johnpapa33 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σας. Ψάχνω για αξιόπιστο, οικονομικό και ελληνικό web hosting provider και domain registrar. Έχω φτιάξει ένα σχετικά μικρό site με custom framework και θέλω να ξεκινήσω για αρχή με ελληνικό web hosting provider επειδή ο βασικότερος λόγος είναι ότι έχω ελάχιστη εμπειρία σε εταιρείες hosting και επειδή ίσως χρειαστώ υποστήριξη, θα ήταν πιο εύκολο να συνεννοηθώ. Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει είναι τα εξής: php 8+ mysql ssl cron unmetered traffic email υποστήριξη TLD πέρα από τα κλασικά (.gr, .com, .net…), όπως (.tv, .news, .ly...) Για αρχή θα ήθελα κάτι σχετικά απλό και φθηνό για να εξοικειωθώ λίγο. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα βρήκα μερικούς και μάλλον κλίνω προς το papaki.gr ή easy.gr. Ποια είναι η γνώμη σας, τι θα μου προτείνατε και γιατί;
verylife78 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 με ενδιαφερει και εμενα το παραπανω θεμα
xrhstosiak Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 20 ώρες πριν, johnpapa33 είπε έχω ελάχιστη εμπειρία σε εταιρείες hosting και επειδή ίσως χρειαστώ υποστήριξη, θα ήταν πιο εύκολο να συνεννοηθώ. όταν το ζητούμενο είναι η υποστήριξη (που κανονικά πάντα πρέπει να είναι) η πρώτη επιλογή είναι η cretaforce στείλε τους τις απαιτήσεις σου και αν μπορούν σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν 1
johnpapa33 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, xrhstosiak είπε όταν το ζητούμενο είναι η υποστήριξη (που κανονικά πάντα πρέπει να είναι) η πρώτη επιλογή είναι η cretaforce στείλε τους τις απαιτήσεις σου και αν μπορούν σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Την συγκεκριμένη εταιρεία ομολογώ πως την πρωτοάκουσα πριν λίγες μέρες από παρόμοιες συζητήσεις και άκουσα πολύ καλά λόγια. Αλλά δεν ξέρω τι παραπάνω προσφέρει από τις άλλες εταιρείες. Η υποστήριξη όπως λες μάλλον θα είναι καλύτερη, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και σε ευχαριστώ που το διευκρινίζεις, και ίσως διαχείριση/εγκατάσταση κτλ. να είναι πιο εύκολη. Με μια πρόχειρη ματιά οι τιμές μου φάνηκαν κάπως "τσιμπημένες" σε σχέση με τα άλλα, δεν υποστηρίζουν php 8 που χρειάζομαι και δυστυχώς υποστηρίζουν λίγα TLDs και εγώ μάλλον θα χρειαστώ κάποιο άλλο από αυτά που δίνουν. 1
xrhstosiak Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 για την php το είδα, για αυτο σου ειπα κανε ερωτηση domain περνεις απο παντου οποιο χρειαζεσαι και δεν εχουν διαβασε σε forums για την εξυπηρετηση στο papaki ειδικα μετα την εξαγορα τους ασε που papaki/tophost μιλαμε για υπερφορτομενα μηχανηματα με το αναλογο τιμημα σε αποδοση και στην τιμη που λες
johnpapa33 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε για την php το είδα, για αυτο σου ειπα κανε ερωτηση domain περνεις απο παντου οποιο χρειαζεσαι και δεν εχουν διαβασε σε forums για την εξυπηρετηση στο papaki ειδικα μετα την εξαγορα τους ασε που papaki/tophost μιλαμε για υπερφορτομενα μηχανηματα με το αναλογο τιμημα σε αποδοση και στην τιμη που λες Ναι, θα ρωτήσω μήπως υποστηρίζουν πλέον php 8. Από που θα πρότεινες για domain σε περίπτωση που χρειαστώ κάποιο άλλο TLD; Δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό για το papaki αλλά θα το ξαναψάξω, θα το εκτιμούσα αν είχες να μοιραστείς κάποιο link. Εκτός papaki/tophost τα οποία όπως λες πιθανόν να μην έχουν και την καλύτερη απόδοση, ποια η γνώμη σου για το easy.gr;
CyberCr33p Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, johnpapa33 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Την συγκεκριμένη εταιρεία ομολογώ πως την πρωτοάκουσα πριν λίγες μέρες από παρόμοιες συζητήσεις και άκουσα πολύ καλά λόγια. Αλλά δεν ξέρω τι παραπάνω προσφέρει από τις άλλες εταιρείες. Η υποστήριξη όπως λες μάλλον θα είναι καλύτερη, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και σε ευχαριστώ που το διευκρινίζεις, και ίσως διαχείριση/εγκατάσταση κτλ. να είναι πιο εύκολη. Με μια πρόχειρη ματιά οι τιμές μου φάνηκαν κάπως "τσιμπημένες" σε σχέση με τα άλλα, δεν υποστηρίζουν php 8 που χρειάζομαι και δυστυχώς υποστηρίζουν λίγα TLDs και εγώ μάλλον θα χρειαστώ κάποιο άλλο από αυτά που δίνουν. Καλή επιτυχία με την καινούργια σου σελίδα! Υπολογίζω ότι θα προσθέσουμε υποστήριξη για PHP 8.1 μέσα στον Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Θα το είχαμε κάνει νεότερα αλλά αυτό το διάστημα αναβαθμίζαμε στους servers την MySQL από 5.7 σε 8.0 και εκτός από την αναβάθμιση χρειαζόταν παράλληλα να βοηθήσουμε και κάποιους πελάτες μας με πολύ παλιές εφαρμογές Joomla, OpenCart, Prestashop, Drupal ώστε να τους κάνουμε κάποιες αλλαγές στα queries για μικροασυμβατότητες που κυρίως οφείλονταν στο ότι στην MySQL 8.0 έχουν προστεθεί κάποια επιπλέον reservered words ( https://dev.mysql.com/doc/mysqld-version-reference/en/keywords-8-0.html#keywords-new-in-8-0 ). Σχετικά με τα TLD το hosting δεν έχει κάποια σχέση με αυτό, μπορείς να πάρεις domain από οποιοδήποτε καταχωρητή και να φιλοξενήσεις τη σελίδα σε οποιοδήποτε webhost. Υπόψην ότι για καταχώρηση .gr domain έχουμε την χαμηλότερη τιμή που μπορεί να βρει κάποιος σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο καταχωρητή. Σχετικά με τις τιμές στα πακέτα hosting εξαρτάται τι απαιτήσεις υπάρχουν. Για κάποιες ανάγκες μπορεί να βγαίνει πιο οικονομικά η δικιά μας υπηρεσία και για άλλες ανάγκες να βγαίνει πιο οικονομικά η υπηρεσία ενός άλλου webhost. Να έχεις όμως στο νου σου ότι εάν κάποια υπηρεσία υπόσχεται πολλά και έχει χαμηλή τιμή συνήθως κάποιο λάκο έχει η φάβα (π.χ. μπορεί να βάζουν μεγάλο αριθμό από πακέτα σε ένα server, να έχουν άλλους περιορισμούς που τους αναφέρουν στα ψιλά γράμματα στους όρους χρήσης, να μην έχουν καλή υποστήριξη, να χρεώνουν έξτρα για πράγματα που άλλοι τα παρέχουν μέσα στην τιμή, κλπ). Δηλαδή κάτι που μπορεί να φαίνεται με τη πρώτη ματιά πιο φτηνό μπορεί στη πραγματικότητα να είναι πιο ακριβό. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από CyberCr33p 1 1
_filippos_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 @CyberCr33p Μήπως υπάρχει δυνατότητα για server με Ruby 3 / Ruby on rails 6 ή 7 web app?
johnpapa33 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, CyberCr33p είπε Καλή επιτυχία με την καινούργια σου σελίδα! Υπολογίζω ότι θα προσθέσουμε υποστήριξη για PHP 8.1 μέσα στον Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Θα το είχαμε κάνει νεότερα αλλά αυτό το διάστημα αναβαθμίζαμε στους servers την MySQL από 5.7 σε 8.0 και εκτός από την αναβάθμιση χρειαζόταν παράλληλα να βοηθήσουμε και κάποιους πελάτες μας με πολύ παλιές εφαρμογές Joomla, OpenCart, Prestashop, Drupal ώστε να τους κάνουμε κάποιες αλλαγές στα queries για μικροασυμβατότητες που κυρίως οφείλονταν στο ότι στην MySQL 8.0 έχουν προστεθεί κάποια επιπλέον reservered words ( https://dev.mysql.com/doc/mysqld-version-reference/en/keywords-8-0.html#keywords-new-in-8-0 ). Σχετικά με τα TLD το hosting δεν έχει κάποια σχέση με αυτό, μπορείς να πάρεις domain από οποιοδήποτε καταχωρητή και να φιλοξενήσεις τη σελίδα σε οποιοδήποτε webhost. Υπόψην ότι για καταχώρηση .gr domain έχουμε την χαμηλότερη τιμή που μπορεί να βρει κάποιος σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο καταχωρητή. Σχετικά με τις τιμές στα πακέτα hosting εξαρτάται τι απαιτήσεις υπάρχουν. Για κάποιες ανάγκες μπορεί να βγαίνει πιο οικονομικά η δικιά μας υπηρεσία και για άλλες ανάγκες να βγαίνει πιο οικονομικά η υπηρεσία ενός άλλου webhost. Να έχεις όμως στο νου σου ότι εάν κάποια υπηρεσία υπόσχεται πολλά και έχει χαμηλή τιμή συνήθως κάποιο λάκο έχει η φάβα (π.χ. μπορεί να βάζουν μεγάλο αριθμό από πακέτα σε ένα server, να έχουν άλλους περιορισμούς που τους αναφέρουν στα ψιλά γράμματα στους όρους χρήσης, να μην έχουν καλή υποστήριξη, να χρεώνουν έξτρα για πράγματα που άλλοι τα παρέχουν μέσα στην τιμή, κλπ). Δηλαδή κάτι που μπορεί να φαίνεται με τη πρώτη ματιά πιο φτηνό μπορεί στη πραγματικότητα να είναι πιο ακριβό. Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις διευκρινίσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω εδώ πέρα βοήθεια από την ίδια την εταιρεία 😊 Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα που το παρέλειψα στην αρχική μου ανάρτηση, υποστηρίζετε apache web server γιατί χρησιμοποιώ htaccess αρχεία?
CyberCr33p Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, _filippos_ είπε @CyberCr33p Μήπως υπάρχει δυνατότητα για server με Ruby 3 / Ruby on rails 6 ή 7 web app? Όχι κάνουμε μόνο PHP/MySQL hosting. 1 ώρα πριν, johnpapa33 είπε Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις διευκρινίσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω εδώ πέρα βοήθεια από την ίδια την εταιρεία 😊 Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα που το παρέλειψα στην αρχική μου ανάρτηση, υποστηρίζετε apache web server γιατί χρησιμοποιώ htaccess αρχεία? Έχουμε Nginx, οπότε ότι rewrites χρειάζονται τα περνάμε στον Nginx. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα