Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ αυτο εννοω οτι απο τη στιγμη που σε χ σημείο έχεις τις εστίες αυτομάτως χάνεις επιφάνεια εργασίας. Ε αν βάλεις και τον φούρνο ψηλά σε στήλη, χάνεις και απο εκει. 

19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Για τον φούρνο δεν ισχύει. Όπως ειπώθηκε χάνεις από την επιφάνεια εργασίας στον πάγκο.

Κι εμείς αρχικά σκεφτόμασταν να βάλουμε τον φούρνο σε στήλη, αλλά μειωνόταν η επιφάνεια εργασίας και έτσι τον βάλαμε τελικά κάτω από την εστία και δεν βάλαμε στήλη αλλά μόνο κρεμαστά ντουλάπια.

46 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Όχι. Οι φούρνοι πάντα στο ένα μέγεθος βγαίνουνε, εκτός άμα θέλεις διπλό, που άμα δεν έχεις κουζίνα 30 τετραγωνικά και δεν είσαι εστιατόριο δεν έχει και μεγάλο νόημα.

Και οι φούρνοι μικροκυμάτων μια από τα ίδια. Θα μπορούσες ενδεχόμενος να πάρεις μικροκυμάτων και να τον βάλεις στο πάγκο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα χάσεις χώρο παγκου. Όσον αφορά τον φούρνο, είτε είναι σε ύψος εντοιχισμένο, είτε στο πάτωμα "ελεύθερος" τον ίδιο χώρο θα χάσεις ακριβώς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει με το ψυγείο. Είτε εντοιχισμένο είτε ελεύθερο, τον ίδιο χώρο πιάνει. Η διαφορά είναι προφανώς ότι στην μια περίπτωση η κουζίνα σου είναι επιπέδου φοιτητικού σπίτιου, στην άλλη όχι. Σε καινούργιο σπίτι, δεν υπάρχει λόγος να πας σε οτιδήποτε άλλο πέρα από εντοιχισμένα. 

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Για τον φούρνο δεν ισχύει. Όπως ειπώθηκε χάνεις από την επιφάνεια εργασίας στον πάγκο.

Κι εμείς αρχικά σκεφτόμασταν να βάλουμε τον φούρνο σε στήλη, αλλά μειωνόταν η επιφάνεια εργασίας και έτσι τον βάλαμε τελικά κάτω από την εστία και δεν βάλαμε στήλη αλλά μόνο κρεμαστά ντουλάπια.

Χάνεις επιφάνεια εργασίας, και κερδίζεις σε ψηλό ράφι. Εξαρτάται φυσικά πάντα πόσο μικρή κουζίνας έχεις. Εγώ το έχω πάντα στο μυαλό μου με νησίδα, όποτε κερδίζεις αρκετό πάγκο εργασίας και εκεί. Άμα δεν έχεις χώρο να νησίδα, τότε θα βάλεις έξτρα πάγκο σε γάμμα η Π. Άμα ούτε αυτό δεν γινεται τότε πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μην πας σε εντιχοισμενο ψυγειο! Αυτα τα βαζανε παλια στα σπιτια απο μοδα ηταν και τα ψυγεια λευκα και γενικα ειχαν ασχημο design

Πλεον μπορεις να παρεις ενα ωραιο Inox ή ακομα και χρωματιστο ψυγειο! Οπωσδηποτε παρε Full No Frost ψυγειο!

Οι εντιχοισμενοι φουρνοι μικροκυματων ειναι ακριβοι γιατι ειναι premium προιoντα και βγαινουν λιγα επωνυμα μοντελα. Ειναι Inox, λιγο μεγαλυτερη χωρητικοτητα σε lt ,εχουν Led οθονη,χρονομετρο, "ετοιμα" προγραμματα, εχουν λειτουργια διατηρησης θερμοκρασιας,εχουν φως εντος του φουρνου, λειτουργια grill, ανωτερη κατασκευη -μηχανισμο πορτας κτλ

Αρα δεν συγκρινεται σε χαρακτηριστικα με φτηνοτερο της αγορας!

Αν τα παραπανω σου ειναι περιττα τοτε πας σε ενα επωνυμο απλο φουρνο μικροκυματων.

• Like 1
Δημοσ.

Με το καλό να το χαρείς 

Εγώ προσωπικά εκτός απο εντοιχισμένο φούρνο/ εστίες και πλυντήριο πιάτων δεν θα έβαζα κάτι άλλο.. το μικροκυμάτων είναι πολύ μικρό και χωράει στον πάγκο.. 

Για μένα εντοιχισμένο φούρνο κουζίνα το κλασσικό πάνω κάτω είναι το καλύτερο.  ( τα είπατε για στήλη) και επίσης αν τα βάλεις πάνω κάτω φούρνο εστίες, προτιμώ αντί για κουμπιά touch στις εστίες (τα θεωρώ ευπαθή) μπορείς να είναι πάνω στον φούρνο οι διακόπτες

Επίσης τα μάτια στις εστίες δες άλλα μοντέλα έχουν το μεγάλο μάτι μπροστά και άλλα πίσω και κάποια έχουν και μικρό μάτι για μπρικι.. αν έχεις παιδιά δεστο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλλο το εντοιχισμενο και αλλο το απλο. ειδικα ο φουρνος μικροκυματων σε εντοιχισμενο μοντελο δεν παιζεται. ειχα παλιοτερα ελευθερο και εχω τωρα εντοιχισμενο. καμια σχεση σαν χωρητικοτητα. επίσης ο εντοιχισμενος εχει και αλλες ευκολιες. πχ αντιστασεις και μπορεις να τον λειτουργησεις και σαν κανονικο φουρνο. αλλα το κυριοτερο ειναι η ομοιομορφια των συσκευων.

Επεξ/σία από xsterg
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/2/2022 στις 12:07 ΜΜ, _Biohazard_ είπε

Υποσημείωση, όσο πιο συχνή η πυρόλυση, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει και τον ίδιο τον φούρνο στα χέρια.

Αυτό το λες εμπειρικά σε έχει τύχει να χαλάσει και σε ποιο μοντέλο? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tollisth είπε

Αυτό το λες εμπειρικά σε έχει τύχει να χαλάσει και σε ποιο μοντέλο? 

ναι αμε, Πίτσος, απο τις πρώτες που είχαν πυρόλυση.

Επίσης, ακόμα και σε πιο νέες με πυρόλυση, εάν θες διάβασε τις οδηγίες χρήσεως για το κάθε πότε συνιστούν να γίνεται πυρόλυση. Μάντεψε γιατί.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Επίσης, ακόμα και σε πιο νέες με πυρόλυση, εάν θες διάβασε τις οδηγίες χρήσεως για το κάθε πότε συνιστούν να γίνεται πυρόλυση. Μάντεψε γιατί.

Έχω έναν της neff τον χρησιμοποιώ σχεδόν 7 μήνες, ακόμη δεν χρειάστηκε να κάνω πυρόλυση έχει έναν άλλο τρόπο το easy clean που καθαρίζει μια χαρά μέχρι στιγμής,τις οδηγίες του συγκεκριμένου μοντέλου τις έχω διαβάσει δεν αναφέρει κάπου κάθε πότε πρέπει να γίνεται η διαδικασία,δεν ορίζει πουθενά χρονικό όριο ανάμεσα στους καθαρισμούς με πυρόλυση βέβαια μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω αυτή την λειτουργία για να έχω τεκμηριωμένη άποψη πάνω στο μοντέλο φούρνου που έχω 

• Thanks 1
Δημοσ.

Δε γ@μιεται είπα να πάω σε εντοιχισμένο φούρνο & φούρνο μικροκυμάτων (και πλυντήριο πιάτων). 

Σκεφτηκα οτι κι ελεύθερο να έπαιρνα, πάλι θα έπιανε επιφάνεια πάγκου. 

Εξακολουθει να με απασχολεί λιγο το θεμα των διαστάσεων βέβαια. Η θεία μου άλλαξε τωρα ψυγείο εντοιχιζόμενο, και για μισό πόντο αναγκάστηκαν να κόψουν ενα ντουλάπι. Θα δω ομως να τα κάνω με λιγο αέρα 0,5-1 πόντο αν γίνεται

Δημοσ.
3 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

έχω πιτσος με πυρόλυση 7 χρόνια τώρα,κάνω πυρόλυση κάθε μήνα μια φορά περίπου,ώς τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα,επίσης στις οδηγίες που έχω δεν γράφει κάτι

Δημοσ.

Φούρνοι ίδιο μέγεθος συνήθως όλοι . Πλυντήριο πιάτων δύο μεγέθη. Ψυγείο δεν πήραμε εντοιχιζόμενο για καλύτερο αερισμό

Ο φούρνος ψηλά είναι η καλύτερη απόφαση που πήραμε. Ξεκούραστος. Δε χρειάζεται να σκυβεις

Θα πρότεινα και τροφαποθηκη. Αυτό το μεγάλο ντουλάπι που βγαίνει ολόκληρο έξω. Οι τιμές λίγο τσιμπημενες αλλά αξιζει

• Like 2
Δημοσ.
On 03/02/2022 at 12:25, Papakaliati said:

Φυσικά και εντοιχισμένα όλα. Και οι φούρνοι, και το ψυγείο. Και οι φούρνοι όχι στο πάτωμα, αλλά σε ύψος, ώστε να μην χρειάζεται συνέχεια να σκύβεις βάλε - βγάλε - δες.

Σύμφωνοι για τα υπόλοιπα, το ψυγείο όμως για ποιο λόγο; Μόνο περιοριστικά θα λειτουργήσει σε τυχόν αλλαγή ψυγείου (συχνότερη από του φούρνου). Συν τοις άλλοις τα καλά ψυγεία σήμερα έχουν όλα αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, ιδίως τα inox.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

... τα καλά ψυγεία σήμερα έχουν όλα αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, ιδίως τα inox.

Μια χαρά είναι τα inox εμφανισιακά, έχουμε εδώ και 20κάτι χρόνια το δικό μας αλλά το μόνο «θέμα» είναι ότι λερώνουν εύκολα με δακτυλιές που φαίνονται μετά.
Αν έχεις και πιτσιρίκια στο σπίτι θέλει συχνό καθάρισμα.

Δημοσ.
8 minutes ago, dpolal said:

Μια χαρά είναι τα inox εμφανισιακά, έχουμε εδώ και 20κάτι χρόνια το δικό μας αλλά το μόνο «θέμα» είναι ότι λερώνουν εύκολα με δακτυλιές που φαίνονται μετά.
Αν έχεις και πιτσιρίκια στο σπίτι θέλει συχνό καθάρισμα.

Σωστό αυτό. Το εντοιχιζόμενο πάντως το θεωρώ "κακή" ιδέα για το ψυγείο συγκεκριμένα. Είχε η πεθερά μου κι όταν ήρθε η ώρα να αλλάξει το ψυγείο κατέληξε να διαλύσει και το έπιπλο, διότι η νέα συσκευή δεν ταίριαζε...

Σε φούρνο/εστίες προτιμώ σαφώς τον εντοιχισμό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε

Σωστό αυτό. Το εντοιχιζόμενο πάντως το θεωρώ "κακή" ιδέα για το ψυγείο συγκεκριμένα. Είχε η πεθερά μου κι όταν ήρθε η ώρα να αλλάξει το ψυγείο κατέληξε να διαλύσει και το έπιπλο, διότι η νέα συσκευή δεν ταίριαζε...

Σε φούρνο/εστίες προτιμώ σαφώς τον εντοιχισμό.

Για εντοιχισμένο ψυγείο συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι και τόσο βολικό.
Το μεγαλύτερο θέμα για μένα νομίζω ότι είναι ο εξαερισμός του που γίνεται μόνο από την πάνω μεριά του επίπλου και θα δεν είναι το ίδιο αποδοτικός με ένα κανονικό ψυγείο που είναι ανοικτό γύρω γύρω.

Για φούρνο/εστίες δεν το συζητώ, είναι πολύ ποιό βολικά τα εντοιχισμένα και έχεις έναν ενιαίο πάγκο από πάνω.
Ο φούρνος συνήθως έχει ειδική σχεδίαση και διοχετεύει τον θερμό αέρα από μπροστά.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...