Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνεις λοιπόν νέο σπίτι και σου προτείνουν να βάλεις εντοιχιζομενη κουζίνα και εντοιχιζομενο φούρνο μικροκυμάτων. 

Ναι, είναι όμορφα στο μάτι αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία από εντοιχιζομενες συσκευές, το φοβάμαι και λίγο. Βασικά ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πανάκριβος (βλέπω κάτι τιμές 300+€), η κουζίνα παίζει σε διαφορα βαλαντια αλλά η απορία είναι.... αν εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα;

Ποσο εύκολο είναι να φωνάξεις σπίτι έναν ηλεκτρολόγο πχ να φτιάξει την κουζίνα σου; 

Γενικά πέρα από το κομμάτι της αισθητικής τι + και - θα λέγατε ότι έχουν αυτές οι επιλογες;

Go for it ή μακριά;

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το εντοιχιζόμενο δεν ειναι κάτι φοβερό και τρομερό δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου. Ο φούρνος πχ απλά μπαίνει μέσα στο κουτί στην κουζίνα. Ότι και να πάθει το τραβάς έξω και το τσεκαρει ο τεχνικός πχ. Άντε στην χειρότερη να πρέπει να ξεβιδωσεις 3-4 βίδες που θα το έχει βιώσει στο κουτι

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τονα τα δει τεχνικός ειναι το ευκολότερο. Φουρνο + ματια θα τα παρεις ανεξάρτητα και αν σε παίρνει ο φουρνος ειναι πολύ καλύτερο να ναι σε ψηλό σημείο δεν σκυβεις κτλ . Ε τα μικροκύματα εντοιχισμένο ισως ειναι υπερβολη λογω της διαφορας τιμης που εχουν αλλα μπορεις να βαλεις για αρχή το παλιο σου φουρνακι στην νέα θήκη

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις 

Φοβόμουν μήπως είναι δεσμευτικό το εντοιχιζομενο ν ανεβάζει δλδ το κόστος σε περίπτωση κάποιας βλάβης 

Δημοσ.
5 minutes ago, margaritagr said:

Φοβόμουν μήπως είναι δεσμευτικό το εντοιχιζομενο ν ανεβάζει δλδ το κόστος σε περίπτωση κάποιας βλάβης 

Ψάξε μόνο να έχουν καλά σχόλια οι συσκευές που θα αγοράσεις όσον αφορά την έξοδο υδρατμών / ζεστού αέρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Γνωμη μου αν μπορεις να παρεις φουρνο που λογικα θα τον βαλεις ψηλα να παρεις με την πορτα που ανοιγει δεξια η αριστερα και οχι προς τα κατω για να καθαριζεις πιο ευκολα, εκτος αν παρεις με πυρολυση οποτε ζαμαν φου :) θα παιρνεις τα λιγα συχνα και μια στο τοσο θα του βαζεις πυρολυση

• Thanks 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/22898177/Whirlpool-AMW-4900-IX-Εντοιχιζόμενος-Φούρνος-Μικροκυμάτων-22lt.html

Εγώ πήρα αυτόν και είναι μια χαρά. Γενικά οι εντοιχιζόμενοι μικροκυμάτων είναι υπερβολικά ακριβοί αλλά αισθητικά είναι πολύ καλύτεροι.

Όλοι εντοιχιζόμενες συσκευές βάζουν πλέον οπότε δεν έχεις κίνδυνο βλαβών - απλά κοίτα να επιλέξεις αξιόπιστες συσκευές.

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Γνωμη μου αν μπορεις να παρεις φουρνο που λογικα θα τον βαλεις ψηλα να παρεις με την πορτα που ανοιγει δεξια η αριστερα και οχι προς τα κατω για να καθαριζεις πιο ευκολα, εκτος αν παρεις με πυρολυση οποτε ζαμαν φου :) θα παιρνεις τα λιγα συχνα και μια στο τοσο θα του βαζεις πυρολυση

Υποσημείωση, όσο πιο συχνή η πυρόλυση, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει και τον ίδιο τον φούρνο στα χέρια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Biohazard_ είπε

Υποσημείωση, όσο πιο συχνή η πυρόλυση, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει και τον ίδιο τον φούρνο στα χέρια.

I know αλλα καλα κανεις και το γραφεις για αυτους που δεν το γνωριζουν

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και εντοιχισμένα όλα. Και οι φούρνοι, και το ψυγείο. Και οι φούρνοι όχι στο πάτωμα, αλλά σε ύψος, ώστε να μην χρειάζεται συνέχεια να σκύβεις βάλε - βγάλε - δες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε ύψος τον έχει τον φούρνο στο σχέδιο ο αρχιτέκτονας, σε μια στήλη βασικά μαζί με τον μικροκυμάτων  αλλα  η κουζίνα δεν είναι και πολυ μεγάλη όποτε σκεφτόμουν οτι αφού θα κλείσει που θα κλείσει μια επιφάνεια πάγκου με τις εστίες, να έχω και τον φούρνο απο κάτω να μη μου φάει επιπλέον χωρο. 

Επισης μου δημιουργείται η αλλη απορία… οκ την κουζίνα την κάνω τωρα απο το 0 όποτε μετράω διαστάσεις και κάνω ο,τι ντουλάπια θέλω μ ο,τι εντοιχιζόμενα θέλω. Σε περίπτωση ομως που θες για χ λόγο νέα συσκευη δεν ειναι πολυ δεσμευτικό ως προς τις διαστάσεις?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Σε ύψος τον έχει τον φούρνο στο σχέδιο ο αρχιτέκτονας, σε μια στήλη βασικά μαζί με τον μικροκυμάτων  αλλα  η κουζίνα δεν είναι και πολυ μεγάλη όποτε σκεφτόμουν οτι αφού θα κλείσει που θα κλείσει μια επιφάνεια πάγκου με τις εστίες, να έχω και τον φούρνο απο κάτω να μη μου φάει επιπλέον χωρο. 

Επισης μου δημιουργείται η αλλη απορία… οκ την κουζίνα την κάνω τωρα απο το 0 όποτε μετράω διαστάσεις και κάνω ο,τι ντουλάπια θέλω μ ο,τι εντοιχιζόμενα θέλω. Σε περίπτωση ομως που θες για χ λόγο νέα συσκευη δεν ειναι πολυ δεσμευτικό ως προς τις διαστάσεις?

Οι διαστάσεις σε αυτά είναι ίδιες.

Κοίτα, μπορεί να πάρεις εντοιχιζόμενη αλλά να είναι "ενιαία" ως προς το ότι ο φούρνος ελέγχει και τα μάτια, όπως και στις κλασσικές.

Υπάρχουν όμως και οι αυτόνομες εστίες, οπότε εκεί ο φούρνος λέγεται άνω πάγκου, επειδή μπορεί να μπει οπουδήποτε, μακριά από τις εστίες. Μπορεί βέβαια κάλλιστα να μπει και από κάτω τους και το καλό με τα αυτονομα είναι πως αν σου χαλάσει ένα από τα δύο δεν ψάχνεις στην καλύτερη (με ερωτηματικό, καθώς μπορεί να σου βγει τελικά αρκετά ακριβά όταν ψάχνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο) να βρεις ίδιο μοντέλο για το σετ σου που να ταιριάζει (ή πολύ παραπλήσιο που επισης να ταιριάζει με κάποιες έστω αλχημείες) ή (στην χειρότερη) να πετάξεις και τα δύο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όχι. Οι φούρνοι πάντα στο ένα μέγεθος βγαίνουνε, εκτός άμα θέλεις διπλό, που άμα δεν έχεις κουζίνα 30 τετραγωνικά και δεν είσαι εστιατόριο δεν έχει και μεγάλο νόημα.

Και οι φούρνοι μικροκυμάτων μια από τα ίδια. Θα μπορούσες ενδεχόμενος να πάρεις μικροκυμάτων και να τον βάλεις στο πάγκο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα χάσεις χώρο παγκου. Όσον αφορά τον φούρνο, είτε είναι σε ύψος εντοιχισμένο, είτε στο πάτωμα "ελεύθερος" τον ίδιο χώρο θα χάσεις ακριβώς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει με το ψυγείο. Είτε εντοιχισμένο είτε ελεύθερο, τον ίδιο χώρο πιάνει. Η διαφορά είναι προφανώς ότι στην μια περίπτωση η κουζίνα σου είναι επιπέδου φοιτητικού σπίτιου, στην άλλη όχι. Σε καινούργιο σπίτι, δεν υπάρχει λόγος να πας σε οτιδήποτε άλλο πέρα από εντοιχισμένα. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε βάλει ψυγείο δίπορτο σε θέση εντοιχιζόμενου και δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε αρκετά χρόνια, γιατί δεσμευόμαστε από το πλάτος και το βάθος. Τα περισσότερα δίπορτα ήταν πολύ μικρά λόγω ύψους και οι ψυγειοκαταψύκτες έχουν απορριφθεί από το κεφάλι του σπιτιού. Δεν ψάχνουμε και κάθε μέρα, αλλά οι επιλογές είναι πάντα ελάχιστες.

Επεξ/σία από G.TH.
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Όσον αφορά τον φούρνο, είτε είναι σε ύψος εντοιχισμένο, είτε στο πάτωμα "ελεύθερος" τον ίδιο χώρο θα χάσεις ακριβώς. 

Για τον φούρνο δεν ισχύει. Όπως ειπώθηκε χάνεις από την επιφάνεια εργασίας στον πάγκο.

Κι εμείς αρχικά σκεφτόμασταν να βάλουμε τον φούρνο σε στήλη, αλλά μειωνόταν η επιφάνεια εργασίας και έτσι τον βάλαμε τελικά κάτω από την εστία και δεν βάλαμε στήλη αλλά μόνο κρεμαστά ντουλάπια.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...