Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Εν μέρει ναι. Αν είσαι συνέχεια κακός ή τη φέρνεις σε πολλούς ανθρώπους, είναι θέμα χρόνου κάποιος να πάρει το αίμα του πίσω ή να βρεθεί κάποιος που θα σου κάνει το ίδιο. 

αυτος ειναι ο ορισμος του καρμα.

Καμια μαγικη δυναμη.

Απλα αμα εισαι @ρχιδης θα βρεθεί καποιος και θα σε κάνει να πληρωσεις. 

Οταν βρισκεις το λαστιχο πιττα αρκετα συχνα, μαλλον δεν πατας προκα.

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

αυτος ειναι ο ορισμος του καρμα.

Καμια μαγικη δυναμη.

Απλα αμα εισαι @ρχιδης θα βρεθεί καποιος και θα σε κάνει να πληρωσεις. 

Οταν βρισκεις το λαστιχο πιττα αρκετα συχνα, μαλλον δεν πατας προκα.

Αυτό εννοώ και εγώ, δεν αναφέρομαι σε κάτι υπερφυσικό. Αλλά το όλο concept τέτοιων "νόμων" βασίζεται στην κανονική καθημερινή ζωή. Αν είσαι κακός με τους άλλους, θα είναι και αυτοί με εσένα και σίγουρα δεν θα σου βγει σε καλό. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Αυτό εννοώ και εγώ, δεν αναφέρομαι σε κάτι υπερφυσικό.

Θα μπορούσε να είναι και υπερφυσικό ή μπορεί να δουλεύει και αντίστροφα. Ας πούμε κάποιος που είναι κακός με τους άλλους, μπορεί να ήταν άλλοι πρώτα κακοί μαζί του και απλά να διοχετεύει την κακή συμπεριφορά του στους λάθος ανθρώπους άρα έχει ήδη προπληρώσει το τίμημα.

Υπερφυσικό θα μπορούσε να είναι από την άποψη ότι αν έχουμε πάνω από μία ζωή, καθόλου απίθανο καθώς ήρθαμε από το πουθενά και ως εκ τούτου μπορούμε να ξανάρθουμε τότε μπορεί να μπούμε όλοι ο ένας στο ρόλο του άλλου άρα αν ήμασταν οι θύτες στο τώρα, μπορεί στην επόμενη ζωή να είμαστε τα θύματα αλλά αυτό είναι κάτι εξαιρετικά μακροπρόθεσμο και κάτι που μπορεί να μην είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 3DJIN είπε

ολοι οι αυτοι οι ..."νομοι" εχουν ενα κοινο : ισχυουν μονο για φτωχους και ανημπορους.

Δεν ισχύει, άπειρα προβλήματα που τα παθαίνουν οι φτωχοί συμβαίνουν και σε πλούσιους. Το χρήμα σε βοηθάει να λύσεις ευκολότερα και πιο αναίμακτα κάποια προβλήματα αλλά δεν σε γλιτώνει από αυτά. Και επειδή οι μεν πλούσιοι νομιζουν πως με τα χρηματα δεν θα έχουν προβλήματα αλλά αυτό δεν συμβαίνει, αρκετούς θα τους δεις να κλαίγονται και να γκρινιάζουν τίγκα στο άγχος. 

Επίσης μιας και έγινε αναφορά στις θρησκείες, θεούς κτλ, ο Χριστιανισμος τουλάχιστον δεν πιστεύει ούτε σε πεπρωμένο, κάρμα κτλ ούτε σε boomerang και θεωρεί ως αιρετικα στοιχεία όποιον τα εισάγει ως μέρος του. Άλλες θρησκείες το πιστεύουν πχ το ισλάμ που έχει το κισμετ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ισχύει, άπειρα προβλήματα που τα παθαίνουν οι φτωχοί συμβαίνουν και σε πλούσιους. Το χρήμα σε βοηθάει να λύσεις ευκολότερα και πιο αναίμακτα κάποια προβλήματα αλλά δεν σε γλιτώνει από αυτά. Και επειδή οι μεν πλούσιοι νομιζουν πως με τα χρηματα δεν θα έχουν προβλήματα αλλά αυτό δεν συμβαίνει, αρκετούς θα τους δεις να κλαίγονται και να γκρινιάζουν τίγκα στο άγχος. 

Επίσης μιας και έγινε αναφορά στις θρησκείες, θεούς κτλ, ο Χριστιανισμος τουλάχιστον δεν πιστεύει ούτε σε πεπρωμένο, κάρμα κτλ ούτε σε boomerang και θεωρεί ως αιρετικα στοιχεία όποιον τα εισάγει ως μέρος του. Άλλες θρησκείες το πιστεύουν πχ το ισλάμ που έχει το κισμετ. 

Γνώριζα ότι ο χριστιανισμός δε θεωρούσε τόσο αναγκαίες τις 10 εντολές αλλά δεν τα ήξερα όλα αυτά. Είμουν αντιχριστιανός αλλά τώρα έγινα περισσότερο. Άρα λες ότι προωθεί την αδικία γιατί επι της ουσίας αν θεωρείς ότι το να βλάπτεις τους άλλους είναι τσάμπα (που δεν είναι) πας κατάφορα κόντρα στη λογική και τη πραγματικότητα και θα κάνεις λάθη που θα κάνουν μεγάλο κακό και στον ίδιο σου τον εαυτό. Εξού και τα όργια του μεσαίωνα και οι κάμποσοι αιματηροί πόλεμοι στην ευρώπη.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι ο θεός τα συγχωρεί όλα και στα παρέχει όλα τσάμπα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Γνώριζα ότι ο χριστιανισμός δε θεωρούσε τόσο αναγκαίες τις 10 εντολές αλλά δεν τα ήξερα όλα αυτά. Είμουν αντιχριστιανός αλλά τώρα έγινα περισσότερο. Άρα λες ότι προωθεί την αδικία γιατί επι της ουσίας αν θεωρείς ότι το να βλάπτεις τους άλλους είναι τσάμπα (που δεν είναι) πας κατάφορα κόντρα στη λογική και τη πραγματικότητα και θα κάνεις λάθη που θα κάνουν μεγάλο κακό και στον ίδιο σου τον εαυτό. Εξού και τα όργια του μεσαίωνα και οι κάμποσοι αιματηροί πόλεμοι στην ευρώπη.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι ο θεός τα συγχωρεί όλα και στα παρέχει όλα τσάμπα.

Δεν ξέρω που διάβασες και από που συμπέρανες ότι εννοώ αυτά που έγραψες. Αντιχριστιανος, ταλιμπαν του αθεϊσμού ήμουν και εγώ στα λυκειακα και φοιτητικά χρόνια, μετά άλλαξα. Τώρα είμαι από το κινητό δεν μπορώ να γράψω παραπάνω γιατί θα γράψω σεντόνι αν κάτσουμε να αναλύσουμε αυτά που λες. Οι 10 εντολές είναι σημαντικές αλλά έχουν υποκατηγορίες, σχετίζονται με τα αμαρτήματα τα οποία χωρίζονται σε διάφορους βαθμούς ενώ έχουν προστεθεί και λίγες παραπάνω από θεολόγους των προηγούμενων αιώνων. Ο θεός δεν προωθεί την αδικία. Πολλά άσχημα πράγματα που θα μας συμβούν είναι αποτέλεσμα δικών μας πράξεων σκέψεων και κακής αντιληψης νοοτροπίας, αλλα πράγματα που δεν σχετίζονται με τα παραπάνω τα επιτρέπει ο θεός για λόγους διαπαιδαγωγησης. Ο θεός τα συγχωρει όλα αν το έχεις μετανιωσει πραγματικά, κανείς εξομολόγηση και ανάλογα με διαφορά αλλά ειδικότερα θέματα. Δωρεάν δεν υπάρχει τίποτα, ο θεός σου παρέχει τα απαραίτητα, το τι είναι απαραίτητο είναι υποκειμενικό για τον καθέναν, είτε θα πρέπει να πληρώσεις είτε να δουλέψεις. 

Δημοσ.

Ξεκάθαρα μεταφυσική η συζήτηση περί αυτού του θέματος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να θυμάται αυτά που επιβεβαιώνουν τα "πιστεύω" του. Συνεπώς θυμάται περιπτώσεις που μπορούν να θεωρηθούν μπούμερανγκ / κάρμα και αγνοεί άλλες χιλιάδες που δεν έγινε ποτέ τίποτα. Δεν υπάρχει κάρμα, υπάρχει μόνο υποκειμενική θεώρηση των πραγμάτων.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω που διάβασες και από που συμπέρανες ότι εννοώ αυτά που έγραψες.

49 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Πολλά άσχημα πράγματα που θα μας συμβούν είναι αποτέλεσμα δικών μας πράξεων σκέψεων και κακής αντιληψης νοοτροπίας

Ε, άμα δεν πιστεύει ότι το να αδικήσεις και να βλάψεις τους άλλους δεν θα σου επιστραφεί απαραίτητα και ότι απλά είχες "κακή αντίληψη" τι σημαίνει κακή αντίληψη? Ότι μπορούσες να αδικήσεις ακόμη καλύτερα και να μην έχεις κόστος? 

Όταν προσπαθείς να πάρεις περισσότερο από όσο δίνεις θα βγεις χαμένος, ο άλλος θα αντιδράσει. Δεν υπάρχει καμία αντίληψη σε όλο αυτό. Είναι απόλυτος νόμος που πηγάζει από τη λογική και τη πραγματικότητα. 

Είμαστε σε αυτό το επίπεδο στο σύγχρονο κόσμο όχι επειδή γίναμε καλοί και έχουμε ενσυναίσθηση αλλά επειδή φάγαμε πολλά boomerang και καταλάβαμε πλέον ότι αυτά υπάρχουν ως εκ τούτου προσέχουμε τι κάνουμε. Αν τα βλέπαμε εξαρχής θα είχαν γλιτώσει πολλοί. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ε, άμα δεν πιστεύει ότι το να αδικήσεις και να βλάψεις τους άλλους δεν θα σου επιστραφεί απαραίτητα και ότι απλά είχες "κακή αντίληψη" τι σημαίνει κακή αντίληψη? Ότι μπορούσες να αδικήσεις ακόμη καλύτερα και να μην έχεις κόστος? 

Όταν προσπαθείς να πάρεις περισσότερο από όσο δίνεις θα βγεις χαμένος, ο άλλος θα αντιδράσει. Δεν υπάρχει καμία αντίληψη σε όλο αυτό. Είναι απόλυτος νόμος που πηγάζει από τη λογική και τη πραγματικότητα. 

Είμαστε σε αυτό το επίπεδο στο σύγχρονο κόσμο όχι επειδή γίναμε καλοί και έχουμε ενσυναίσθηση αλλά επειδή φάγαμε πολλά boomerang και καταλάβαμε πλέον ότι αυτά υπάρχουν ως εκ τούτου προσέχουμε τι κάνουμε. Αν τα βλέπαμε εξαρχής θα είχαν γλιτώσει πολλοί. 

Κακη αντίληψη η λάθος αντίληψη πες το όπως θες σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η φράση, η αντίληψη που έχει ο καθένας για οποιαδήποτε πτυχή της ζωής και η οποία μπορεί να είναι λανθασμένη, αυτό ως αποτέλεσμα ενδέχεται να έχει συνέπειες. Μπορεί να αδικήσεις η να κάνεις κάτι κακό αλλά εσύ να νομίζεις ότι είναι καλό. Το ότι θα αδικήσεις δεν σημαίνει ότι θα υποστείς και κάτι, αυτα είναι λογικές κάρμα κτλ που δεν το πιστεύω εγώ.

Δεν ισχύει για όλους ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή αδικήσαμε η κάναμε κάτι λάθος και πήραμε το μάθημα μας, ισχύει για εμένα όχι για άλλους, πολλοί συνεχίζουν και εμμένουν στην δική τους σκεψη, άποψη, αντίληψη, νοοτροπία, συμπεριφορά, παρότι την πατάνε και έχουν συνέπειες, θεωρούν ότι οι άλλοι και όλο το υπόλοιπο σύμπαν είναι λάθος εκτός από τους ίδιους. 

Φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο στον σύγχρονο κόσμο επειδή βελτιώθηκε σημαντικά η παιδεία η εκπαίδευση καθώς και πολλοί άλλοι τομεις της ζωής και της ανθρωπότητας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο στον σύγχρονο κόσμο επειδή βελτιώθηκε σημαντικά η παιδεία η εκπαίδευση καθώς και πολλοί άλλοι τομεις της ζωής και της ανθρωπότητας. 

Σεβαστή η άποψη σου. Κατά τη δική μου φτάσαμε επειδή είχαμε δύο αιματηρούς πολέμους και ατομικές βόμβες και επειδή όλοι είδαν πως δουλεύουν στη πράξη. Επίσης θεωρώ και το ίντερνετ έχει βοηθήσει καθώς πολλοί ζούσαν στην άγνοια τους. Δε θεωρώ ότι τα υπόλοιπα έχουν βοηθήσει τόσο. Μπορεί η αλήθεια να είναι και κάπου στη μέση.

55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το ότι θα αδικήσεις δεν σημαίνει ότι θα υποστείς και κάτι, αυτα είναι λογικές κάρμα κτλ που δεν το πιστεύω εγώ.

Εγώ τις πιστεύω απόλυτα απλά η εφαρμογή τους είναι πολύπλοκη και μακροπρόθεσμη. Το άδικο μπορεί να κυριαρχεί για πολύ μέχρι να διορθωθεί όπως ένας τζογαδόρος μπορεί να κερδίζει για πολύ περισσότερο από ότι οι πιθανότητες του λένε αλλά το ότι κάνει αυτή τη πράξη εξαρχής χωρίς να καταλαβαίνει το λάθος, σημαίνει πως είναι καταδικασμένος κάποια στιγμή να υποστεί τις συνέπειες.

Πιστεύω εν τέλη και στο δίκαιο του δυνατού, αν κάποιος είναι πραγματικά δυνατότερος και υπερισχύει σημαίνει πως και οι αξίες του είναι μεγαλύτερες. Άμα προσφέρεις σημαίνει ότι θα έχεις περισσότερους φίλους άρα θα είσαι σε πιο πλεονεκτική θέση από κάποιον που αδικεί.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει απλά δεν υπάρχει κάτι μαγικό απο πίσω που θα "φροντίσει" να εφαρμοστεί. 

Είσαι προϊόν των εμπειριών σου κατα συνέπεια είσαι προϊόν των πράξεων σου. 

Όταν πράττεις καλά ωφελούνται άλλοι απο εσένα αλλά και εσύ είσαι ψυχικά καλα.

Όταν πράττεις κακά κάνεις κακό και σε άλλους και ψυχικά δεν είσαι καλά.

Π.χ δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώσεις άνθρωπο (έστω και αν το ήθελες) και να μην επηρεάσει τον ψυχισμό σου κάτι τέτοιο. 

Στην τελική (όπως λέγεται ότι είπαν οι Ινδιάνοι) είναι σαν να έχεις δύο λύκους μέσα σου τον "καλό" που "ταΐζεται" απο τις καλές σου πράξεις (με τις απο πάνω συνέπειες) και τον "κακό" που "ταΐζεται" με τις κακές σου πράξεις (πάλι με τις απο πάνω συνέπειες) 

Στο τέλος κερδίζει (σμιλεύει τον ψυχισμό σου και κάνει κουμάντο στο εγώ σου) ο λύκος που ταΐζεις περισσότερο. 

Αυτά όσο αφορά εσένα τον ίδιο. 

Εξωτερικά σαν κοινωνία πάλι έχεις τις όποιες συνέπειες όσο πιο καλός/σωστός είσαι τόσο περισσότεροι σε βλέπουν σαν φίλο, κάποιον που αξίζει να εμπιστευθούν βοηθήσουν κτλ αυτό ξεκινάει απο τό πως θα σε βλέπει και θα σαγαπάει ο πατέρας/μητέρα/αδερφός σου και συνεχίζει με την υπόλοιπη κοινωνία

και το αντίστροφο αν είσαι λαμόγιο. 

Και φυσικά υπάρχουν και οι ενδιάμεσες καταστάσεις που με την σειρά τους θα έχεις ενδιάμεσα αποτελέσματα θα αισθάνεσαι καλά αλλά θα έχεις και Ερινύες θα έχεις κάποιους που κάπως να σε συμπαθούν και να σε εμπιστεύονται αλλά και κάποιους που θα σε εχθρεύονται. 

Τελικά δηλαδή αν είσαι περισσότερο σωστός ακριβώς επειδή αυτό επηρεάζει και τους γύρω σου αυτό (δια μέσω του πως οι πράξεις/αποφάσεις τους αλλάζουν ανάλογα με το σε τι εκτίμηση/συμπάθεια/χρέος έχουν προς εσένα) θα οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή που ακόμη και να ατυχήσεις για τον οποιονδήποτε λόγο πάντα θα έχεις ένα στήριγμα και μια (ή περισσότερες) βοήθειες καθώς και εσύ θα αισθάνεσαι υπερήφανος και καλά με τον εαυτό σου. 

Όσο περισσότερο λαμόγιο είσαι ακόμη και να πετυχαίνεις με δολοπλοκίες και να έχεις υλικά αγαθά πάντα θα υπάρχει κάποιος που να στην φέρει πάντα θα κοιτάς πίσω απο τον ώμο σου και ψυχικά θα ταλαιπωρείσαι. 

Δεν υπάρχει λοιπόν κάποια θεά μοίρα που αποφασίζει ή κάποια μαγική ισορροπία αλλά ντετερμινισμός (πράξη>αποτέλεσμα, δράση>αντίδραση) που οδιγεί όμως στην ίδια ουσία. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Αυτό εννοώ και εγώ, δεν αναφέρομαι σε κάτι υπερφυσικό.

Δε διαφωνησα,για τους αλλους το εγραψα.
Και μαλλον εννοεις μεταφυσικο.

18 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Θα μπορούσε να είναι και υπερφυσικό

ΑΠΛΑ ΟΧΙ.

15 ώρες πριν, To_Sylviaki_To_Kalo είπε

Τα φιλια μου.

Μην τελειωνεις ποτε το γραπτο σου ετσι,δεν εγραψες κατι φοβερο.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Εγώ τις πιστεύω απόλυτα απλά η εφαρμογή τους είναι πολύπλοκη και μακροπρόθεσμη. Το άδικο μπορεί να κυριαρχεί για πολύ μέχρι να διορθωθεί όπως ένας τζογαδόρος μπορεί να κερδίζει για πολύ περισσότερο από ότι οι πιθανότητες του λένε αλλά το ότι κάνει αυτή τη πράξη εξαρχής χωρίς να καταλαβαίνει το λάθος, σημαίνει πως είναι καταδικασμένος κάποια στιγμή να υποστεί τις συνέπειες.

Πιστεύω εν τέλη και στο δίκαιο του δυνατού, αν κάποιος είναι πραγματικά δυνατότερος και υπερισχύει σημαίνει πως και οι αξίες του είναι μεγαλύτερες. Άμα προσφέρεις σημαίνει ότι θα έχεις περισσότερους φίλους άρα θα είσαι σε πιο πλεονεκτική θέση από κάποιον που αδικεί.

Το παράδειγμα με τον τζογαδόρο είναι μόνο μια μικρή επί του συνόλου των περιπτώσεων που μπορούμε να ενταξουμε μέσα σε αυτό που λέμε αδικία. Να σου πω μερικά δικά μου παραδείγματα πχ, δεχόμουν από τα χρόνια του δημοτικού bullying και γενικά είχα άσχημα και ανυπόφορα σχολικά χρόνια μέχρι τις τελευταίες τάξεις, μόνο ένα μέρος όσων μου προκάλεσαν προβλήματα το πλήρωσε μετά, όχι επειδή έκαναν κάτι σε εμένα, απλά είχαν έναν τέτοιον χαρακτήρα γενικώς που τους ώθησε στην κατηφόρα. Άλλοι όμως συνέχισαν κανονικά την ζωη τους, δεν τους έχω συναντήσει και ούτε θέλω ποτέ μου, δεν θα θυμούνται κιόλας τίποτα, αλλά εμένα μου προκάλεσαν προβλημα και ως άνθρωπος ευαίσθητος δεν τα ξεχνώ ποτέ μου. Παρόμοια η διαφορετικά πράγματα και κατάληξη μπορούμε να βρούμε παντού. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...