Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dpolal είπε

Μπορεί και αυτός να ντρέπεται για τους ίδιους ή παραπλήσιους λόγους.

Εκανα επεξεργασια.
Εχετε ομαδικο προβλημα κατανοησης. Περναω τελεια μακρια σας. 

• Like 5
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

...

Ξανά ενώ καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και συμφωνώ δυστυχώς είμαστε σε σημείο μην παρέκει οπότε δεν έχουμε πολλές επιλογές και αποδεδειγμένα δεν χρειάζεται πλούσιο κράτος για να έχεις πολλές γεννήσεις πχ στο νουμερο 1 στην κατάταξη ειναι o Νίγηρας με το 1/10 του ΑΕΠ μας και ειναι 6,9 ενώ εμείς 1,4 ( και ο μέσος όρος παγκοσμίως 2,69)

Ναι αυτό δείχνει βασικά η Αφρική, όταν δεν υπάρχει πλούσιο κράτος = αύξηση βιοτικού επιπέδου οι γεννήσεις είναι πολλές.

Εκτός και αν ο Νίγηρας και η Νιγηρία είναι χώρες πρότυπα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιατι αν γινουμε μια χωρα 7.000.0000 ποιο ειναι το προβλημα ή ποιός ορίζει οτι πρέπει να είμαστε 10 σήμερα και 15 εκ αυριο.

Εξάλλου η αύξηση πληθυσμού συνήθως παραιτείται σε ομάδες, λαους, που ειναι κοντα στην φτώχια ή είναι πραγματικά φτωχοί

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ναι με 700-800€ μισθούς, που ο ένας μισθός δεν φτάνει καν να καλύψει ενοίκιο & λογαριασμούς, στάνταρ θα πήξουμε στα μωρά...

Αν δεν πάρει το κράτος την απόφαση να καταργήσει όλα τα επιδόματα και να δώσει τα λεφτά στα παιδιά, προκοπή δε θα δούμε 

Αλλά όταν λέμε επιδόματα για παιδιά, εννοούμε σε όλους

Για κάθε παιδί π.χ. 300-400€ το μήνα, είτε είσαι ο τελευταίος μπατίρης είτε ο γιος του Βαρδινογιάννη

Σε τέτοια περίπτωση, το κράτος θα έβρισε τη λυση να ισοροπίσει τη κατάσταση, αυξάνοντας στο 500% του φορους σε φροντιστήρια, γάλατα, πάμπερς, εισοδο σε παιδικές χαρές κτλ κτλ :P :P 

Ο μοναδικός λόγος που έχουν μειωθει οι γεννησεις στη χωρα, ειναι επειδη ακολουθουμε κατά γράμμα το Γερμανικο συστημα στα εργασιακά, με χαμηλούς μισθους. Δηλαδή πολύ δουλειά, μικρές αποδοχές.

Η Γερμανία με πολύ δουλειά και μεγάλες αποδοχές έγινε η ευρωπαικη χωρα με το μεγαλυτερο δημογραφικο προβλημα. Πως το έλυσε?

Αφομιωσε μετανάστες,. Πως τους αφομίωσε? Έδινε καλους μισθους.

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Σε τέτοια περίπτωση, το κράτος θα έβρισε τη λυση να ισοροπίσει τη κατάσταση, αυξάνοντας στο 500% του φορους σε φροντιστήρια, γάλατα, πάμπερς, εισοδο σε παιδικές χαρές κτλ κτλ :P :P 

Ο μοναδικός λόγος που έχουν μειωθει οι γεννησεις στη χωρα, ειναι επειδη ακολουθουμε κατά γράμμα το Γερμανικο συστημα στα εργασιακά, με χαμηλούς μισθους. Δηλαδή πολύ δουλειά, μικρές αποδοχές.

Η Γερμανία με πολύ δουλειά και μεγάλες αποδοχές έγινε η ευρωπαικη χωρα με το μεγαλυτερο δημογραφικο προβλημα. Πως το έλυσε?

Αφομιωσε μετανάστες,. Πως τους αφομίωσε? Έδινε καλους μισθους.

Γιατι η αναπτυξη θελει και πολυ εργατικο δυναμικο. Κυριως μεταναστατες που για αρχη βολευονται και με λιγοτερα. 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσο εισρέει ανθρώπινο δυναμικό από άλλες χώρες. Για το σύγχρονο κράτος υπάρχει μόνο μία απαίτηση από τους κατοίκους τους. Να δουλεύουν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και την πριμοδότηση της γερμανικής οικονομίας μέσα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές(π.χ. ΑΠΕ). Εθνικότητα, κουλτούρα, θρησκεία, ομοιογένεια κτλ. έρχονται δεύτερα.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν νομίζω να καταλαβαίνεις την βαρύτητα του προβλήματος. 

Δεν λέω πως έχεις άδικο αλλά είμαστε σε τερματικό σημείο μιλάμε για πράματα που θα τα ζήσεις και θα τα δείς μπροστά σου όχι στο μακρινό μέλλον.

Φυσικά και θα πρέπει το κράτος να κινηθεί για να αυξήσει τις γεννήσεις κτλ αλλά απο ένα σημείο και μετά είναι και δικό μας θέμα όχι μόνο σαν πολίτες να πιέζουμε τους πολιτικούς να μιλάνε για αυτό αλλά να πράξουμε και εμεις το χρέος μας. 

Ξανά ενώ καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και συμφωνώ δυστυχώς είμαστε σε σημείο μην παρέκει οπότε δεν έχουμε πολλές επιλογές και αποδεδειγμένα δεν χρειάζεται πλούσιο κράτος για να έχεις πολλές γεννήσεις πχ στο νουμερο 1 στην κατάταξη ειναι o Νίγηρας με το 1/10 του ΑΕΠ μας και ειναι 6,9 ενώ εμείς 1,4 ( και ο μέσος όρος παγκοσμίως 2,69)

Φυσικά και την έχω αντιληφθεί την βαρύτητα του προβλήματος, αλλά επειδή δε έχω μεγαλώσει και δε μένω στο Νίγηρα, δε θα κάνω 7 παιδιά να μην έχω να τα στείλω να μάθουν αγγλικά, ούτε θα στερήσω βασικά αγαθά από τα παιδιά μου ή και τον εαυτό μου, για να κάνω το καθήκον μου στην πατρίδα και στο έθνος 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 16
Δημοσ.

Χαμηλοι μισθοι, εργασιακη ανασφαλεια, παρηκμασμενη κοινωνια, παρα τους υψηλους φορους οι παροχες στον πολιτη ειναι κυριως για "να λεμε" οτι υπαρχουν υγεια, παιδιεια κλπ, κακο περιβαλλον για να μεγαλωνεις παιδια, ειναι μονο μερικοι απο τους λογους που δεν κανουμε παιδια. Και βεβαια οταν φτανεις τα 40 για να εχεις καποιες προυποθεσεις για να τα κανεις χανεται η δυναμη και υπομονη να τα μεγαλωνεις.

• Like 9
  • Thanks 3
Δημοσ.

Γιατί πότε είχαμε μακροπρόθεσμες πολιτικές; Εφόσον δεν είναι πρόβλημα που μας "καίει" άμεσα, άστο για τους επόμενους. Αλλά εφόσον τα πολιτικά οφέλη μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής δεν θα τα καρπωθεί αυτός που νομοθετεί, δεν παίρνει το ρίσκο κάποιος (πλην ορισμένων εξαιρέσεων)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν νομίζω να καταλαβαίνεις την βαρύτητα του προβλήματος. 

Δεν λέω πως έχεις άδικο αλλά είμαστε σε τερματικό σημείο μιλάμε για πράματα που θα τα ζήσεις και θα τα δείς μπροστά σου όχι στο μακρινό μέλλον.

Φυσικά και θα πρέπει το κράτος να κινηθεί για να αυξήσει τις γεννήσεις κτλ αλλά απο ένα σημείο και μετά είναι και δικό μας θέμα όχι μόνο σαν πολίτες να πιέζουμε τους πολιτικούς να μιλάνε για αυτό αλλά να πράξουμε και εμεις το χρέος μας. 

Και πόσα απο αυτά τα μωρά ζουν;

Γιατί βλεπω https://www.statista.com/statistics/807079/infant-mortality-in-nigeria/

Ενω στην Ελλάδα https://www.statista.com/statistics/806917/infant-mortality-in-greece/

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Απαγορευση προφυλακτικων αυριο.

Ολα εγω πρεπει να τα σκεφτομαι.

Στην Ελλάδα είσαι. Απλά θα καταφέρεις να πάει 50 Ευρώ το πακέτο στην λιανική έτσι.

Η λύση είναι ψήφισμα υποχρεωτικότητας/300€ σε όσους δεν φοράνε προφυλακτικό.

Δημοσ.

Γιατί η υπογονιμότητα συνδέεται άμεσα με την μόρφωση των γυναικών και στην εποχή του «metoo/ο βιαστής είσαι εσύ» θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να προτείνει κάποιος οι σχέσεις των φύλων να γυρίσουν στο 1970.

spacer.png

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Φυσικά και την έχω αντιληθφεί την βαρύτητα του προβλήματος, αλλά επειδή δε έχω μεγαλώσει και δε μένω στο Νίγηρα, δε θα κάνω 7 παιδιά να μην έχω να τα στείλω να μάθουν αγγλικά, ούτε θα στερήσω βασικά αγαθά από τα παιδιά μου ή και τον εαυτό μου, για να κάνω το καθήκον μου στην πατρίδα και στο έθνος 

Πρέπει για να υπάρχει καλύτερο μέλλον για τα εγγόνια σου αλλά και για τα παιδιά σου όταν φτάσουν στην ηλικία σου. 

Έπειτα μην κάνεις 7 παιδιά κάνε 3 έτσι ώστε (χτυπάω ξύλο) όταν έρθει η ώρα σου και αυτή της γυναίκας σου να μείναι +1 έλληνας στον πληθυσμό

Οτιδήποτε (μετά τον θάνατο των γονέων) είναι μεγαλύτερο απο το 0 μας σώζει. 

Αν δεν αλλάξει κάτι και πάμε με τους ίδιους ρυθμούς σε το πολύ 20 χρόνια δεν θα πάω σε όλα τα "θεωρητικά" ή τα υπαρξιακά απλά πρακτικά πράματα

Θα πληρώνεις  2πλάσιο ή παραπάνω ΚΟΤ στην ΔΕΗ

Οι κρατήσεις απο τον μισθό σου θα ειναι 2πλάσιες ή παραπάνω

Θα χρειαστεί να πληρώνεις παραπάνω φόρους

Όλα θα ακριβύνουν αρκετά (γιατί  απο την μία θα μειωθεί η παραγωγή πχ δες το γράφημα με την ηλικία των αγροτών και απο την άλλη θα μειωθούν οι εισαγωγές και δεν θα έχουμε οικονομία κλίμακας) 

και ο μισθός σου φυσικά θα παραμένει ο ίδιος πάνω κάτω... 

Όλα αυτά γιατι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα πεθάνει και το εργατικό δυναμικό θα συρρικνωθεί στο μισό... αλλά οι οποιεσδήποτε κρατικές παροχές (που τις πληρώνουμε μέσω κοτ, κρατήσεων κτλ καθώς μέσω της φορολογίας) θα παραμείνουν οι ίδιες σε κόστος και κάποιος πρέπει να πληρώσει αυτά. 

Και φυσικά το ίδιο θα ισχύει για τα παιδιά σου σε περίπτωση που δεν μεταναστεύσουν 

Εκτός αν φύγουμε όλοι απο την Ελλάδα και έρθουν οι Γερμανοί οι Αλβανοί οι Τούρκοι κτλ για να κατοικήσουν. 

Δημοσ.

Συζητάτε για ένα πρόβλημα που είναι ΚΟΙΝΟ στις περισσότερες χώρες του Δυτικού κόσμου και έχει να κάνει:

- κατά ένα βαθμό στον τρόπο ζωής και τις αξίες όπως έχουν διαμορφωθεί στις πλουσιότερες χώρες. (καριέρα, ατομικισμός, χαμηλοί οικογενειακοί δεσμοί, κλπ)

- κατά ένα βαθμό στις δύσκολες συνθήκες / παροχές όσον αφορά τις μέτριες προς φτωχότερες. ( χαμηλοί μισθοί, καμμία κρατική πρόνοια, κλπ).

- σε συνδυασμό των παραπάνω.

• Like 18
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...