Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας ως προς τις εξ αποστάσεως σπουδές. Υπέρ ή κατά και γιατί. Όποιος έχει όρεξη...χωρίς να δημιουργηθούν ανούσιες εντάσεις. Ίσως αυτό να βοηθήσει κάποιο άτομο να κατασταλάξει, you never know.
Dark_panel Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Ειναι καθαρα υποκειμενικο αυτο. Αλλοι δεν την αντεχουν την εξ αποστασεως εκπαιδευση, ενω σε αλλους ταιριαζει γαντι. Το αντικειμενικο "κακο" ειναι οτι δεν εχεις επαφη με συμφοιτητες και καθηγητες (άρα δε "νιωθεις" απο φοιτητικη ζωη), το αντικειμενικο "καλο" οτι η εξ αποστασεως ειναι ευελικτη και κανονιζεις εσυ τα ωραρια του διαβασματος σου.
marmagia Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κοιτά, η αδερφή μου το δοκίμασε παράλληλα με το δημόσιο πανεπιστήμιο στην ελλαδα. Έκανε προπτυχιακό του university of London, με leading institution το LSE. Εύκολο δεν είναι, και ξεκάθαρα δεν χαρίζονται. Από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο διαφέρει, εκείνη δεν είχε ουσιαστική υποστήριξη που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα και μάλιστα σε 2 μαθήματα (μαθηματικά) χρειάστηκε έξτρα μαθήματα. Ωστόσο, αποκόμισε γνώσεις και δεν το μετάνιωσε καθόλου. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από marmagia
fotodv7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, marmagia είπε Κοιτά, η αδερφή μου το δοκίμασε παράλληλα με το δημόσιο πανεπιστήμιο στην ελλαδα. Έκανε προπτυχιακό του university of London, με leaving institution το LSE. Εύκολο δεν είναι, και ξεκάθαρα δεν χαρίζονται. Από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο διαφέρει, εκείνη δεν είχε ουσιαστική υποστήριξη που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα και μάλιστα σε 2 μαθήματα (μαθηματικά) χρειάστηκε έξτρα μαθήματα. Ωστόσο, αποκόμισε γνώσεις και δεν το μετάνιωσε καθόλου. Ενδεικτικό κόστος;
marmagia Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 56 minutes ago, fotodv7 said: Ενδεικτικό κόστος; Θα την ρωτήσω αύριο και θα επανέλθω
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Στις 4/2/2022 στις 10:59 ΜΜ, Dark_panel είπε Ειναι καθαρα υποκειμενικο αυτο. Αλλοι δεν την αντεχουν την εξ αποστασεως εκπαιδευση, ενω σε αλλους ταιριαζει γαντι. Το αντικειμενικο "κακο" ειναι οτι δεν εχεις επαφη με συμφοιτητες και καθηγητες (άρα δε "νιωθεις" απο φοιτητικη ζωη), το αντικειμενικο "καλο" οτι η εξ αποστασεως ειναι ευελικτη και κανονιζεις εσυ τα ωραρια του διαβασματος σου. Δε διαφωνώ. Τι είναι όμως η φοιτητική ζωη; Μήπως είναι υπερεκτιμημένη;
Dark_panel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, bunnyloop είπε Δε διαφωνώ. Τι είναι όμως η φοιτητική ζωη; Μήπως είναι υπερεκτιμημένη; Oταν εγω αναφερομαι σε "φοιτητικη ζωη", εννοω το όλο περιβαλλον στο πανεπιστημιο, τις συναναστροφες με φοιτητες και καθηγητες κλπ κλπ. Οχι τα ατελειωτα ξενυχτια κ τα μεθυσια απο δω κι απο κει Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από Dark_panel
marmagia Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 On 05/02/2022 at 00:36, fotodv7 said: Ενδεικτικό κόστος; Απ´οτι θυμάται μου είπε ήταν κοντά στις 8000-8500 σύνολο αλλά σε αυτά ίσως πρέπει να υπολογίσει κάποιος τυχόν κόστος υποστηρικτικών μαθημάτων 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Oταν εγω αναφερομαι σε "φοιτητικη ζωη", εννοω το όλο περιβαλλον στο πανεπιστημιο, τις συναναστροφες με φοιτητες και καθηγητες κλπ κλπ. Οχι τα ατελειωτα ξενυχτια κ τα μεθυσια απο δω κι απο κει Ωραία, χαίρομαι που ΔΕΝ εννοείς το δεύτερο, μετά απο ένα σημείο φαίνεται ξεφτίλα. Σε εμένα η συναναστροφή με συμφοιτητές φαντάζει λίγο παίδεμα, νομίζω πως πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να βρεις τα "σωστά" παιδιά για να κάνεις παρέα και είναι μια κουραστική διαδικασία που αν και δεν είναι η τελευταία φορά που θα την αντιμετωπίσω στη ζωή μου, επιλέγω να την κάνω λίγο πιο εύκολη. Ίσως και να έχω πείσει τον εαυτό μου πως αν σπούδαζα δια ζώσης, θα με γυρνούσε πάλι πίσω στη φάση του σχολείου και για να είμαι ειλικρινής το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Σίγουρα είναι πιο βαθύ απ' όσο θα ήθελα και για τώρα επιλέγω να εξελίξω τα σκιλλς κοινωνικοποίησής μου, με τον έξω κόσμο χαχαχα Τώρα όσον αφορά την επικοινωνία με τους καθηγητές/tutor, είναι εφικτή...δε το νιώθω αυτό το "από κοντά είναι αλλιώς" που έχω ακούσει από κάποιους (όχι οτι έχω εμπειρία από δια ζώσης σπουδές). Δεν αντιλέγω όμως, μπορεί για κάποιους να είναι πιο αποτελεσματικό το δια ζώσης. Εγώ προσωπικά είμαι ικανοποιημένη με αυτό τον τρόπο εκπαίδευσης. Ελέγχω εγώ το πότε θα διαβάσω, με συνέπεια πάντα, δε χρειάζεται να τρέχω και να αγχώνομαι για το αν θα φτάσω στην ώρα μου, καθόλου καταλήψεις και κενές ώρες. Και τέλος πάντων καταλήγουμε σε αυτό που είπες στην αρχή. Σίγουρα είναι υποκειμενικό. Αυτό είναι το δικό μου pov και αυτό είναι ένα θέμα που δεν τελειώνει ποτέ. ΥΓ Δεν είμαι ενα αντικοινωνικό σπασικλάκι, απλά έχω βρει τι χρειάζομαι, για τώρα. 😂
Dark_panel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, bunnyloop είπε Ωραία, χαίρομαι που ΔΕΝ εννοείς το δεύτερο, μετά απο ένα σημείο φαίνεται ξεφτίλα. Σε εμένα η συναναστροφή με συμφοιτητές φαντάζει λίγο παίδεμα, νομίζω πως πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να βρεις τα "σωστά" παιδιά για να κάνεις παρέα και είναι μια κουραστική διαδικασία που αν και δεν είναι η τελευταία φορά που θα την αντιμετωπίσω στη ζωή μου, επιλέγω να την κάνω λίγο πιο εύκολη. Ίσως και να έχω πείσει τον εαυτό μου πως αν σπούδαζα δια ζώσης, θα με γυρνούσε πάλι πίσω στη φάση του σχολείου και για να είμαι ειλικρινής το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Σίγουρα είναι πιο βαθύ απ' όσο θα ήθελα και για τώρα επιλέγω να εξελίξω τα σκιλλς κοινωνικοποίησής μου, με τον έξω κόσμο χαχαχα Τώρα όσον αφορά την επικοινωνία με τους καθηγητές/tutor, είναι εφικτή...δε το νιώθω αυτό το "από κοντά είναι αλλιώς" που έχω ακούσει από κάποιους (όχι οτι έχω εμπειρία από δια ζώσης σπουδές). Δεν αντιλέγω όμως, μπορεί για κάποιους να είναι πιο αποτελεσματικό το δια ζώσης. Εγώ προσωπικά είμαι ικανοποιημένη με αυτό τον τρόπο εκπαίδευσης. Ελέγχω εγώ το πότε θα διαβάσω, με συνέπεια πάντα, δε χρειάζεται να τρέχω και να αγχώνομαι για το αν θα φτάσω στην ώρα μου, καθόλου καταλήψεις και κενές ώρες. Και τέλος πάντων καταλήγουμε σε αυτό που είπες στην αρχή. Σίγουρα είναι υποκειμενικό. Αυτό είναι το δικό μου pov και αυτό είναι ένα θέμα που δεν τελειώνει ποτέ. ΥΓ Δεν είμαι ενα αντικοινωνικό σπασικλάκι, απλά έχω βρει τι χρειάζομαι, για τώρα. 😂 Εχοντας δοκιμασει και τη δια ζωσης εκπαιδευση σε συμβατικα πανεπιστημια, και την εξ αποστασεως στο ΕΑΠ, θα ελεγα οτι μου ταιριαζει και μου αρεσει πολυ περισσοτερο η δια ζωσης σε συμβατικο. Το μετανιωσα που επελεξα εξ αποστασεως στο ΕΑΠ..για τα γουστα μου, καλυτερα να ειχα ταλαιπωρηθει με εκ νεου πανελληνιες, ή εστω κατατακτηριες, παρα ΕΑΠ..το θεωρω πολυ αποξενωτικο ολο αυτο..
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, bunnyloop είπε τα σκιλλς κοινωνικοποίησής μου, με τον έξω κόσμο χαχαχα Στό θέμα μας τώρα Αρνητικά 1) Κόστος 2) Αναγνώριση/βαρύτητα σε σχέση με ένα αντίστοιχο του εξωτερικού με φυσική παρουσία (για τους Έλληνες που θα συμφωνήσουν εδώ ας μην χαίρονται τα δικά μας ειναι χειρότερα απο τα καλά τουλάχιστον εξ αποστάσεως... απλά εδώ δεν έχει βαρύτητα τόσο λόγω κλικών και συνδικαλιστικών λόγων) 3) Δυσκολία/έλλειψη βοήθειας /προσανατολισμού τουλάχιστον στον βαθμό που προσφέρεται σε σοβαρά πανεπιστήμια 4) συνήθως στα σοβαρά εξ αποστάσεως πάλι περνάς ένα διάστημα και στην σχολή. 5)Δεν διευρύνεις τους ορίζοντες σου πχ μετέχοντας σε extracurricular activities (απο θεατρικές ομάδες έως κινήματα) των φυσικών πανεπιστήμιων / βιβλιοθήκη clubs κτλ 6) Μπαίνεις δυσκολότερα στον χώρο εργασίας μιας και οι συμφοιτητές σου καθώς και οι καθηγητές υφηγητές σου κτλ Είναι οι μελλοντικοί σου συνάδελφοι, ευκαιρία για συστάσεις ή συγκυριακές ευκαιρίες (πχ φίλος μπήκε στην τάδε εταιρία και ψάχνουν +1 με την ειδικότητα σου και σε μπάζει για συνέντευξη) και γενικότερα ειναι + να έχεις έναν αρχικό κύκλο επαγγελματικών γνωριμιών. Θετικά 1)Εξ αποστάσεως 2) Ακριβότερα σε σχέση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια μεν αλλά φθηνότερα σε σχέση με Ivy league Αγγλίας-ΗΠΑ 3) μεγαλύτερη ελευθερία στο ωράριο (αν και όχι όσο νομίζεις γιατί αν μιλάμε για σοβαρό πτυχίο δεν θα μπορείς να έχεις πχ παράλληλα fulltime εργασία γιατί θα ειναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ανταπεξέλθεις) 4)Δεν κολλάς covid 5) Όσο αφορά την Ελλάδα ενδεχομένως να μην χρειαστείς πανελλήνιες ή καλό βαθμό σε αυτές (υπό προϋποθέσεις και ξεχωριστές περιπτώσεις) 5β) Επίσης δεν θα ειναι 4-5 χρόνια η φοίτηση όπως εδώ στην Ελλάδα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε Εχοντας δοκιμασει και τη δια ζωσης εκπαιδευση σε συμβατικα πανεπιστημια, και την εξ αποστασεως στο ΕΑΠ, θα ελεγα οτι μου ταιριαζει και μου αρεσει πολυ περισσοτερο η δια ζωσης σε συμβατικο. Το μετανιωσα που επελεξα εξ αποστασεως στο ΕΑΠ..για τα γουστα μου, καλυτερα να ειχα ταλαιπωρηθει με εκ νεου πανελληνιες, ή εστω κατατακτηριες, παρα ΕΑΠ..το θεωρω πολυ αποξενωτικο ολο αυτο.. Όπως είπαμε, υποκειμενικό και απόλυτα σεβαστό. Στο ΕΑΠ δε μπορούσες να επικοινωνήσεις με τους καθηγητές; 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Στό θέμα μας τώρα Αρνητικά 1) Κόστος 2) Αναγνώριση/βαρύτητα σε σχέση με ένα αντίστοιχο του εξωτερικού με φυσική παρουσία (για τους Έλληνες που θα συμφωνήσουν εδώ ας μην χαίρονται τα δικά μας ειναι χειρότερα απο τα καλά τουλάχιστον εξ αποστάσεως... απλά εδώ δεν έχει βαρύτητα τόσο λόγω κλικών και συνδικαλιστικών λόγων) 3) Δυσκολία/έλλειψη βοήθειας /προσανατολισμού τουλάχιστον στον βαθμό που προσφέρεται σε σοβαρά πανεπιστήμια 4) συνήθως στα σοβαρά εξ αποστάσεως πάλι περνάς ένα διάστημα και στην σχολή. 5)Δεν διευρύνεις τους ορίζοντες σου πχ μετέχοντας σε extracurricular activities (απο θεατρικές ομάδες έως κινήματα) των φυσικών πανεπιστήμιων / βιβλιοθήκη clubs κτλ 6) Μπαίνεις δυσκολότερα στον χώρο εργασίας μιας και οι συμφοιτητές σου καθώς και οι καθηγητές υφηγητές σου κτλ Είναι οι μελλοντικοί σου συνάδελφοι, ευκαιρία για συστάσεις ή συγκυριακές ευκαιρίες (πχ φίλος μπήκε στην τάδε εταιρία και ψάχνουν +1 με την ειδικότητα σου και σε μπάζει για συνέντευξη) και γενικότερα ειναι + να έχεις έναν αρχικό κύκλο επαγγελματικών γνωριμιών. Θετικά 1)Εξ αποστάσεως 2) Ακριβότερα σε σχέση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια μεν αλλά φθηνότερα σε σχέση με Ivy league Αγγλίας-ΗΠΑ 3) μεγαλύτερη ελευθερία στο ωράριο (αν και όχι όσο νομίζεις γιατί αν μιλάμε για σοβαρό πτυχίο δεν θα μπορείς να έχεις πχ παράλληλα fulltime εργασία γιατί θα ειναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ανταπεξέλθεις) 4)Δεν κολλάς covid 5) Όσο αφορά την Ελλάδα ενδεχομένως να μην χρειαστείς πανελλήνιες ή καλό βαθμό σε αυτές (υπό προϋποθέσεις και ξεχωριστές περιπτώσεις) 5β) Επίσης δεν θα ειναι 4-5 χρόνια η φοίτηση όπως εδώ στην Ελλάδα. Ακριβώς όπως το κουνέλι κι εγώ.
Dark_panel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, bunnyloop είπε Όπως είπαμε, υποκειμενικό και απόλυτα σεβαστό. Στο ΕΑΠ δε μπορούσες να επικοινωνήσεις με τους καθηγητές; Mωρε επικοινωνεις, δινουν email και τηλ (καποιοι), αλλά δεν ειναι το ιδιο..παιρνουν ενα εντελως "απροσωπο" email απο ενα αβαταρ κ τελος..δε μπορεις να αναπτυξεις το ειδος της σχεσης που μπορεις με καποιον καθηγητη δια ζωσης.. Ενα απλο παραδειγμα ειναι το αν θες ας πουμε να συνεργαστεις με καποιον για ερευνα..αλλιως θα σε αξιολογησει ενας καθηγητης που σε βλεπει καθε βδομαδα στο μαθημα του κ αλλιως θα αξιολογηθεις απο καποιον που στην τελικη δεν εχει ιδεα αν κανεις εσυ τις εργασιες σου ή πληρωνεις να στις κανουν αλλοι...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε Mωρε επικοινωνεις, δινουν email και τηλ (καποιοι), αλλά δεν ειναι το ιδιο..παιρνουν ενα εντελως "απροσωπο" email απο ενα αβαταρ κ τελος..δε μπορεις να αναπτυξεις το ειδος της σχεσης που μπορεις με καποιον καθηγητη δια ζωσης.. Ενα απλο παραδειγμα ειναι το αν θες ας πουμε να συνεργαστεις με καποιον για ερευνα..αλλιως θα σε αξιολογησει ενας καθηγητης που σε βλεπει καθε βδομαδα στο μαθημα του κ αλλιως θα αξιολογηθεις απο καποιον που στην τελικη δεν εχει ιδεα αν κανεις εσυ τις εργασιες σου ή πληρωνεις να στις κανουν αλλοι... Δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ, έχεις δίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα