Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση ακουστικών ψείρες και DAC

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Οπότε ίσως είναι καλύτερα τελικά να θυσιάσω λίγο άνεση και να πάω σε open back με ύφασμα (π.χ. DT 990 Pro ή άλλα αντίστοιχα) + creative g6 ή κάποιο άλλο παρόμοιο. Παίζει με αυτά τα λεφτά να έχω αντίστοιχο ήχο με iem; Προτεραιότητα η μουσική, το gaming δεύτερο.

Hd560s σε αυτα τα λεφτα. Σιγουρα θα έχεις καλυτερο ηχο απο οτιδηποτε iem. Dt μονο closed back και μονο αν εισαι μπασοφιλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, ioannis__ είπε

Οπότε ίσως είναι καλύτερα τελικά να θυσιάσω λίγο άνεση και να πάω σε open back με ύφασμα (π.χ. DT 990 Pro ή άλλα αντίστοιχα) + creative g6 ή κάποιο άλλο παρόμοιο. Παίζει με αυτά τα λεφτά να έχω αντίστοιχο ήχο με iem; Προτεραιότητα η μουσική, το gaming δεύτερο.

DT 990 pro: Τα πιο άνετα μακράν με πολύ δροσερά και απαλά earpads. Μείον η μεγάλη πίεση αρχικά όταν τα earpads είναι σκληρά ακόμη. Όντας ημικλειστού τύπου βγάζουν πλούσιο ήχο με impact στο μπάσο. Δηλαδή νιώθεις το "χτύπημα" του μπάσου. Όμως ο υπόλοιπος ήχος αν και ευχάριστος(μετά από EQ) είναι λίγο θαμπός και απόμακρος για open και όχι απόλυτα φυσικός. Ακόμη και σε σύγκριση με τα EQed 770 pro 250Ohm. 

AKG K612pro και διάφορα άλλα <200€: Μικρότερη πίεση στο κεφάλι αλλά χειρότερο υλικό στα μαξιλάρια. Φτάνουν χαμηλά με λίγο EQ χωρίς όμως το impact και τον όγκο των 990pro π.χ. σε metal και ταινίες. [Τα HD560S ίσως να έχουν καλύτερο bass impact από τα 612 και δεν θέλουν σχεδόν καθόλου EQ.] Όμως ο υπόλοιπος ήχος είναι ολοζώντανος σαν οθόνη που μπορεί να βγάλει πολύ κορεσμένα χρώματα. Με καλύτερο soundstage από τα 990pro. Στα παιχνίδια με Dolby headphone ή GSX surround νιώθεις ότι είσαι εκεί. Εδώ εμπίπτουν και τα Philips Fidelio X2HR τα οποία ΜΑΛΛΟΝ είναι κάτι ενδιάμεσο σε 990pro και 560S.

Senn HD600 και πάνω: Με λίγο EQ συνδυάζουν τα θετικά των δύο ανωτέρω κατηγοριών + καλύτερα δυναμικά. Ανώτερη εμπειρία και σε ταινίες. Η άνεση εξαρτάται.

Αν δεν έχεις σκοπό να πας σε περισσότερα από ένα σετ τότε καλύτερα iem που πάνε παντού. Όλα τα σετ διορθώνονται τονικά όταν είσαι στο pc. Μετά τις διορθώσεις κατά κανόνα τα over ear θα είναι ανώτερα σε συνολική εμπειρία.

Γενικά ακούω αρκετά jazz και μετά metal (black και pagan κυρίως) και χαλαρά rock n roll π.χ. Bob Dylan. Θα ήταν καλύτερο να πάω στα dt990 pro για να εξασφαλίσω το ανώτερο μπάσο για τη metal ή θα χάνουν αρκετά στους άλλους τύπους μουσικής;

1 ώρα πριν, ioannis__ είπε

Γενικά ακούω αρκετά jazz και μετά metal (black και pagan κυρίως) και χαλαρά rock n roll π.χ. Bob Dylan. Θα ήταν καλύτερο να πάω στα dt990 pro για να εξασφαλίσω το ανώτερο μπάσο για τη metal ή θα χάνουν αρκετά στους άλλους τύπους μουσικής;

Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ τα K612. Τα HD650 είναι παροπλισμένα λόγω άνεσης. Παρ' όλα αυτά γυρνάω πολύ συχνά στα 990pro λόγω της τέλειας(για μένα) άνεσης και του όγκου στο μπάσο. Είναι πιο safe επιλογή για τον μέσο άνθρωπο γιατί δεν υστερούν κάπου σημαντικά. Ούτε είναι κάπου εξαιρετικά, πράγμα που το βλέπεις μετά από σύγκριση όμως. Τα Phillips είναι ίδιου στυλ και ίσως καλύτερα, χωρίς να τα έχω ακούσει προσωπικά.

Στα είδη metal που λες, μιας και γω ακούω κατα καιρούς Leviathan, Old man's child, Lurker of Chalice, Burzum και παρεμφερή όλα αυτά τα σετ είναι πολύ καθαρά αλλά τα 990 pro είναι τα πιο "ζεστά" και χαλαρωτικά. Βρες και άκουσε τουλάχιστον ένα open για να δεις περίπου τον ήχο τους. Τα 990pro είναι πιο κοντα στα closed και δεν απογοητεύουν κατά 95%.

Και γω για αγορές πάω, σύνδεσα τα συγκεκριμένα Xiaomi Mi Earphones Pro 2 στην μπροστινή θύρα του κουτιού / ακούγονται χειρότερα κι από ραδιοφωνάκι ! REALLY, στο 100!% -  Δοκίμασα πίσω στη μητρική είναι "κάπως" πιο καθαρά, όχι κάτι το συνταρακτικό όμως, ίδια ένταση.

ΠΛΗΡΩΣ χειρότερη η Realtek® ALC897 από τη Realtek ALC1220 της Asrock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac, και νόμιζα ότι αυτή κι αν ήταν μάπα και ήθελε 80-90% ένταση. ΣΟΚ πραγματικό και απίστευτη ξενέρα. 

( msi pro z690 - A DDR4 )

3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Και γω για αγορές πάω, σύνδεσα τα συγκεκριμένα Xiaomi Mi Earphones Pro 2 στην μπροστινή θύρα του κουτιού / ακούγονται χειρότερα κι από ραδιοφωνάκι ! REALLY, στο 100!% -  Δοκίμασα πίσω στη μητρική είναι "κάπως" πιο καθαρά, όχι κάτι το συνταρακτικό όμως, ίδια ένταση.

ΠΛΗΡΩΣ χειρότερη η Realtek® ALC897 από τη Realtek ALC1220 της Asrock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac, και νόμιζα ότι αυτή κι αν ήταν μάπα και ήθελε 80-90% ένταση. ΣΟΚ πραγματικό και απίστευτη ξενέρα. 

( msi pro z690 - A DDR4 )

Καμία νορμάλ mobo δεν έχει ρεύμα/ισχύ για την οδήγηση 16 Ohm φορτίων και κάτω. Πέφτουν άπειροι κόφτες έντασης για να μην παραμορφώσουν. Έχουν και χαμηλή ευαισθησία τα δικά σου, οπότε άστα να πάνε.

Η χαμηλή ευαισθησία σε όρους ισχύος(93db) είναι θετικό σε θέμα θορύβου. Οπότε πας άφοβα είτε σε soundblaster G6, είτε σε fiio με χαμηλή αντίσταση εξόδου, ειδικά φτιαγμένο για τέτοια ακουστικά.

9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Καμία νορμάλ mobo δεν έχει ρεύμα/ισχύ για την οδήγηση 16 Ohm φορτίων και κάτω. Πέφτουν άπειροι κόφτες έντασης για να μην παραμορφώσουν. Έχουν και χαμηλή ευαισθησία τα δικά σου, οπότε άστα να πάνε.

Η χαμηλή ευαισθησία σε όρους ισχύος(93db) είναι θετικό σε θέμα θορύβου. Οπότε πας άφοβα είτε σε soundblaster G6, είτε σε fiio με χαμηλή αντίσταση εξόδου, ειδικά φτιαγμένο για τέτοια ακουστικά.

https://www.e-shop.gr/sound-card-creative-sound-blaster-play-3-usb-dac-amp-p-PER.540314 15€ για δοκιμή ( θεωρώ ότι μπορώ αν δε μου κάνουν να τα γυρίσω πίσω στο eshop ? ) ή κάνω το βήμα για fiio e10k olympus ref. από ebay.de - 50 € ( επίσημο της Fiio ) μαζί με τα KZ ZS10 Pro

3 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

https://www.e-shop.gr/sound-card-creative-sound-blaster-play-3-usb-dac-amp-p-PER.540314 15€ για δοκιμή ( θεωρώ ότι μπορώ αν δε μου κάνουν να τα γυρίσω πίσω στο eshop ? ) ή κάνω το βήμα για fiio e10k olympus ref. από ebay.de - 50 € ( επίσημο της Fiio ) μαζί με τα KZ ZS10 Pro

Τέτοιες κάρτες δεν έχουν την απαιτούμενη αντίσταση εξόδου συνήθως. Μία που ΙΣΩΣ να κάνει γιατί έχει καλό opamp σε ρόλο προενίσχυσης είναι: https://www.skroutz.gr/s/25199244/Sharkoon-Pro-S-V2-Εξωτερική-USB-Κάρτα-Ήχου-2-0.html

Αντί του συγκεκριμένου Fiio νομίζω ότι αξίζει περισσότερο η G6 που λειτουργεί και σαν headamp χωρίς drivers. Ενώ κάνει και για τα περισσότερα over ear. Να μας πει μόνο ο @Herald αν είχε θέμα θορύβου με τα δικά του iem. Αν δεν είχε τότε σίγουρα είσαι ΟΚ.

• Like 1

4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τέτοιες κάρτες δεν έχουν την απαιτούμενη αντίσταση εξόδου συνήθως. Μία που ΙΣΩΣ να κάνει γιατί έχει καλό opamp σε ρόλο προενίσχυσης είναι: https://www.skroutz.gr/s/25199244/Sharkoon-Pro-S-V2-Εξωτερική-USB-Κάρτα-Ήχου-2-0.html

Αντί του συγκεκριμένου Fiio νομίζω ότι αξίζει περισσότερο η G6 που λειτουργεί και σαν headamp χωρίς drivers. Ενώ κάνει και για τα περισσότερα over ear. Να μας πει μόνο ο @Herald αν είχε θέμα θορύβου με τα δικά του iem. Αν δεν είχε τότε σίγουρα είσαι ΟΚ.

Kρύσταλλο είναι, αλλά είναι και overkill για ψείρες. Με low gain 18-20 volume παίζω max, μετα κινδυνεύεις να κουφαθείς. Απλά οι κακές ηχογραφήσεις (παλιά τραγούδια ακόμα και απο tidal) ακούγονται χειρότερα στα shure από ότι στα dt. Δεν ξέρω αν φταίει το g6 η απλά είναι καλύτερα ακουστικά τα shure. Αλλα γενικά κομπλέ είναι

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Kρύσταλλο είναι, αλλά είναι και overkill για ψείρες. Με low gain 18-20 volume παίζω max, μετα κινδυνεύεις να κουφαθείς. Απλά οι κακές ηχογραφήσεις (παλιά τραγούδια ακόμα και απο tidal) ακούγονται χειρότερα στα shure από ότι στα dt. Δεν ξέρω αν φταίει το g6 η απλά είναι καλύτερα ακουστικά τα shure. Αλλα γενικά κομπλέ είναι

Χωρίς ήχο έχει φύσημα;

ifi zen dac παιδια για σας τους ακουστικαδες μην τα πολυλογω,θα δειτε φως.

Το version 2 παρτε.

Απο καταστηματα ηχου οχι απο σκρουτζ.

170ε και συγκρινεται -με dac 1000+ ευρω.

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Χωρίς ήχο έχει φύσημα;

Βλέπω από το site της creative ότι η G6 είναι η μόνη με 1Ω out impedance, και ξέρω χοντρικά τον κανόνα του 1/8 με τα ακουστικά. Τα shure μου είναι στα 8Ω οπότε λογικό να μην υπάρχει καθόλου θόρυβος με την G6. Η G5 που έχεις είναι στα 2.2

Μάλλον θα τα δώσω όλα (g6 + 1770pro) και να πάω σε κάτι πραγματικά high end. Με ενδιαφέρουν τα vocals και βλέπω ότι τα sundara κάπως πάσχουν σε σχέση με τα 660s / 650. Απτην άλλη δεν θέλω να αναβαθμίζω κάθε λίγο και λιγάκι οπότε κοιτάω τα focal clear σαν λύση "να τελειώνουμε" :P 

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Βλέπω από το site της creative ότι η G6 είναι η μόνη με 1Ω out impedance, και ξέρω χοντρικά τον κανόνα του 1/8 με τα ακουστικά. Τα shure μου είναι στα 8Ω οπότε λογικό να μην υπάρχει καθόλου θόρυβος με την G6. Η G5 που έχεις είναι στα 2.2

Μάλλον θα τα δώσω όλα (g6 + 1770pro) και να πάω σε κάτι πραγματικά high end. Με ενδιαφέρουν τα vocals και βλέπω ότι τα sundara κάπως πάσχουν σε σχέση με τα 660s / 650. Απτην άλλη δεν θέλω να αναβαθμίζω κάθε λίγο και λιγάκι οπότε κοιτάω τα focal clear σαν λύση "να τελειώνουμε" :P 

Σοβαρό upgrade πάνω από τα 650/660S είναι μόνο αυτά που λες και κάποια planar κοντά στα 700€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σοβαρό upgrade πάνω από τα 650/660S είναι μόνο αυτά που λες και κάποια planar κοντά στα 700€.

Ποιά λές? Θέλω vocals συγκρίσιμα - καλύτερα από τα se846. Τα DT ουσιαστικά έχουν τα vocals στο background, όχι σε όλα τα τραγούδια αλλά σε αρκετά. 

Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν τα 846 αλλά πίστεψε με, αν κάτι κάνουν σωστά είναι τα vocals

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...