papoys1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και μετά κάποιοι υποτίθεται πατριώτες τα έχουν με τους ξένους που έρχονται στην Ελλάδα. Θα πω πως αν δεν ήταν πολλά ζευγάρια από αυτούς τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα ζευγάρια από Μουσουλμανικές και Αφρικανικές χώρες η υπογεννητικότητα δεν θα ήταν στο 1,4 αλλά στο 0,4 διότι τα περισσότερα αμιγώς Ελληνικά ζευγάρια κάνουν από 0 μέχρι 1 παιδί άρα στατιστικά κάτω από το 0,5% Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από papoys1
filip123go Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ πολύ να μου πει, πόσο κοστίζει ένα παιδι το μήνα; (Μαζι με τις δραστηριότητες, ρούχα κλπ κλπ, γενικώς να μην του λείπει τίποτα). Ευχαριστώ. Spoiler Υ.Γ. Δεν έχω παιδια.
The_Judas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Intheblue είπε Ειδικά οι άντρες την σημερινή εποχή δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν οικογένεια. Δεν έχουν οι ίδιοι την επιθυμία, ενώ δεν τους παρέχει και τίποτα η κοινωνία και το κράτος τόσο σε ηθικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Πολύ λίγους έχω ακούσει να μου λένε ότι το επιδίωξαν. Είτε έγινε ατύχημα είτε επειδή τους πιέζει η γυναίκα τους. 3 1
elmajiko Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Όποιος έχει παιδιά να τα χαίρεται και όποιος δεν έχει να χαίρεται... Ο νοών νοείτο.. 1
apostolosapok Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Υπάρχουν πολλές έρευνες πάνω στο θέμα , οι μόνοι που κερδίζουν από το να κάνουν παιδιά οι φτωχοί άνθρωποι είναι οι πλούσιοι ηγέτες που κερδίζουν φθηνά εργατικά χέρια καθώς τα παιδιά που γεννιούνται σε φτωχές οικογένειες έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εξελιχθούν στη ζωή τους λόγου των τεράστιων ανισοτήτων στην κοινωνία. Επίσης όλοι άνθρωποι είμαστε αν στην Ευρώπη υπάρχει υπογεννητικότητα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες να έρθουν για να δουλέψουν και να ζήσουν, για το ίδιο παραπονιούνται και οι Ιάπωνες αλλά δεν βοηθάνε άλλους φτωχούς Ασιάτες τους εκμεταλλεύονται σαν σκλάβους και τους διάολοστέλνουν πίσω στη χώρα τους μετά. 2
masteripper Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, filip123go είπε Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ πολύ να μου πει, πόσο κοστίζει ένα παιδι το μήνα; (Μαζι με τις δραστηριότητες, ρούχα κλπ κλπ, γενικώς να μην του λείπει τίποτα). Ευχαριστώ. Απόκρυψη περιεχομένων Υ.Γ. Δεν έχω παιδια. Οι παλιοί λέγανε ότι 1 παιδί = 1 πολυκατοικία..κάνε την αναγωγή. 2
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, masteripper είπε Οι παλιοί λέγανε ότι 1 παιδί = 1 πολυκατοικία..κάνε την αναγωγή. πολυκατοικία μάλλον όχι, διαμερισματάκι στάνταρ όμως... 🤣 1
Black Demis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δυστιχος ο τρόπος ζωής (στόχοι κλπ), οικονομική κατάσταση σε συνδιασμο με υποχρεώσεις, καθιστούν ακρος δύσκολη απόκτηση παιδιού.
insomniac01 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μην αγχώνεστε, υπάρχουν και άλλες φυλές που μένουν στην Ελλάδα και σε λίγα χρονιά θα θεωρούνται Έλληνες, όπως Πακιστανοί, Ινδοί, Αφγανοί, Μεξικάνοι, Αφρικανοί. Αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν 2-3 τουλάχιστον παιδιά ο καθένας θα το λύσουν το δημογραφικό της χώρας. Όλα καλά. 2
NickTG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 7 minutes ago, masteripper said: Οι παλιοί λέγανε ότι 1 παιδί = 1 πολυκατοικία..κάνε την αναγωγή. Εντάξει, δεν είναι το μόνο λάθος πράγμα που λέγαν οι παλιοί. 2
AtiX Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Το πιο αστείο απ’ όλα είναι πως ζούμε σε μια χώρα που κόπτεται για το δημογραφικό, αλλά δεν παρέχει θεσμική στήριξη ή κίνητρα σε εγκυμονούσες, παιδιά ή μητέρες, με τη σπάνια εξαίρεση κάποιου επιδόματος. Μόλις τώρα, με πάρα πολλά χρόνια καθυστέρηση, ξεκινήσαμε να συζητάμε ως κοινωνία για την αναδοχή ή την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών. Έχουμε ανύπαρκτη οικογενειακή πολιτική. Αλλά, φυσικά, είναι πολύ πιο απλό και βολικό να μιλάμε για τα «αγέννητα παιδιά». Κι όταν γεννηθούν; Ε, τότε, «έχει ο Θεός» σχετικό άρθρο… 2 4
Kostasspil Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 3 minutes ago, AtiX said: Το πιο αστείο απ’ όλα είναι πως ζούμε σε μια χώρα που κόπτεται για το δημογραφικό, αλλά δεν παρέχει θεσμική στήριξη ή κίνητρα σε εγκυμονούσες, παιδιά ή μητέρες, με τη σπάνια εξαίρεση κάποιου επιδόματος. Μόλις τώρα, με πάρα πολλά χρόνια καθυστέρηση, ξεκινήσαμε να συζητάμε ως κοινωνία για την αναδοχή ή την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών. Έχουμε ανύπαρκτη οικογενειακή πολιτική. Αλλά, φυσικά, είναι πολύ πιο απλό και βολικό να μιλάμε για τα «αγέννητα παιδιά». Κι όταν γεννηθούν; Ε, τότε, «έχει ο Θεός» σχετικό άρθρο… Είναι ακόμα πιο βολικό να ρίχνουμε τις ευθύνες στους νέους και ειδικά στις γυναίκες. Οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα. 4
harispao Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Άδικα το ψάχνουμε παιδιά… Ολος ο πλανήτης έχει πάρει λάθος δρόμο ο πολιτισμός που ξεκίνησαν οι αρχαίοι Έλληνες πήρε άλλο δρόμο ο δυτικός πολιτισμός είναι λάθος ακόμα και μια φυλή του Αμαζονίου μπορεί να μας αποδείξει πλέον ποσό λάθος δρόμο έχουμε πάρει… Οταν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από την φύση αυτά και χειρότερα συμβαίνουν και θα συμβούν… Έχουν ξανά υπάρξει αρκετές φορές πολιτισμόί στην γη οι (αρχαίοι Έλληνες τα έχουν πει ήδη) και καταστράφηκαν όλοι. Ετσι και ο δικός μας θα καταστραφεί και οχι δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά αν κοιτάξουμε την πορεία θα δούμε ότι πλέον έχει απομείνει ελάχιστος χρόνος στον άνθρωπο… Οι πιθανότητες να την γλιτώσουμε απλά δεν υπάρχουν…ας ζήσουμε όσο καλύτερα και πιο κοντά στη φύση μπορούμε μπάς και…(η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία!)
james01gr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Όσοι βάζουν το οικονομικό στην μέση, κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Πριν από 60 χρόνια δεν είχαν να φάνε στην κυριολεξία, αλλά η κάθε οικογένεια είναι 6 και 7 παιδιά. Ο ένας παππούς μου ήταν 12 αδέρφια και είχαν χάσει και 2 όταν ήταν μωρά. Ο πατέρας μου είναι 4 αδέρφια και η γιαγιά μου είχε χάσει και άλλα 2 παιδάκια. Οι οικογένειες που παραδοσιακά έχουν λίγα μέλη είναι οι πλούσιες. Απλά η νέα γενιά είναι πιο πολύ εγωιστές από τους πατεράδες, παππούδες, γιαγιάδες και μανάδες μας. Ελάχιστοι θα ρίξουν το βιοτικό τους επίπεδο για να κάνουν παιδιά. Και εάν θα κάνουν θα ειναι 1. Οι γυναίκες δεν πρόκειται να αφήσουν την καριέρα για να κάνουν 3 παιδιά. Γιατί πραγματικά για να κάνεις πολλά παιδιά, πρεπει η γυναίκα να δεχθεί ή να εργαστεί σε θέσεις μικρής ευθύνης ή και καθόλου. Γυναίκα με καριέρα δεν μπορεί να κάνει πολλά παιδιά. Στην Νιγηρία, στην Ουγκάντα κτλ, οι γυναίκες ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ. όταν το καταλάβουμε αυτό τότε θα εργαστούμε για να λύσουμε το πρόβλημα. Και μην μου πει κανείς πως η φιλοσοφία μου ει αι πατριαρχικη. Απλά το μωρό δεν μπορεί να μεγαλώσει ειδικά έως τα 2 χρονια χωρίς την μάνα. Εκτός και εάν φτιάξουμε βρεφονηπιακους σταθμούς για όλους που να ειναι δωρεάν και ολοήμεροι. 2 1 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις