Προς το περιεχόμενο

Αγορα 2k 32" curved monitor

Levendis91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα σε ολους,

Αυτήν τη στιγμή ψάχνω για μια budget, curved οθόνη 2k 32 ιντσών και είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές.

G5 odyssey (300-320€) Δεν νομίζω ότι θα με ενοχλήσει η έντονη καμπύλη, αλλά άκουσα πολλά αρνητικά σχόλια ακολουθούμενα από σχόλια που τα αναιρούν.

AOC CQ32G2SE (340-360€) έχει ηχεία (ως προσωρινή λύση μέχρι να βρω κάτι ). Δεν έχει hdr (δεν είναι απαραίτητο στη λίστα μου) ή θύρα usb (έχω κάμερα και light bar στην οθόνη μου, θα ήταν ωραίο για να μειώσω τα καλώδια που πηγαίνουν στον υπολογιστή αν είναι δυνατόν)

Gigabyte G32QC (420-440€) έχει καλύτερες κριτικές από τα τρία, με κομφορ  (hdr, θύρες usb, μενού), αλλά είναι κατά 100 ευρώ πιο ακριβό. δεν ξερω αν αξιζει. θα χρειαστούν και ηχεία

Αυτήν τη στιγμή έχω ένα LG29UM69G (29'' ultrawide flat 2560x1080) σε monitor arm. Περισσότερο casual gaming και δουλεια, σε gpu  RTX 2060.

Αξίζει γενικώς να αναβαθμίσω οθόνη μου με αυτές τις τιμές; ποια θα διαλέγατε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν φίλε μου,

G5 άκυρο λόγω έντονου ghosting

Aoc το ίδιο

Gigabyte φοβερή εικόνα, αλλά έχει και αυτή ghosting

Καλύτερη επιλογή από αυτές δες και αυτήν  https://www.skroutz.gr/s/30467471/Dell-S3222DGM-Curved-Gaming-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz.html

Καλή εικόνα και καλύτερη απόκριση σε σχέση με τις άλλες και είναι και dell με καλή εγγύηση κ.τ.λ.

Για να έχεις καλή απόκριση σε va 32΄΄  πας σε Samsung G7  η Asus Xg32VC,  αλλά θα ξεφύγεις οικονομικά. Και ips panel να επιλέξεις, πάλι θα ξεφύγεις σε λεφτά

Σε αυτά τα specs η Dell Dell S3222DGM είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή......

Ευχαριστώ! δεν την είχα στο ματι μου την Dell, θα το κοιτάξω. 
κάποιοι φίλοι μου πρότειναν να πάω σε IPS, να αποφύγω τα προβλήματα των VΑ. στα περισσότερα forum το προτιμάνε σε μοντέλα VA-IPS με ίδια χαρακτηριστικα,  αλλα τα άρθρα και οι λίστες λένε ότι λόγω του contrast, αν παιζεις σκοτεινα παιχνιδια σε σκοτεινο δωμάτιο η VA είναι καλύτερη. 
θα αξιζε το premium 50-100ρικο για ΙPS?  το curved feature δεν θα με νοιαζει πολύ αν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα, αποφυγή προβλημάτων smearing, ghosting, clouding.

Στις οθόνες ips είναι μια ασφαλής επιλογή όσον αφορά τα θέματα ghosting - smearing κ.τ.λ. Θα έχεις μια ομαλή εικόνα γενικότερα. Στα χρώματα, οκ ότι πληρώσεις θα πάρεις. Εκεί όμως που είναι χάλια δεν τόσο στο contrast (που είναι για εμένα), αλλά στο ips glow που υπάρχει στις ips και ειδικότερα στις gaming σειρές. Έχω αλλάξει 3 διαφορετικές για τον ίδιο λόγο. Δεν μπορούσα να χωνέψω την ασπρίλα - κοκκινίλα που εμφανίζεται στις σκούρες εικόνες. Πραγματικά αηδιαστικό. Ειδικά εάν παίζεις το βράδυ η βλέπεις ταινίες, θα κλάψεις. Νομίζω πως κάποιες asus rog ακριβές έχουν λιγότερο εώς καθόλου ips glow. Στις Va η εικόνα είναι καταπληκτική. Χρώματα, αντίθεση είναι φοβερά και ειδικά σε ταινίες - games το βράδυ σούπερ! Το μόνο μείον είναι το smearing κυρίως αλλά και το ghosting.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως αποφεύγουμε τις <<μεσαίες>> επιλογές, καθώς θα έχουμε κάποιο σοβαρό μειονέκτημα χωρίς να είναι οικονομικές..... Το ιδανικότερο είναι να πάρεις ακριβή οθόνη, είτε σε προσφορά, η και ακόμη μεταχειρισμένη φρέσκια, καθώς και εγγύηση θα έχεις και θα μπορείς να την ελέγχεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...