Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει κανεις χρησιμοποιησει ποτε απωθητικο για φιδια και αν  ναι, ποιο?

Βλεπω αρκετα στο σκρουτζ αλλα τα περισσοτερα δεν κανουν δουλεια. Δεν θελω ουτε να επηρεαζει το ζωο ουτε να το σκοτωνει απλα να τα διωχνει η να μην μπαινουν καθολου στην αυλη. Ζω σε περιοχη με πολλες οχιες το καλοκαιρι και ειναι μεγαλο θεμα!

Δημοσ.
10 ώρες πριν, teodoulke είπε

Βλεπω αρκετα στο σκρουτζ αλλα τα περισσοτερα δεν κανουν δουλεια. Δεν θελω ουτε να επηρεαζει το ζωο ουτε να το σκοτωνει απλα να τα διωχνει η να μην μπαινουν καθολου στην αυλη. Ζω σε περιοχη με πολλες οχιες το καλοκαιρι και ειναι μεγαλο θεμα!

θειαφι φιλε η καψε λαστιχο στην αυλη!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Οι γάτες τις σκοτώνουν?

Ναι γίνεται μάχη όταν συναντηθούν και όποιος επικρατήσει. Είχα μία θηλυκιά γατούλα  ελεύθερη στο εξοχικό και δύο φορές είχα βρει στο χώρο της αποθήκης που κοιμόταν τη μία φορά ολόκληρη μικρή οχιά σκοτωμένη , τη δεύτερη ένα κεφάλι από οχιά..

Έζησε αρκετά χρόνια η γατούλα και πιθανώς έδωσε αρκετές μάχες με φίδια αλλά στο τέλος εμφάνισε κάποιο παράξενο είδος αιματώματος - σήψης στο αριστερό μέρος του κεφαλιού το οποίο επιδεινώθηκε , την πήγα κτηνίατρο αλλά  στο τέλος τη χάσαμε. Ενδεχομένως αυτό να ήταν και από δάγκωμα φιδιού. Για το θειάφι που είπε κάποιος φίλος το έχω ακούσει και εγώ. Βάζεις λέει σε κάποια σημεία της αυλής μικρές ποσότητες και η μυρωδιά δεν τους κάνει κακό αλλά τα διώχνει.

Τώρα έχω μία κόρη της απίθανη γατούλα που έχει μοιάσει στη μαμά της. Α και μία συμβουλή. Αν θέλετε γατούλες να ζουν ελεύθερες στο  εξοχικό ή στο σπίτι και να μην φεύγουν εκτός από τροφή και νερό φυσικά , φροντίστε να είναι θηλυκές. Οι αρσενικές πάντα την κάνουν. 

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θειάφι και λοιπά μαντζούνια δεν κανουν τιποτα στην πράξη . Εχουμε αντίστοιχο πρόβλημα στο εξοχικό στην Τήνο (γνωστό "φιδονήσι"). 

Οι λύσεις ειναι 

1. Γάτες . Θηλυκές όπως προαναφέρθηκε, τουλάχιστον 2-3 . Τις προσέχουμε όσο χρειάζεται για να μην φύγουν αλλά δεν τις μπουκώνουμε στο φαγητό για να μπορούν να κυνηγάνε

2. Καθαριζουμε καλά τα πάντα, φοράμε μπότες ή καλά αθλητικά οταν κανουμε δουλειες στο οικόπεδο ή στην αυλή μας. Οχι σκουπίδια, καθαρίζουμε και αποψιλώνουμε ότι ειναι περιττο. Αν εχουμε πέτρες ή ξερολιθιες τις χτιζουμε..

3. Δεν αφήνουμε τρόφιμα ή οτιδήποτε είδος τροφής εκτεθειμένο. Ειδικά αυτά που αναμένεται να προσελκύσουν ποντίκια (τα οποία κυνηγάνε τα φίδια)

4. Κλεινουμε ολες τις τρύπες η τις εσοχές που μπορεί να αποτελέσουν καταφύγιο. Βαζουμε στοπ στο κάτω μερος στις πόρτες / παράθυρα κλπ . Δεν αφηνουμε πόρτες ανοιχτές για να αεριστεί το σπίτι ενώ δεν ειμαστε παρόντες. 

Σε αντίθεση με την γενική πεποίθηση, οι οχιές στην Ελλάδα δεν ειναι επιθετικές προς τον άνθρωπο.  Αν δουμε το ερπετό από μακριά να μην κανουμε τον ήρωα. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι αυτό πρώτο θα προσπαθήσει να απομακρυνθεί.  Αν απειληθούν ή αιφνιδιαστούν  ή τις πατήσουμε κατά λάθος θα τσιμπήσουν (συχνά με "ασφαιρα"). Προσοχή οταν περπατάμε ή κανουμε σπορ.  Στην Τήνο εχουν υπάρξει περιστατικά με άτομα που τρέχουν σε μονοπάτια ή κάνουν ποδήλατο  και δεν εχουν δεί το ερπετό ή δεν εχουν προλάβει να σταματήσουν. Σε ύποπτες περιοχές καλό ειναι να μην είμαστε μόνοι μας, να εχουμε κινητό πάντα φορτισμένο και τα μάτια μας δεκατέσσερα. 

Last but not least,  αν κάποιος δαγκωθεί δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί ούτε να καταφύγει σε γιατροσόφια. Τηλέφωνο κατευθείαν στην κοντινότερη μονάδα υγείας και μεταφορά εκει... Το δηλητήριο όλων των τύπων της οχιάς που απαντώνται στην Ελλάδα δεν ειναι πολύ ισχυρό και παρέχει μια σχετική άνεση χρόνου (καμποσες ώρες) για να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο. 

Οπως καταλαβαίνετε το έχω βιώσει.. 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ερπετολόγους δεν υπάρχουν ουσίες που μπορούν να κρατήσουν τα φίδια μακρυά από το σπίτι. Όλα αυτά που πωλούνται είναι ματζούνια που δεν δουλεύουν.

http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=27

Η μόνη λύση που δρα προληπτικά σε κάποιον βαθμό είναι αυτά που είπε ο prometheas για την καθαριότητα κλπ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο πατρικο μου στο χωριο η μανα μου εχει απο κοντα μια γατουλα και 2-3 αλλες αδεσποτες αλανιαρες

σε μια φαση το προηουμενο καλοκαιρι ειχαν μαζευτει 6

και ειχα να το λεω οτι φιδι στην αυλη δε προκειται να υπαρξει

ε λοιπον υπήρξε

βρηκε ο πατερας μου ενα κοντα στην βρυση της αυλης,το σκοτωσε και το πεταξε 

-λιγο πιο περα μενει μια οικογενεια βαρεμενων ζωοφιλων που εχει απασχολησει 2 φορες με την αστυνομια συγχωριανους για θεματα σχετικα με ζωα,δε θα μπω σε λεπτομερειες-

μολις το εμαθα λοιπον ταραχτηκα,σκεφτηκα τι θα μπορουσε να συνεβαινε αν τον εβλεπαν κλπ

οποτε λεω τη μανα μου στα γατια απο δω και περα μονο νερο καθε δευτερη μέρα!!! :)

ειναι δυνατον λεω,τοσες γατες και δε πιασαν ενα φιδι στο χωρο τους!!

ε λοιπον το περασμενο καλοκαιρι μπηκε στην αυλη μας οχια(!)  μια γατα της επιτεθηκε και επεσε ηρωικα μαχωμενη (rip)

και το φιδι επίσης.

Ειναι πραγματική ιστορία.

Επεξ/σία από Ptolemaios1
Δημοσ.

Για να υπάρχουν πολλά φίδια υπάρχει και πολλή τροφή, δηλαδή ποντικοί όπως είπε και το μέλος από την Τήνο. Δεν ξέρω αν είναι αντιμετωπίσιμο σε κάποιες περιοχές, πχ να υπάρχουν αμπέλια γύρω σου.
Άλλο ζώο που τα κυνηγάει είναι ο σκατζόχοιρος αλλά δεν είναι εύκολη η φροντίδα του.

Δημοσ.

Προκειται να μετακομισω στο πατρικο της μητερας μου το οποιο ειναι σπιτι παλιο και σε περιοχη με νεοχτιστα η εγκαταλελειμμενα σπιτια και μεσα σε χωραφια. Ειναι στο τελος του χωριου, να το θεσω ετσι.

Απο οσο θυμαμαι μωρο, η περιοχη ηταν γεματο οχιες. Πολλες φορες η γιαγια και ο παπους ειχαν δει η ειχαν σκοτωσει φιδια στο συγκεκριμενο σπιτι και μιλαμε σε μια περιοδο που ολα τα σπιτια σχεδον ηταν κατοικημενα .

Απο διπλα υπαρχουν σπιτια, ειτε εγκαταλελειμμενα ειτε  νεοχτιστα που ειναι μεσα στην βρωμια και στα χορτα το καλοκαιρι και με την πρωτη επισκεψη που εκανα το καλοκαιρι  συναντησα μια οχια στην εισοδο της αυλης, οποτε αν μετακομισω εκει φανταζομαι τα πραγματα θα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι παλια.

Να πω οτι τα φοβαμαι και τα σιχαινομαι τερμα αλλα δεν θελω ουτε να τα σκοτωσω ουτε τιποτα. Γατες εχω και το σπιτι που μενω τωρα αλλα αν τις ταιζεις δεν προκειται να ασχοληθουν εκτος αν βρεθει μπροστα τους το φιδι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teodoulke είπε

Προκειται να μετακομισω στο πατρικο της μητερας μου το οποιο ειναι σπιτι παλιο και σε περιοχη με νεοχτιστα η εγκαταλελειμμενα σπιτια και μεσα σε χωραφια. Ειναι στο τελος του χωριου, να το θεσω ετσι.

Απο οσο θυμαμαι μωρο, η περιοχη ηταν γεματο οχιες. Πολλες φορες η γιαγια και ο παπους ειχαν δει η ειχαν σκοτωσει φιδια στο συγκεκριμενο σπιτι και μιλαμε σε μια περιοδο που ολα τα σπιτια σχεδον ηταν κατοικημενα .

Απο διπλα υπαρχουν σπιτια, ειτε εγκαταλελειμμενα ειτε  νεοχτιστα που ειναι μεσα στην βρωμια και στα χορτα το καλοκαιρι και με την πρωτη επισκεψη που εκανα το καλοκαιρι  συναντησα μια οχια στην εισοδο της αυλης, οποτε αν μετακομισω εκει φανταζομαι τα πραγματα θα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι παλια.

Να πω οτι τα φοβαμαι και τα σιχαινομαι τερμα αλλα δεν θελω ουτε να τα σκοτωσω ουτε τιποτα. Γατες εχω και το σπιτι που μενω τωρα αλλα αν τις ταιζεις δεν προκειται να ασχοληθουν εκτος αν βρεθει μπροστα τους το φιδι. 

Παρόμοια μοίρα ίσως έχω και εγώ στο μέλλον. Μπορείς να τις ταίζεις λίγο για να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με το φίδι, οι γάτες είναι κυνηγοί και η αυλή θα έχει κάμποση φυσική τροφή να τους δώσει. Έχω ακούσει ιστορίες για τον παππού μου που τον έχουν δαγκώσει σε στιγμές που μπορεί να σήκωνε κάτι κάτω από το οποίο είχε φίδι. Ακούγεται σαν εφιάλτης το ότι μπορεί καταλάθος να πέσεις πάνω τους. Δε ξέρω αν μία απεντωμοτική εταιρία μπορεί να κάνει κάτι για να καθαρίσει το χώρο εντελώς από αυτά.

Δε ξέρω αν υπάρχει άλλο ζώο που να τα πολεμάει.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2022 στις 4:24 ΜΜ, teodoulke είπε

Απ'τις "πολλες οχιες" της περιοχης σου , οι 99 ειναι ανηλικα ατομα (συνηθως λαφιατες) που μιμούνται τα χρωματα της λογω θηρευτων,και το 1 αληθινή οχια... Αλλα και αυτην την μια ,μην την φοβασαι.. Το δηλητηριο της το εχει για να τραφει και εσυ δεν εισαι στην τροφικη της αλυσιδα.. Αν την ενοχλησεις απο πολυ κοντα θα αμυνθει... Αλλα και παλι δεν διοχετευει αρκετο δηλητηριο. Μπορει να ρυθμιζει την ποσοτητα σε κατι που ειναι ακριβοτερο απο χρυσο στον κοσμο του.. Καλο καθαρισμα χορτων , απομάκρυνση τρωκτικών κτλ οπως ειπωθηκε πιο πανω και εισαι οκ... Για να το τερματισω ,εγω προτιμω να βλεπω ερπετα παρα τρωκτικά.  Ανηλικος λαφιατης... Η ομοιότητα με την οχια για καποιον που δεν γνωρίζει ,ειναι εμφανης .  Και καπως ετσι ,τα θανατωνουν προσποιουμενοι τους ηρωες οτι τα βαλαν με τον δρακοντα του Αβαλον ή τον αλλον απο τα hobbits

20180601_182602.jpg

Επεξ/σία από Tsilitheo2
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

λιγο πιο περα μενει μια οικογενεια βαρεμενων ζωοφιλων που εχει απασχολησει 2 φορες με την αστυνομια συγχωριανους για θεματα σχετικα με ζωα,δε θα μπω σε λεπτομερειες-

μολις το εμαθα λοιπον ταραχτηκα,σκεφτηκα τι θα μπορουσε να συνεβαινε αν τον εβλεπαν κλπ

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί. 

Στο θέμα, θειαφι και γάτες. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

βρηκε ο πατερας μου ενα κοντα στην βρυση της αυλης,το σκοτωσε και το πεταξε 

-λιγο πιο περα μενει μια οικογενεια βαρεμενων ζωοφιλων που εχει απασχολησει 2 φορες με την αστυνομια συγχωριανους για θεματα σχετικα με ζωα,δε θα μπω σε λεπτομερειες-

Οι ζωοφιλοι να κάτσουν καλά γιατί πέφτουν αγωγές από αγρότες για καταστροφή σοδειων από αγριογούρουνα που αφήνουν ελεύθερα. Θα πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι. 9/10 από αυτούς μπιζνα το βλέπουν. 

Τι θα γινόταν δηλαδή; να καθησει να τον δαγκώσει το φίδι; παιδιά ξεφύγαμε ε; προσέξτε μη σκοτώνετε και τις κατσαρίδες... 

Μου θύμησες μια πρόσφατη ιστορία όπου επιτέθηκε ένα σκυλί σε βοσκό. Ο βοσκός αμυνθηκε με το ξύλο που είχε και τραυμάτισε το σκυλί. Βέβαια του κατάφερε μια δαγκωματια στο δεξί του χέρι. Εγώ περνούσα με το αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή και το είδα από μακριά. Σταμάτησα. Το σκυλί είχε φύγει. Μαζεύτηκαν κι άλλοι. Ήρθε ασθενοφόρο για το βοσκό αιμοραγουσε. Έρχεται ο ιδιοκτήτης του σκυλιού αγριεμένος. Καλεί το 100. Σκέφτομαι θα τρέχουν τον βοσκό τώρα. Έρχεται ο γιος του βοσκού, δικηγόρος. Το ασθενοφόρο πήρε το βοσκό. Η αστυνομία πήρε τον ιδιοκτήτη μέσα. Μαθαίνω ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση και αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη του σκυλιού 300.000 ευρώ. Ο βοσκός ελεύθερος γιατί ήταν σε άμυνα και στη δουλειά του. Και δεν μπορεί να εργαστεί για 6 μήνες τουλάχιστον. Το σκυλί δεν ξέρω τι έγινε άκουσα ότι αναρρωσε. Ο ιδιοκτήτης βέβαια ακόμη να συνέλθει. Πιθανόν να τα βρούνε εξωδικαστικα ακούγεται. 

Στο θέμα. Πάρτε γάτες θηλυκές. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Οι ζωοφιλοι να κάτσουν καλά γιατί πέφτουν αγωγές από αγρότες για καταστροφή σοδειων από αγριογούρουνα που αφήνουν ελεύθερα

Ξέχασες να πεις και για τα φίδια που αμολάνε οι οικολόγοι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...