gas7777 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, filip123go είπε Ανοίγεις άλλο πολύ μεγάλο θέμα τώρα... Και μάλλον θα κλειδωθεί το τοπικ αν παμε εκεί. Γιατι να κλειδωθεί; Ειναι βασικό θέμα της συζήτησης και απορω πως και δεν τέθηκε και απο άλλους. Θέλουμε να ζουμε σαν δυτικοί, δεν έχουμε την αγορά, ούτε τις προοπτικές για να το κάνουμε. Ούτε μπορουμε να αφομιώσουμε περισσότερους μετανάστες διότι επισης δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Πρέπει ομως να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, διότι κάποιοι πρέπει να ξεπληρωνουν τα δανεικά. Μια άμεση επαφη της παιδείας με τη θρησκευτική ελπίδα, πατρις θρηκεία οικογένεια, παραδόσεις, βοηθάει. Ναι στο δυτικο κοσμο, αλλά επειδη δε μπορουμε, απο κοντά και η εκκλησία να δινει ελπίδα.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 35 λεπτά πριν, Gio892 είπε Το κακής ποιότητας βιομηχανοποιημένο φαγητό φυσικά και επηρεάζει την υπογεννητικότητα. Στα μικρά χωριά π.χ που δε τρώνε όλο junk food και τέτοια, κάνουν παιδιά σαν τα κουνέλια. Στις πόλεις όμως.. Στα χωριά δεν πιάνουν netflix.
manos08 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Επειδή όμως δεν είμαστε σωστό κράτος, η ιστορία με τα επιδόματα πρέπει κατά τη γνώμη μου όσον αφορά στα παιδιά να είναι οριζόντια Το έχω ξαναγράψει, ο κουμπάρος μου είναι λογιστής και έχει 4ψηφιο αριθμό δηλώσεων κάθε χρόνο Η δήλωση που κάνω εγώ, είναι στο top 5% των δηλωθέντων εισοδημάτων (εντάξει βέβαια είμαι σε σχετικά "φτωχή" γειτονιά) Προφανώς όμως δεν είμαι στο top 5% της περιοχής οικονομικά Φουλ στη μαύρη εργασία, part time και τα υπόλοιπα μαύρα από όλους, και δώστου ΚΕΑ, ΜΕΑ, ΣΕΑ επίδομη θέρμανσης, στέγασης, ΕΣΠΑ κλπ κλπ Και ο κολλητός μου π.χ. με 1100€ μισθό αυτός και η γυναίκα του άλλα 600€, δε παίρνει τίποτα Οπότε αν πράγματι θέλουμε σαν κράτος να δούμε σοβαρά το θέμα, προσωπικά θεωρώ ότι σε ότι αφορά στα παιδιά, το ξαναλέω, οι παροχές θα πρέπει να είναι για όλο τον πληθυσμό Οριζόντια μέτρα μπορεί να είναι η παροχή δωρεάν δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για όλους, ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα, ποιός θα κρατήσει το παιδί. Οριζόντια μέτρα μπορεί να είναι η παροχή δωρεάν σχολικών ειδών, μείωση φόρων σε πάνες γάλα, αντί να τα ανεβάζουν ακριβώς επειδή είναι απαραίτητα! Και φυσικά δε διαφωνώ με την λογική σου, ένα ελαφρυντικό μέτρο θες να το πεις, επίδομα θες για εμένα και εσένα και τον κολλητό σου με τα 1100 φυσικά με βρίσκει σύμφωνο, αλλά όταν λέμε οριζόντια , βάζουμε μέσα και βουλευτές, εφοπλιστές κτλ. Βέβαια, όλα αυτά με δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλουμε να το λύσουμε.
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, manos08 είπε Οριζόντια μέτρα μπορεί να είναι η παροχή δωρεάν δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για όλους, ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα, ποιός θα κρατήσει το παιδί. Οριζόντια μέτρα μπορεί να είναι η παροχή δωρεάν σχολικών ειδών, μείωση φόρων σε πάνες γάλα, αντί να τα ανεβάζουν ακριβώς επειδή είναι απαραίτητα! Και φυσικά δε διαφωνώ με την λογική σου, ένα ελαφρυντικό μέτρο θες να το πεις, επίδομα θες για εμένα και εσένα και τον κολλητό σου με τα 1100 φυσικά με βρίσκει σύμφωνο, αλλά όταν λέμε οριζόντια , βάζουμε μέσα και βουλευτές, εφοπλιστές κτλ. Βέβαια, όλα αυτά με δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλουμε να το λύσουμε. O εφοπλιστής δεν θα ασχοληθεί καν με τον βρεφονηπιακό, πίστεψέ με (για τον βουλευτή δε παίρνω και όρκο) Και το να έχει ως παροχή το κράτος τσάμπα βρεφονηπιακό σταθμό για 500-1000 παιδιά από πλούσιες οικογένειες δε λέει το παραμικρό και ελάχιστο οικονομικό αντίκτυπο έχει Και οι εργαζόμενοι που παίρνουν 600 και 700€, είτε το γάλα κάνει 15€, είτε κάνει 10€ πάλι δε θα έχουν να το πληρώσουν Αν όντως θέλουμε λύση στο πρόβλημα, πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα και όχι πασαλείμματα Σκέψου ότι εγώ έχω μείωση φόρου 2€ το μήνα για το παιδί, μόνο και μόνο αυτό τα λέει όλα Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από AristidisZ 3
soterman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κανείς πλέον δεν βλέπει θελκτική την ιδέα της οικογένειας. Σπουδές, ταξίδια, αμάξια, greece's next top model, your voice sounds familiar έγιναν στόχοι (καλώς ή κακώς, δεν εξετάζω), μπήκαν στο μυαλό και δεν βγαίνουν. Μαζί και εγώ, θέλω να ταξιδέψω παντού στον κόσμο, η κόρη μου είναι 6 χρονών, δε με βλέπω να το ξεκινάω άμεσα 🤪🤣 Τα παιδιά για να μεγαλώσουν, και όχι για να μπουν autopilot σε παιδικούς σταθμούς νταντάδες, παππουδογιαγιάδες κτλ θέλουν χρόνο και χρήμα. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στο πισω κάθισμα και το παιδί σου στο εμπρός. Πρέπει να δώσεις από τον εαυτούλη σου, ώστε να φτιάξεις νέο άνθρωπο. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από soterman 6
tritonas00 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, AtiX είπε που βασίζεται η άποψη ότι ένας πληθυσμός σώνει και καλά θα πρέπει να αυξάνεται? κριμα να χαθει το λαμπρο ελληνικο dna... 2
th_nikos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 50 λεπτά πριν, Gio892 είπε Τέσπα επειδή έχω και δουλειές δε ασχολούμαι άλλο. Φάτε φαγητά που μέσα έχουν χημικά να γεννήσετε χελωνονιντζάκια. Τι να σας πω, υπεύθυνοι της ζωής σας είστε! Μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες για το ποιες τροφές παράγουν χελωνονιντζάκια; Θα ήθελα πολύ εκτός από παιδιά να έχω και το Μικελάντζελο (Το ποιο cool χελωνονιτζάκι ever).
Προτεινόμενες αναρτήσεις