Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, dpolal said:

Για εντοιχισμένο ψυγείο συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι και τόσο βολικό.
Το μεγαλύτερο θέμα για μένα νομίζω ότι είναι ο εξαερισμός του που γίνεται μόνο από την πάνω μεριά του επίπλου και θα δεν είναι το ίδιο αποδοτικός με ένα κανονικό ψυγείο που είναι ανοικτό γύρω γύρω.

Για φούρνο/εστίες δεν το συζητώ, είναι πολύ ποιό βολικά τα εντοιχισμένα και έχεις έναν ενιαίο πάγκο από πάνω.
Ο φούρνος συνήθως έχει ειδική σχεδίαση και διοχετεύει τον θερμό αέρα από μπροστά.

Σωστά και ιδιαιτέρως η τοποθέτηση του φούρνου σε στήλη σε μία άκρη του πάγκου και οι εστίες στην άλλη άκρη (κοντά σε μπαλκονόπορτα ή παράθυρο ας πούμε - ώστε να έχει καλύτερη απόδοση ο απορροφητήρας).

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 3/2/2022 στις 8:27 ΜΜ, _Biohazard_ είπε

Οι διαστάσεις σε αυτά είναι ίδιες.

Κοίτα, μπορεί να πάρεις εντοιχιζόμενη αλλά να είναι "ενιαία" ως προς το ότι ο φούρνος ελέγχει και τα μάτια, όπως και στις κλασσικές.

Υπάρχουν όμως και οι αυτόνομες εστίες, οπότε εκεί ο φούρνος λέγεται άνω πάγκου, επειδή μπορεί να μπει οπουδήποτε, μακριά από τις εστίες. Μπορεί βέβαια κάλλιστα να μπει και από κάτω τους και το καλό με τα αυτονομα είναι πως αν σου χαλάσει ένα από τα δύο δεν ψάχνεις στην καλύτερη (με ερωτηματικό, καθώς μπορεί να σου βγει τελικά αρκετά ακριβά όταν ψάχνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο) να βρεις ίδιο μοντέλο για το σετ σου που να ταιριάζει (ή πολύ παραπλήσιο που επισης να ταιριάζει με κάποιες έστω αλχημείες) ή (στην χειρότερη) να πετάξεις και τα δύο.

Είναι όντως ίδιες οι διαστάσεις? Κοιτάζω για αλλαγή ματιών (μη αυτόνομα) τα οποία από μέταλλο σε μέταλλο τα μετράω 57χ50,5 και όλα που βρίσκω δεν συμφωνούν ούτε οι απλές διαστάσεις ούτε οι εντοιχισμού με αυτό το νούμερο!! Εν τω μεταξύ φαίνονται να είναι τα ίδια PITSOS μοντέλα απλά πιο καινούρια.. Ή εγώ κάνω κάτι πολύ λάθος ή έχουν πάρει κανά πόντο παραπάνω στις διαστάσεις οι εστίες τα τελευταία 10-15 χρόνια!  

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Είναι όντως ίδιες οι διαστάσεις? Κοιτάζω για αλλαγή ματιών (μη αυτόνομα) τα οποία από μέταλλο σε μέταλλο τα μετράω 57χ50,5 και όλα που βρίσκω δεν συμφωνούν ούτε οι απλές διαστάσεις ούτε οι εντοιχισμού με αυτό το νούμερο!! Εν τω μεταξύ φαίνονται να είναι τα ίδια PITSOS μοντέλα απλά πιο καινούρια.. Ή εγώ κάνω κάτι πολύ λάθος ή έχουν πάρει κανά πόντο παραπάνω στις διαστάσεις οι εστίες τα τελευταία 10-15 χρόνια!  

To θέμα είναι οι εσωτερικές διαστάσεις, που δεν βλέπεις. Επειδή και εγώ την έψαχνα, οι εσωτερικές διαστάσεις είναι ψιλο φιξ. Μετράς δλδ πόσο έχει κοπεί ο πάγκος από κάτω, και όχι τις εστίες απ άκρη σε άκρη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Ότι σου λέει ο αποπάνω, οι διαστάσεις του κομματιού που μπαίνει μέσα στο άνοιγμα του πάγκου είναι μικρότερες από ότι μετράς και συνήθως είναι φιξ για όλες τις εστίες.
Παρόλα αυτά οι ξυλουργοί συνήθως τοποθετούν τον πάγκο άκοπο και μετά ανοίγουν την τρύπα αφού πρώτα πάρουν τα μέτρα της εστίας που έχει ήδη αγοραστεί.
Και επίσης, οι περισσότερες εστίες έχουν ένα πατρόν σε χαρτί με τις διαστάσεις επάνω προκειμένου να μπορεί να μαρκαριστεί ο πάγκος ποιό εύκολα και να κοπεί.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρε παιδια σε συνέχεια του θέματος κουζίνα...

Εχει κάποιος εστίες με απορροφητηρα σε μπροστινό παγκο; να μου πει γνώμες αν είναι εργονομικο; δλδ αν τραβάει καλα ένας απορροφητηρας σε τέτοια περίπτωση (ενιαίο σαλόνι-τραπεζαρια-κουζινα)

Όπως αυτό της φωτο παρακατω; 

TheCabinetCtr-Contemporary-Kitchen.webp.beeb2400dbed7a7b8ad38348082d5c00.webp

Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ρε παιδια σε συνέχεια του θέματος κουζίνα...

Εχει κάποιος εστίες με απορροφητηρα σε μπροστινό παγκο; να μου πει γνώμες αν είναι εργονομικο; δλδ αν τραβάει καλα ένας απορροφητηρας σε τέτοια περίπτωση (ενιαίο σαλόνι-τραπεζαρια-κουζινα)

Όπως αυτό της φωτο παρακατω; 

TheCabinetCtr-Contemporary-Kitchen.webp.beeb2400dbed7a7b8ad38348082d5c00.webp

Στο ερώτημα σου, ο απορροφητήρας θα τραβάει αν έχει δύναμη, αν δηλαδή πάρεις μοντέλο με δυνατό κινητήρα,  αλλά στο συγκεκριμένο σχέδιο έχεις άλλου είδους «προβλήματα».

Είναι μεν ωραίο διότι ανοίγει πολύ τον χώρο αλλά ένα θέμα είναι πώς θα κατευθύνεις τον σωλήνα του απορροφητήρα σε κάποιον εξωτερικό τοίχο για να βγάζει εκτός σπιτιού τον καπνό και δεύτερον πώς θα αντιμετωπίσεις τις μυρωδιές από το ψήσιμο που θα απλώνονται παντού στον χώρο. (το τελευταίο είναι γενικότερα θέμα με τους εννιασίους χώρους)

Τέλος, προσωπική συμβλουλή, μην πάρεις απορροφητήρα καμινάδα διότι θα κτυπάτε το κεφάλι σας μονίμως επάνω του όταν θα εργάζεστε στον πάγκο. (παθών)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dpolal είπε

Στο ερώτημα σου, ο απορροφητήρας θα τραβάει αν έχει δύναμη, αν δηλαδή πάρεις μοντέλο με δυνατό κινητήρα,  αλλά στο συγκεκριμένο σχέδιο έχεις άλλου είδους «προβλήματα».

Είναι μεν ωραίο διότι ανοίγει πολύ τον χώρο αλλά ένα θέμα είναι πώς θα κατευθύνεις τον σωλήνα του απορροφητήρα σε κάποιον εξωτερικό τοίχο για να βγάζει εκτός σπιτιού τον καπνό και δεύτερον πώς θα αντιμετωπίσεις τις μυρωδιές από το ψήσιμο που θα απλώνονται παντού στον χώρο. (το τελευταίο είναι γενικότερα θέμα με τους εννιασίους χώρους)

Τέλος, προσωπική συμβλουλή, μην πάρεις απορροφητήρα καμινάδα διότι θα κτυπάτε το κεφάλι σας μονίμως επάνω του όταν θα εργάζεστε στον πάγκο. (παθών)

Η φωτο που βρηκα ειναι πολυ κοντά στη δίκη μου περίπτωση. Ένας πάγκος πίσω στον τοίχο κι ένας παράλληλος μπροστά του με πόρτα ανάμεσα στους 2 που βγαίνει στο μπαλκόνι. 

Επειδη ο τοίχος δεν έχει αρκετο μήκος καποια συσκευη πρέπει να μπει μπροστά. Ο μηχανικός προτεινε λύση παρόμοια της φωτο.
Στον πίσω πάγκο πλυντήριο, νεροχύτης, εστίες και στήλη με εντοιχισμένο φούρνο+μικροκύματα. Σε αυτήν την περίπτωση έρχεται στον μπροστά πάγκο το ψυγείο το οποίο το περιβάλει με έπιπλο και δίπλα του ακριβως βάζει μια τροφοθηκη. Το υπόλοιπο περισσεύει για πάγκος εργασίας. (Στη φωτο φαίνεται το ψυγείο-ντουλάπια whatever δεξιά, ενώ στη δίκη μου περίπτωση ειναι αριστερά, εφαπτόμενο στον τοίχο.)

Εμενα αυτο δε μ αρέσει νου φαίνεται οτι θα κλείνει τον χώρο και δε θα ναι Ωραία μια γκουμουτσα εκει μπροστά. Αντιπροτείνω να μπουν οι εστίες στον μπροστά πάγκο και το ψυγείο πίσω (και να μη μπει και τροφοθηκη Κλάιν). 

Θα ταν λοιπόν κατι τετοιο εργονομικό? Πως μπορεί ο απορροφητηρας να διώχνει τον αέρα εξω? Διάβασα σ ενα φόρουμ πως μπορείς να βάλεις σωλήνα που θα τον κρύψεις με γυψοσανίδα (?)

(Βάζω κ την κάτοψη του χώρου) F790374E-B33D-4312-AE0F-31ADB5908B22.jpeg.8023c9d5edd4a0aa8334e3b00a40dd5e.jpeg

Δημοσ.
14 ώρες πριν, margaritagr είπε

Η φωτο που βρηκα ειναι πολυ κοντά στη δίκη μου περίπτωση. Ένας πάγκος πίσω στον τοίχο κι ένας παράλληλος μπροστά του με πόρτα ανάμεσα στους 2 που βγαίνει στο μπαλκόνι. 

Επειδη ο τοίχος δεν έχει αρκετο μήκος καποια συσκευη πρέπει να μπει μπροστά. Ο μηχανικός προτεινε λύση παρόμοια της φωτο.
Στον πίσω πάγκο πλυντήριο, νεροχύτης, εστίες και στήλη με εντοιχισμένο φούρνο+μικροκύματα. Σε αυτήν την περίπτωση έρχεται στον μπροστά πάγκο το ψυγείο το οποίο το περιβάλει με έπιπλο και δίπλα του ακριβως βάζει μια τροφοθηκη. Το υπόλοιπο περισσεύει για πάγκος εργασίας. (Στη φωτο φαίνεται το ψυγείο-ντουλάπια whatever δεξιά, ενώ στη δίκη μου περίπτωση ειναι αριστερά, εφαπτόμενο στον τοίχο.)

Εμενα αυτο δε μ αρέσει νου φαίνεται οτι θα κλείνει τον χώρο και δε θα ναι Ωραία μια γκουμουτσα εκει μπροστά. Αντιπροτείνω να μπουν οι εστίες στον μπροστά πάγκο και το ψυγείο πίσω (και να μη μπει και τροφοθηκη Κλάιν). 

Θα ταν λοιπόν κατι τετοιο εργονομικό? Πως μπορεί ο απορροφητηρας να διώχνει τον αέρα εξω? Διάβασα σ ενα φόρουμ πως μπορείς να βάλεις σωλήνα που θα τον κρύψεις με γυψοσανίδα (?)

(Βάζω κ την κάτοψη του χώρου) F790374E-B33D-4312-AE0F-31ADB5908B22.jpeg.8023c9d5edd4a0aa8334e3b00a40dd5e.jpeg

Στη θέση σου θα έβαζα τον φούρνο κατω από τις εστίες και ο φούρνος μικροκυμάτων ας πάει είτε απέναντι είτε σε πανω ντουλάπι. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερος πάγκος εργασίας δεξιά και αριστερά και στις εστίες και στον νεροχύτη.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στη θέση σου θα έβαζα τον φούρνο κατω από τις εστίες και ο φούρνος μικροκυμάτων ας πάει είτε απέναντι είτε σε πανω ντουλάπι. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερος πάγκος εργασίας δεξιά και αριστερά και στις εστίες και στον νεροχύτη.

Χμ.... 

Και το ψυγειο;;;

Εμένα ο καημός μου είναι να μη βάλω το ψυγείο στον μπροστά πάγκο για να μη γίνει περίπου όπως της φωτο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 ώρες πριν, margaritagr είπε

τι μηκος εχει ο παγκος ο πισω με τον νεροχυτη ? το πλυντηριο πιατων που το εχει υπολογισει ? κατω απο τις εστιες ? η διπλα απο το ψυγείο ? 45αρι ή 60αρι ?

Επεξ/σία από tounion
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, margaritagr είπε

Καταρχήν να πώ ότι είσαι πολύ τυχερή που μπορείτε να το φτιάξετε όπως το ονειρεύεστε, λίγοι έχουν την χαρά. :)

Επειδή τώρα όπως λες το μήκος του πάγκου για όλες τις συσκευές δεν επαρκεί πρέπει να αποφασίσεις τί θα φέρεις στον πάγκο που βρίσκεται στην μέση, δίπλα στο τραπέζι.

Η κουζίνα (μάτια και φούρνος) είναι μια λύση αλλά πρέπει να δείτε πώς θα βγεί εκτός σπιτιού η καπνοδώχος.
Στην φωτό της κουζίνας που έχεις επισυνάψει ο απορροφητήρας πιθανότατα είναι τυφλός προς χάρην της εικόνας.
Υπάρχει και η λύση να φέρεις μόνο τα μάτια και ο φούρνος να πάει αλλού,( βλέπε εικόνα)

Άλλη περίπτωση είναι να μεταφέρεται τον νεροχύτη στην νησίδα. (βλέπε φωτό)

Και τέλος μπορείς να τα στήσεις όλο όπως στην φωτό. ;)

Η κάθε περίπτωση έχει υπέρ και κατά.

Deite-prin-meta-Anakainisi-modernas-kouz

Σε κάθε περίπτωση ΠΑΝΤΑ βάζε πρώτη προτεραιότητα την πρακτικότητα και την ευκολία και ΜΕΤΑ την ομορφιά.

Στο φινάλε εκεί θα ζήσετε για πολλά, πολλά χρόνια. :) 

Επεξ/σία από dpolal
  • Thanks 1
Δημοσ.

παντως υπαρχουν και αποροφητηρες που λειτουργουν χωρίς μπουρί... με ενεργο ανθρακα. θελει καθε τοσο αλλαγη ομως.. 

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Χμ.... 

Και το ψυγειο;;;

Εμένα ο καημός μου είναι να μη βάλω το ψυγείο στον μπροστά πάγκο για να μη γίνει περίπου όπως της φωτο..

το ψυγειο θα μπει στην θεση του φουρνου και ο φουρνος κατω απο τις εστιες και το μικροκυματων ελευθερο ή εντοιχισε το απεναντι. 

• Thanks 1
Δημοσ.

ασε κατω το ψυγειο😄 εκει που ειναι στην κατοψη καλα ειναι. καλα το σκεφτεσαι γενικα. προτεινω στον μεσα παγκο (αριστερα στην κατοψη) να μπει ο φουρνος διπλα στο παραθυρο οπως ειναι, διπλα παγκος ισα ισα για να μπει το πλυντηριο πιατων απο κατω, μετα νεροχυτης αν μπορει να μετακινηθει λιγο προς το παραθυρο για να εχεις λιγο μεγαλυτερο χωρο στα δεξια του και μετα το ψυγειο. στον μπροστα παγκο (δεξια στην κατοψη) θα ελεγα να μη βαλεις τις εστιες στο κεντρο αλλα λιγο πιο κοντα στο παραθυρο οχι τερμα και ο απορροφητηρας θα εχει ευκολη εξοδο εκει που τελειωνει το Γ του τοιχου. γυρνα και την τραπεζαρια 90 μοιρες και εισαι κομπλε

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Χμ.... 

Και το ψυγειο;;;

To ψυγείο παραμένει εκεί που είναι και στο σχέδιο. Αφαιρώντας τη στήλη και βάζοντας τον φούρνο κάτω από τις εστίες και τον μικροκυμάτων είτε ψηλά είτε απέναντι σε στήλη, μεγαλώνεις την επιφάνεια του πάγκου εργασίας εκατέρωθεν της εστίας και του νεροχύτη. Πίστεψέ με, όσο χώρο και αν έχεις κοντά στον νεροχύτη και στις εστίες πάντα θα θες να είχες περισσότερο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...