Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση ακουστικών ψείρες και DAC

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

ifi zen dac παιδια για σας τους ακουστικαδες μην τα πολυλογω,θα δειτε φως.

Το version 2 παρτε.

Απο καταστηματα ηχου οχι απο σκρουτζ.

170ε και συγκρινεται -με dac 1000+ ευρω.

Μικρή ισχύς στην απλή έξοδο γι αυτά που ζητάνε. Περισσότερο DAC παρά amp.

8 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποιά λές? Θέλω vocals συγκρίσιμα - καλύτερα από τα se846. Τα DT ουσιαστικά έχουν τα vocals στο background, όχι σε όλα τα τραγούδια αλλά σε αρκετά. 

Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν τα 846 αλλά πίστεψε με, αν κάτι κάνουν σωστά είναι τα vocals

Βρίσκεις καλά planar κάτω από 1000€. Αν υπάρχει θέμα με το βάρος τότε HD820S. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

28 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μικρή ισχύς στην απλή έξοδο γι αυτά που ζητάνε. Περισσότερο DAC παρά amp.

Βρίσκεις καλά planar κάτω από 1000€. Αν υπάρχει θέμα με το βάρος τότε HD820S. 

Για τα hd820s έχω ακούσει τα χειρότερα :P 

Τα lcdc τα ψήνω και αυτά αλλά νομίζω τα focal είναι 1 κλίκ πιο πανω.

Το βάρος δεν νομίζω να με ενοχλεί. έχω τα γερμανικά τανκς dt :P 

Μάγκες ειλικρινά, δε σας κάνω πλάκα έχω συνδέσει κινητό και όσο κάθομαι στο pc ακούω από αυτό spotify - είναι σαν να "μην έχω ήχο", ουσιαστικά λες και είναι κάτι χαλασμένο.

21 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Μάγκες ειλικρινά, δε σας κάνω πλάκα έχω συνδέσει κινητό και όσο κάθομαι στο pc ακούω από αυτό spotify - είναι σαν να "μην έχω ήχο", ουσιαστικά λες και είναι κάτι χαλασμένο.

Οι μητρικές δεν κάνουν για ψείρες έτσι και αλλιώς, είχα alc 1220 στην z490 apex, τα shure ήταν εμετός. Στην apex δεν έχω δοκιμάσει να τα συνδέσω καν, δεν έχει νόημα νομίζω :P 

1 ώρα πριν, Herald είπε

Οι μητρικές δεν κάνουν για ψείρες έτσι και αλλιώς, είχα alc 1220 στην z490 apex, τα shure ήταν εμετός. Στην apex δεν έχω δοκιμάσει να τα συνδέσω καν, δεν έχει νόημα νομίζω :P 

Έπαιξα warzone και δεν άκουγα παρά ελάχιστα στο 100%, τουλάχιστον με την ALC1220 το έβαζα 85-90 και άκουγα σχετικά άνετα κ βήματα κ όπλα κλπ

14 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Έπαιξα warzone και δεν άκουγα παρά ελάχιστα στο 100%, τουλάχιστον με την ALC1220 το έβαζα 85-90 και άκουγα σχετικά άνετα κ βήματα κ όπλα κλπ

Περίεργο αυτό, από θέμα volume δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα με iems. Ποιά έχεις? Μπορεί να είναι εντελώς αναίσθητα 

Στις 6/2/2022 στις 4:22 ΜΜ, pirmen56 είπε

Κοίταγα reviews και είμαι μεταξύ focal clear MG (τα σκέτα δεν υπάρχουν πλέον), lcd-x και hifiman arya. Ο crinacle στη λίστα του τσεκουρώνει όλα τα audeze και τα MG τα έχει αρκετά κάτω σε σχέση με τα original.

Oπότε σκέφτηκα ότι τα lcd είναι nogo (ζυγίζουν και 600g!). Κοιτάω λοιπόν και κάμποσα reviews για τα mg και είναι αρκετά mixed. Πολλοί παραπονιούνται για τα vocals και τα εκθειάζουν απλά για το μπάσο. 

Oπότε μάλλον πάω πρός arya μεριά, αν και από ότι καταλαβαίνω δεν έχει καθόλου punch στο low. Ίσως πρέπει να χτυπήσω και τα Clear MG για τα κομμάτια με μπάσο 😛 

Αν βρώ πουθενά τα og Clear, χτυπάω αυτά, αλλιώς arya μάλλον, δεν είδα πουθενά παράπονα για κάτι πέρα από το ότι δεν έχουν punch. Κλάιν, ειμαι ευχαριστήμενος με το μπάσο στα shure, δεν μπορεί να έχουν λιγότερο τα arya με κάτι drivers όσο το κεφάλι μου.

Αλλά τι amp/dac χρειάζονται αυτά τα τέρατα? 

6 λεπτά πριν, Herald είπε

Περίεργο αυτό, από θέμα volume δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα με iems. Ποιά έχεις? Μπορεί να είναι εντελώς αναίσθητα 

Αυτά: https://www.thephonograph.net/xiaomi-mi-in-ear-headphones-pro-2-quantie-2-qtej03jy-review/

Capture.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πολύ περίεργο, 32ohm θα πρέπει να τα τρέχει σαν headphones. Με κανονικά headphones πώς είναι το volume δηλαδή? Eίναι λίγο αναίσθητα για iems με 100db/mw και 32ohms αλλά δεν θα έπρεπε να έχει θέμα η μητρική

9 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Για να καταλάβεις πως δουλεύει το volume, οι ενισχυτες δινουν συγκεκριμενο power (watts) ανάλογα την αντίσταση των ακουστικών. Οσο μεγαλύτερη η αντισταση (τα ohms δηλαδη, στη περιπτωση σου 32)τοσο λιγοτερο το power που μπορει να δωσει ο ενισχυτής. Τα ακουστικά μετα εχουν το sensitivity (100db / watt τα δικα σου) που δείχνει ποσο volume εχουν ανα watt. 

Οπότε τα δικα σου ακουστικα με εναν ενισχυτή που δινει 1 watt στα 32 ohm σε full blast θα πιανουν volume 100db. Ας πουμε το fiio m11 που έχω (καπως high end dap) δινει 0.2w σε 3.5αρι και 0.5w με balanced. Δηλαδη λογικα ουτε αυτό θα κανει για να τρεξεις με ψηλα το volume τα δικα σου. 

Εκτος και αν βλεπω κατι λάθος ειναι αρκετα ανοιωθα για iems

Επεξ/σία από Herald

Καλησπέρα, γουστάρω τη συζήτηση τρελά! Φίλε, Herald, σε νιώθω. Όσο για τα ακουστικά που θες, θα σε συμβούλευα να βρεις τρόπο να τα ακούσεις. Ότι και να λέει ο κάθε reviewer, εσύ είσαι αυτός που θα τα έχει στο κεφάλι του. Προς Θεού, δεν υποννοώ ότι crinacle είναι ανίδεος (μια χαρά διαβασμενος είναι), αλλά θέλω να πω ότι κάθε αυτί είναι εντελώς διαφορετικό. Εγώ για παράδειγμα, πάντα προτιμούσα τον ήχο των senn hd650 από κάτι πιο detailed π.χ. DT990 (ξέρω, χοντροκομμένη σύγκριση)και κατέληξα να πάρω τα Audeze Lcd2c, με τα οποία είμαι ερωτευμένος. Βέβαια αν έχεις θέμα με το βάρος, είναι πρόβλημα. Να ξέρεις πάντως ότι έχουν απίστευτα άνετα μαξιλαράκια και ότι έχουν τέλεια στήριξη. Το point μου είναι ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ.  Απο ενίσχυση και dac θα σου πρότεινα το ifi micro signature για αρχή και μετά υπάρχουν άπειρες επιλογές.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Herald είπε

Κοίταγα reviews και είμαι μεταξύ focal clear MG (τα σκέτα δεν υπάρχουν πλέον), lcd-x και hifiman arya. Ο crinacle στη λίστα του τσεκουρώνει όλα τα audeze και τα MG τα έχει αρκετά κάτω σε σχέση με τα original.

Oπότε σκέφτηκα ότι τα lcd είναι nogo (ζυγίζουν και 600g!). Κοιτάω λοιπόν και κάμποσα reviews για τα mg και είναι αρκετά mixed. Πολλοί παραπονιούνται για τα vocals και τα εκθειάζουν απλά για το μπάσο. 

Oπότε μάλλον πάω πρός arya μεριά, αν και από ότι καταλαβαίνω δεν έχει καθόλου punch στο low. Ίσως πρέπει να χτυπήσω και τα Clear MG για τα κομμάτια με μπάσο 😛 

Αν βρώ πουθενά τα og Clear, χτυπάω αυτά, αλλιώς arya μάλλον, δεν είδα πουθενά παράπονα για κάτι πέρα από το ότι δεν έχουν punch. Κλάιν, ειμαι ευχαριστήμενος με το μπάσο στα shure, δεν μπορεί να έχουν λιγότερο τα arya με κάτι drivers όσο το κεφάλι μου.

Αλλά τι amp/dac χρειάζονται αυτά τα τέρατα? 

Spoiler

HD800S, Arya, LCD-2/3 και Clear είναι η σχετικά προσιτή ελίτ. Τα LCD έχουν μουντό voicing και είναι ο μόνος λόγος που δεν αρέσουν στον Crinacle. Τεχνικά είναι αισθητά ανώτερα από οποιοδήποτε dynamic. Τα LCD-2 τα είχα ακούσει σε έκθεση σε δημοφιλή κομμάτια και ήταν από τα λίγα που με έκαναν να ξεχαστώ και να ακούσω λίγο μουσική. Ξεχώριζαν όλα τα μοντέλα τους κυρίως με τον όγκο του ήχου και την ομαλότητα. Σαν να είχαν DSP. Και φυσικά το μπάσο που σαν ναείναι από κλειστό σετ χωρίς ίχνος κουτίλας.

Προσωπικά αν ήταν να έδινα τόσα θα πήγαινα στα 800S καθαρά για την άνεση και το service/υποστήριξη. Τα άκουσα και αυτά(HD800 απλό) για λίγο και είναι ίδιου επιπέδου με Audeze αλλά πιο λεπτός ήχος(λογικό).

12 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Οι onboard κάρτες δεν έχουν ρεύμα. Βαράνε κόφτες για να μην παραμορφώσουν. Αλλιώς μέχρι ~2 Vrms μπορούν να βγάλουν σε τάση. Αν μπορούσαν να δώσουν το αντίστοιχο ρεύμα θα σε κούφαιναν. Τα ακουστικά είναι ΟΚ σε specs.

Επεξ/σία από pirmen56

12 ώρες πριν, pirmen56 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

HD800S, Arya, LCD-2/3 και Clear είναι η σχετικά προσιτή ελίτ. Τα LCD έχουν μουντό voicing και είναι ο μόνος λόγος που δεν αρέσουν στον Crinacle. Τεχνικά είναι αισθητά ανώτερα από οποιοδήποτε dynamic. Τα LCD-2 τα είχα ακούσει σε έκθεση σε δημοφιλή κομμάτια και ήταν από τα λίγα που με έκαναν να ξεχαστώ και να ακούσω λίγο μουσική. Ξεχώριζαν όλα τα μοντέλα τους κυρίως με τον όγκο του ήχου και την ομαλότητα. Σαν να είχαν DSP. Και φυσικά το μπάσο που σαν ναείναι από κλειστό σετ χωρίς ίχνος κουτίλας.

Προσωπικά αν ήταν να έδινα τόσα θα πήγαινα στα 800S καθαρά για την άνεση και το service/υποστήριξη. Τα άκουσα και αυτά(HD800 απλό) για λίγο και είναι ίδιου επιπέδου με Audeze αλλά πιο λεπτός ήχος(λογικό).

Οι onboard κάρτες δεν έχουν ρεύμα. Βαράνε κόφτες για να μην παραμορφώσουν. Αλλιώς μέχρι ~2 Vrms μπορούν να βγάλουν σε τάση. Αν μπορούσαν να δώσουν το αντίστοιχο ρεύμα θα σε κούφαιναν. Τα ακουστικά είναι ΟΚ σε specs.

Έχω κλειδώσει μεταξύ arya και clear mg, τα lcd X τα φοβάμαι.Μάλλον πιο πολύ σε arya προσανατολίζομαι λόγω soundstage. Μακάρι να μπορούσα να πάρω και τα δύο χωρίς παντόφλα, αλλά θα αφήσει σημάδια :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, TsAkira είπε

Με γειά, να τα λιώσεις στις ακροάσεις! Τελικά τι θα χρησιμοποιήσεις για ενίσχυση και DAC?

No idea, ακόμα ψάχνομαι για τα ακουστικά, δεν έφτασα σε dac amp :P 

Κάτα 99% μάλλον θα πάω στα arya 2021 (stealth magnets), και θα ήθελα ενιαίο dac / amp αλλά δεν βρίσκω κάτι της προκοπής σε Ευρώπη. Θα ήθελα να μείνω μέχρι τα 500€ για το combo αλλά με βλέπω να ξυλώνομαι :P 

Θα ήθελα κάτι που να τα πάει καλά και με τα iems μου αλλά δεν βλέπω να μπορώ να τα έχω όλα, δυστηχώς χάσαμε

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update με αγορά on a budget στα 15€ σε προσφορά από γνωστό κίτρινο μαγαζί, για δοκιμή πριν πάμε σε κάτι τύπου Fiio e10K * στα 55€ *

Έχουμε ήχο πλέον σαν άνθρωποι. Κι όμως το σκατουλάκι δουλεύει, εκεί που απαιτούσε με το mobo chip ALC 897 να τα έχω τέρμα 100% και πάλι ίσα να ακούς - εδώ 60-70% έχεις μια χαρά φουλ ένταση αρκετά δυνατότερη ακόμα και από τη παλιά μητρική με ALC 1220 που για να έχω πάλι την ίδια -ένταση- χρειαζόταν να ανέβουμε στο +90%~

Το τρέχω στοκ χωρίς creative panel/driver, θα δοκιμάσω και με το software μήπως πάρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.

IMG_20220209_210449.jpg

IMG_20220210_000603.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...