George7Byron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα σε όλους. Εδώ και κάποιες μέρες μετά απο network test που κάνω σε Series X΄(wired ethernet) και Playstation 5 (wifi) παίρνω strict nat απο open που είχα πριν, χωρίς να έχω αλλάξει κατι.Είμαι σε προγραμμα wind 200 οπτική με zyxel router χωρίς να έχω κανένα θέμα σε διακοπές Internet η σε download ταχύτητες. Εκανα τα αρχικά βήματα με restart κονσολών ,βγάζοντας και την ρεύμα για κάποια λεπτά και απο τα advanced settings δοκίμασα άλλα ports χωρίς τυχη. Ο τεχνικός που είχε έρθει΄οταν είχα βάλει αρχικά την σύνδεση με είχε ενημερώσει οτι δεν πρέπει να κάνω restart το router καθώς διαφέρει απο vdsl και μετά μπορεί να έχω πρόβλημα απο την γραμμή.Επειδή δεν έχω γνώσεις απο δίκτυα για να κάνω manual port forward, γνωρίζεται κάποια λύση που θα μου επαναφέρει το open nat? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 με τι ip βγαινεις;μπορει να εισαι πισω απο cgnat 26 minutes ago, George7Byron said: Καλημέρα σε όλους. Εδώ και κάποιες μέρες μετά απο network test που κάνω σε Series X΄(wired ethernet) και Playstation 5 (wifi) παίρνω strict nat απο open που είχα πριν, χωρίς να έχω αλλάξει κατι.Είμαι σε προγραμμα wind 200 οπτική με zyxel router χωρίς να έχω κανένα θέμα σε διακοπές Internet η σε download ταχύτητες. Εκανα τα αρχικά βήματα με restart κονσολών ,βγάζοντας και την ρεύμα για κάποια λεπτά και απο τα advanced settings δοκίμασα άλλα ports χωρίς τυχη. Ο τεχνικός που είχε έρθει΄οταν είχα βάλει αρχικά την σύνδεση με είχε ενημερώσει οτι δεν πρέπει να κάνω restart το router καθώς διαφέρει απο vdsl και μετά μπορεί να έχω πρόβλημα απο την γραμμή.Επειδή δεν έχω γνώσεις απο δίκτυα για να κάνω manual port forward, γνωρίζεται κάποια λύση που θα μου επαναφέρει το open nat? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George7Byron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, poulinos είπε με τι ip βγαινεις;μπορει να εισαι πισω απο cgnat Απο που μπορώ να δώ αν είμαι πίσω απο cgnat?Είμαι δουλειά ΄τωρα και δεν μπορώ να τεστάρω..Ακόμα και αν είμαι μπορεί ο πάροχος να μου το διορθώσει? Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πρέπει να έχω στατικό ip? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alxnt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, George7Byron είπε Απο που μπορώ να δώ αν είμαι πίσω απο cgnat?Είμαι δουλειά ΄τωρα και δεν μπορώ να τεστάρω..Ακόμα και αν είμαι μπορεί ο πάροχος να μου το διορθώσει? Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πρέπει να έχω στατικό ip? Δες ποια public ip δείχνει το router σου και μετά μπες και σε κάποια σελίδα πχ: https://whatismyipaddress.com/ και δες αν λέει την ίδια. Αν είναι ίδια ip δεν είσαι πίσω από cgnat. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NewGascp Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς να κάνεις bridge το router του παρόχου με ένα το εμπορίου το κάνεις άμεσα και λύνεις όλα τα προβλήματα με πόρτες, NAT κλπ. Αν δεν κάνω λάθος όλα λίγο πολύ γίνονται bridge σήμερα και από την στιγμή που έχεις τουλάχιστον δύο κονσόλες + κινητά + pc (υποθέτω) πας σε ένα καλό router και απόλαυσε το Internet που πληρώνεις. Φυσικά προϋπόθεση όλων να "βγαίνεις" με public IP όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από NewGascp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 3 hours ago, NewGascp said: Αν μπορείς να κάνεις bridge το router του παρόχου με ένα το εμπορίου το κάνεις άμεσα και λύνεις όλα τα προβλήματα με πόρτες, NAT κλπ. Αν δεν κάνω λάθος όλα λίγο πολύ γίνονται bridge σήμερα και από την στιγμή που έχεις τουλάχιστον δύο κονσόλες + κινητά + pc (υποθέτω) πας σε ένα καλό router και απόλαυσε το Internet που πληρώνεις. Φυσικά προϋπόθεση όλων να "βγαίνεις" με public IP όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. το να κανει bridge και να βαλει router απο πισω δεν κανει καμια αλλαγη στο nat.παλι nat θα εχεις απλα αντι να το κανει το modem router του παροχου το κανει το δικο σου. με nat θα βγεις ετσι και αλλιως εκτος αν εχεις πχ πραγματικο δικτυο που το πληρωνεις εξτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George7Byron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, alxnt είπε ες ποια public ip δείχνει το router σου και μετά μπες και σε κάποια σελίδα πχ: https://whatismyipaddress.com/ και δες αν λέει την ίδια. Αν είναι ίδια ip δεν είσαι πίσω από cgnat Δεν είναι η ίδια Ip...Παίρνω την wind τηλέφωνο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NewGascp Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, George7Byron είπε Δεν είναι η ίδια Ip...Παίρνω την wind τηλέφωνο? Είσαι σε double NAT. Παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς public IP. 2 ώρες πριν, poulinos είπε το να κανει bridge και να βαλει router απο πισω δεν κανει καμια αλλαγη στο nat.παλι nat θα εχεις απλα αντι να το κανει το modem router του παροχου το κανει το δικο σου. με nat θα βγεις ετσι και αλλιως εκτος αν εχεις πχ πραγματικο δικτυο που το πληρωνεις εξτρα. Και όμως θα κάνει. Υπάρχουν διάφορα είδη ΝΑΤ και των παρόχων δεν φημίζονται για την ευελιξία τους στο θέμα. Τα gaming της Asus π.χ. υποστηρίζουν Symmetric και Fullcone NAT. H Netgear το λέει Open NAT, η TpLink νομίζω υποστηρίζει μόνο Symmetric κλπ. Ειδικότερα έχουμε τα Normal (Full Cone) NAT, Restricted Cone NAT, Port Restricted Cone NAT, Symmetric NAT και άλλα. https://doc-kurento.readthedocs.io/en/latest/knowledge/nat.html https://dh2i.com/kbs/kbs-2961448-understanding-different-nat-types-and-hole-punching/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 On 04/02/2022 at 19:34, NewGascp said: Είσαι σε double NAT. Παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς public IP. Και όμως θα κάνει. Υπάρχουν διάφορα είδη ΝΑΤ και των παρόχων δεν φημίζονται για την ευελιξία τους στο θέμα. Τα gaming της Asus π.χ. υποστηρίζουν Symmetric και Fullcone NAT. H Netgear το λέει Open NAT, η TpLink νομίζω υποστηρίζει μόνο Symmetric κλπ. Ειδικότερα έχουμε τα Normal (Full Cone) NAT, Restricted Cone NAT, Port Restricted Cone NAT, Symmetric NAT και άλλα. https://doc-kurento.readthedocs.io/en/latest/knowledge/nat.html https://dh2i.com/kbs/kbs-2961448-understanding-different-nat-types-and-hole-punching/ παλι ομως θα εχει καποιου ειδους nat.nat δεν θα ειχε αν επαιζε με καποιο πραγματικο δικτυο. επισης μπορει να κανει port forward τις πορτες που θελει ή εναλλακτικα dmz. full cone αν θυμαμαι καλα ενεργοποιουσες καποτε στα thomson απο το cli για να λυσεις τα θεματα του strict nat. επισης αναλογως τον παροχο αν κανει bridge τοτε υπαρχει περιπτωση να μην παιζει η τηλεφωνια πχ cosmote οποτε εκει πρεπει να κανει pppoe passthrough. επισης οπως αναφερει πριν το cgnat ειχε nat open οποτε no reason να αλλαξει το router για το nat αφου το θεμα ειναι το cgnat σιγουρα βεβαια ενα καλυτερο Router ¨η vdsl router θα τους προσφερει περισσοτερα οπως πολυ σωστα ειπες On 04/02/2022 at 19:13, George7Byron said: Δεν είναι η ίδια Ip...Παίρνω την wind τηλέφωνο? ναι.πες οτι εχεις καμερες που βλεπεις remote 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 On 04/02/2022 at 10:57, George7Byron said: Απο που μπορώ να δώ αν είμαι πίσω απο cgnat?Είμαι δουλειά ΄τωρα και δεν μπορώ να τεστάρω..Ακόμα και αν είμαι μπορεί ο πάροχος να μου το διορθώσει? Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πρέπει να έχω στατικό ip? Ο παροχος σε βγαζει απο cgnat αφου του το πεις.πες πχ οτι δεν μπορεις να δεις τις καμερες απο μακρυα.δεν χρειαζεται να πληρωνεις static. επισης ενα παρομοιο θεμα /προς τα τελευταια posts 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα