thodoris1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 δεν ισχύει κάτι τέτοιο 14 hours ago, Tigkas said: Καλησπέρα, ένας φίλος μου είπε ότι έχει ακούσει ότι αν εκδοθεί ΑΦΜ πολυκατοικίας θα πρέπει να τηρεί και βιβλία εσόδων - εξόδων. Γνωρίζει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; 1
s_mduck Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Tigkas είπε Καλησπέρα, ένας φίλος μου είπε ότι έχει ακούσει ότι αν εκδοθεί ΑΦΜ πολυκατοικίας θα πρέπει να τηρεί και βιβλία εσόδων - εξόδων. Γνωρίζει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Τετοια λεγε να βλαστιμαω την ωρα που το εκανα. Πηγα να ανοιξω λογαριασμό στη Eurobank και την ωρα που τον ανοιξα και υπεγραφα μου λεει η υπάλληλος οτι και να θελετε εχετε μονο 150€ οριο για συναλλαγές αλλιως θελει πρακτικο και εγκριση της συνέλευσης της πολυκατοικίας για καθε συναλλαγη ανω των 150€!!!! Και με τουτα και με κεινα λεω συγνώμη αλλα πιο το νοημα που το κανω αυτο αν ειναι να μην μπορω να πληρωσω ουτε τη δεη πχ και τους ειπα να κλεισουν τον λογαριασμό οπως ανοιξε... Μου ειπαν οτι μπορεί να αλλαξει το οριο εφόσον αλλαξει το καταστατικο γιατι αναφέρει οριο τις 50000 δραχμες! Μιλαμε πατησαν σε δραχμες και εβαλαν οριο τα 150€! Κ λεω σιγα μην δώσουμε 700-1000€ σε μηχανικό και Συμβολαιογράφο και σιγά μην θελουν οι υπόλοιποι δηλ για να αλλαξουμε μονο και μονο το οριο.. τσαμπα ο κοπος μου.. εκτος αν ημουν ατυχος και έπεσα σε ακατάλληλους υπαλλήλους.. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από s_mduck
thodoris1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, s_mduck said: Τετοια λεγε να βλαστιμαω την ωρα που το εκανα. Πηγα να ανοιξω λογαριασμό στη Eurobank και την ωρα που τον ανοιξα και υπεγραφα μου λεει η υπάλληλος οτι και να θελετε εχετε μονο 150€ οριο για συναλλαγές αλλιως θελει πρακτικο και εγκριση της συνέλευσης της πολυκατοικίας για καθε συναλλαγη ανω των 150€!!!! Και με τουτα και με κεινα λεω συγνώμη αλλα πιο το νοημα που το κανω αυτο αν ειναι να μην μπορω να πληρωσω ουτε τη δεη πχ και τους ειπα να κλεισουν τον λογαριασμό οπως ανοιξε... Μου ειπαν οτι μπορεί να αλλαξει το οριο εφόσον αλλαξει το καταστατικο γιατι αναφέρει οριο τις 50000 δραχμες! Μιλαμε πατησαν σε δραχμες και εβαλαν οριο τα 150€! Κ λεω σιγα μην δώσουμε 700-1000€ σε μηχανικό και Συμβολαιογράφο και σιγά μην θελουν οι υπόλοιποι δηλ για να αλλαξουμε μονο και μονο το οριο.. τσαμπα ο κοπος μου.. εκτος αν ημουν ατυχος και έπεσα σε ακατάλληλους υπαλλήλους.. Και σε μένα τα ίδια η eurobank, απλά αυτό είναι το ημερήσιο όριο αναλήψεων. Αγορές μου έχουν βάλει παραπάνω από ότι βλέπω τώρα. Εν τω μεταξύ να τους έλεγα ότι αυτό το όριο αφορά έκτακτες δαπάνες και δεν έχει σχέση με τη φύση του λογαριασμού (που είναι κατά κύριο λόγο για κοινόχρηστους λογαριασμούς και όχι για έκτακτες δαπάνες), τίποτα αυτοί. Πάντως δε χρειάζεται βιβλία, είπαμε! Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από thodoris1985
Fotis_Greece Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Ειμαι και εγω διαχειριστής, με ΑΦΜ για πολυκατοικία, δεν χρειάζεται βιβλίο εσοδω εξοδων (δηλώνεται στην έναρξη) ουτε σφραγίδα. Εχω κανει και την δηλωση για το επίδομα θέρμανσης, τριτη χρόνια τώρα. Τραπεζα διαλεξε Eurobank με κοστος 3€ μηνα, δεν θα βρει φθηνότερα. Την πολυκατοικία την θεωρουν επιχείρηση οι τραπεζες με τα αντίστοιχα κοστη σε λογαριασμούς οψεως. Μακρια απο Alpha. Θα εχει ετοιμο αρχειο Word με την ετησια συνέλευση για την επανεκλογή σου (η αλλον) σαν διαχειριστή γιατι καθε χρονο θα στο ζηταει η τράπεζα και απλα θα παιζεις με τις ημερομηνίες που αναγράφονται στο εντυπο συνέλευσης (εκτος εαν οντως κανετε συνέλευση) 1
Tigkas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Εχω κανει και την δηλωση για το επίδομα θέρμανσης, τριτη χρόνια τώρα. Για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο; Το ρωτάω γιατί στο FAQ διάβασα ότι για φυσικό αέριο που το πιάνει στα "Λοιπά καύσιμα" δεν χρειάζεται ΑΦΜ πολυκατοικίας αλλά ούτε να καταχωρίσει ο διαχειριστής την πολικατοικία, αλλά ο κάθε ιδιοκτήτης το κάνει μόνος του ατομικά.
Fotis_Greece Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι λοιπα καυσιμα, ειναι κανονικα επιλογη Φυσικο Αεριο. Εαν δεν εχει ΑΦΜ η πολυκατοικία τοτε την δηλωνει ο διαχειριστής με το δικο του ΑΦΜ, τον κοινοχρηστο μετρητη ΔΕΗ, δηλωνει τα διαμερίσματα με τα χιλιοστα και μπαινουν μετα οι ενοικοι, δηλωνουν το ΑΦΜ που εχει δηλωθει η πολυκατοικία, τον αριθμο μετρητη ΔΕΗ και τους βγαζει την λιστα με τα διαμερίσματα για να διαλεξουν το δικο τους Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Fotis_Greece 1
giannnisgk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 εγω που τώρα κάνω τη διαδικασια στην εφορία , μου παν να συμπληρώσω και τα πεδία 3.5 (γράφω πρακτικό ΓΣ πολυκατοικίας Νο xx) , 3.14 (έναρξη ΝΑΙ) , 4.4 ως 4.9 , και ενότητες 5 & 6 . Στα 2 τελευταία ξέρεις κανείς τι βάζουμε;; εγώ έβαλα, χωρίς να είμαι σίγουρος 5.1 31/12 , 5.3 Μη υπόχρεοι , 5.4 Δεν εντάσσεται 6.1 ναι , 6.2 προαιρετικά , 6.3 απαλλασομένων , 6.4 δεν ασκεί , 6.5 κενό , 6.6 οχι στο υπαγωγή ΦΠΑ δεν είμαι σίγουρος....
NIKOSRS Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Παρακολουθώ το θέμα και εγώ.Γνωρίζει καποιος αν υπάρχουν φορολογικές υποχρεώσεις απ τη στιγμή που υπάρχει ΑΦΜ πολυκατοικίας? πχ Φορολογική δήλωση, Εντυπο Ν και τα σχετικά? Λογικά ως συνεταιρισμός/ένωση προσωπων ισχύουν κανονικά. Εχω στειλει και σε TAXISNET ερωτημα
chrisgav Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, Ειμαι διαχειριστης σε πολυκατοικια με ΑΦΜ. Ηθελα να ρωτησω αν γινεται να αφαιρεσω το ΑΦΜ το δικο μου απο το ΑΦΜ της πολυκατοικιας ή αν μπορω να κλεισω το ΑΦΜ της πολυκατοικιας ωστε να απεμπλακει και το δικο μου ΑΦΜ.
NIKOSRS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Εννοείτε με αλλαγ'η διαχειριστή? Το ΑΦΜ πολυκατοικιας παραμένει ο διαχειριστής αλλάζει με δήλωση στο μητρωο ταξισνετ
Eki_13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Στις 2/12/2024 στις 8:48 ΜΜ, chrisgav είπε Καλησπέρα, Ειμαι διαχειριστης σε πολυκατοικια με ΑΦΜ. Ηθελα να ρωτησω αν γινεται να αφαιρεσω το ΑΦΜ το δικο μου απο το ΑΦΜ της πολυκατοικιας ή αν μπορω να κλεισω το ΑΦΜ της πολυκατοικιας ωστε να απεμπλακει και το δικο μου ΑΦΜ. δημιουργει καποιο θεμα το οτι το αφμ του διαχειριστη ειναι συνδεδεμενο με το αφμ της πολυκατοικιας?
NIKOSRS Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ δεν έχετε καποιο θέμα.Αλλαγή διαχειριστή πραγματοποιείτε στο Μητρωο της ΔΟΥ και παυει να ειναι συνδεόμενο
chrisgav Δημοσ. Σάββατο στις 06:02 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:02 μμ 4 hours ago, NIKOSRS said: δεν έχετε καποιο θέμα.Αλλαγή διαχειριστή πραγματοποιείτε στο Μητρωο της ΔΟΥ και παυει να ειναι συνδεόμενο Ο νεος διαχειριστης δεν θελει να κανει την αλλαγη διαχειριστη (οσο αφορα το ΑΦΜ). Οποτε θελω να το διαγραψω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα