swstost Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Επίσης, σε περίπτωση που σου χρειαστεί, για τον υπολογισμό μικτών/καθαρών πολύ καλό είναι το https://aftertax.gr/
gokuthelegend Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, macgayver είπε Καλησπέρα παιδιά, Παλιός συμφοιτητής μου έχει προτείνει να κάνω αίτηση για μια δουλειά στο χώρο του ΙΤ με μισθό ας πούμε 1600 ευρώ. Δηλαδή κάθε μήνα θα βλέπω στην τράπεζα κατάθεση 1600 ευρώ. Άρα 1600 x 14 = 22400 το χρόνο. Η ερωτήσή μου είναι αν αυτά τα χρήματα υπόκεινται σε φόρο. Ο φίλος επιμένει ότι ο φόρος παρακρατειται απο την εταιρεία και η φορολογική μου δήλωση θα έχει μηδενικό φόρο. Ισχύει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Τον φόρο τον πληρώνει ο εργοδότης; Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινήσεις αν τα χρήματα αυτά είναι καθαρά ή μικτά. Αν είναι μικτά τότε θα πρέπει να ρωτήσεις ποιο θα είναι το καθαρό ποσό που θα λαμβάνεις. Στα μικτά χρήματα περιλαμβάνεται η ασφάλιση, και όχι κάποιος άλλος φόρος. Τώρα γενικώς να έχεις υπόψη ότι από 10.000 ευρώ και πάνω καθαρά, για κάθε έτος θα πληρώνεις φόρο. Το αφορολόγητο είναι κάτω από 10.000 ευρώ. Ενδέχεται η επιχείρηση να έχει κάνει παρακράτηση ένα ποσοστό του φόρου τον οποίο αποδίδει στην εφορία, και όταν κάνεις την φορολογική δήλωση τότε γίνεται συμψηφισμός με το υπολειπόμενο ποσό και εσύ πληρώνεις την διαφορά ή μπορεί να πάρεις και επιστροφή, αναλόγως τι θα δηλώσεις. Αυτά χονδρικά, αν κάποιος ξέρει κάτι ποιο συγκεκριμένο ας διευκρινήσει. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από gokuthelegend
Speculoos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Για να καταλάβω, αν προσληφθείς ως μισθωτός και δεν έχεις άλλα εισοδήματα, τότε μέσες άκρες στην ετήσια φορολογική δήλωση εισοδήματος θα είσαι οκ, ίσως πάρεις και κάτι της τάξης των 10 ευρώ. Υπάρχει όμως πιθανότητα εταιρεία να σε προσλάβει ως ελεύθερο επαγγελματία/μπλοκάκι/σύμβαση έργου οπότε από τα 1600 ευρώ δε θα πρέπει να πληρώσεις κάποιον φόρο στο κράτος;
Anonymous11 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 18 ώρες πριν, macgayver είπε Καλησπέρα παιδιά, Παλιός συμφοιτητής μου έχει προτείνει να κάνω αίτηση για μια δουλειά στο χώρο του ΙΤ με μισθό ας πούμε 1600 ευρώ. Δηλαδή κάθε μήνα θα βλέπω στην τράπεζα κατάθεση 1600 ευρώ. Άρα 1600 x 14 = 22400 το χρόνο. Η ερωτήσή μου είναι αν αυτά τα χρήματα υπόκεινται σε φόρο. Ο φίλος επιμένει ότι ο φόρος παρακρατειται απο την εταιρεία και η φορολογική μου δήλωση θα έχει μηδενικό φόρο. Ισχύει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Τον φόρο τον πληρώνει ο εργοδότης; για να σου ειπε οτι θα βλεπεις 1600 καθαρα στον λογαριασμο σου, σημαίνει οτι ο εργοδότης σου θα εχει ηδη φορολογισει τα μικτα ( φανταζομαι 2300 μικτά τον μηνα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα