Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μεγα λάθος που το δέχτηκε. 

Στην όλη φάση που συζητάτε και τζάμπα χαλιεστε εδώ μέσα, υπάρχουν δύο σκέλη. Ένα στο ότι οντως, δεν έχουν υποχρέωση να τσεκαρουν αν δουλεύει η όχι κάτι από τη στιγμή που δε βάζουν windows. Το δεύτερο, είναι το ελαττωματικό προϊόν  και στην περίπτωση του rma γιατί περί αυτού πρόκειται, πρέπει να στο αντικαταστήσουν με το ίδιο προϊόν ή να σε πιστώσουν, κι όχι να εκμεταλλευτούν την άγνοια σου, πασαροντας ό,τι έχουν σε υψηλό στοκ η τους βολεύει στην εκάστοτε περίπτωση. Έπρεπε να τον πει στάκα και να ρίξει μια ερώτηση εδώ για να πάρει προταση η να ρωτήσει εκ προοιμίου, γιατί ρε παίδες προτείνεται μνήμες στα 3200 στα 3600 και στα 4000, ποιες είναι οι διαφορές; 

Στη θέση του ίσως να τις γύριζα πίσω και απλά δε θα εμπιστευομουν ξανά αν δεν το έψαχνα μόνος με ένα απλό γκουγκλαρισμα η μία ερώτηση στο φόρουμ. 

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, radiohead είπε

Μια ερώτηση προς τον ts.

@xronis

Τώρα είσαι με μνήμες 2666; Που σου πρότεινε ένας άγνωστος στο τηλ; Επειδή είδε μάλλον ότι έχει υψηλό απόθεμα εκεί (και θέλει να σπρώξει;) Η σου είπε έχουν προβλημα οι μνήμες, επιλέξτε κάτι άλλο και βάλτε τες στο καλάθι; 

Νομίζω πολύ το αναλύουμε. Αλλά αφού ρωτάς θα σου απαντήσω.

Στην ίδια ακριβώς λογική, αγόρασα pc με βάση τις προτάσεις κάποιων αγνώστων εδώ μέσα. Που κι αυτοί μπορεί να θέλουν να σπρώξουν. Ούτε το ξέρω ούτε με νοιάζει, για να ξέρουμε και τι λέμε. Που ακόμα κι αν θεωρητικά έχω την δυνατότητα, επειδή θέλω, άγνωστοι θα παραμείνουν. Άρα εμπιστεύτηκα αγνώστους και στην μία και στην άλλη περίπτωση. 

Πάμε παρακάτω τώρα.

Με πήρε ο τεχνικός τηλέφωνο και μου λέει

-"το pc έχει πάνω ένα σημείωμα ότι έχουν θέμα οι μνήμες ram.Το επιβεβαιώνω και να σας ενημερώσω πως είναι ασύμβατες. Συμφωνείτε να τις αντικαταστήσουμε; Α ναι, θεωρώ ρίσκο να τις αντικαταστήσουμε με ίδιας ταχύτητας. Να βάλουμε τις 2666"; 

- (βασισμένος στην εμπιστοσύνη για την πρόταση που δέχθηκα από εδώ μέσα του απαντάω) Δηλαδή στείλατε κάτι χωρίς να το ελέγξετε; Ίδια ταχύτητα με πριν θέλω να έχουν οι μνήμες

- (προφανώς ειπώθηκαν κι άλλα, μάλλον πήρε χαμπάρι ότι δεν γνωρίζω το αντικείμενο) βλέποντας το λάθος που έγινε με τις προηγούμενες, δεν μπορώ να ρισκάρω να βάλω ίδιας ταχύτητας. Κακώς δεν ελέγχθηκαν οι προηγούμενες. Τώρα θα ελεγχθούν όπως και να'χει. Παρόλα αυτά, σε αυτό το μηχάνημα θα πρότεινα τις 2666. Δεν θα καταλάβεις την διαφορά. 

-Μου κάνει εντύπωση αφού θα τις ελέγξεις όπως λες, βάλε την ταχύτητα που θέλω, κι αν δεν κάνει πάλι, τότε βάλε τις πιο αργές.

Ο υπόλοιπος διάλογος ήταν πιο πολύ σαν παζάρι μιας και έλεγε ότι δεν είχε ετοιμοπαράδοτες οικονομικές αυτές που ζητούσα (εκεί πιστεύω με δούλεψε), επέμενε ότι είναι ρίσκο αφού οι άλλες δεν δούλεψαν, και καταλήξαμε στις corsair 2666 ως οι πιο οικονομικές από τις ετοιμοπαράδοτες. Εγώ kingston ζήτησα γιατί μόνο αυτές ξέρω, αλλά ήταν ακριβές αν θυμάμαι καλά.

2 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Συμφωνώ με τον Νικ και διαφωνώ με σένα. Την ευθύνη για τη συμβατότητα των κομματιών την έχει ο αγοραστής ο οποίος αποκλειστικά και μόνο αυτός τα διάλεξε. Δεν αγόρασε έτοιμη σύνθεση από αυτούς για να έχουν αυτοί την ευθύνη, αντίθετα ο αγοραστής διάλεξε τα κομμάτια και τους είπε βιδώστε τα. Ε και αυτοί αυτό απλώς έκαναν. 

Προσπαθώ να συνδυάσω την λογική της 2ετούς εγγύησης με την ευθύνη που έχω εγώ και ο κάθε εγώ σε ότι αφορά την συμβατότητα των κομματιών. Αν ήταν έτσι όπως το λες θα έπρεπε να μου το δώσουν πίσω και να μου πουν "κόψε τον λαιμό σου, ας πρόσεχες να διάλεγες συμβατές μνήμες".

47 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Επειδή μόλις ανέτρεξα και στις ιδιωτικές συνομιλίες, το άφησε και λίγο πάνως του από τον τρόπο που το χειρίστηκε τηλεφωνικά  ο ts.

Προφανώς και προσπάθησαν να το ρίξουν πάνω μου. Και ο τεχνικός, μέχρι και ο πωλητής που του πήγα πίσω το pc για να το στείλει Αθήνα. Ειδικά ο δεύτερος συνέχεια αυτό κάνει. Και μια μέρα να καθυστερήσει μια παραγγελία, και 1 μήνα να καθυστερήσει μια παραγγελία, εσύ φταις (πάντα όμως) και κανείς άλλος

23 λεπτά πριν, radiohead είπε

Μεγα λάθος που το δέχτηκε. 

Στην όλη φάση που συζητάτε και τζάμπα χαλιεστε εδώ μέσα, υπάρχουν δύο σκέλη. Ένα στο ότι οντως, δεν έχουν υποχρέωση να τσεκαρουν αν δουλεύει η όχι κάτι από τη στιγμή που δε βάζουν windows. Το δεύτερο, είναι το ελαττωματικό προϊόν  και στην περίπτωση του rma γιατί περί αυτού πρόκειται, πρέπει να στο αντικαταστήσουν με το ίδιο προϊόν ή να σε πιστώσουν, κι όχι να εκμεταλλευτούν την άγνοια σου, πασαροντας ό,τι έχουν σε υψηλό στοκ η τους βολεύει στην εκάστοτε περίπτωση. Έπρεπε να τον πει στάκα και να ρίξει μια ερώτηση εδώ για να πάρει προταση η να ρωτήσει εκ προοιμίου, γιατί ρε παίδες προτείνεται μνήμες στα 3200 στα 3600 και στα 4000, ποιες είναι οι διαφορές; 

Στη θέση του ίσως να τις γύριζα πίσω και απλά δε θα εμπιστευομουν ξανά αν δεν το έψαχνα μόνος με ένα απλό γκουγκλαρισμα η μία ερώτηση στο φόρουμ. 

Αν δεν βαριέσαι και δεις όλες τις συζητήσεις εδώ μέσα, θα δεις ότι από άποψη επιλογών, δεν έχω άλλη εδώ που ζω. Οπότε για αυτό που ήθελα να κάνω ήταν πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές. Το μπάτζετ σχετικά χαμηλό. Ή πάω σε έτοιμη επιλογή (που και τέτοια προτάθηκαν-πάλι από το e-shop) με τα συν της και τα πλην της, ή πάω στην επιλογή που πήγα προκειμένου να γλιτώσω χρήματα. Που τελικά τα έδωσα.

Δεν είχα την δυνατότητα να κάνω αυτό που λες με την επικοινωνία στο forum. Παρασκευή απόγευμα έγινε η κλήση και έπρεπε να απαντήσω γιατί το βιαζόμουνα το μηχάνημα. Επικοινώνησα μετά με τον Νικόλα που πρότεινε το μηχάνημα, αλλά ήταν αργά. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, xronis είπε

Νομίζω πολύ το αναλύουμε. Αλλά αφού ρωτάς θα σου απαντήσω.

Στην ίδια ακριβώς λογική, αγόρασα pc με βάση τις προτάσεις κάποιων αγνώστων εδώ μέσα. Που κι αυτοί μπορεί να θέλουν να σπρώξουν. Ούτε το ξέρω ούτε με νοιάζει, για να ξέρουμε και τι λέμε. Που ακόμα κι αν θεωρητικά έχω την δυνατότητα, επειδή θέλω, άγνωστοι θα παραμείνουν. Άρα εμπιστεύτηκα αγνώστους και στην μία και στην άλλη περίπτωση. 

Πάμε παρακάτω τώρα.

Με πήρε ο τεχνικός τηλέφωνο και μου λέει

-"το pc έχει πάνω ένα σημείωμα ότι έχουν θέμα οι μνήμες ram.Το επιβεβαιώνω και να σας ενημερώσω πως είναι ασύμβατες. Συμφωνείτε να τις αντικαταστήσουμε; Α ναι, θεωρώ ρίσκο να τις αντικαταστήσουμε με ίδιας ταχύτητας. Να βάλουμε τις 2666"; 

- (βασισμένος στην εμπιστοσύνη για την πρόταση που δέχθηκα από εδώ μέσα του απαντάω) Δηλαδή στείλατε κάτι χωρίς να το ελέγξετε; Ίδια ταχύτητα με πριν θέλω να έχουν οι μνήμες

- (προφανώς ειπώθηκαν κι άλλα, μάλλον πήρε χαμπάρι ότι δεν γνωρίζω το αντικείμενο) βλέποντας το λάθος που έγινε με τις προηγούμενες, δεν μπορώ να ρισκάρω να βάλω ίδιας ταχύτητας. Κακώς δεν ελέγχθηκαν οι προηγούμενες. Τώρα θα ελεγχθούν όπως και να'χει. Παρόλα αυτά, σε αυτό το μηχάνημα θα πρότεινα τις 2666. Δεν θα καταλάβεις την διαφορά. 

-Μου κάνει εντύπωση αφού θα τις ελέγξεις όπως λες, βάλε την ταχύτητα που θέλω, κι αν δεν κάνει πάλι, τότε βάλε τις πιο αργές.

Ο υπόλοιπος διάλογος ήταν πιο πολύ σαν παζάρι μιας και έλεγε ότι δεν είχε ετοιμοπαράδοτες οικονομικές αυτές που ζητούσα (εκεί πιστεύω με δούλεψε), επέμενε ότι είναι ρίσκο αφού οι άλλες δεν δούλεψαν, και καταλήξαμε στις corsair 2666 ως οι πιο οικονομικές από τις ετοιμοπαράδοτες. Εγώ kingston ζήτησα γιατί μόνο αυτές ξέρω, αλλά ήταν ακριβές αν θυμάμαι καλά.

Εμεις όντως είμαστε άγνωστοι. Το eshop δεν είναι και σου λένε και ονοματεπώνυμο όταν σε εξυπηρετούν.  Αυτός που σε εξυπηρέτησε λοιπόν για να έχει τον πισινο του καλυμμένο υποθέτω εγώ, σου έβαλε τις πιο safe  μνήμες που ενδεχομένως ήθελε και να σπρώξει. Δε σου είπε κανένας ότι φταις που δε γνωρίζεις αλλά κάποια στιγμή που μπορεί να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, να το χειριστείς διαφορετικά. Η κουβέντα γίνεται για  μια διαφορά από 0 έως 10 fps ανάλογα το σενάριο όταν μιλάμε για gaming. Εσύ μπορεί να μη το πήρες για παιχνίδια δεν ξέρω, δε διάβασα αναλυτικά το θέμα μόνο την τελευταία σελίδα που φιλιούνται αγκαλιάζονται οι συμφορουμιτες για το eshop :P

Αν θες το βέλτιστο γυρνα τες και ζητά αυτές που πλήρωσες εξαρχής με την δικαιολογία ότι δεν έμεινες ικανοποιημένος από την πρόταση του τάδε υπαλλήλου. Αν το υπεραναλυσαμε όντως και δε σε νοιάζει μια χαρά είναι το σύστημα καλορίζικο. Καληνύχτα μας.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, radiohead είπε

φιλιούνται αγκαλιάζονται οι συμφορουμιτες για το eshop :P

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα πάντως με βοήθησαν πολύ τα παιδιά εδώ

Ούτε  gaming ούτε τίποτα. Μόνο photoshop ΑΝ βάλω κι όλας. Για τις απαιτήσεις που έχω είμαι υπερκαλυμμένος.Χαιρετώ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, xronis είπε

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα πάντως με βοήθησαν πολύ τα παιδιά εδώ

Ούτε  gaming ούτε τίποτα. Μόνο photoshop ΑΝ βάλω κι όλας. Για τις απαιτήσεις που έχω είμαι υπερκαλυμμένος.Χαιρετώ

Επειδή είμαι μεγάλος και βαριέμαι, γράψε σε παρακαλώ ποια μητρική έχεις και ποιες ήταν οι μνήμες που ντεμεκ ήταν μη συμβατές. Κωδικό αν έχεις την καλοσύνη.

Επεξ/σία από radiohead

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...