Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκτος οτι εχω βαρεθει να ακουω οτι πρεπει να κανουμε παιδια και αυτος ειναι ο σκοπος της ζωης

λες και αμα εξαφανιστουμε απο τον πλανητη η φυση θα κλαψει ή δεν ξερω τι. ή λες και υπαρχει λογος να διαιωνιστει το ανθρωπινο  ειδος.και σε 5 λεπτα θα πεσουν να με φανε

2 minutes ago, evabb said:

εισ΄ωραιος 😎

:)

• Like 10
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ναι καν΄τε κι αλλα παιδια. Να μεγαλωσουν, να βγαλουν διπλωμα και να αγορασει το καθενα απο ενα αυτοκινητο και να το παρκαρει στο Παγκρατι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ναι καν΄τε κι αλλα παιδια. Να μεγαλωσουν, να βγαλουν διπλωμα και να αγορασει το καθενα απο ενα αυτοκινητο και να το παρκαρει στο Παγκρατι.

Για καποιο λογο, στην Ελλαδα πρεπει ολα να βρισκονται στην Αθηνα. Μαλλον τα βυσματα δεν ηθελαν να πανε πολυ μακρια καποτε, και για αυτο πλεον εχει βουλιαξει η Αθηνα

• Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Gio892 είπε

Δε το πήρα μην ανησυχείς. Φίλε, εγώ τελείωσα 3 ειδικότητες και τελικά κατέληξα να δουλευώ σε ένα εργοστάσιο και στου διαόλου τη μάνα από εδώ (40 χιλιόμετρα να πάω και άλλα τόσα να γυρίσω) για 750€ και 8ωρο, πίστεψε με, αν κυνηγούσα δουλειά στο αντικείμενό μου θα πεινούσα τώρα. Εγώ συμβιβάστηκα και ας πιάνεται η μέση μου κάθε μέρα και πολλοί το κάνουν αυτό αλλά let's face it, υπάρχουν πολλοί που τεμπελιάζουν..

Στα 34 που είμαι, από τα 10 άτομα που γνωρίζω και μιλαω μαζί τους ως και άλλους 15 που δεν μιλάμε αλλά μαθαίνω νέα τους (Έλληνες όλοι). Μόνο 4 γνωρίζω να μην έχουν εργαστεί καθόλου η να είναι άνεργοι. Ένας εγώ λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας και αναπηρίες, ένας κολλητός μου που έχει βαριά κατάθλιψη και δύο άλλοι που δεν θέλουν να ψάξουν στον ιδιωτικό τομέα και είτε κοιτάνε κάτι κοινοφελη του ΟΑΕΔ και μετά πάλι στο περίμενε για τα μόρια, είτε ψάχνουν να μπουν στο δημόσιο και προτιμούν να πηγαίνουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών με τα λεφτά των γονέων για να πάρουν μόρια από το πτυχίο. Σε αυτούς εξαιρω τους Αλβανούς που έχουν παντρευτεί.

Αλλά όπως και να έχει σε όλους αυτούς, για δημιουργία οικογένειας τα βλέπω σκούρα τα πράγματα, διότι όπως είπα στο 1ο μου post, είναι λίγο η πίεση και τα ωράρια της δουλειάς, οι αλλαγές δουλειάς, λίγο η ανασφάλεια, λίγο ότι ελάχιστοι έχουν κάνει μια σχέση στην ζωή τους και δυσκολεύουν να γνωρίσουν κάποια κοπέλα, είναι η σωματική κόπωση που πλέον δεν ήτανε όπως στα 25 όσο και να λες πως πάλι νέος ήσουν και τότε. Διαφορα αλλά πιο προσωπικά του καθενως που δεκτή ως ανασταλτικός παράγοντας, κάποιοι δεν ήθελαν να ακούν για οικογένεια ανέκαθεν. 

Ε δεν θέλει και πολύ να καταλάβουμε πως θα πάνε τα πράγματα. Δίνω μία μικρή πιθανότητα σε κάποιους εξ' αυτών να καταφέρουν κάτι. 

Στο μεταξύ γνωρίζω και λίγα άτομα που έχουν φύγει εξωτερικό και πάλι δεν έχουν στα σχέδια τους την οικογένεια, προτιμούν εργασία, καλό μισθό, σταθερότητα, διαμονή με συγκατοίκηση και ρουτίνα. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Για καποιο λογο, στην Ελλαδα πρεπει ολα να βρισκονται στην Αθηνα. Μαλλον τα βυσματα δεν ηθελαν να πανε πολυ μακρια καποτε, και για αυτο πλεον εχει βουλιαξει η Αθηνα

Δεν ειναι μονο οτι θελουν να ερχονται στην Αθηνα, αλλα ερχονται στην Αθηνα, γκρινιαζουν που δεν βρισκουν σπιτι στην περιοχη και στην τιμη που θελουν, γκρινιαζουν για την κινηση, και μετα γκρινιαζουν και για το παρκαρισμα.

• Like 2
Δημοσ.

Αφού υπάρχουν ψήγματα κοινωνικού κράτους στην χώρα μας, καλά κάνει η ελληνίδα που ασχολείται με καριέρα. Παλιά ήταν δούλα του αγά, τώρα ο αγάς μπορεί να είναι και άνεργος, οπότε καλύτερα άνδρες και γυναίκες να κοιτάνε την καριέρα τους για να βγάζουν τα προς το φοροπληρώνειν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποχρεωτικές εξωσωματικές, όπως ο άντρας πάει στρατό έτσι η ανάλογη αγγαρεία της γυναίκας θα είναι η γέννα.

Κατάργηση του προφυλακτικού και των εκτρώσεων.

Ανάθρεψη των παιδιών από το κράτος χωρίς καμία επιβάρυνση και ευθύνη των γονέων.

Problem solved.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δεν ειναι μονο οτι θελουν να ερχονται στην Αθηνα, αλλα ερχονται στην Αθηνα, γκρινιαζουν που δεν βρισκουν σπιτι στην περιοχη και στην τιμη που θελουν, γκρινιαζουν για την κινηση, και μετα γκρινιαζουν και για το παρκαρισμα.

Να πω την αληθεια, εκανα την καλυτερη επιλογη που ειχα βαλει μηχανογραφικο το πανε Αιγαιου (Συρο) και περασα αρκετα καλα εκει, χωρις να ειμαστε "βαριεμαι να ερθω 3 περιοχες πιο περα για να αραξουμε στο σπιτι" " παλι θελω 40 λεπτα για να παω σχολη" κτλ κτλ. Και κατα την προσωπικη μου γνωμη, πιστευω οτι ειναι ενας λογος που ισως οι μισθοι ειναι αρκετα χαμηλοι στην Αθηνα. Παντα θα υπαρχει καποιος που θα κανει την ιδια δουλεια, πιο φθηνα (και για να ειμαι ον τοπικ, και αρα δεν κανουν ευκολα οικογενειες λογω της οικονομικης αβεβαιοτητας)

Και, ανυπομονω για φτιαχτει επιτελους το μετρο της Θεσσαλονικης, γιατι, ακομα και τωρα, ναι μεν εχει κυκλοφοριακο προβλημα, αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο. Νομιζω θα ειναι η ιδανικη πολη για να ζησεις μετα. Το προβλημα ειναι η δουλεια, οπου αρκετες εταιρειες βρισκονται Αθηνα. Τελευταια ομως βλεπω μια προσπαθεια να γινεται και σε αυτον τον τομεα στην Θεσσαλονικη

(και σιγουρα υπαρχουν και μικροτερες πολεις για να ζησει κανεις)

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Gio892 είπε

Ναι αλλά και δουλειά να είχαν όλοι και καλή δουλειά (ώρες γραφείου, όχι κυλιόμενο ωράριο, πάνω από 900€, κτλπ) πάλι θα υπήρχε πρόβλημα που παντρεύονται σε μεγάλη ηλικία. Στα 18 οι τσιγγάνες έχουν εγγόνια και η μέση Ελληνίδα ούτε καν σοβαρή σχέση δεν έχει με προοπτική γάμου. Και μετά δυσκολευέσαι λόγω καριέρας και έλλειψη χρόνου...

Μα αυτό ακριβώς ήθελα να αφήσω να εννοηθεί, δεν μιλάω μόνο για δουλειές των 500 αλλά και των 1000, και πάλι υπάρχει μια ανασφάλεια από πίσω που δεν ξέρω που οφείλεται αλλά εικάζω πως οφείλεται σε λίγο από όλα τα παραπάνω. Κάποτε υπήρχαν πολλες γκρίνιες για την απεργία στα πρώτα χρόνια των μνημονιων, τώρα που οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται πάλι υπάρχει μια αβεβαιότητα.

Η τσιγγάνα δεν έχει εγγόνια στα 18 μην τα παρσλεμε, αλλά με τους ρυθμούς που γεννάνε αν δεν κλέψουν δεν επιβιώνουν και αυτό το θεωρώ πολυ λάθος που κάνουν, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το αλλάξουν. Επίσης η τσιγγάνα μένει μια ζωή κλεισμένη σπίτι να μεγαλώνει παιδιά και τρώει και ξύλο από τον άνδρα. 

Για τις Ελληνίδες δεν θέλω να πω πολλά γιατί δεν έχω πολλές γυναίκες στον κυκλο μου για να σχηματίσω άποψη. Γενικά ότι θέματα και ανασφάλειες έχουν οι άνδρες τα ίδια έχουνε και οι γυναίκες. Αυτό που βλέπω είναι πως οι σχέσεις έχουνε γίνει πολύ δύσκολες, άνδρες και γυναίκες γκρινιάζουν ρίχνοντας ο ένας στον άλλον το φταίξιμο και τις ευθύνες για αυτό. Για όσους είναι πάνω από 30 οι ευκαιρίες μειώνονται εκθετικά με τα χρόνια. Οι γυναίκες διστάζουν να σπαταλησουν μέρος από τον χρόνο τους και να δώσουν ευκαιρίες σε κάποιον για μια γνωριμία, οι μεν άνδρες κράζουν τις γυναίκες ότι έχουν γίνει δύσκολες και ρίχνουν το φταίξιμο στην ισότητα τον φεμινισμο και διάφορα άλλα για να κρύψουν δικές τους αδυναμίες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πραγματικο προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οτι παρουσιαζεται στατιστικα, γιατι μαζι με τα παιδια των ελληνιδων αθροιζονται και παιδια αλλοδαπων γυναικων.

Οι γυναικες δεν κανουν παιδια γιατι δεν τις βολευουν.

Μια λυση θα ηταν να δινεται θεση δημοσιου υπαλληλου σε οποια ελληνιδα κανει 3 παιδια (ή 2 αν βγαινει οικονομικα αυτο), και φοροαπαλλαγη για 5 ετη ανα παιδι σε οποια κανει παραπανω.

Εχει γεμισει το δημοσιο με ατεκνες τεμπελες. Δεν πανε που δεν πανε στρατο κιολας.

Επισης εχει γινει σημαια το brain draining (υποκριτικα φυσικα οχι οτι τους ενδιαφερει, οι πολιτικοι εδω εχουν οριζοντα 4ετιας), και δυστυχως αναμεσα σε αυτους που εχουν φυγει ειναι και πολλες γυναικες που μορφωθηκαν εδω και επειτα εφυγαν.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 6
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Gio892 είπε

Εντάξει, ίσως το μεγαλοποίησα λίγο αυτό με τις τσιγγάνες αλλά το θέμα είναι οτί σαν φυλή οι Ρομά ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ αυτόν τον τρόπο ζωής, είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό για αυτούς να παντρεύονται από παιδική ηλικία, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί λύση για την υπογεννετικότητα επειδή ψιλοκαπατά την ελεύθερη βούληση του "και αν εγώ δε θέλω να κάνω από τώρα παιδιά;" αλλά αυτοί μιά χαρά είναι.

Δεν το επιλέγουν για την ακρίβεια. Επειδή δεν έχουν αρκετά λεφτά οι γονείς μαζεύουν τα παιδιά από το σχολείο για να δουλέψουν. Οι γονείς για να ξεπεταξουν τα παιδιά τα παντρεύουν μικρά ειδικά τις κόρες για να γλιτώνει έξοδα. Δεν ειναι καθόλου μια χαρά, έχουν άπειρα προβλήματα και έχει εισέλθει σε ένα απίστευτο τέλμα αυτή η φυλή, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν το λάθος τους, οι κυριότεροι λόγοι είναι ότι δεν τελειώνουν το σχολείο τα παιδιά τους γιατί τα παίρνουν από εκεί για δουλειά και κάπως έτσι δεν βελτιώνονται τα επίπεδα αναλφαβητισμου τους και τα λάθη συνεχίζονται ελαφρώς μειωμενα με τις δεκαετίες, θα τους πάρει 100 χρόνια να έχουν εξαλειφθει αυτες οι νοοτροπίες. Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι μέσο προσδόκιμο ζωής για τους τσιγγάνους είναι τα 55 με 65 έτη και όχι τα 80κατι του μέσου πληθυσμού. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ολες τις χωρες του Δυτικου κοσμου συμβαινει αυτο , εχουν αλλαξει οι εποχες και οι καταστασεις , οσο αυξανεται το βιοτικο επιπεδο τοσο λιγοτερα παιδια γεννιονται  , και ειναι λογικο γιατι οι γονεις δεν μπορουν να προσφερουν σε πολλα παιδια αυτα που χρειαζονται στη σημερινη εποχη , καποτε κοιμοντουσαν ολοι σε ενα δωματιο , τωρα αυτο ειναι ανεφικτο αλλα και λαθος , πιο παλια η οικονομια ηταν κατα βαση αγροκτηνοτροφικη και οι οικογενειες ειχαν αναγκη απο εργατικα χερια , τωρα ολα αυτα εχουν αλλαξει καλως η κακως , ειναι τυχαιο οτι στις χωρες με χαμηλο βιοτικο επιπεδο και μορφωση υπαρχει υπεργεννητικοτητα , συν οτι στις περισσοτερες απο αυτες η εννοιες οικογενειακος προγραμματισμος , αντισυληψη ειναι παντελως αγνωστες , οπως επισης ζημια σε αυτες τις χωρες εχουν κανει η θρησκειες και κυριως το ισλαμ 

• Like 3
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...