Getapen Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Έχω kerosun και παίρνω το μπετόνι με το κόκκινο καπάκι. Αν βάλω υγρό από μπετόνι με μπλε καπάκι θα υπάρξει πρόβλημα? Είναι διαφορετικές καύσιμες υλες με διαφορετική συμπεριφορά? Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά τι ισχύει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2022 από Getapen
SPY_oo7 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Το μπλε νομιζω ειναι η αοσμη.Δεν αλλαζει κατι αλλο. 1
Kapetanakos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Getapen είπε Καλησπέρα σας, Έχω kerosun και παίρνω το μπετόνι με το κόκκινο καπάκι. Αν βάλω υγρό από μπετόνι με μπλε καπάκι θα υπάρξει πρόβλημα? Είναι διαφορετικές καύσιμες υλες με διαφορετική συμπεριφορά? Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά τι ισχύει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις υπαρχει και το φωτιστικο πετρελαιο την ιδια δουλεια κανει και ειναι λιγο πιο φτηνο. 1
Getapen Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε υπαρχει και το φωτιστικο πετρελαιο την ιδια δουλεια κανει και ειναι λιγο πιο φτηνο. Δεν τι ήξερα. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως πρωτίστως είναι τα αέρια που απελευθερώνει κάθε καύσιμο. Η αρχική μου ερώτηση δεν σχετίζεται με κόστος όσο για τη συμπεριφορά του υλικού
Kapetanakos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 οτι και αν καις σε εσωτερικο - κλειστο χωρο εννοειται οτι θα εχεις και τα καυσαερια παρεουλα. 1
AntiCambeR Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Getapen είπε Καλησπέρα σας, Έχω kerosun και παίρνω το μπετόνι με το κόκκινο καπάκι. Αν βάλω υγρό από μπετόνι με μπλε καπάκι θα υπάρξει πρόβλημα? Είναι διαφορετικές καύσιμες υλες με διαφορετική συμπεριφορά? Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά τι ισχύει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις Η Kerosun βγάζει 2 κυροζίνες, υποτίθεται πως η crystal clear είναι πιο άοσμη, δεν είναι όμως τελείως άοσμη.Το γράφει πάνω, νομίζω πως η απλή είναι με το κόκκινο καπάκι. Στα βενζινάδικα είναι λίγο πιο ακριβή, για λίγο καλύτερη τιμή ίσως βρείς απο επίσημο αντιπρόσωπο. 4 ώρες πριν, Kapetanakos είπε υπαρχει και το φωτιστικο πετρελαιο την ιδια δουλεια κανει και ειναι λιγο πιο φτηνο. Αυτό μάλλον θα μυρίζει πολύ, επίσης μπορεί να κάνει ζημιά στο φυτίλι. Πάντως η Rainbow που έχω μυρίζει, ίσως τα πιο καινούρια μοντέλα να κάνουν καλύτερη καύση. 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η κηροζίνη με το μπλε καπάκι έχει πιο χαμηλή φλόγα. Όσο για τα καυσαέρια που σου λένε στο βιβλίο της χημείας Β Λυκείου λέει αναλυτικά ότι η καύση υδρογονανθράκων έχει σαν προϊόντα διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Τώρα 100% τέλεια καύση δεν μπορεί να γίνει ούτε στα εργαστήρια, απλά η κηροζίνη καίγεται σε δύο επίπεδα σε αυτές τις σόμπες, το ένα είναι πάνω στο φυτίλι και το δεύτερο είναι στον δίσκο που έχει στο πάνω μέρος. Αυτή είναι η πατέντα της TOYOTOMI και της έδωσαν άδεια να πουλάει θερμαντικά σώματα χωρίς μπουριά. Τώρα τελευταία κοιτάζοντας στην γερμανική αγορά, είδα ότι οι νέες αερόθερμες σόμπες της εταιρείας αυτής που κυκλοφορούν με 2-3 ονόματα έχουν και δύο σωλήνες, μία για να βγάζει έξω και μία για να παίρνει αέρα από έξω. Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ότι σφίγγουν τα πράγματα. Βρήκα ένα μοντέλο με εξάτμιση εδώ Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από lefta_yparxoun 1
Kapetanakos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 η κεροζαν ειναι οτι καλυτερο μετα απο σωματα πετρελαιου, μαζι σομπες ξυλου και ισως πελλετ δεν εχω δοκιμασει. επισης μπορεις και σομπα υγραεριου , προσωπικα την χρησιμοποιω πανω απο 25 χρονια αφοβα , μυριζει καποιες φορες, αυτο βεβαια εχει να κανει με πολλους παραγοντες.
basilis_k6 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 εγω τωρα που ανακάλυψα το κολπο να μην μυριζει (μυριζει δηλαδη αλλα ειναι σχεδον ανεπαισθητο) μπορω να πω οτι ειναι η καλύτερη λύση για πραγματική ζεστη χωρις πολλα εξοδα. Εφόσον προφανώς δεν είστε με αυτονομία φυσικου αεριου πετρελαιου.
lefta_yparxoun Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αυτή καίει ντήζελ Runs on standard paraffin or sulfur less home fuel (ελεύθερη μετάφραση: καίει παραφίνη ή σπιτικό καύσιμο χωρίς θείο) Το πετρέλαιο που καίμε σε σόμπες πετρελαίου έχει όριο επιτρεπόμενο 10,0 mg/kg Στην δεύτερη σελίδα του φυλλαδίου έχει αυτή την εικόνα: 8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε εγω τωρα που ανακάλυψα το κολπο να μην μυριζει (μυριζει δηλαδη αλλα ειναι σχεδον ανεπαισθητο) μπορω να πω οτι ειναι η καλύτερη λύση για πραγματική ζεστη χωρις πολλα εξοδα. Εφόσον προφανώς δεν είστε με αυτονομία φυσικου αεριου πετρελαιου. Πες το μας και εμάς, μην μας αφήνεις με την απορία Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από lefta_yparxoun
basilis_k6 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, lefta_yparxoun είπε Runs on standard paraffin or sulfur less home fuel (ελεύθερη μετάφραση: καίει παραφίνη ή σπιτικό καύσιμο χωρίς θείο) Το πετρέλαιο που καίμε σε σόμπες πετρελαίου έχει όριο επιτρεπόμενο 10,0 mg/kg Πες το μας και εμάς, μην μας αφήνεις με την απορία νομίζω οι χρηστες το ξερουν αλλα εγω δεν είχα ασχοληθει αρκετά και τωρα προσφατα βρηκα στο νετ την λύση. βαση με ροδακια και μπαλαντέζα, την ανάβω στο πολύ χαμηλο (6-7 βαθμους) μόνη της μεσα στο μπάνιο με ανοιχτο παράθυρο (δεν εχω άλλο δωματιο τοσο μικρο), μετά απο 10 λεπτά την βγάζω εξω στο κεντρο του σπιτιου που ειναι διπλα στο μπάνιο, αφήνω κλειστη την πορτα του μπανιου με το παράθυρο ανοιχτο για άλλα 10 λεπτά, κάθε 5 λεπτά ανεβάζω την θερμοκρασια 3-5 βαθμους μεχρι να φτάσει στο σημειο που θέλω, ανοιγω την πορτα του μπανιου και κλείνω το παράθυρο μιας που εχει πλεον ξεμυρισει. Ακριβως το αντίστροφο στο σβησιμο. Το πιο σημαντικο (νομίζω) ειναι να την δουλευεις καθημερινα, αμα την αφησεις 3-4 μέρες οφ μετά παλι μυριζει πολύ στο άναμμα.
lefta_yparxoun Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ έχω μια στρογγυλή χωρίς ανεμιστήρα και την ανάβω και την σβήνω στο μπαλκόνι. Νομίζω ότι καταναλώνει περισσότερο γιατί δεν έχει βαθμίδες στο καύσιμο, αλλά με βολεύει που έχει και απεξάρτηση τελείως από το ρεύμα.
basilis_k6 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, lefta_yparxoun είπε Εγώ έχω μια στρογγυλή χωρίς ανεμιστήρα και την ανάβω και την σβήνω στο μπαλκόνι. Νομίζω ότι καταναλώνει περισσότερο γιατί δεν έχει βαθμίδες στο καύσιμο, αλλά με βολεύει που έχει και απεξάρτηση τελείως από το ρεύμα. δυστυχως αυτες με το ρευμα οχι μονο σε περιορίζουν στην μεταφορά αλλα πρεπει να εισαι και πολύ προσεκτικος γιατι σβηνουν για πλακα με λίγο κουνημα παραπανω. λογικο προφανως για λογους ασφαλείας. παντως απο κατανάλωση δεν ξερω αν οι βαθμιδες παιζουν καποιο ρολο. το θερμομετρο της λεει οτι ναναι και είτε την βαλω στο 7 είτε στο 27 την ιδια ζεστη βγαζει. λενε οτι το s mode (saving) κάνει διαφορά. εμενα δεν με πολυενδιαφέρει η κατανάλωση γιατι εχω μπολικο καυσιμο που θέλω να το καψω για να φυγει και η σομπα απο το σπίτι μεχρι την ανοιξη αλλα υποθετω για να το γράφουν ετσι θα ειναι.
Maurikycli Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε Runs on standard paraffin or sulfur less home fuel (ελεύθερη μετάφραση: καίει παραφίνη ή σπιτικό καύσιμο χωρίς θείο) Το πετρέλαιο που καίμε σε σόμπες πετρελαίου έχει όριο επιτρεπόμενο 10,0 mg/kg Στην δεύτερη σελίδα του φυλλαδίου έχει αυτή την εικόνα: Πες το μας και εμάς, μην μας αφήνεις με την απορία Σε ελεύθερη μετάφραση καίει πετρελαίου χαμηλού θείου. Το (ανόθευτο) ντήζελ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι τέτοιο. Είναι γραμμένο για Αμερικάνους. Gas εννοούν την βενζίνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα