Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα πήρα πρόσφατα ένα opel corsa d του 2011 βενζίνη - αέριο(όχι μαμά το αέριο) 1.2 κυβικά  139.000 χλμ

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ηλεκτρολογικο και εμφανίζεται στο καντράν ,ανάβουν οι ενδείξεις το esp -abs  χωρίς λόγο και έπειτα νεκρώνει το καντράν παράθετω σύνδεσμο με βίντεο που τράβηξα   https://drive.google.com/file/d/1jJPKPEZSvimtIkEtCMtw9OTnrDebiM06/view?usp=drivesdk 

Το πήγα και σε συνεργείο της Όπελ το κράτησαν 5 μέρες μου λένε όλα καλά δεν βρήκαμε κάτι και τώρα πάλι τα ίδια ,έχει κανένας καμιά ιδέα που να του έχει τύχει ίδιο περιστατικό;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bill999r είπε

Στο κάνει όταν ζεσταθεί;;;

Ναι κανονικά σε πορεία εκεί που πηγαίνω με ζεστό αμάξι έτσι ξαφνικά ξεκινάει τα δικά του 

Δημοσ.

Σόρρυ,να το διατύπωσω καλύτερα.

Κρύο στο κάνει;

Σε μικρές διαδρομές που δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί;

Έχεις παρατηρήσει αν στο κάνει αφού ζεσταθεί καλά ή όταν κολλάς στην κίνηση κ ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας;

Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι εγκέφαλος abs. Από τη μονάδα abs ελέγχεται και το ταχύμετρο οπότε γι αυτό νεκρώνει.

Εύκολη επισκευή σε ηλεκτρονικό που επισκευάζει εγκεφάλους.

Το γεγονός όμως ότι νεκρώνει κ το στροφόμετρο δεν μπορώ να το συνδυάσω.

Δημοσ.

Kατι με τα ρευματα γίνεται.ΞΕκινας απο τα βασικά καλώδια και προχωράς στην  κοπτοραπτική του υγραερίου.

Μπορεί φυσικά να εχει χαλάσει και το καντράν και να θελει κολλημα κάποια ψυχρή κολληση.

Δημοσ.

Αυτό με τις στροφές η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά το κάνει συνήθως έκανε μόνο ταχύμετρο και βενζίνη στο 0

Πιστεύω ότι κάτι γίνεται με εγκέφαλο abs  αλλά δεν ξέρω πόσο θα πάει το κόστος αν είναι αυτό 

Επίσης άσχετο αλλά μου ανάβει όλη την ώρα το τσεκ για τον καταλύτη μόλις το γυρνάω στο αέριο

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, basilis1913 είπε

Αυτό με τις στροφές η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά το κάνει συνήθως έκανε μόνο ταχύμετρο και βενζίνη στο 0

Πιστεύω ότι κάτι γίνεται με εγκέφαλο abs  αλλά δεν ξέρω πόσο θα πάει το κόστος αν είναι αυτό 

Επίσης άσχετο αλλά μου ανάβει όλη την ώρα το τσεκ για τον καταλύτη μόλις το γυρνάω στο αέριο

Καλά το τσεκ για τον καταλύτη λογικά είναι από εναν από τους 2 λαμδα. Σίγουρα μπορεί να λυθεί με καλύτερη ρύθμιση του μίγματος  στο αέριο από τον εγκατάστατη.

Το κόστος για επισκευή του εγκεφάλου σου το πολύ να φθάσει τα 200 ευρώ. Πάρε τηλ σε κάποιον επισκευαστη και πες του τα συμπτώματα. Συνήθως έχουν ξανασυναντήσει παρόμοια περίπτωση κ θα σου πουν την λύση. Επίσης δίνουν κ εγγύηση για την επισκευή.

Πάντως στη φάση με το στροφόμετρο στο βίντεο ουσιαστικά το αυτοκίνητο πρέπει να έσβησε κ να ξαναπηρε μπρος από την ροπή του κινητήρα και πιθανότατα είναι λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης του εγκεφάλου. 

Το έχω ξαναδεί να συμβαίνει κυρίως σε αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο.

Οι στροφές πέφτουν τόσο που σβήνει κ ξαναπαίρνει μπρος χωρίς να το καταλάβεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Καλά το τσεκ για τον καταλύτη λογικά είναι από εναν από τους 2 λαμδα. Σίγουρα μπορεί να λυθεί με καλύτερη ρύθμιση του μίγματος  στο αέριο από τον εγκατάστατη.

Το κόστος για επισκευή του εγκεφάλου σου το πολύ να φθάσει τα 200 ευρώ. Πάρε τηλ σε κάποιον επισκευαστη και πες του τα συμπτώματα. Συνήθως έχουν ξανασυναντήσει παρόμοια περίπτωση κ θα σου πουν την λύση. Επίσης δίνουν κ εγγύηση για την επισκευή.

Πάντως στη φάση με το στροφόμετρο στο βίντεο ουσιαστικά το αυτοκίνητο πρέπει να έσβησε κ να ξαναπηρε μπρος από την ροπή του κινητήρα και πιθανότατα είναι λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης του εγκεφάλου. 

Το έχω ξαναδεί να συμβαίνει κυρίως σε αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο.

Οι στροφές πέφτουν τόσο που σβήνει κ ξαναπαίρνει μπρος χωρίς να το καταλάβεις

Το πήγα σημερα σε έναν που μου είπαν ότι είναι ειδικός σε Όπελ και τέτοια θέματα οπότε περιμένουμε μέχρι αύριο το πρωί να δούμε τι θα μας πει . Απλά μου την δίνει γιατί το αμάξι 2 μήνες δεν το έχω και πιο πολυ το τρέχω σε συνέργεια παρά να το οδηγήσω. Γιατί το έχω πάει και άλλες φορές δεν είναι η πρώτη

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis1913 είπε

Το πήγα σημερα σε έναν που μου είπαν ότι είναι ειδικός σε Όπελ και τέτοια θέματα οπότε περιμένουμε μέχρι αύριο το πρωί να δούμε τι θα μας πει . Απλά μου την δίνει γιατί το αμάξι 2 μήνες δεν το έχω και πιο πολυ το τρέχω σε συνέργεια παρά να το οδηγήσω. Γιατί το έχω πάει και άλλες φορές δεν είναι η πρώτη

Οκ σίγουρα είναι πονοκέφαλος να ασχολείσαι συνέχεια αλλά αν το συνεργείο έχει εμπειρία σε Όπελ θα το βρει το πρόβλημα και θα ξεμπλέξεις. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Εγώ θεωρώ πως με επισκευή του εγκεφάλου κ καλή ρύθμιση του αερίου θα ξεμπερδεψεις.

Πάντως όταν έχεις νεότερα ενημέρωσε μας.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stam53 είπε

Εγώ αρχικά θα έλεγχα αν έχουν καταγραφεί κωδικοί βλάβης στη μνήμη.

Είναι στην μνήμη κανονικά και από προηγούμενες φορές που πάλι το έχει κάνει 

2 ώρες πριν, bill999r είπε

Οκ σίγουρα είναι πονοκέφαλος να ασχολείσαι συνέχεια αλλά αν το συνεργείο έχει εμπειρία σε Όπελ θα το βρει το πρόβλημα και θα ξεμπλέξεις. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Εγώ θεωρώ πως με επισκευή του εγκεφάλου κ καλή ρύθμιση του αερίου θα ξεμπερδεψεις.

Πάντως όταν έχεις νεότερα ενημέρωσε μας.

Αύριο θα έχω νεότερα και φυσικά θα ενημερώσω εδώ ,ας ελπίσουμε να είναι κάτι εύκολο και όχι ακριβό

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, basilis1913 είπε

Καλημέρα πήρα πρόσφατα ένα opel corsa d του 2011 βενζίνη - αέριο(όχι μαμά το αέριο) 1.2 κυβικά  139.000 χλμ

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ηλεκτρολογικο και εμφανίζεται στο καντράν ,ανάβουν οι ενδείξεις το esp -abs  χωρίς λόγο και έπειτα νεκρώνει το καντράν παράθετω σύνδεσμο με βίντεο που τράβηξα   https://drive.google.com/file/d/1jJPKPEZSvimtIkEtCMtw9OTnrDebiM06/view?usp=drivesdk 

Το πήγα και σε συνεργείο της Όπελ το κράτησαν 5 μέρες μου λένε όλα καλά δεν βρήκαμε κάτι και τώρα πάλι τα ίδια ,έχει κανένας καμιά ιδέα που να του έχει τύχει ίδιο περιστατικό;

Για αρχή για δές εάν στάζει η βαλβίδα πίεσης λαδιού . Γιατι και σε αυτό το Corsa D αλλα και στο Corsa C ήταν συχνό θέμα .

Εάν δεν το είχες ανακαλύψει νωρίς το λάδι , προχωρούσε σε πλέξουδα , αισθητήρες λ , και στό τέλος στον εγκέφαλο .

Να φανταστώ αφού το πήγες στήν Opel , το έβαλαν σε διαγνωστικό , εμφάνισε βλάβες ;

Θα κοίταζα πάντως και τον αισθητήρα στροφάλου ως πιθανή αιτία .

Δημοσ.

Λοιπόν το παρέλαβα από το συνεργείο έγινε ένας έλεγχος όλου του αμαξιού και είναι μια χαρά 

Τώρα στο θέμα με το καντράν δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται και μίλησε και με άλλους και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά ,μου είπε να δοκιμάσω μερικά πράγματα όσο θα το έχω στα χέρια μου για να έχουν περισσότερα στοιχεία 

Δευτερα έχω ραντεβού για τσεκ το αέριο εγκέφαλο κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...