Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με usb flash drives σε Win10

kostasSTi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. 

Πριν 2 μέρες ανακάλυψα σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα (R5 3600X, b450 Gaming Plus Max, 32GB Ram) το εξής πρόβλημα: Μετά την εκκίνηση (ή την επανεκκίνηση) εμφανίζει κανονικά μόνο την πρώτη συσκευή usb flash που θα συνδεθεί πάνω του και αυτή μόνο την πρώτη φορά. Μετά την αποσύνδεση χρειάζεται restart για να συνδέσω ξανά κάτι παρόμοιο. Σήμερα έκανα δοκιμή στο προσωπικό μου μηχάνημα (R93900X, b550 Gaming edge wifi, 32GB) με άλλο usb flash και συνέβη ακριβώς το ίδιο. Προφανώς είναι θέμα windows update. Το έχει συναντήσει κανείς άλλος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασε ένα live linux iso, κάψτο σε dvd ή μετέφερε το σε usb (θα επιλέξεις ubuntu στο step 1 για το xubuntu), μπούταρε από αυτό σε live και δες αν στο κάνει και εκεί. Έτσι θα αποκλείσεις θέματα software.

• Like 1

Στις 3/2/2022 στις 3:57 ΜΜ, kostasSTi είπε

Καλησπέρα σας. 

Πριν 2 μέρες ανακάλυψα σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα (R5 3600X, b450 Gaming Plus Max, 32GB Ram) το εξής πρόβλημα: Μετά την εκκίνηση (ή την επανεκκίνηση) εμφανίζει κανονικά μόνο την πρώτη συσκευή usb flash που θα συνδεθεί πάνω του και αυτή μόνο την πρώτη φορά. Μετά την αποσύνδεση χρειάζεται restart για να συνδέσω ξανά κάτι παρόμοιο. Σήμερα έκανα δοκιμή στο προσωπικό μου μηχάνημα (R93900X, b550 Gaming edge wifi, 32GB) με άλλο usb flash και συνέβη ακριβώς το ίδιο. Προφανώς είναι θέμα windows update. Το έχει συναντήσει κανείς άλλος;

Και αν αυτό έχει να κάνει με δικαιώματα ή προστασία?

Μίλησες με τον υπεύθυνο που διαχειρίζεται το/τα επαγγελματικό/α μηχάνημα/μηχανήματα?

Τι φορμάτ είναι οι συσκευές? Δοκίμασες να τους αλλάξεις γράμμα?

7 ώρες πριν, kormos είπε

Μίλησες με τον υπεύθυνο που διαχειρίζεται το/τα επαγγελματικό/α μηχάνημα/μηχανήματα?

Σωστός!

είναι πολύ πιθανό να υπάρχει από κεντρική απαγόρευση σ αυτά

8 ώρες πριν, kormos είπε

Και αν αυτό έχει να κάνει με δικαιώματα ή προστασία?

Τι φορμάτ είναι οι συσκευές? Δοκίμασες να τους αλλάξεις γράμμα?

Εγώ τα διαχειρίζομαι, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Άλλαξα γράμμα, δεν έχει να κάνει με τις συσκευές. Το ίδιο συμβαίνει και σε τρίτο μηχάνημα που είναι στον ίδιο χώρο με το 3600x (το 3900 είναι στο σπίτι μου). 

Το μόνο κοινό που έχουν αυτά τα 3 μηχανήματα που άλλαξε τελευταία, είναι η εγκατάσταση πληκτρολογίου και mouse steeleseries.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελει bios update, ειναι γνωστο προβλημα με το AGESA

το AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3c διορθώνει το προβλημα (σχεδον), ενω το AMD ComboAm4v2PI 1.2.0.5 ειπαν πως το διορθωνει (σχεδον τελειως) :P :P :P

καταλαβαινεις οτι, ειναι ενα προβλημα που υπαρχει εδω και πολυ καιρο και ολο το διορθωνουν με τα AGESA updates

Επεξ/σία από duffyduck

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε ναι παθών και εδώ , είναι πάρα πολύ σπαστικό και λύση δεν βρήκα.

Με system restore ξαναφτιάχνει για λίγο και μετά πάλι τα ίδια.

Με Uninstall device (universal media storage....) από device manager και restart δουλεύει, αλλά για μία φορά πάλι μετά μαλακίζεται.

Δοκίμασα και drivers από site μητρικής αλλά πάλι τα ίδια.

Σε δύο μηχανήματα το ίδιο WIN 7 & WIN 10

12 ώρες πριν, duffyduck είπε

θελει bios update, ειναι γνωστο προβλημα με το AGESA

το AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3c διορθώνει το προβλημα (σχεδον), ενω το AMD ComboAm4v2PI 1.2.0.5 ειπαν πως το διορθωνει (σχεδον τελειως) :P :P :P

καταλαβαινεις οτι, ειναι ενα προβλημα που υπαρχει εδω και πολυ καιρο και ολο το διορθωνουν με τα AGESA updates

το ίδιο πρόβλημα  και εδώ αλλά έχω latest bios update και i7 cpu... δεν έχω AMD

Επεξ/σία από skar1983

11 ώρες πριν, skar1983 είπε

Φίλε ναι παθών και εδώ , είναι πάρα πολύ σπαστικό και λύση δεν βρήκα.

Με system restore ξαναφτιάχνει για λίγο και μετά πάλι τα ίδια.

Με Uninstall device (universal media storage....) από device manager και restart δουλεύει, αλλά για μία φορά πάλι μετά μαλακίζεται.

Δοκίμασα και drivers από site μητρικής αλλά πάλι τα ίδια.

Σε δύο μηχανήματα το ίδιο WIN 7 & WIN 10

το ίδιο πρόβλημα  και εδώ αλλά έχω latest bios update και i7 cpu... δεν έχω AMD

Το τρίτο μηχάνημα στο οποίο αναφέρομαι στο τελευταίο ποστ, είναι i5! Πραγματικά πολύ ενοχλητικό... Bios updated και τα δικά μου, αν έχετε καμία άλλη ιδέα, ευπρόσδεκτη.

10 ώρες πριν, kostasSTi είπε

Το τρίτο μηχάνημα στο οποίο αναφέρομαι στο τελευταίο ποστ, είναι i5! Πραγματικά πολύ ενοχλητικό... Bios updated και τα δικά μου, αν έχετε καμία άλλη ιδέα, ευπρόσδεκτη.

Ναι θα ενημερώσω και εσύ επίσης αν βρεις κάτι

Πραγματικά πολύ σπαστικό και το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω και troubleshooting πρόσφατο κάπου για να βρω λύση μιας και εγώ δεν κατάφερα κάτι μόνιμο 

• 2 μήνες μετά...
Στις 8/2/2022 στις 9:11 ΠΜ, skar1983 είπε

Ναι θα ενημερώσω και εσύ επίσης αν βρεις κάτι

Πραγματικά πολύ σπαστικό και το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω και troubleshooting πρόσφατο κάπου για να βρω λύση μιας και εγώ δεν κατάφερα κάτι μόνιμο 

Το δικό μου πρόβλημα λύθηκε από μόνο του με τις τελευταίες αναβαθμίσεις. Τσέκαρε και το δικό σου 😉

1 ώρα πριν, kostasSTi είπε

Το δικό μου πρόβλημα λύθηκε από μόνο του με τις τελευταίες αναβαθμίσεις. Τσέκαρε και το δικό σου 😉

Φίλε το δικό μου λύθηκε κάνοντας uninstall bit defender

• Confused 1

34 λεπτά πριν, skar1983 είπε

Αλήθεια;; Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοια εφαρμογή, αφού όπως προείπα, πρόκειτε για επαγγελματικό μηχάνημα, οπότε όπως καταλαβαίνεις φροντίζω να το κρατάω καθαρό από τέτοιο υλικό. Στην ουσία δεν έκανα καμία αλλαγή.

35 λεπτά πριν, skar1983 είπε

ναι bug του free antivirus που εχει καταργηθει πλεον

Μόλις τώρα, kostasSTi είπε

Αλήθεια;; Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοια εφαρμογή, αφού όπως προείπα, πρόκειτε για επαγγελματικό μηχάνημα, οπότε όπως καταλαβαίνεις φροντίζω να το κρατάω καθαρό από τέτοιο υλικό. Στην ουσία δεν έκανα καμία αλλαγή.

ναι bug του free antivirus που εχει καταργηθει πλεον

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...