτι καταλαβα θα αλλαξει αεροπορικη στην Κωνπολη, εαν δεν εχουν agreement aegean με gulf δεν θα περασει μονη της η βαλιτσα. Και θα το γραφει και στην κρατηση του (μαλλον).

Τελικα την κρατηση με ποιον την εκανες; Το kayak βλεπω ειναι μηχανη αναζητησης, οχι travel agent.

Edit:

ΠΧ εδω δεν ειναι partner η gulf

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MrJulius είπε

Λογικό είναι,.αν δεν έχεις υψοφοβια τότε τι να φοβηθείς; Φίλε στο αεροπλάνο επάνω είσαι χαλαρός. Ούτε που καταλαβαίνεις τίποτα. Αν σε τρομάζει το ύψος μην βλέπεις τίποτα το παράθυρο της καμπίνας, το κλείνεις κιόλας με ένα ρόλο εσωτερικό που έχει και δεν τρέχει τίποτα. Εγώ θυμάμαι που στον πηγαιμο για Αγγλία έβλεπα τις ελβετικές Άλπεις από το τζάμι και τις έβγαζα με μια μηχανή, ήμουν κοντά σε πτερύγιο και έβλεπα κάτι τμήματα των πτερων που ήταν κινούμενα. Το αεροπλάνο έχει καλή ηχομόνωση δεν ακούς κάτι ιδιαίτερο από τους κινητήρες, ούτε τράνταγμα. Το μόνο που θα σε κουνήσει είναι η προσγείωση όταν ακουμπάει στο έδαφος η ρόδα. Στον γυρισμό εμένα με πήρε ο ύπνος και κοιμήθηκα .... Μου έδωσαν μια κουβερτα εκεί, δεν πήρα πρέφα, αργότερα παράγγειλε κάτι ο πατέρας μου και μας έφεραν φαγητά στο κάθισμα, ήταν ωραία από ότι θυμάμαι. Αυτα που σου λέω τα θυμάμαι από πριν 25 χρόνια, τώρα θα είναι πιο καλά. Το μόνο επικίνδυνο σε αεροπλάνο είναι να πέσετε σε μεγάλο κενό αέρος αλλά ξέχνα το σαν ενδεχόμενο, δεν είναι συχνο και δεν θα τύχουν όλα σε εσένα.... 

Τα διαδικαστικά είναι που έχουν το άγχος αν το κάνεις πρώτη φορά. Αλλά αν έχεις και κανέναν φίλο που έχει ταξιδέψει, που θα έχεις σίγουρα., ρώτησε τον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Οχι παντα, και ειδικα σε περιπτωσεις διεθνους πτησης καλυτερα να τσεκαρει κανεις τους ορους του εισητηριου.

Και όχι μόνο. Σε ΗΠΑ, εάν πας από έξω και συνεχίζεις σε regional airport, παίζει να πρέπει να πάρεις την βαλίτσα σου και να ξανακάνεις την διαδικασία. Παθών από Ευρώπη στο LAX και τελικός προορισμός Monterey. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 1
Δημοσ.

Πρόσθεσε ασφάλεια στο εισιτήριό(ά) σου και στην χειρότερη να τρέχεις να αγοράζεις πράγματα που χρειάζεσαι και να στα πληρώνουν εκ των υστέρων.

Οτιδήποτε πολύτιμο και άμεσης χρήσης θα έχεις μαζί σου (και μία αλλαξιά), το παίρνεις είτε στην χειραποσκευή, είτε στην τσάντα πλάτης.

Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

νομιζω οτι απο τη στιγμη που η gulf air δε συνεργαζεται με την aegean ακομα(https://gulfnews.com/uae/gulf-air-mulls-joining-star-alliance) θα πρεπει να κανεις check in στην κων/πολη, γτ δε θα εχει boarding pass για το δευτερο σκελος της πτησης σου. δυστυχως, τωρα με covid δεν επιτρεπουν το ηλεκτορνικο για να ελεγχουν πιστοποιητικα εμβολιασμου κλπ).
οποτε θα χρειαστει να ψαξει τη βαλιτσα να την παραδωσει παλι. στη χειροτερη αν δε προλαβει τη βαλιτσα στην κων/πολη, καλυτερα να πεταξεις κ στον προορισμο σου θα δηλωσεις οτι χαθηκε/ξεχαστηκε στην κων/πολη, οποτε θα τη μεταφερουν με κανα δυο μερες καθυστερηση στο ξενοδοχειο σου! αλλα να ξερεις θα την ανοιξουν για ελεγχο μιας κ θα ειναι ασυνοδευτη.

Δημοσ.

Η βαλίτσα θα πάει τελικό προορισμό.

Δες και αυτό https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Στην χειραποσκευή όχι υγρά, ούτε καν άδεια πλαστικά μεγαλύτερα των 100 ml. Εννοείται όχι μεταλλικά τσιμπιδάκια, ψαλιδάκια κλπ.

Έχε ένα μακρυμάνικο φούτερ, πουκάμισο κλπ στην χειραποσκευή. Κάνει κρύο στο αεροπλάνο.

Κάνε check in ηλεκτρονικά και πιάσε διάδρομο για να σηκώνεσαι και να περπατάς συχνά σε τόσο μεγάλη πτήση, για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Συνέχεια δεμένος με τη ζώνη ενώ κάθεσαι.

Δημοσ.

Η βαλίτσα θα πάει στον τελικό προορισμό... μάλλον. 
Επειδή ταξιδεύω αρκετά συχνά με ομάδα, από τα 15 άτομα που θα είμαστε, τουλάχιστον 2-3 κάτι χάνουν στον τελικό προορισμό και φταίει το  αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Συνήθως βαλίτσα η αθλητικό εξοπλισμό. Βέβαια ποτέ δεν έχει χαθεί κάτι εντελώς, αλλά να σου έρχονται τα πράγματα σου μετά από 3 μέρες δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Δημοσ.

Όσο για την επιστροφή στην Ελλάδα μπορώ να κλείσω το PLF δυο τρεις ημέρες πριν επιστρέψω η πρέπει να γίνει και αυτό από εδώ πριν φύγω για εξωτερικό; 

Δημοσ.

Η βαλιτσα κανονικα βρισκει τον τελικό προορισμο μονη της. Δεν την «φορτωνεις» εσυ απο πτηση σε πτηση.

καποια κουταμαρα εκανες στο booking. Ή εγω δεν καταλαβα τι εγραψες.

Στις 4/2/2022 στις 3:42 ΜΜ, MrJulius είπε

τελικος προορισμος απο εκει Μανίλα Φιλιππίνες.

Μαλλον σκετη η βαλίτσα βλεπω να φτανει εκει :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...