Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση ακουστικών ψείρες και DAC

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν προτάσεις για κάτι καλό με budget +/-300 ευρώ; Δεν λέω να είναι best of the best αλλά να είναι solid. π.χ. Sennheiser ή Shure ή κάποια άλλη αντίστοιχη μάρκα και κάποιο DAC αν χρειάζεται (που φαντάζομαι χρειάζεται). Είτε από Ελλάδα είτε από Ε.Ε. γενικά, δεν έχει σημασία.

Δεν έχω ιδέα και θέλω να φτιάξω ένα αξιοπρεπές setup αν γίνεται, κυρίως για μουσική και μετά για gaming.

Επεξ/σία από ioannis__
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τι ηχεια εισαι ?

αλλιως... εχεις ακουστικα της προκοπης? μην παρεις ψειρες

δε χρειαζεται να φτασεις στα 300,κανεις δουλεια και με 170-200 πχ ifi zen dac

Επεξ/σία από 3DJIN

5 ώρες πριν, ioannis__ είπε

Υπάρχουν προτάσεις για κάτι καλό με budget +/-300 ευρώ; Δεν λέω να είναι best of the best αλλά να είναι solid. π.χ. Sennheiser ή Shure ή κάποια άλλη αντίστοιχη μάρκα και κάποιο DAC αν χρειάζεται (που φαντάζομαι χρειάζεται). Είτε από Ελλάδα είτε από Ε.Ε. γενικά, δεν έχει σημασία.

Δεν έχω ιδέα και θέλω να φτιάξω ένα αξιοπρεπές setup αν γίνεται, κυρίως για μουσική και μετά για gaming.

Μην πάρεις ψείρες, πήγαινε σε over ear. To ερώτημα είναι αν θες open ή closed back. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τις διαφορές. 

Για ψείρες είναι υπερβολικό το 300αρι (κοίτα ποιός μιλάει :P ) Υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις από τα 50 μέχρι τα 120€ και δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερο σε dac. Απλά σε ακουστική δεν μπορούν να φτάσουν τα over ear. Τα έλεγε ο pirmen και τον χλεύαζα, απλά ο τρόπος που τα over ear καλύπτουν το αυτί δεν μπορεί να επιτευχθεί με ψείρες.

Aν δεν θες να μπλέξεις με ενισχυτές κλπα συμπράγκαλα υπάρχουν τα audeze mobius, είναι λίγο πάνω απτο budget σου αλλά είναι all in one με κάμποσα gimmicks. Τα έχω δοκιμάσει και είναι κομπλέ, planar magnetics με πολύ tight μπάσο που προσωπικά γουστέρνω. Δεν είναι καθαρά audiophile αλλά...they get really close. 

Kαλά entry level open back είναι τα hd560s (~150-170€), οτιδήποτε άλλο σοβαρό audiophile open back και είσαι εκτός budget, κοιτάζεις το 450-500αρι στα μάτια μαζί με dac. Μιλάω για sundara / hd650 / 660s κλπά μοντέλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@HeraldΑπλά θέλω ψείρες γιατί με κουράζουν τα over ear. Θα δω μήπως κοιτάξω για καλές ψείρες αλλά χωρίς dac θα την παλέψουν μόνο απ' τη μητρική;

Επεξ/σία από ioannis__

52 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

@HeraldΑπλά θέλω ψείρες γιατί με κουράζουν τα over ear. Θα δω μήπως κοιτάξω για καλές ψείρες αλλά χωρίς dac θα την παλέψουν μόνο απ' τη μητρική;

E άμα πάρεις καλά over ear δεν θα σε κουράζουν. Ψείρες σε μητρική δεν έχω πολύ εμπειρία, μόνο αυτές που χρησιμοποιώ που είναι εμετός, έχει πολύ θόρυβο και γενικά πνίγονται. Αλλά είναι αρκετά peaky τα δικά μου με πολύ χαμηλό impedance, oι πιο normal ψείρες παίζουν στα 16ohm. Κοίταξε για g5 / g6 creative αν θες για ampdac. Oδηγούν σχεδόν τα πάντα

Σιχαίνομαι και γω τα bulky over ear, από το στρατό (2014-15) συνήθισα τις ψείρες λόγω που συνήθιζα να βλέπω ταινίες στη σκοπιά ή να ακούω μουσική, όπως και είναι ο μοναδικός τρόπος να τη παλέψεις ειδικότερα καλοκαίρι. Προσωπικά είχα κακές εμπειρίες με μεγάλα ακουστικά πχ πονοκεφάλους οπότε καταλαβαίνω τον Γιάννη.

Τσεκ αυτό 

• Like 1

Αυτό με το καλοκαίρι το έχω και εγώ, βέβαια αν έχουν καλό ύφασμα δεν θα είναι τόσο θέμα. Απλά κάθομαι στο γραφείο και διαβάζω ή γράφω και θέλω ψείρες για να είναι σαν να μην φοράω τίποτα.

13 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Τσεκ αυτό 

Αυτά τα έχω τσεκαρει και εγώ ναι και παίζει και να τα πάρω και χωρίς ΦΠΑ όποτε θα είναι τέρμα vfm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ioannis__ είπε

Αυτό με το καλοκαίρι το έχω και εγώ, βέβαια αν έχουν καλό ύφασμα δεν θα είναι τόσο θέμα. Απλά κάθομαι στο γραφείο και διαβάζω ή γράφω και θέλω ψείρες για να είναι σαν να μην φοράω τίποτα.

Αυτά τα έχω τσεκαρει και εγώ ναι και παίζει και να τα πάρω και χωρίς ΦΠΑ όποτε θα είναι τέρμα vfm.

Πάντως είναι v shaped όπως λέει (δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει), δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Εξαρτάται και τι μουσική ακούς / τι σου αρέσει στη μουσική, αλλά πχ. αν πας να ακούσεις worlds apart από v shaped ακουστικά χάνεις όλο το νόημα. Tα moondrop aria που έχει επίσης στο παραπάνω video είναι excellent, αλλά δεν ξερώ αν μπορείς να τα αγοράσεις από Ελλάδα.

Δεν είσαι Αθήνα ε? Να σου έδινα μια τζούρα τα δικά μου να δοκιμάσεις

EDIT : Επειδή είδα ότι το θες και για παιχνίδια, τα in ear σου δίνουν καλύτερο imaging (τουλάχιστον αυτά που έχω και συγκρίνω μεταξύ τους) αλλά εσένα μάλλον δεν σε νοιάζει γιατί δεν παίζεις competitive fps). Σε single player παιχνίδια ένα καλό over ear είναι αλλού σαν εμπειρία

Επεξ/σία από Herald

Προσωπική εμπειρία: έχω τα dt 990 pro. Άνετα, εξαιρετικά για μουσική+gaming. Υπήρχαν φορές που με κούραζαν. Πήρα τα fiio fh3, τα οποία κουμπώνω στο fiio e10k olympus.

Μουσική: καμία σχέση ο ήχος τους με αυτόν των 990 pro, λείπει το μπάσο. Ο ήχος των fh3 είναι πιο ξερός/μεταλλικός. Νιώθεις ότι ακούς μουσική σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Ειδικά για εμένα, που ακούω house-progressive, μεγάλο μείον. Βέβαια, για iem έχουν τρομερό μπάσο, αλλά μόλις τα συγκρίνεις με τα dt 990 pro, καταλαβαίνεις τη διαφορά. Η Fiio δίνει 200 ώρες χρήσης για το burn in των fh3, οπότε ο ήχος μπορεί να γίνεται πιο γεμάτος μετά το πέρας των προαναφερόμενων ωρών.

Gaming: εξαιρετικά, νιώθεις ότι είσαι μέσα στο παιχνίδι. Οι ήχοι μοιάζουν να έρχονται από κάπου πολύ κοντά σε σένα, ενώ το soundstage είναι πιο "σφιχτό". Εννοείται ότι δεν ανεβάζω την ένταση στο e10k πάνω από το 4, γιατί θα τα κάψω (στα dt 990 pro άνετα δίνεις ένταση). Πολύ άνετα, με tips σε διάφορα μεγέθη (foam+silicone), βολεύτηκα με τα stock. Έχουν και βουρτσάκι μέσα για καθαρισμό, καθώς και δύο θήκες για μεταφορά+φύλαξη.

Να πω την αλήθεια, άπαξ και βολευτείς τα iem, δύσκολα γυρνάς στα headphones (ακόμη κι αν αυτά είναι άνετα). Η αίσθηση ελευθερίας, η απουσία πίεσης στο κεφάλι σου και το almost wireless feeling είναι eye opening.

Συμπέρασμα: αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα iem  για μουσική πρωτίστως και για gaming δευτερευόντως, πρέπει ν' ανέβεις χρηματικά. Στο sub 300 ευρώ price range, θεωρώ ότι θα κάνεις παραχωρήσεις.

Μερικές πηγές για διάβασμα:

https://crinacle.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx9bOYEjkevIDYONBAstK-A

https://www.youtube.com/channel/UC7WtLipHnndkqwSxvL0oyVQ

https://www.youtube.com/c/ResolveReviews

42 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Προσωπική εμπειρία: έχω τα dt 990 pro. Άνετα, εξαιρετικά για μουσική+gaming. Υπήρχαν φορές που με κούραζαν. Πήρα τα fiio fh3, τα οποία κουμπώνω στο fiio e10k olympus.

Μουσική: καμία σχέση ο ήχος τους με αυτόν των 990 pro, λείπει το μπάσο. Ο ήχος των fh3 είναι πιο ξερός/μεταλλικός. Νιώθεις ότι ακούς μουσική σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Ειδικά για εμένα, που ακούω house-progressive, μεγάλο μείον. Βέβαια, για iem έχουν τρομερό μπάσο, αλλά μόλις τα συγκρίνεις με τα dt 990 pro, καταλαβαίνεις τη διαφορά. Η Fiio δίνει 200 ώρες χρήσης για το burn in των fh3, οπότε ο ήχος μπορεί να γίνεται πιο γεμάτος μετά το πέρας των προαναφερόμενων ωρών.

Gaming: εξαιρετικά, νιώθεις ότι είσαι μέσα στο παιχνίδι. Οι ήχοι μοιάζουν να έρχονται από κάπου πολύ κοντά σε σένα, ενώ το soundstage είναι πιο "σφιχτό". Εννοείται ότι δεν ανεβάζω την ένταση στο e10k πάνω από το 4, γιατί θα τα κάψω (στα dt 990 pro άνετα δίνεις ένταση). Πολύ άνετα, με tips σε διάφορα μεγέθη (foam+silicone), βολεύτηκα με τα stock. Έχουν και βουρτσάκι μέσα για καθαρισμό, καθώς και δύο θήκες για μεταφορά+φύλαξη.

Να πω την αλήθεια, άπαξ και βολευτείς τα iem, δύσκολα γυρνάς στα headphones (ακόμη κι αν αυτά είναι άνετα). Η αίσθηση ελευθερίας, η απουσία πίεσης στο κεφάλι σου και το almost wireless feeling είναι eye opening.

Συμπέρασμα: αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα iem  για μουσική πρωτίστως και για gaming δευτερευόντως, πρέπει ν' ανέβεις χρηματικά. Στο sub 300 ευρώ price range, θεωρώ ότι θα κάνεις παραχωρήσεις.

Μερικές πηγές για διάβασμα:

https://crinacle.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx9bOYEjkevIDYONBAstK-A

https://www.youtube.com/channel/UC7WtLipHnndkqwSxvL0oyVQ

https://www.youtube.com/c/ResolveReviews

Το αποστειρωμενο που λες είναι χαρακτηριστικο των iems σε σχεση με τα over ear. Και τα 846 μου ετσι ειναι. Είναι επειδη δεν αγκαλιαζουν ολο το αυτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας στην ένα προς ένα αναλογία τιμής μέχρι να φτάσεις τα 100-150 ευρώ των open/closed τα iem υπερέχουν. Από εκεί και πάνω είναι εμφανείς οι διαφορές μεταξύ του κάθε είδους.

Για κάτι ωραίο και ήπιο πάνω απο 60-80 ευρώ σπάνια θα δώσεις στα IEM. Βλέπε Moondrop Aria και Tin T2 Plus. 
Όλα τα chifi τα κοιτάς από ευρωπαικά αμαζον και είσαι εντάξει από θέμα εγγύησης.
Κάποια βρίσκονται μόνο από aliexpress στα Shenzen audio ή Linsoul και έρχονται με προπληρωμένο ΦΠΑ χωρίς τελωνείο, αν περιμένεις 30-40 μέρες. 
Από εκεί και πάνω είναι όλα θέμα tuning και ποιότητας. Δεν πρόκειται ποτέ να βρεις καλό sub bass, ούτε τον αέρα που έχουν full sized ακουστικά. 
Βέβαια το Positional accuracy των IEM είναι εξαιρετικό, εξαιτίας του πόσο 2D είναι ο ήχος. Ελάχιστα καταφέρνουν αν σου δώσουν όγκο στον ήχο.
Θα σου πάρει λίγο χρόνο το tip rolling μέχρι να βρεις τι σου ταιριάζει, αλλά μόλις το βρεις τα ξεχνάς στα αυτιά. 

Για DAC/Amp να ξέρεις πως είναι πιο ευαίσθητα από full size. Πολλές φορές τα επηρεάζει έντονα το κύκλωμα και ακούς θόρυβο. Από μητρική δεν θα έχεις θέμα αλλά να έχεις υπόψην πως μπορεί να βγάλει hissing. 
Προσωπικά τα δουλεύω πάντα με μικρά και πολύ καθαρά dac/amp. Έχω το E1DA 9038D αλλά μπορείς πολύ φτηνά να τα δουλέψεις. 
Ένα apple typeC - 3.5mm των 9 ευρώ είναι αρκετά καθαρό αλλά δεν έχει ενίσχυση και θα του λείψει η δυναμική περιοχή αν το βάλεις δίπλα δίπλα με καλό dac/amp.
Μετά κοιτάς για κανένα καλό value όπως hidiz S9 ή πληρώνεις μία και καλή DX3 Pro + για να έχεις στην υπόλοιπη ζωή σου. 
Υπάρχουν και λύσεις τύπου ifi Zen go blue και Fiio BTR5 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει. 

Τα IEM είναι δύσκολα στο να μπεις τυφλά. Στοχεύουν στο να καλύψουν την προτίμηση σε ήχο περισσότερο από την τεχνική λεπτομέρεια. 
Αν έχεις ήδη κάποια προτίμηση θα είναι αρκετά πιο εύκολο να βρεις. Αλλά μόνο το αυτί σου εμπιστεύεσαι σε αυτό. Κανένα βίντεο δεν θα σου περιγράψει τον ήχο που θα σου δώσουν. 

@DEADLAZARUS Είναι περίεργος ο συνδυασμός για να σου βγει. Τα FH3 λένε πως πάσχουν από τα BA που δεν καταφέρνουν να κρύψουν τον μεταλλικό χαρακτήρα. 
Στο sub bass ποτέ δεν θα τραβήξουν αρκετό αέρα για να πάρεις αυτό που θες, κλασσικά προβλήματα που βγαίνουν ακόμα και στα closed back. Στηρίζονται κυρίως στο reverb για να κρατήσουν το decay του μπάσου. 
Από απορία δοκίμασε τα λίγο σε Kick drums και πιο γρήγορο μπάσο. Πάντα είχα την εντύπωση πως η ταχύτητα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα στα IEM. Τα DT ίσως να ξεκινήσουν να "θολώνουν" με πιο γρήγορο μπάσο γιατί χτυπάει πιο έντονα και σβήνει πιο αργά. 

Επεξ/σία από Dr.Tesla

21 ώρες πριν, ioannis__ είπε

Υπάρχουν προτάσεις για κάτι καλό με budget +/-300 ευρώ;

Δεν αξίζουν τόσα λεφτά για τα in-ear. Δεν είναι high-end εμπειρία το in-ear για αντικειμενικούς λόγους.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα harman target oriented ασύρματο μέχρι τα 200€ το πολύ. Χοντρικά harman target=reference ήχος παρόμοιος με αυτόν των Sennheiser HD600. Τα οποία μέχρι και σήμερα θεωρούνται ως ένα από τα φυσικότερα και πιο ευχάριστα σετ όλης της αγοράς. 

Ενδεικτικά:

https://www.amazon.com/AKG-Wireless-Bluetooth-Earphones-Canal/dp/B088D4QWT7

https://www.skroutz.gr/s/26609262/Samsung-Galaxy-Buds-Pro-Bluetooth-Handsfree-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/19332195/Sony-WF-1000XM3-In-ear-Bluetooth-Handsfree-Μαύρο.html

Επίσης, ο crinacle είναι άτομο με μεγάλη εμπειρία και οι αξιολογήσεις του αρκετά αντιπροσωπευτικές της πραγματικότητας. Αν θες κάτι πιο ψαγμένο:

https://crinacle.com/rankings/iems/

14 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Σιχαίνομαι και γω τα bulky over ear, από το στρατό (2014-15) συνήθισα τις ψείρες λόγω που συνήθιζα να βλέπω ταινίες στη σκοπιά ή να ακούω μουσική, όπως και είναι ο μοναδικός τρόπος να τη παλέψεις ειδικότερα καλοκαίρι. Προσωπικά είχα κακές εμπειρίες με μεγάλα ακουστικά πχ πονοκεφάλους οπότε καταλαβαίνω τον Γιάννη.

Αν μιλάς για over ear τύπου logitech, razer... ναι. Αλλά τα HD560S ας πούμε είναι πούπουλα(240g), "αναπνέουν" και έχουν καλύτερη υφή μαξιλαριών. Εκείνο που συνήθως χειροτερεύει στα audiophile over-ear είναι η πίεση στο κεφάλι, για να εξασφαλίσουν καλό μπάσο σε όλα τα κεφάλια.

Από την άλλη, τα iem δεν έχουν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά, με memory foam tips και λίγο βαθιά στο αυτί, νομίζεις ότι έχεις κερί. Σαν να υπάρχει μια βρωμιά μέσα σου. Με τα δικά μου(shure se-215) ήθελα να ξεριζώσω τα αυτιά μου μετά από κάποια ώρα. Μπορείς βέβαια να βάλεις τα απλά tips και πιο επιφανειακά αλλά θα πάρεις αρκετά διαφορετικό ήχο. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα των iem.

1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

@DEADLAZARUSΠάντα είχα την εντύπωση πως η ταχύτητα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα στα IEM. Τα DT ίσως να ξεκινήσουν να "θολώνουν" με πιο γρήγορο μπάσο γιατί χτυπάει πιο έντονα και σβήνει πιο αργά. 

Αυτο ακριβως παρατηρησα με τα dt1770 και shure se846. Τα iems εχουν πολυ πιο tight μπασο που το λατρευω, προφανώς ο ογκος στα dt είναι αλλου λόγω μεγεθους driver αλλά είναι πιο ξεχειλωμενο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Δεν αξίζουν τόσα λεφτά για τα in-ear. Δεν είναι high-end εμπειρία το in-ear για αντικειμενικούς λόγους.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα harman target oriented ασύρματο μέχρι τα 200€ το πολύ. Χοντρικά harman target=reference ήχος παρόμοιος με αυτόν των Sennheiser HD600. Τα οποία μέχρι και σήμερα θεωρούνται ως ένα από τα φυσικότερα και πιο ευχάριστα σετ όλης της αγοράς. 

Ενδεικτικά:

https://www.amazon.com/AKG-Wireless-Bluetooth-Earphones-Canal/dp/B088D4QWT7

https://www.skroutz.gr/s/26609262/Samsung-Galaxy-Buds-Pro-Bluetooth-Handsfree-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/19332195/Sony-WF-1000XM3-In-ear-Bluetooth-Handsfree-Μαύρο.html

Επίσης, ο crinacle είναι άτομο με μεγάλη εμπειρία και οι αξιολογήσεις του αρκετά αντιπροσωπευτικές της πραγματικότητας. Αν θες κάτι πιο ψαγμένο:

https://crinacle.com/rankings/iems/

Αν μιλάς για over ear τύπου logitech, razer... ναι. Αλλά τα HD560S ας πούμε είναι πούπουλα(240g), "αναπνέουν" και έχουν καλύτερη υφή μαξιλαριών. Εκείνο που συνήθως χειροτερεύει στα audiophile over-ear είναι η πίεση στο κεφάλι, για να εξασφαλίσουν καλό μπάσο σε όλα τα κεφάλια.

Από την άλλη, τα iem δεν έχουν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά, με memory foam tips και λίγο βαθιά στο αυτί, νομίζεις ότι έχεις κερί. Σαν να υπάρχει μια βρωμιά μέσα σου. Με τα δικά μου(shure se-215) ήθελα να ξεριζώσω τα αυτιά μου μετά από κάποια ώρα. Μπορείς βέβαια να βάλεις τα απλά tips και πιο επιφανειακά αλλά θα πάρεις αρκετά διαφορετικό ήχο. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα των iem.

Οχι wireless για gaming ειδικα με τους drivers των windows . Το latency ειναι στο θεο. Για αποκλειστικα μουσικη τα galaxy buds 2 ειναι αρκετα vfm .

Προσωπικα θα πηγαινα σε wired open- back headphones . Νομιζω οτι καλυτερο για gaming και για μουσικη . Aρνητικο προφανως η ηχομονωση , σε ακουνε ακομα και στο αλλο δωματιο αν εχεις αρκετη ενταση και ισως το μπασο. 

Επεξ/σία από noFEARgr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε ίσως είναι καλύτερα τελικά να θυσιάσω λίγο άνεση και να πάω σε open back με ύφασμα (π.χ. DT 990 Pro ή άλλα αντίστοιχα) + creative g6 ή κάποιο άλλο παρόμοιο. Παίζει με αυτά τα λεφτά να έχω αντίστοιχο ήχο με iem; Προτεραιότητα η μουσική, το gaming δεύτερο.

Επεξ/σία από ioannis__

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...