Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, stefstefan είπε

τις άλλες που έχεις μπροστά σου ένα βιβλίο κι έναν καθηγητή απέναντι να σου διδάσκει.

Καλησπέρα, είμαι ο καθηγητής που έχεις απέναντι.

Καλά όλα αυτά που έγραψες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ψαρώσεις κόσμο,αλλά δεν έχουν σχέση με την επιστήμη της οικονομίας,αγόρι μου.

Άκου ολοκλήρωμα για να βρεις την τιμή ενός προϊόντος...κάνε μια χάρη στο είδος μας ,και μην ξανασχολιάσεις.

Υπάρχει κόσμος στο διαδίκτυο, που όντως ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει.

Εκτίθεσαι.

Επεξ/σία από NeraBlack
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NeraBlack είπε

Καλησπέρα, είμαι ο καθηγητής που έχεις απέναντι.

Καλά όλα αυτά που έγραψες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ψαρώσεις κόσμο,αλλά δεν έχουν σχέση με την επιστήμη της οικονομίας,αγόρι μου.

Άκου ολοκλήρωμα για να βρεις την τιμή ενός προϊόντος...κάνε μια χάρη στο είδος μας ,και μην ξανασχολιάσεις.

Υπάρχει κόσμος στο διαδίκτυο, που όντως ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει.

Εκτίθεσαι.

Κανείς δεν μίλησε για Οικονομία, αλλά για Διοίκηση, ένα κλάσμα αυτής αφορά και τον τρόπο υπολογισμού της τιμής ενός προϊόντος μέσω της εφαμογής πολύπλοκων συναρτήσεων οι οποίες υπολογίζουν μέχρι και το πόσα λεπτά διάλειμα θα κάνει το φορτηγό, που θα σου προμηθεύσει τις πρώτες ύλες, στην Εγνατία για κατούρημα. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτές τις δύο επιστήμες και τι περιλαμβάνει η κάθε μία τότε μάλλον δεν είσαι και τόσο καθηγητής όσο θες να πλασάρεσαι.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stefstefan είπε

Κανείς δεν μίλησε για Οικονομία, αλλά για Διοίκηση, ένα κλάσμα αυτής αφορά και τον τρόπο υπολογισμού της τιμής ενός προϊόντος μέσω της εφαμογής πολύπλοκων συναρτήσεων οι οποίες υπολογίζουν μέχρι και το πόσα λεπτά διάλειμα θα κάνει το φορτηγό, που θα σου προμηθεύσει τις πρώτες ύλες, στην Εγνατία για κατούρημα. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτές τις δύο επιστήμες και τι περιλαμβάνει η κάθε μία τότε μάλλον δεν είσαι και τόσο καθηγητής όσο θες να πλασάρεσαι.

Μπορεί να είναι καθηγητής γυμνασίου. Επόμενος 😅

Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 4:47 ΜΜ, stefstefan είπε

Δλδ όταν εμείς εδώ πληρώνουμε 50ε για μια 100αρα σύνδεση ίντερνετ και στην Ρουμανία πχ πληρώνουν 20ε για την ίδια ταχύτητα, είναι επειδή οι πρώτες ύλες ενός άυλου προϊόντος, όπως είναι το ίντερνετ, είναι πιο ακριβές στην Ελλάδα;
Όταν για παράδειγμα ο Βιν Ντίζελ τη μία ζητάει 50.000.000 για μια ταινία και την άλλη χρονιά ζητάει 100.000.000 για άλλη ταινία είναι γιατί ακρίβαιναν οι πρώτες ύλες του Βιν Ντίζελ πχ το γάλα του, το μπέικον του και τα αυγά του;
Ή μήπως με τον όρο πρώτες ύλες αναφέρεσαι στο γιοτ εκατομμυρίων που έδωσε παραγγελία ο Μπέζος σε Ολλανδική εταιρεία; Τότε ναι θα συμφωνήσω, ακρίβαιναν οι πρώτες ύλες, όντως.
Μη γελιόμαστε, λοιπόν, όλες οι αυξήσεις αφορούν κυρίως την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κέρδους για την εταιρεία όλα τα άλλα αποτελούν απλά προφάσεις. 

Ένα παράδειγμα ακόμη, οι πάνες pampers ( ένα συγκεκριμένο μέγεθος και συσκευασία, δεν θυμάμαι ποιο ακριβός) με μέση τιμή 17 ευρώ, και προσφορά 14 ευρώ στα Ελληνικά super market, τα ίδια στα Γαλλικά super market 25 ευρώ!!!!

Το κραυγαλέο παράδειγμα των καυσίμων, που λένε ότι είναι οι φόροι του κάθε κράτους είναι ακόμη ένα άλλο παραμύθι με δράκους τα κράτη, και Κοκκινοσκουφίτσα τις εταιρίες καυσίμων.

Για το θέμα Amazon, διάβαζα ότι ένα τρόπος να γλιτώσεις την αύξηση, είναι να αγοράσεις την συνδρομή έτους πριν από της 18 Φεβρουαρίου, φοβεγό!!!!

Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 9:13 ΜΜ, stefstefan είπε

Δεν κατάλαβε κανείς σας αυτό που είπα και τα όσα έγραψες δεν αντικρούουν ουσιαστικά το βασικό μου επιχείρημα αλλά αντιθέτως το ενδυναμώνουν, κι αυτό είναι μία απόδειξη του ότι δεν κατανοήσατε τι είπα, αλλά αυτό είναι μόνο δικό μου φταίξιμο και όχι δικό σας.

Δεν θα σου πω πολλά, μία λέξη μόνο και βγάλε εσύ συμπέρασμα μετά για νοοτροπίες και ό,τι άλλο θες. "iPhone". Κι αν το iPhone δεν σου κάνει, θα σου δώσω κι άλλη μία λέξη "2.000e". Και θα σου δώσω κι άλλη μία για να καταλάβεις που το πάω, "εργοστάσιο στην Κίνα". Και άλλη μία για να στο αναλύσω καλύτερα γιατί είμαι μακάκας Έλληνας εγώ με νοοτροπία, "αντίστοιχο κινητό με αντίστοιχες δυνατότητες στα 300ε".

Ε αν μετά από αυτόν τον συλλογισμό δεν μπορείς παρόλα αυτά να καταλάβεις τι λέω ε τότε συγνώμη φταίει η νοοτροπία μου που θεωρώ πως καμία εταιρεία δεν αισχροκερδεί εις βάρος μας. Πως να το κάνει άλλωστε αφού είμαστε τσακάλια Έλληνες εμείς κι αν ποτέ το επιχειρήσει μία εταιρεία αυτό θα τη πάρουμε πρέφα απευθείας.

Δεν είναι θέμα αισχροκέρδιας, έιναι θέμα κατά πόσο εσύ είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις για να πάρεις κάτι πιο ποιοτικό.

Από κει και πέρα, κανένα iPhone δεν κάνει 2000 ευρώ εκτός αν θες να βάλεις 1TB δίσκο μέσα που αν θες, είσαι σε άλλη κατηγορία καταναλωτών.

Ενδεικτικά, μπορείς να δεις το παρακάτω

"According to TechInsights' teardown analysis, a brand new 256GB storage iPhone 13 Pro costs exactly $570 to build."

Αυτό είναι ένα 50% της τελικής αξίας του τηλεφώνου χωρίς να έχεις υπολογίσει τις μεταφορές, την αποθήκευση, την έρευνα και ανάπτυξη, τα έξοδα καταστημάτων, μισθούς προσωπικού και άλλα. Επίσης υπολογίζεις ότι στην τελική τιμή θα προστεθεί και ο φόρος. Για βάλτα όλα αυτά μαζί. Δεν βγαίνει άλλο ένα 20-25% της τιμής σχετικά εύκολα από αυτά; Το υπόλοιπο 25-30% είναι κέρδος. 25-30% δεν μου φαίνεται αισχροκέρδια όταν υπάρχουν άλλα είδη που μιλάμε για 100% κέρδος τις περισσότερες φορές (πχ ρούχα) ή ακόμα και άλλα κινητά όπως

"Samsung's Galaxy S21 Ultra reportedly costs an estimated $533 to produce."

Το οποίο και έχει αρχική τιμή όταν βγήκε παραπάνω από το iPhone 13 pro max.

Επομένως, όχι δεν έχουν ίδιες δυνατότητες με ένα τηλέφωνο των 300 ευρώ, δεν έχουν την ίδια ποιότητα, δεν έχουν το ίδιο οικοσύστημα και δεν έχουν την ίδια υποστήριξη. Μπορεί εσύ να βολεύεσαι με ένα τέτοιο τηλέφωνο και πραγματικά είναι τέλειο αυτό(μακάρι να βολευόμουν κι εγώ να γλίτωνα τα έξοδα) αλλά δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κάποιος να δώσει παραπάνω λεφτά αν έχει να τα διαθέσει

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/2/2022 στις 4:15 ΜΜ, stefstefan είπε

Το ίδιο πράγμα λεμε,μόνο που εγώ ξέρω και για τι μιλάω.

Κλασσική περίπτωση διοίκησης,ο υπολογισμός της τιμής ενός προιόντος.

Εχω διαβάσει πολλά κουλά,ευγενικά μιλώντας,εδώ μέσα.Δεν μπαίνεις στο τοπ 20,αλλα με αυτή την επιμονή,είμαι σίγουρος πως θα τα καταφερεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NeraBlack είπε

Το ίδιο πράγμα λεμε,μόνο που εγώ ξέρω και για τι μιλάω.

Κλασσική περίπτωση διοίκησης,ο υπολογισμός της τιμής ενός προιόντος.

Εχω διαβάσει πολλά κουλά,ευγενικά μιλώντας,εδώ μέσα.Δεν μπαίνεις στο τοπ 20,αλλα με αυτή την επιμονή,είμαι σίγουρος πως θα τα καταφερεις.

Ναι φαντάζομαι τα "πολλά" που λες, απ την Πέμπτη που έκανες εγγραφή μέχρι τώρα πρέπει να είναι πάρα πολλά... Είμαι 10 χρόνια στο φόρουμ και συγχαρητήρια κατέκτησες την 1η θέση των πιο κουλών σχολίων εδώ μέσα και πίστεψε με αυτό που έχεις κάνει είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πρέπει να είσαι περήφανος για σένα.

5 ώρες πριν, KostasKri είπε

Δεν είναι θέμα αισχροκέρδιας, έιναι θέμα κατά πόσο εσύ είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις για να πάρεις κάτι πιο ποιοτικό.

Από κει και πέρα, κανένα iPhone δεν κάνει 2000 ευρώ εκτός αν θες να βάλεις 1TB δίσκο μέσα που αν θες, είσαι σε άλλη κατηγορία καταναλωτών.

Ενδεικτικά, μπορείς να δεις το παρακάτω

"According to TechInsights' teardown analysis, a brand new 256GB storage iPhone 13 Pro costs exactly $570 to build."

Αυτό είναι ένα 50% της τελικής αξίας του τηλεφώνου χωρίς να έχεις υπολογίσει τις μεταφορές, την αποθήκευση, την έρευνα και ανάπτυξη, τα έξοδα καταστημάτων, μισθούς προσωπικού και άλλα. Επίσης υπολογίζεις ότι στην τελική τιμή θα προστεθεί και ο φόρος. Για βάλτα όλα αυτά μαζί. Δεν βγαίνει άλλο ένα 20-25% της τιμής σχετικά εύκολα από αυτά; Το υπόλοιπο 25-30% είναι κέρδος. 25-30% δεν μου φαίνεται αισχροκέρδια όταν υπάρχουν άλλα είδη που μιλάμε για 100% κέρδος τις περισσότερες φορές (πχ ρούχα) ή ακόμα και άλλα κινητά όπως

"Samsung's Galaxy S21 Ultra reportedly costs an estimated $533 to produce."

Το οποίο και έχει αρχική τιμή όταν βγήκε παραπάνω από το iPhone 13 pro max.

Επομένως, όχι δεν έχουν ίδιες δυνατότητες με ένα τηλέφωνο των 300 ευρώ, δεν έχουν την ίδια ποιότητα, δεν έχουν το ίδιο οικοσύστημα και δεν έχουν την ίδια υποστήριξη. Μπορεί εσύ να βολεύεσαι με ένα τέτοιο τηλέφωνο και πραγματικά είναι τέλειο αυτό(μακάρι να βολευόμουν κι εγώ να γλίτωνα τα έξοδα) αλλά δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κάποιος να δώσει παραπάνω λεφτά αν έχει να τα διαθέσει

Την έχω ζήσει την ποιότητα των iPhone, ήμουν για 3 γενιές κάτοχος. Την ίδια φθορά που είχαν στο χρόνο την ίδια έχουν και τα υπόλοιπα. Όλα τα άλλα είναι για να πουλάν παπά.
Το πραγματικό όμως ερώτημα είναι πως δικαιολογείται η μεγάλη αύξηση από μοντέλο σε μοντέλο της ίδιας εταιρείας και ιδίως αν πιάσουμε την Apple δεν βλέπεις και τρομερές αναβαθμίσεις απ το προηγούμενο στο νέο και όχι αν προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό κάτι το παραπάνω ώστε να δικαιολογείται η νέα αύξηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, stefstefan είπε

Την έχω ζήσει την ποιότητα των iPhone, ήμουν για 3 γενιές κάτοχος. Την ίδια φθορά που είχαν στο χρόνο την ίδια έχουν και τα υπόλοιπα. Όλα τα άλλα είναι για να πουλάν παπά.
Το πραγματικό όμως ερώτημα είναι πως δικαιολογείται η μεγάλη αύξηση από μοντέλο σε μοντέλο της ίδιας εταιρείας και ιδίως αν πιάσουμε την Apple δεν βλέπεις και τρομερές αναβαθμίσεις απ το προηγούμενο στο νέο και όχι αν προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό κάτι το παραπάνω ώστε να δικαιολογείται η νέα αύξηση. 

Αφού είχες iPhone λοιπόν φαντάζομαι έχεις δει και πόσο υποστηρίζουν τις συσκευές. Που iPhone 6s να πάρεις τώρα θα παίζει πολύ καλύτερα από πολλά android. Εκτός αν εννοείς εξωτερικές φθορές που αυτό έχει να κάνει και πόσο το προσέχεις.

Τι εννοείς αύξηση από μοντέλο σε μοντέλο; Από iPhone 13 σε iPhones 13 Pro; Πολύ καλύτερο σασί, πολύ καλύτερη μπαταρία, πολύ καλύτερη κάμερα, 120HZ και καλύτερη οθόνη overall (νομίζω φωτεινότητα και κάτι τέτοια), λίγο πιο γρήγορο Α15 chip. Και μην ξεχνάμε ότι τα "Pro" δεν έχουν πάρει αύξηση στην τιμή από το 2017 που βγήκε το iPhone X (εκτός του Pro Max που λόγω μεγέθους ήταν αναμενόμενο να βγει λίγο πιο ακριβό) και ας έχουν προστεθεί ένα σωρό έξτρα πράγματα μαζί και 5G που είναι ο πρώτος λόγος που παίρνουν αυξήσεις τα κινητά. Και στα κανονικά iPhone είδαμε πτώση τιμής στο 11 και μετά αύξηση στο 12 λόγω OLED και 5G.

Πλέον το iPhone δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει εκτός βέβαια είσαι customization fan και δεν βαριέσαι. Οι περισσότεροι βαριούνται... Και με τις τιμές που βλέπω σε android, αν δεν σου αρέσει συγκεκριμένα το android δεν έχεις πολλούς λόγους να το επιλέξεις σε σχέση με ένα iPhone. Στα ίδια λεφτά μιλώντας πάντα.

Επεξ/σία από KostasKri
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, stefstefan είπε

Ναι φαντάζομαι τα "πολλά" που λες, απ την Πέμπτη που έκανες εγγραφή μέχρι τώρα πρέπει να είναι πάρα πολλά... Είμαι 10 χρόνια στο φόρουμ και συγχαρητήρια κατέκτησες την 1η θέση των πιο κουλών σχολίων εδώ μέσα και πίστεψε με αυτό που έχεις κάνει είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πρέπει να είσαι περήφανος για σένα.

Oταν το νεο μοντελο εχει νεο επεξεργαστη νεα οθονη 120hz μεγαλυτερη μπαταρια , καλυτερη καμερα τοτε ναι δικαιολογειται η αυξηση.

Αυτο που δεν δικαιολογειται ειναι κινητο των 1500 ευρω να εχει ''Fast charging 22W''

Είναι ΑΣΤΕΙΟ. Και το λεω εγω που εχω 12 pro max. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, karnezis είπε

Oταν το νεο μοντελο εχει νεο επεξεργαστη νεα οθονη 120hz μεγαλυτερη μπαταρια , καλυτερη καμερα τοτε ναι δικαιολογειται η αυξηση.

Αυτο που δεν δικαιολογειται ειναι κινητο των 1500 ευρω να εχει ''Fast charging 22W''

Είναι ΑΣΤΕΙΟ. Και το λεω εγω που εχω 12 pro max. 

Δεν είχαμε αύξηση από 12 σε 13 σε κανένα μοντέλο παρά τα έξτρα που έβαλαν... :D 

Πες μας πως έχει επηρεάσει την ζωή σου τόσο ριζικά που είναι αστείο το 22W fast charging. Φαντάζομαι οι φορές που μες στην μέρα, ξυπνώντας το πρωί με 100% και φορτίζοντας άλλο 50% σε 30 λεπτά μες στην μέρα δεν σε έφτασε, με αποτέλεσμα να περιμένεις μιάμιση ολόκληρη ώρα για να πάρεις το 100%, είναι πάρα πολλές, ε; Και όλο αυτό σε ένα τηλέφωνο που με αρκετή χρήση βάζει άνετα μια ολόκληρη μέρα χωρίς φόρτιση.

Επεξ/σία από KostasKri
Δημοσ.
Στις 8/2/2022 στις 3:12 ΜΜ, KostasKri είπε

Δεν είχαμε αύξηση από 12 σε 13 σε κανένα μοντέλο παρά τα έξτρα που έβαλαν... :D 

Πες μας πως έχει επηρεάσει την ζωή σου τόσο ριζικά που είναι αστείο το 22W fast charging. Φαντάζομαι οι φορές που μες στην μέρα, ξυπνώντας το πρωί με 100% και φορτίζοντας άλλο 50% σε 30 λεπτά μες στην μέρα δεν σε έφτασε, με αποτέλεσμα να περιμένεις μιάμιση ολόκληρη ώρα για να πάρεις το 100%, είναι πάρα πολλές, ε; Και όλο αυτό σε ένα τηλέφωνο που με αρκετή χρήση βάζει άνετα μια ολόκληρη μέρα χωρίς φόρτιση.

Eξαρταται για τι χρηση το εχεις. Εγω λογω δουλειας μπορει να εχω 25 κλησεις την ημερα και 20 email στο outlook.

''Η πιστευεις οτι ειναι ευκολο να το βαλω να φορτισει 1μιση ωρα την στιγμη που πρεπει να ειμαι απο οροφο σε οροφο?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, karnezis είπε

Eξαρταται για τι χρηση το εχεις. Εγω λογω δουλειας μπορει να εχω 25 κλησεις την ημερα και 20 email στο outlook.

''Η πιστευεις οτι ειναι ευκολο να το βαλω να φορτισει 1μιση ωρα την στιγμη που πρεπει να ειμαι απο οροφο σε οροφο?

Άρα μιλάμε για εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις. Επίσης υπάρχουν και τα power banks που μπορεί να φορτίζει μέσα στην τσάντα ή κάτι τέτοιο.. Λύσεις υπάρχουν..

Το σχόλιό μου ήταν κυρίως για την λέξη τραγικό που χρησιμοποίησες εξ αρχής

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...