Gryzor Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα συνφορουμίτες! Μετά το τελευταίο επικό fail της QNAP που βρίσκεται σε εξέλιξη (ακόμα ένα ransomware και undisclosed vulnerabilities...), αποφάσισα πως είναι καιρός να το παρατήσω και να φτιάξω το δικό μου, αντι να έχω το άγχος. Βέβαια το δίκτυό μου είναι κλειδωμένο (όχι port forwarding, όχι UPnP, υπηρεσίες myqnap/link/whatever κλειστές), αλλά δεν μπορώ να ζω με το άγχος. Οπότε σκεφτόμουν να φτιάξω το δικό μου, και θα ήθελα τις προτάσεις σας. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω Open Media Vault αλλά δεν βρίσκω κάποια ικανοποιητική λύση σε hardware, οπότε στρέφομαι στα λαμπρά μυαλά που συχνάζουν εδώ. Θέλω ένα μηχάνημα: -αξιόπιστο (μια που τρέχει 24/7/365) -αθόρυβο (fanless θα ήταν το καλύτερο) -all-in-one σε ένα κουτί γιατί υπάρχει κι ένα τρίχρονο στο σπίτι που θα το ρημάξει -να χωράει δυο 3.5 σκληρούς. Γενικώς στο NAS δεν τρέχω κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από ένα sonarr/transmission, αλλά πού και που χρειάζομαι και μπορεί να τρέξω και άλλες εφαρμογές. Πιθανώς ιδανικά με docker? Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας, αν έχετε κάποια ιδέα! Πάνε αρκετά χρόνια που μετακόμισα σε laptop κι έχω χάσει την επαφή με την ιδιοκατασκευή μηχανημάτων... Ευχαριστώ Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2022 από Gryzor formatting
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα