tasos41997 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Αμα έχετε 4 κληρονόμοι ένα ενιαίο ακινητο τότε καλά κρασιά. Αποψη μου, καλύτερα να μην μεταβιβασεις τίποτα σε κανέναν, τζάμπα κόπος. Βέβαια, δεν χανεις τίποτα να προσπαθήσεις να κάνεις έναν διάλογο με τους υπόλοιπους. Το τελευταίο που πρέπει να σε νοιάζει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ταυτότητα, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με τους άλλους θα θέλει να κάνει μια ανακαίνιση ο ένας κληρονόμος και δεν θα μπορεί. Στο μεταξύ αν ένας από τους κληρονόμους αποβιώσει και έχει πάνω από 1 παιδί θα αποκτήσουν το μερίδιο του σε ακόμα μικρότερα μερίδια και γενικά οδευετε σε αδιέξοδο. Οι φόροι μεταβίβασης και κληρονομιάς σε τέτοιες περιπτωσεις δεν πληρώνονται από έναν για το σύνολο του ακινήτου αλλά μόνο για το ποσοστο που έχει ο καθένας πχ το 25%. Η ταυτότητα πληρώνεται από έναν για όλο το κτίριο αν είναι ενιαίο και όχι χωρισμένο σε αυτοτελεις ιδιοκτησιες. Εκει προκυπτει το προβλημα οταν οι κληρονομοι ειναι τοσοι επειδη πανε στα παιδια τους και δεν υπαρχει επαφη με τον αλλο θα πληρωσουν για ενα σπιτι που μπορει να εχει πεσει και να ειναι παραμελημενο 1000 ευρω και να τα πληρωσει ο ενας για ολους; Πιστευω ειναι πολλες περιπτωσεις τετοιες που απο τους γονεις πανε στα παιδια και στην συνεχεια στα εγγονια και ετσι ενα σπιτι μπορει να εχει χωριστει σε 8-10 κληρονομους.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 40 λεπτά πριν, tasos41997 είπε Εκει προκυπτει το προβλημα οταν οι κληρονομοι ειναι τοσοι επειδη πανε στα παιδια τους και δεν υπαρχει επαφη με τον αλλο θα πληρωσουν για ενα σπιτι που μπορει να εχει πεσει και να ειναι παραμελημενο 1000 ευρω και να τα πληρωσει ο ενας για ολους; Πιστευω ειναι πολλες περιπτωσεις τετοιες που απο τους γονεις πανε στα παιδια και στην συνεχεια στα εγγονια και ετσι ενα σπιτι μπορει να εχει χωριστει σε 8-10 κληρονομους. Στην κληρονομιά δεν απαιτείται ταυτότητα, μόνο στα υπόλοιπα. Έτσι όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς εγώ σου λέω με σχετική βεβαιότητα μην μπείτε στον κόπο να κάνετε τίποτα, αν αποβιωσεις τότε κάνουν τα παιδιά σου αποποίηση και τέλος, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με τους άλλους δεν υπάρχει ελπίδα να ζήσει κανένας εκει καθώς θα πέσει σε τοίχο. Η ταυτότητα πληρώνεται από έναν και μετά αυτός ο ένας έρχεται σε συνεννόηση με τους άλλους για να πληρώσουν στον πρώτο το μερίδιο τους για την ηλ. ταυτότητα.
tasos41997 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Στην κληρονομιά δεν απαιτείται ταυτότητα, μόνο στα υπόλοιπα. Έτσι όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς εγώ σου λέω με σχετική βεβαιότητα μην μπείτε στον κόπο να κάνετε τίποτα, αν αποβιωσεις τότε κάνουν τα παιδιά σου αποποίηση και τέλος, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με τους άλλους δεν υπάρχει ελπίδα να ζήσει κανένας εκει καθώς θα πέσει σε τοίχο. Η ταυτότητα πληρώνεται από έναν και μετά αυτός ο ένας έρχεται σε συνεννόηση με τους άλλους για να πληρώσουν στον πρώτο το μερίδιο τους για την ηλ. ταυτότητα. Το προβλημα προκυπτει οταν στην κατοχη του αυτος που απεβιωσε εχει και καποια αλλη κληρονομια πχ καποιο ακομα σπιτι σε καλη κατασταση εκει μπλεκεται το πραγμα και παιρνεις ολη την κληρονομια 1
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, tasos41997 είπε Το προβλημα προκυπτει οταν στην κατοχη του αυτος που απεβιωσε εχει και καποια αλλη κληρονομια πχ καποιο ακομα σπιτι σε καλη κατασταση εκει μπλεκεται το πραγμα και παιρνεις ολη την κληρονομια Σωστό αυτό που λες. Για αυτό καλό είναι ο γονέας να προνοησει να μεταβιβάσει την περιουσία σε καλή κατάσταση στα παιδιά του πριν αποβιώσει. Βέβαια δεν το κάνουν όλοι αυτό.
GREGORYMO Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Η μάνα μου έχει 1 οικόπεδο. Είμαστε 4 παιδιά. Με το νέο νόμο, ΑΝ μας το γράψει εν ζωή, υπάρχει αφορολογητο 800.000€. Αν το κληρονομησουμε μέρα θάνατον, το 'μεριδιο' του καθενός θα είναι 150.000€. πάλι είναι αφορολογητο. Υπάρχει κάποια 'διαφορά' που την έχω υπόψη μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα