Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμα πας για ultra budget συστημα με μνημες του σειρμου και καθαρα για productivity ειναι ok ο 11400. Σε games ομως χανει απο 10400 απλα λογω imc, στα 3200 τερματιζει την καριέρα του ο 11400, ενώ στον 10400 βάζεις ενα κιτακι 3600+ που πλεον κοστίζουν τριχες και του κουνάς μαντίλι. 

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μίλησα συγκεκριμένα για τις b560 της gigabyte και ο λόγος που το λέω είναι  οτι στα specs των μητρικών της (b560) αναφέρει οτι memory oc υποστηρίζει μόνο σε 11th gen cpu, αν έχεις προσωπική εμπειρία με gigabyte b560 και 10400 τότε το λες και πάω πάσο

Σε όλα τα συγκριτικά μιλάμε για τουλάχιστον 30%, αν το θεωρείς αμελητέο και 2 γενιές cpu, πάλι πάσο.  Καθένας με τη γνώμη του. Ο 10400 επιβιώνει γιατί δεν υπάρχουν κάρτες και όχι γιατί είναι ισάξιος με τις νέες γενιές.

Πριν ενα μηνα εφτιαξα συστημα αλλα ομολογω οτι δε θυμαμαι αν η μητρικη ηταν  MSI η Gigabyte.

Οπως και να εχει,αρκετες φορες δεν αναφερουν καποια χαρακτηριστικα που υποστηριζουν,ειδικα σε intel.Εδω και καλα δεν υποστηριζουν oc ,αλλα μπορεις να αλλαξεις χιλιες επιλογες και να μπουσταρεις την αποδοση.Ναι δεν ειναι overclock με την εννοια του αλλαζω πολλαπλασιαστη ,αλλα το αποτελεσμα ειναι σχεδον το ιδιο.

Στη τελικη παντως πολυ απλα παιρνει msi μητρικη για να ναι σιγουρος οτι μπορει να κλοκαρει και τις μνημες.

Ο 10400 επιβιωνει γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται ο μεσος χρηστης αυτη τη στιγμη παραπανω επεξεργαστικη ισχυ.Προφανως και η κατασταση με τις καρτες κανει ακομα χειροτερη τη κατασταση αλλα και σε λογικες τιμες να ηταν,αν εκανε κανεις νεα αγορα,θα εδινε 600Ε για 3070 (μιλαω για msrp τιμες) και θα παιρνε 10400?Μια 3060 ομως τη παει αερα ο 10400.

Προσωπικα πιστευω οτι οι τιμες δε θα βελτιωθουν και μιλαμε να δωσει ενα 100αρι πανω για ενα μελλοντικο ενδεχομενο.Καλυτερα να το βαλει στην ακρη και αν και οταν παρει καρτα,ας πουλησει τα παλια,να βαλει και το 100αρι αυτο και να παρει κατι καλυτερο.Θα εχει κατι καινουργιο,καλυτερης αποδοσης και με νεες εγγυησεις και δε θα εχει χασει λεφτα.

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Εγώ μίλησα για single core που ρώτησες και όχι fps. Σε fps παίζουν πάρα πολλά ρόλο, ακόμη και το ίδιο το παιχνίδι, γι'αυτό μάλιστα είπα οτι οι επεξεργαστές είναι μέρα με τη νύχτα απλά δεν υπάρχουν κάρτες να τους υποστηρίξουν

Μα το ολο θεμα ειναι γυρω απο το ποσο μπορει να υποστηριξει ο εκαστοτε επεξεργαστης μια καρτα,αρα προφανως το gaming και τα fps μας ενδιαφερουν.Δεν ανεφερε καπου οτι τον νοιαζει ποσο γρηγορα θα ξεζιπαρει ,αρα ατοπο να μιλαμε για διαφορα αποδοσης σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο fps.

Δημοσ.

μονο παιζω. δεν κανω απολύτως τιποτε αλλο σε αυτο το pc.

τουλαχιστον καταλήξαμε οτι οι επιλογες ειναι budget 10th gen και mid 12th gen

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Dantε είπε

Στη τελικη παντως πολυ απλα παιρνει msi μητρικη για να ναι σιγουρος οτι μπορει να κλοκαρει και τις μνημες.

Αυτό ήταν το point μου

29 λεπτά πριν, Dantε είπε

Μα το ολο θεμα ειναι γυρω απο το ποσο μπορει να υποστηριξει ο εκαστοτε επεξεργαστης μια καρτα,αρα προφανως το gaming και τα fps μας ενδιαφερουν.Δεν ανεφερε καπου οτι τον νοιαζει ποσο γρηγορα θα ξεζιπαρει ,αρα ατοπο να μιλαμε για διαφορα αποδοσης σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο fps.

Στη ανάρτηση σου ρώτησες

Αναφορά σε κείμενο

Παιδια η διαφορα μεταξυ 10400 και 12400 δεν ειναι και καμια ιδιαιτερη.6/12 και οι δυο,ποση διαφορα να εχουν στο single core?

Πάνω σε αυτό σου απάντησα 30%, μου λες μας ενδιαφέρουν τα fps και όλα τα άλλα είναι άτοπα να το συζητάμε... συγνώμη που απάντηση στην άτοπη ερώτηση σου :D

Εν κατακλείδι, είναι καθαρά θέμα προοπτικής, δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε. Για τα δικά σου θέλω και όπως κινήσε εσύ θα έκανες διαφορετική επιλογή από εμένα που έχω άλλα θέλω και άλλη προοπτική. Κανείς εκ των δύο δεν κάνει λάθος αγορά, για διαφορετικούς λόγους είνια σωστές αγορές για τον καθένα.

7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μονο παιζω. δεν κανω απολύτως τιποτε αλλο σε αυτο το pc.

τουλαχιστον καταλήξαμε οτι οι επιλογες ειναι budget 10th gen και mid 12th gen

Με τους διαθέσιμους επεξεργαστές και τις σημερινές τιμές, νομίζω είναι οι πιο "σωστές" επιλογές, ανάλογα την τσέπη αλλά και τη προοπτική σου θα διαλέξεις τον "καλύτερο" - για σένα - δρόμο

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nickol-us είπε

Σε έχω δει και το λες πολλές φορές, είχες και κακή εμπειρία συγκριτικά από τον 11600k, σωστά;

Για να το αναλύσω αυτό μην αφήσω λάθος εντυπώσεις, κακή εμπειρία δεν είχα με την έννοια να μην δουλεύει κάτι. Απλά το CPU είχε τρελές καταναλώσεις για τα κυβικά του - και ειδικά σε gaming (ήταν πάνω από 10900k!!) και λόγω IMC οι επιδόσεις του ήταν κάτω από tuned 8700k / 10600k. Σε στοκ με entry level μνήμες φυσικά ήταν καλός / αρκετά καλύτερος από 10600k, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τα πειράξεις λίγο δεν αγοράζεις k CPU όταν κυριολεκτικά στα μισά χρήματα παίρνεις 10400 ας πούμε.

• Like 1
Δημοσ.

οριακα θα μπορούσαμε να περιμένουμε ενα μήνα χωρις 2ο Pc αλλα θα έχει καποιο νόημα? πεφτουν τοσο γρηγορα οι τιμες? Με ψηνει να παω σε 12χχχ, παντα σε ddr4 γιατι οι τιμες για ddr5 ειναι ΠΟΛΥ ψηλα. Μου κάθετε κάπως να δωσω 370+ για entry level mobo κυρίως.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

οριακα θα μπορούσαμε να περιμένουμε ενα μήνα χωρις 2ο Pc αλλα θα έχει καποιο νόημα? πεφτουν τοσο γρηγορα οι τιμες? Με ψηνει να παω σε 12χχχ, παντα σε ddr4 γιατι οι τιμες για ddr5 ειναι ΠΟΛΥ ψηλα. Μου κάθετε κάπως να δωσω 370+ για entry level mobo κυρίως.

Κρίνοντας από το πως πήγαν οι μητρικές της 11ης γενιάς, κάτω από 110 ευρώ δεν θα βρίσκεις αξιοπρεπές μητρική, μιλάω πάντα για οικονομικά μοντέλα όπως pro4, pro vdh κτλ

Πάντως αυτό το πρόβλημα θα το έχεις γενικά με την intel. Οι μητρικές είναι τσιμπημένες, ακόμη και με την έλευση της 12ης γενιάς, στο 100αρι ξεκινούν οι σοβαρές μητρικές της 11ης.

Νομίζω ότι το περιτριγυρίζουμε άσκοπα. Όταν υπάρχει περιορισμός στο budget, κάπου θα υπάρξει υστέρηση. Αποφάσισε τι είναι πιο σημαντικό για σένα (καλή μητρική ή καλύτερος επεξεργαστής, οικονομικά ή να δώσεις το κάτι παραπάνω) και πράξε ανάλογα. Ερωτήσεις αν έχει νόημα η αναμονή δε έχουν νόημα οι ίδιες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την υπομονή σου,  αν μπορείς να περιμένεις, ούτε κανείς μπορεί να ξέρει τι θα γίνει με τις τιμές σε 10 μέρες ή σε ένα μήνα.

Spoiler

Σε πολύ ήρεμο τόνο ότι γράφω, καθώς ο γραπτώς λόγος εύκολα παρεξηγείται

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

81189670.jpg

Το pc αναστήθηκε για 3 μήνες και πέθανε πάλι.

έχει αλλάξει κατι στις προτάσεις? έχω ηδη 16g ραμ 3200 οπότε ψαχνω μονο cpu/mobo για να παιζω 1080p σε 144fps με την 1070 προς το παρόν. Μπάτζετ 300 ευρω. Σκέφτηκα να πάω σε εναν 12100f και αν πέσουν οι τιμές να βάλω στο μέλλον εναν καλύτερο. ειναι σε πολύ καλη τιμή αυτη τη στιγμη στα 100 ευρω. 

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

81189670.jpg

Το pc αναστήθηκε για 3 μήνες και πέθανε πάλι.

έχει αλλάξει κατι στις προτάσεις? έχω ηδη 16g ραμ 3200 οπότε ψαχνω μονο cpu/mobo για να παιζω 1080p σε 144fps με την 1070 προς το παρόν. Μπάτζετ 300 ευρω. Σκέφτηκα να πάω σε εναν 12100f και αν πέσουν οι τιμές να βάλω στο μέλλον εναν καλύτερο. ειναι σε πολύ καλη τιμή αυτη τη στιγμη στα 100 ευρω. 

12100F και την Gigabyte Z690M DS3H στα 133 ευρώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

με την 1070 προς το παρόν. 

Προς το μέλλον ? Σε τι κάρτα υπολογίζεις να πας ? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

12100F και την Gigabyte Z690M DS3H στα 133 ευρώ

ελεγα να παω εδω https://www.skroutz.gr/s/33465157/Asrock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

δεν εχω και καλη εμπειρια απο gb

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Προς το μέλλον ? Σε τι κάρτα υπολογίζεις να πας ? 

σίγουρα σε 2κ μονιτορ και κάτι απο 3070 και πάνω. το μέλλον ομως ειναι αβέβαιο με τις καρτες... Οταν θα πέσουν θα έχει ηδη παλιωσει αυτο το συστημα και γιαυτο σκέφτομαι να μην δωσω τωρα περισσοτερα. λογικα για να παρω εγω gpu θα εχουμε φτάσει στην σειρα 14-15 της ιντελ

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

υπαρχει καποιος λογος να αποφυγω το i3? θα κερδισω κατι αν παω σε i5?

Δεν θα χρειαστείς να αλλάζεις cpu οταν πάρεις την 3070.

Οπότε i5.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...