Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, με αφορμή το ότι το Google analytics κρίθηκε παράνομο από αυστριακό δικαστήριο και δεδομένου ότι ετοιμάζω ένα site για παροχή υπηρεσιών που θα απευθύνεται και σε πολίτες της Αυστρίας (και κυρίως eu) έχω τα εξής ερωτηματα:

1) Υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το analytics σε συμμόρφωση με eu regulations? Αν ναι, πώς;

2) Υπαρχει περίπτωση η google να συμμορφωθεί με την αποθηκευση δεδομενων σε eu?

3) Υπάρχουν εναλλακτικές δωρεάν ή έστω οικονομικές;

Διαβάζω διαφορά άρθρα από εξωτερικό, τα οποία ωστόσο καταλήγουν να πουλάνε το προϊόν τους, οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 2:28 ΜΜ, _filippos_ είπε

1, 2) Για την ώρα όλα εξαρτώνται απο την google, εαν θα συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

3) https://matomo.org/
Το χρησιμοποιώ μισό μήνα τώρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Καλό το matomo δε λέω, αλλά μου τη δίνει που έχει μόνο το free και ένα paid, και στο free σχεδόν οποίο μεμονωμενο πακέτο και να επιλέξεις βγαίνει στα ίδια ή ακριβότερα από το paid..

Πάντως βλέπω πολλά μεγάλα sites που το έχουν ακόμα το analytics κανονικά!

Δημοσ.

δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Το free το βάζεις όπου θες, το paid είναι σε cloud.
Έχει πρόσθετα που μερικά είναι δωρεάν και άλλα επι πληρωμή... ακριβά μεν αλλά μπορείς και χωρίς αυτά.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Το free το βάζεις όπου θες, το paid είναι σε cloud.
Έχει πρόσθετα που μερικά είναι δωρεάν και άλλα επι πληρωμή... ακριβά μεν αλλά μπορείς και χωρίς αυτά.

Η διαφορά δεν είναι μόνο στο cloud.. Αυτό εννοώ, ότι το cloud τα περισσότερα paid πρόσθετα τα περιλαμβάνει στην τιμή. Ενώ αν βάλεις μόνο ένα paid πρόσθετο στο free, βγαίνει πιο ακριβό από το να πάρεις το cloud πρόγραμμα που περιλαμβάνει κι άλλα πρόσθετα.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vins είπε

Η διαφορά δεν είναι μόνο στο cloud.. Αυτό εννοώ, ότι το cloud τα περισσότερα paid πρόσθετα τα περιλαμβάνει στην τιμή. Ενώ αν βάλεις μόνο ένα paid πρόσθετο στο free, βγαίνει πιο ακριβό από το να πάρεις το cloud πρόγραμμα που περιλαμβάνει κι άλλα πρόσθετα.. 

Δεν έχω κάποια σχέση με την matomo και ουτε θα την υπερασπιστώ.
Πριν το εγκαταστήσω κοίταξα τα πάντα, κι αφου είδα πως ικανοποιούμαι πλήρως απο τα δωρεάν plugin θεωρώ, κι έτσι αποδείχθηκε τελικά, πως με κάλυψε και με το παραπάνω.
Το μόνο που ήθελα να βάλω για περισσότερη ευκολία, αλλά κοστίζει πολύ, είναι το 'Search Engine Keywords Performance' (κοστίζει περίπου 200€ τον χρόνο) κι αντλεί αυτόματα απο το google console τα keywords και στα εμφανίζει στο panel του matomo ΑΛΛΑ μπορείς να τα βλέπεις και μέσα απο το google console. Οπότε είναι κι αυτό περιττό.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Δεν έχω κάποια σχέση με την matomo και ουτε θα την υπερασπιστώ.
Πριν το εγκαταστήσω κοίταξα τα πάντα, κι αφου είδα πως ικανοποιούμαι πλήρως απο τα δωρεάν plugin θεωρώ, κι έτσι αποδείχθηκε τελικά, πως με κάλυψε και με το παραπάνω.
Το μόνο που ήθελα να βάλω για περισσότερη ευκολία, αλλά κοστίζει πολύ, είναι το 'Search Engine Keywords Performance' (κοστίζει περίπου 200€ τον χρόνο) κι αντλεί αυτόματα απο το google console τα keywords και στα εμφανίζει στο panel του matomo ΑΛΛΑ μπορείς να τα βλέπεις και μέσα απο το google console. Οπότε είναι κι αυτό περιττό.

Εννοείται ρε συ, κουβέντα κάνουμε! Θέλει ψάξιμο πάντως.

Κάθομαι βέβαια και ανησυχώ εγώ με το μικρό το site και οι μεγάλοι έχουν το analytics κανονικά. Εκεί δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει.. 

Δημοσ.

Το θέμα είναι ποιος Θα είναι ο πρώτος που θα φαει το πρόστιμο για να θορυβηθούν οι υπόλοιποι εάν μέχρι τότε δεν έχει εναρμονιστεί η Google 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...