Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στη γύρα για νέο PC, γιατί το παλιό τα έπαιξε. Το παλιό είχε Pentium II, 4 gb RAM, 500 gb HDD και NVIDIA GT 250. Τελευταία είχα βάλει Ubuntu και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοση (office, τηλεδιασκέψεις, browsing κλπ). Το μόνο θέμα ήταν με το gaming προφανώς, αλλά και πάλι έπαιζα παιχνίδια του '11 και πριν και νεότερα indie. 

Αυτό που ψάχνω είναι κάτι να τραβάει και αυτό καμιά 10αριά χρόνια μετά, να σηκώνει μέτριο gaming (να παίζει παιχνίδια του '15 και πιο απαιτητικά indie), ιδανικά βέβαια να παίζει τα πρόσφατα σε χαμηλό performance, Windows (μάλλον θα το κάνω dual boot), όχι περιφερειακά. Από ότι έχω καταλάβει, πάω για i5-11gen ή αντίστοιχο AMD, 8gb RAM, emb graphics, με προοπτική για upgrade στα δύο τελευταία. Ο σκληρός μπορεί να είναι ένα plus, αλλά και τα 256gb SSD πιστεύω μου αρκούν. Budget 450-730, αναλόγως το value for money. Επίσης θα προτιμούσα κάτι έτοιμο από γνωστή αλυσίδα, αρκεί να μη με πιάσουν κορόιδο. Έχω καταλήξει στις παρακάτω "προσφορές", αν και αλλάζουν/εξαντλούνται καθημερινά:

Κωτσόβολος

199,00(αρχική 399) Infinity Gear Core 1 - Intel Celeron J4005 soc, 4gb RAM, ssd 440, embedded intel graphics - Πάνω κάτω φαντάζει βελτιωμένη έκδοση του παλιού, με επιφύλαξη για τη GPU, το οποίο ίσως είναι καλή προσωρινή λύση για κάνα 5μηνο έως ότου πέσουν οι τιμές/ βελτιωθεί η τεχνολογία όπως διάβασα σε άλλο νήμα.        699,00(αρχική 899) Acer Aspire XC1660 - Intel i5 11400, 8gb RAM, ssd 1000, embedded intel graphics 730 

Public / Media Markt

479,00(αρχική 759/729) HP  - AMD Ryzen 3 5300g ή Intel i3-10100, 8gb RAM, ssd 256, embedded graphics                                                                                                                579,00(αρχική 829) Dell - Intel i5-10400, 8gb RAM, ssd 256, hdd 1tb, embedded graphics 630                                                                                                                                              599,00(αρχική 749) Quest - Intel i5-10400, 12gb RAM, ssd 256, hdd 1tb, embedded graphics 630                                                                                                                                        599,00(αρχική 699) HP - AMD Ryzen 5 5600g, 8gb RAM, ssd 512, AMD Radeon RX 550                                                                                                                                                        679,00(αρχική 899) HP - Intel i5-11400, 8gb RAM, ssd 512, embedded graphics 730

Πλαίσιο -

eShop

459,00(αρχική 599) Innovator - Intel i3-10100f, 8gb RAM, ssd 240, Geforce GT730 2gb + DVDrw                                                                                                                                          569,00(αρχική 599) Innovator - Intel i5-11400, 16gb RAM, ssd 240, hdd 1tb, embedded graphics 730                                                                                                            699,00(αρχική 879) Innovator - Intel i5-11500, 16gb RAM, ssd 240, hdd 1tb, embedded graphics 730                                                                                                                                  729,00(αρχική 899) Innovator - Intel i5-11600, 16gb RAM, ssd 240, hdd 1tb, embedded graphics 730                                                                                                                                    

Αν μπορώ να εμπιστευτώ το eshop, βλέπω ότι με διαφορά έχει τις καλύτερες τιμές, αν και δεν κατέχω τις διαφορές ανάμεσα σε 11400(130€ πάνω;;)-11500-11600. Εναλλακτικά γλυκοκοιτάζω το Intel Celeron ως προσωρινή λύση. Είμαι έτοιμος να δεχτώ ένα καπέλο που θα πάρω έτοιμο, αλλά δε θέλω να με πιάσουν και κορόιδο. Θα μου προτείνατε κάτι από τα παραπάνω; Ευχαριστώ πολύ και σορυ για το long post :).

Δημοσ.

Τι σημαίνει δε θες να σε πιάσουν κοροϊδο;

Windows  φαντάζομαι θα περάσεις μόνος, είπες θα βάλεις και 2ο λειτουργικό σε dual boot, οποτε ποιός ο λόγος να πας σε έτοιμο; Μπορείς να συναρμολογήσεις;

Στα λεφτά που δίνεις, αγοράζεις αρκετά μηχανήματα, με αρκετές παραλλαγές. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι ζητάς. Τα παιχνίδια που παίζεις είναι χαμηλών απαιτήσεων, σωστά; Εφόσον η Intel σε καλύπτει  με τα ενσωματωμένα γραφικά της τότε μπορείς να φτιάξεις i5-12th gen που είναι δυνατό και σε καλή τιμή. Αν έχεις αυξημένες απαιτήσεις σε γραφικά, υπάρχει η εναλλακτική του 5600g όπου μιλάμε για δυνατό cpu, με γραφικά ικανά να παίξουν ακόμα και τους τελευταίους τίτλους (με ανάλογες υποχωρήσεις φυσικά). Μπορείς να δεις και i5-11th gen με κάποια gpu (1050 ti) για καλύτερες επιδόσεις σε games, πλησιάζοντας στα υψηλότερεα επίπεδα του budget. Δείξε ξεκάθαρα ποιο δρόμο θες να ακολουθήσεις για να έρθουν οι ανάλογες προτάσεις

Μνήμη για κανένα λόγο να μην πας για 8gb. Το νορμάλ για τις μέρες μας αλλά και να μην ψάχνεσαι σε λίγο καιρό είναι τα 16gb και συγκεκριμένα 2x8gb ώστε να εκμεταλλευτείς και το dual channel.

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι σημαίνει δε θες να σε πιάσουν κοροϊδο;

Windows  φαντάζομαι θα περάσεις μόνος, είπες θα βάλεις και 2ο λειτουργικό σε dual boot, οποτε ποιός ο λόγος να πας σε έτοιμο; Μπορείς να συναρμολογήσεις;

Στα λεφτά που δίνεις, αγοράζεις αρκετά μηχανήματα, με αρκετές παραλλαγές. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι ζητάς. Τα παιχνίδια που παίζεις είναι χαμηλών απαιτήσεων, σωστά; Εφόσον η Intel σε καλύπτει  με τα ενσωματωμένα γραφικά της τότε μπορείς να φτιάξεις i5-12th gen που είναι δυνατό και σε καλή τιμή. Αν έχεις αυξημένες απαιτήσεις σε γραφικά, υπάρχει η εναλλακτική του 5600g όπου μιλάμε για δυνατό cpu, με γραφικά ικανά να παίξουν ακόμα και τους τελευταίους τίτλους (με ανάλογες υποχωρήσεις φυσικά). Μπορείς να δεις και i5-11th gen με κάποια gpu (1050 ti) για καλύτερες επιδόσεις σε games, πλησιάζοντας στα υψηλότερεα επίπεδα του budget. Δείξε ξεκάθαρα ποιο δρόμο θες να ακολουθήσεις για να έρθουν οι ανάλογες προτάσεις

Μνήμη για κανένα λόγο να μην πας για 8gb. Το νορμάλ για τις μέρες μας αλλά και να μην ψάχνεσαι σε λίγο καιρό είναι τα 16gb και συγκεκριμένα 2x8gb ώστε να εκμεταλλευτείς και το dual channel.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! 

Με το να μη με πιάσουν κοροιδο, θέλω να πω ότι αποδέχομαι ένα σεβαστο "καπέλο" στην τιμή του έτοιμου, από ότι αν αγόραζα τα εξαρτήματα στο skroutz και τα συναρμολογουσα, αλλά να μην είναι και τελείως αέρας του εκάστοτε brand ή μαγαζιου(έχω δει διαφορά περίεργα). Να συναρμολογησω μόνος δεν το έχω. Θα πάω σε ένα κατάστημα της γειτονιάς να δω τι παίζει ωστόσο. 

Οι προσφορές που ανέφερα είναι όλες με Windows εγκατεστημένο. Γενικά μου αρέσει πιο πολύ το περιβαλλον του Ubuntu, αλλά για ασφάλεια θα ήθελα και Windows, τα οποία εικάζω είναι από τα "parts" που βγαίνουν φθηνοτερα σε πακέτο. 

Για τη RAM το εχω αντιληφθεί ότι δεν είναι αρκετή, αλλά δυστυχώς όλα τα έτοιμα έχουν 8gb, πλην του eshop, ομως φαντάζομαι είναι σχετικά εύκολο να προσθέσω αργοτερα. 

Σχετικά με την πορεία που θέλω να ακολουθήσω, αυτός είναι ο λόγος που ανέφερα ότι με κάλυπτε ο παλιος και τι δυνατότητες ειχε. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις, κυρίως δουλεύω office, τηλεδιασκεψεις και Internet, όπου και με το παλιο(2009 με 600€ κομπλέ) έκανα τη δουλειά μου. Οπότε κατά βαση απλά θέλω κάτι value for money που θα είναι relevant για αρκετά χρόνια. 

Το gaming είναι ένα bonus. Δεν εχω τρελές απαιτήσεις ούτε να παίζω τα πάντα ούτε σε full specs, αλλά η διεύρυνση των δυνατοτήτων είναι ευπρόσδεκτη. Εν κατακλείδι, θα έλεγα ότι η κυρία προσέγγιση μου είναι το vfm, να πιάσουν τόπο τα χρήματα και μετά αν μου τη βαρέσει να ασχοληθώ με gaming ή κάτι άλλο ιδιαιτερο κάνω το ανάλογο upgrading. 

Δημοσ.

Μηπως να επερνες ενα refurbished PC και να του περναγες εναν οικονομικο SSD για λειτουργικο;

Για office, τηλεδιασκέψεις, browsing μια χαρα θα σε καλυψει!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκιο για τα Windows, ότι βγαίνουν πιο οικονομικά αν έρθουν προεγκατεστημένα, ωστόσο αν έχεις την ικανότητα/δυνατότητα να τα περάσεις μόνος σου, τότε μπορείς να βάλεις Windows μόνος σου με κλειδί των 2-3 ευρώ.

Εφόσον λοιπόν μπορείς και συμφωνείς με το παραπάνω, τότε μπορείς να κάνεις επιλογή κομματιών και να προχωρήσεις σε σύνθεση, όπου θα πάρεις αρκετά καλύτερο hardware.

Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, διάβασε εδώ και εδώ

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις μια σύνθεση από eshop;
Bequiet 500W
5600G ryzen
Asrock b450m
16gb (2x8)
CASE DEEPCOOL WAVE V2
~ 500 ευρώ βγαίνει

image.png.b091da49511317f1a1b34a6e94830ef2.png

Θα χρειαστείς και έναν σκληρό m2 κατά προτίμηση στα 500GB

Προσωπικά πάντως είμαι υπέρ του να το στήσεις μόνος σου ή με βοήθεια κάποιου που γνωρίζει...

Ώστε να εχεις ευελιξία στα κομμάτια και στο κόστος

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, hln3 είπε

Γιατί δεν κάνεις μια σύνθεση από eshop;
Bequiet 500W
5600G ryzen
Asrock b450m
16gb (2x8)
CASE DEEPCOOL WAVE V2
~ 500 ευρώ βγαίνει

image.png.b091da49511317f1a1b34a6e94830ef2.png

Θα χρειαστείς και έναν σκληρό m2 κατά προτίμηση στα 500GB

Προσωπικά πάντως είμαι υπέρ του να το στήσεις μόνος σου ή με βοήθεια κάποιου που γνωρίζει...

Ώστε να εχεις ευελιξία στα κομμάτια και στο κόστος

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Με το στήσιμο δεν το έχω καθόλου. Μια φορά άνοιξα το PC να το καθαρίσω και μετά δε δούλευε. Και γενικότερα είμαι λίγο πιεσμένος αυτόν τον καιρό και μου φαίνεται βουνό να διαλέξω ένα ένα τα κομμάτια, καθώς δεν έχω επαφή με τα σύγχρονα συστήματα. Θα μου έπαιρνε κανά μήνα να διαλέξω και να δω πως θα στήσω τα κομμάτια, μαζί με θύρες και ότι άλλο χρειάζεται και δε θα έχω PC ως τότε. Οπότε όπως είπα και αρχικά, θα έδινα 100-200€ παραπάνω να πάρω κάτι έτοιμο, με το bonus του original λειτουργικού. 

Οπότε, για κάτι παρόμοιο με την ανωτέρω σύνθεση του hln3, πως θα αξιολογούσατε την προσφορά του eshop στα 569,00(διαβάζω ότι ο Ryzen 5 5600g είναι αντίστοιχος του i5-11400):                                                                                                                           

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU CPU INTEL CORE I5-11400 2.60GHZ LGA1200 - BOX
ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ HDD TOSHIBA HDWD110UZSVA P300 1TB SATA3
ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SSD PATRIOT PBE240GS25SSDR BURST ELITE 240GB 2.5'' SATA 3
ΜΝΗΜΗ RAM 2 x RAM PATRIOT PVE248G320C8 VIPER ELITE II 8GB DDR4 3200MHZ
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΗΤΡΙΚΗ MSI H510M PRO RETAIL
ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ 7.1
ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit).
ΚΟΥΤΙΑ - CASES CASE INNOVATOR WAVE WITH ONE FAN
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PSU INNOVATOR IN06XD-8500BTX 500W BULK
ΕΓΓΥΗΣΗ 3 ΕΤΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Microsoft Windows 10 Home

Μετά για Ryzen 5 5600g υπάρχει αυτή η προσφορά του public στα 599,00(είχα ρωτήσει και μου είπαν ότι παίρνει έξτρα RAM, οπότε θα γίνει upgrade στα 16gb εν ελθέτω χρόνο):

Desktop HP Pavilion TP01-2001nv (AMD Ryzen 5-5600G/8GB/512GB SSD/AMD Radeon RX 550)

Τέλος, για να καταλάβω τι παίζει πιο πολύ, μπορεί να μου πει κανείς αν ο i5-11500 ή ο i5-11600, με παρόμοια σύνθεση με τον πιο πάνω (11400), δικαιολογούν τη διαφορά στην τιμή(699,00 & 729,00 αντί 569,00):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU CPU INTEL CORE I5-11600 2.80GHZ LGA1200 - BOX
ΜΝΗΜΗ RAM RAM PATRIOT PVS416G320C6K VIPER STEEL 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ DUAL KIT
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ VGA ASUS GEFORCE GT730 GT730-SL-2GD5-BRK 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΗΤΡΙΚΗ MSI B560M PRO-VDH RETAIL
ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ 7.1 CH HD Audio.
ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Intel LAN (10/100/1000 Mbit).
ΚΟΥΤΙΑ - CASES CASE INNOVATOR WAVE WITH THREE FANS
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PSU FORCE 80+ WHITE 600W (FP-600W)
ΕΓΓΥΗΣΗ 3 ΕΤΗ.
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Panda Internet Security 2015

Μάλλον με βλέπω για τον πρώτο αν δεν εξαντληθεί μες στο ΣΚ που θα αποφασίσω. Αν με καθοδηγούσατε για ένα από τα ανωτέρω, θα το εκτιμούσα πολύ!

Επεξ/σία από Miracle Worker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα σου έλεγα να χαλάσεις λίγα παραπάνω χρήματα και να πάρεις ένα μηχάνημα που θα είναι σωστό.

Για να σου δώσω να καταλάβεις:

το eshop κάνει δωρεάν συναρμολόγηση.

Επιλέγοντας τα κομμάτια της πρώτης σύνθεσης από το eshop και βάζοντας στο καλάθι προκύπτουν αγορές 462,2 ευρώ.

eshop.PNG.b26dbd0f61674962fd774113bc99d272.PNG

Αν κάνεις δικό σου build απο το eshop, τα windows home χρεώνονται 129 ευρώ. Με λίγα λόγια πηγαίνοντας στο έτοιμο build του eshop, έχεις εξοικονομήσει μόλις 22 ευρώ ενώ σου έχουν "φορτώσει" κουτί φτηνιάρικο δικό τους, τροφοδοτικό φτηνιάρικο δικό τους, μια πολύ βασική μητρική κάρτα και  έναν μέτριο ssd...

Mε άλλα λόγια το έτοιμο build του eshop είναι φτηνό γιατί έχει μέσα μέτριας ποιότητας και φτηνό hardware.

Η πιο σοφή επιλογή και αυτό που προτείνεται ως πρώτη λύση, είναι να πάρεις πύργο και με ένα κλειδί των 2-3 ευρώ να περάσεις τα windows με κλειδί που θα αγοράσεις από το νετ(όπως είδες μιλάμε για εξοικονόμηση ~100ευρώ).

Εφόσον δεν το κατέχεις τότε δώσε κάτι παραπάνω και επέλεξε να πάρεις ένα "σωστό" μηχάνημα, που θα σου δώσει τα μέγιστα.

Εννοείται πως για την σύνθεση είμαστε εμείς εδώ(insomnia κοινότητα) και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την επιλογή των κομματιών.

Για το τέλος, εφόσον θες και ευκαιριακά να παίζεις κάποιο παιχνίδι, καλύτερα να πας στην επιλογή του 5600g. Σε κάθε περίπτωση προτείνω να δεις custom build και τίποτα από τα έτοιμα καθώς δεν βλέπω να προκύπτει καμιά μεγάλη διαφορά χρηματική

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως στα λενε τα παιδια απο πανω.

Κανεις συνθεση εσυ και το παιρνεις ετοιμο συναρμολογημενο και οχι με οτι προσπαθει να ξεφορτωθει το εκαστοτε καταστημα.

Υπαρχουν καταστηματα αρκετα.(quickshop,kavatza,t-support,priveshop,msystems)

Εαν παμε στο πανω μερος του μπατζετ προσδοκωντας καλα γραφικα μια πιθανη συνθεση ειναι αυτη.

Απο e-shop ετοιμο συναρμολογημενο και με δωρεαν μεταφορικα.

Βαζεις windows με ενα κλειδακι 3-5 ευρω και εισαι ετοιμος.

1576309417_Screenshot2022-02-04at21-51-02E-shopgr.png.933f01040f983ee898194f660992c97e.png

H επομενη πιο οικονομικη λυση ισως με καποιες υποχωρησεις στα γραφικα ειναι η συνθεση με τον 5600g,που ομως θεωρω οτι θα σε αφησει και αυτη η επιλογη ικανοποιημενο.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Με το στήσιμο δεν το έχω καθόλου. Μια φορά άνοιξα το PC να το καθαρίσω και μετά δε δούλευε. Και γενικότερα είμαι λίγο πιεσμένος αυτόν τον καιρό και μου φαίνεται βουνό να διαλέξω ένα ένα τα κομμάτια, καθώς δεν έχω επαφή με τα σύγχρονα συστήματα. Θα μου έπαιρνε κανά μήνα να διαλέξω και να δω πως θα στήσω τα κομμάτια, μαζί με θύρες και ότι άλλο χρειάζεται και δε θα έχω PC ως τότε. Οπότε όπως είπα και αρχικά, θα έδινα 100-200€ παραπάνω να πάρω κάτι έτοιμο, με το bonus του original λειτουργικού. 

Οπότε, για κάτι παρόμοιο με την ανωτέρω σύνθεση του hln3, πως θα αξιολογούσατε την προσφορά του eshop στα 569,00(διαβάζω ότι ο Ryzen 5 5600g είναι αντίστοιχος του i5-11400):                                                                                                                           

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU CPU INTEL CORE I5-11400 2.60GHZ LGA1200 - BOX
ΜΝΗΜΗ RAM 2 x RAM PATRIOT PVE248G320C8 VIPER ELITE II 8GB DDR4 3200MHZ
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΗΤΡΙΚΗ MSI H510M PRO RETAIL
ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ 7.1
ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit).
ΚΟΥΤΙΑ - CASES CASE INNOVATOR WAVE WITH ONE FAN
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PSU INNOVATOR IN06XD-8500BTX 500W BULK
ΕΓΓΥΗΣΗ 3 ΕΤΗ

Μετά για Ryzen 5 5600g υπάρχει αυτή η προσφορά του public στα 599,00(είχα ρωτήσει και μου είπαν ότι παίρνει έξτρα RAM, οπότε θα γίνει upgrade στα 16gb εν ελθέτω χρόνο):

Desktop HP Pavilion TP01-2001nv (AMD Ryzen 5-5600G/8GB/512GB SSD/AMD Radeon RX 550)

Τέλος, για να καταλάβω τι παίζει πιο πολύ, μπορεί να μου πει κανείς αν ο i5-11500 ή ο i5-11600, με παρόμοια σύνθεση με τον πιο πάνω (11400), δικαιολογούν τη διαφορά στην τιμή(699,00 & 729,00 αντί 569,00):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU CPU INTEL CORE I5-11600 2.80GHZ LGA1200 - BOX
ΜΝΗΜΗ RAM RAM PATRIOT PVS416G320C6K VIPER STEEL 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ DUAL KIT
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ VGA ASUS GEFORCE GT730 GT730-SL-2GD5-BRK 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΗΤΡΙΚΗ MSI B560M PRO-VDH RETAIL
ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ 7.1 CH HD Audio.
ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Intel LAN (10/100/1000 Mbit).
ΚΟΥΤΙΑ - CASES CASE INNOVATOR WAVE WITH THREE FANS
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PSU FORCE 80+ WHITE 600W (FP-600W)
ΕΓΓΥΗΣΗ 3 ΕΤΗ.
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Panda Internet Security 2015

Μάλλον με βλέπω για τον πρώτο αν δεν εξαντληθεί μες στο ΣΚ που θα αποφασίσω. Αν με καθοδηγούσατε για ένα από τα ανωτέρω, θα το εκτιμούσα πολύ!

Γενικά τα έτοιμα δεν συμφέρουν γιατί τα χρεώνουν παραπάνω, πολλές φορές δεν γράφουν τι ακριβώς έχουν μέσα (π.χ ποιο psu), επίσης πολλές φορές οι συνθέσεις είναι πραγματικά κουκουρούκου
Π.χ Στην σύνδεση που φέρνεις παραπάνω, στον 5600g έχουν κοτσάρει και μια rx 550 για κάρτα γραφικών που είναι σε επιδόσεις ίδια με τα ενσωμετώμενα του 5600g πάνω κάτω...

Οπότε αν το θες έτοιμο από κατάστημα καλύτερο να παραγγείλεις μια δική σου σύνθεση σε καταστήματα που το υποστηρίζουν... Και όχι μια κουκουρούκου έτοιμη σύνθεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πανάκριβος για την ταχύτητα του 5600G έχει νόημα μόνο αν χρειαζόμαστε τις μέτριες επιδόσεις του στα παιχνίδια με την ενσωματωμένη. Ο Ι3 12100 είναι ΠΟΛΥ φθηνότερος και τον ξεπερνάει στην ταχύτητα στο singlecore. Να μην μιλησουμε για το upgrade path που τα intel θα πάρουν και την επόμενη γενιά ενώ της AMD είναι νεκρό.

I3 12100 

Cinebench R23 (Single-Core) 1658

Cinebench R23 (multi-Core) 8443

5600G

Cinebench R23 (Single-Core) 1504

Cinebench R23 (multi-Core) 11077

Ενώ είναι μόνο 23% κατω σε multi core αν βρείτε εφαρμογή που αξιοποιεί πάνω από 4cores/8threads , η δικές σας εφαρμογές αξιοποιούν τους παραπάνω πυρήνες? Το λέω γιατί οι εμπορικές εφαρμογές βασίζονται στο single core.

Ετσι και αλλιώς οι μητρικές θα συγκρίνονται intel Η610 με amd Β450  και Β660 με Β550 που έχουν ανάλογες τιμές πλέον γιατί οι τιμές στις φθηνές μητρικές τις intel πέφτουν ταχύτατα και τις επόμενες εβδομάδες θα πέσουν πολύ χαμηλότερα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Ο πανάκριβος για την ταχύτητα του 5600G έχει νόημα μόνο αν χρειαζόμαστε τις μέτριες επιδόσεις του στα παιχνίδια με την ενσωματωμένη. Ο Ι3 12100 είναι ΠΟΛΥ φθηνότερος και τον ξεπερνάει στην ταχύτητα στο singlecore. Να μην μιλησουμε για το upgrade path που τα intel θα πάρουν και την επόμενη γενιά ενώ της AMD είναι νεκρό.

I3 12100 

Cinebench R23 (Single-Core) 1658

Cinebench R23 (multi-Core) 8443

5600G

Cinebench R23 (Single-Core) 1504

Cinebench R23 (multi-Core) 11077

Ενώ είναι μόνο 23% κατω σε multi core αν βρείτε εφαρμογή που αξιοποιεί πάνω από 4cores/8threads , η δικές σας εφαρμογές αξιοποιούν τους παραπάνω πυρήνες? Το λέω γιατί οι εμπορικές εφαρμογές βασίζονται στο single core.

Ετσι και αλλιώς οι μητρικές θα συγκρίνονται intel Η610 με amd Β450  και Β660 με Β550 που έχουν ανάλογες τιμές πλέον γιατί οι τιμές στις φθηνές μητρικές τις intel πέφτουν ταχύτατα και τις επόμενες εβδομάδες θα πέσουν πολύ χαμηλότερα.

Βασικά ο ts ζητάει και κανά παιχνίδι οπότε ο 5600g είναι "σχεδόν" μονόδρομος, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για build από ένα και μόνο κατάστημα.

Επίσης περισσότεροι πυρήνες θεωρείται και περισσότερο future proof.

Ο 12100 τρομερό cpu, πρακτικά διαθέσιμος μόνος σε αυτούς που κάνουν μόνοι τους build. Οι διαθεσιμότητες σε 12η γενιά είναι πολύ μικρές και δύσκολα σε ένα μαγαζί με συναρμολόγηση θα φτιάξεις build με αυτόν, εκτός αν το χρυσοπληρώσεις

Τέλος, η H610 σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την b450. Η σειρά H610 μπορεί να συγκριθεί με την Α520 και ακόμη και σε αυτή την κατηγορία η amd δίνει πολύ φτηνά 4σλοτ ραμ κάτι που δύσκολα θα βρεις σε Η610.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nickol-us είπε

η amd δίνει πολύ φτηνά 4σλοτ ραμ κάτι που δύσκολα θα βρεις σε Η610.

Η 4slot ram παροχή πλέον είναι ψιλοάχρηστη αφού οι περισσότεροι χρήστες με 2χ8GB RAM είναι κομπλέ για τις περισσότερες των περιπτώσεων που θα αντιμετωπίσουν για πολύ καιρό.

Αν κάποια στιγμή στην επόμενη δεκαετία περάσουμε σιγά σιγά σε παραπάνω RAM το ποιό πιθανό είναι ότι οι τιμές των 16Gb dimm θα έχουν πέσει τόσο που απλά θα τοποθετηθούν 2χ16 και τέλος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η 4slot ram παροχή πλέον είναι ψιλοάχρηστη αφού οι περισσότεροι χρήστες με 2χ8GB RAM είναι κομπλέ για τις περισσότερες των περιπτώσεων που θα αντιμετωπίσουν για πολύ καιρό.

Αν κάποια στιγμή στην επόμενη δεκαετία περάσουμε σιγά σιγά σε παραπάνω RAM το ποιό πιθανό είναι ότι οι τιμές των 16Gb dimm θα έχουν πέσει τόσο που απλά θα τοποθετηθούν 2χ16 και τέλος.

Πρακτικά δε διαφωνώ, ωστόσο το ανέφερα γιατί έγινε μια "άδικη" ας το πούμε σύγκριση (B450=H610), επίσης δεν είναι κακό "nice to have" αν αποφασίσεις να συμπληρώσεις ram κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

Β450 , Α520 δεν έχουν καν pciex4 , 2022 έχουμε πλέον με την σαπιλα που πουλάει η amd σαν τελευταία γενιά με το Α520.. Το h610 είναι πολύ καλύτερο , σαν το b550 χωρίς δυνατότητα overclock.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...