filarhos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ναι αλλά δεν βρίσκω κάτι Vfm Και φυσικό αέριο συνεφέρει ακόμη πιο πολύ Πετρέλαιο και υγραέριο σα κόστος καυσίμου είναι το ίδιο. Αλλάζει η συντήρηση και η αντοχή όμως Αν είναι καλό το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, αξίζει +10% ή ακόμα και +20% στην τιμή αφού με την διαφορά στο κόστος χρήσης θα τα πάρεις πίσω. Δεν έχω οδηγήσει φυσικό αέριο αλλά τα νούμερα δεν λένε ψέματα, είναι πιο οικονομικό από το πετρέλαιο. Αλλά έχει ένα μειονέκτημα με τα πρατήρια και τον συχνό ανεφοδιασμό. Φίλος ταριφ πήρε δοκιμαστικά φυσικό αέριο και παρόλο που έκανε οικονομία το άλλαξε σε πετρέλαιο γιατί έπρεπε να πηγαίνει για ανεφοδιασμό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και κάποιες δύο. Αλλά μιλάμε για 5 με 10χιλχλμ τον μήνα. Κάποιες φορές έκαιγε βενζίνη γιατί δεν είχε προλάβει να ανεφοδιαστεί, πάει η διαφορά. Σε απόδοση του άρεσε πιο πολύ το πετρέλαιο παρόλο που το φυσικό ήταν αυτόματο. Τελικά καλή επιλογή γιατί τα dsg άρχισαν μετά να σπάνε το ένα μετά το άλλο. Εντωμεταξύ το "καινούριο" έχει ήδη 350χιλχλμ και το μόνο που χρειάστηκε ήταν κιβώτιο γιατί έκανε θόρυβο, ούτε καν το dpf και δουλεύει μόνο Αθήνα. Και το κιβώτιο το άλλαξε γιατί είναι μεγάλη πίκρα να του σπάσει στη βάρδια και να χάσει μερικές μέρες ψάχνοντας να βρει ανταλλακτικό. Με 30χιλχλμ τον χρόνο και με μια διαφορά 5€ (2 λίτρα λιγότερα και 30λεπτά φτηνότερο, μπορεί και να βγαίνει μεγαλύτερη η διαφορά) σε κόστος μετακίνησης πετρέλαιο-βενζίνη βγαίνει 1500€ λιγότερο κόστος καυσίμου με πετρέλαιο. Δεν είναι και λίγα...
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, filarhos είπε Αν είναι καλό το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, αξίζει +10% ή ακόμα και +20% στην τιμή αφού με την διαφορά στο κόστος χρήσης θα τα πάρεις πίσω. Ναι δε διαφωνώ Αλλά πρέπει να έχεις τα €€€
filarhos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ναι δε διαφωνώ Αλλά πρέπει να έχεις τα €€€ Πάντα έτσι είναι!! Αλλά κάποια πράγματα τα αγοράζεις με μικρή συχνότητα λόγω κόστους, ίσως αξίζει την υπέρβαση και ίσως να περιμένεις να τα μαζέψεις. Ειδικά όταν μόνο τον πρώτο χρόνο τα έχεις πάρει πίσω... Καλύτερα να πας σε μικρό δάνειο με σύντομη αποπληρωμή παρά να χαλάσεις 10 αντί για 12 και κάθε χρόνο να μπαίνεις μέσα ένα ή δυο μισθούς.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, filarhos είπε Πάντα έτσι είναι!! Αλλά κάποια πράγματα τα αγοράζεις με μικρή συχνότητα λόγω κόστους, ίσως αξίζει την υπέρβαση και ίσως να περιμένεις να τα μαζέψεις. Ειδικά όταν μόνο τον πρώτο χρόνο τα έχεις πάρει πίσω... Καλύτερα να πας σε μικρό δάνειο με σύντομη αποπληρωμή παρά να χαλάσεις 10 αντί για 12 και κάθε χρόνο να μπαίνεις μέσα ένα ή δυο μισθούς. Ναι και μετά μαζεύεις 12. Και έρχεται ο filarhos2 και σου λέει δώσε 14 😛 εκτός αν θεωρείς η χρήση τομή στις τιμές είναι τα 10 με τα 12 χιλιάρικα Αν ναι, δώσε κάνα λινκ από καλά αμάξια στα 12.000
filarhos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ναι και μετά μαζεύεις 12. Και έρχεται ο filarhos2 και σου λέει δώσε 14 😛 εκτός αν θεωρείς η χρήση τομή στις τιμές είναι τα 10 με τα 12 χιλιάρικα Αν ναι, δώσε κάνα λινκ από καλά αμάξια στα 12.000 Κι αυτό σωστό! Έτσι κι εγώ από τα 10, ένα c1, πήγα στα 13 για ένα punto πετρέλαιο. Στα 7 χρόνια μόνο τα τέλη κυκλοφορίας είναι κανένα χιλιάρικο διαφορά και κανένα 5χιλιαρο από την κατανάλωση. Και αν βάλω ότι θα έπαιρνα το μεγάλο για σύντομα ταξιδακια, γιατί με το c1 δεν πας, είναι κι άλλα... Οπότε έχω κάνει "απόσβεση" το μισό κόστος αγοράς. Θα κοιτάξω μερικά, αν και είναι θετικά προκατειλημμένος με τους κινητήρες πετρελαίου της fiat και της renault και όπου μπήκαν αυτοί. Από ότι κατάλαβα θέλεις κάτι σε suv. Δυστυχώς είναι πολύ δημοφιλή και τα δεκαετίας έχουν υψηλή τιμή. Θα κοιτούσα ίσως σε κάποιο sedan μετά το 2010. Θα ρίξω μια ματιά και θα σου πω. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2022 από filarhos
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, filarhos είπε Κι αυτό σωστό! Έτσι κι εγώ από τα 10, ένα c1, πήγα στα 13 για ένα punto πετρέλαιο. Στα 7 χρόνια μόνο τα τέλη κυκλοφορίας είναι κανένα χιλιάρικο διαφορά και κανένα 5χιλιαρο από την κατανάλωση. Και αν βάλω ότι θα έπαιρνα το μεγάλο για σύντομα ταξιδακια, γιατί με το c1 δεν πας, είναι κι άλλα... Οπότε έχω κάνει "απόσβεση" το μισό κόστος αγοράς. Θα κοιτάξω μερικά, αν και είναι θετικά προκατειλημμένος με τους κινητήρες πετρελαίου της fiat και της renault και όπου μπήκαν αυτοί. Από ότι κατάλαβα θέλεις κάτι σε suv. Δυστυχώς είναι πολύ δημοφιλή και τα δεκαετίας έχουν υψηλή τιμή. Θα κοιτούσα ίσως σε κάποιο sedan μετά το 2010. Θα ρίξω μια ματιά και θα σου πω. ιδανικα θα ηθελα κατι τυπου cross να εχει μια αποσταση απο το εδαφος γιατι με περιοριζει μερικες φορες. αλλα δεν πεθαινω κι ολας εκτος αυτου, 6αρι σασμαν για οικονομια κτλ. ε και οσα παραπανω καλουδια εχει τοσο καλυτερο πχ adaptive cruise, lane assist, emergency braking, τεμπελη, ζαντες αλουμ, 4 ηλεκτρικα (αν ειναι 4-5θυρο), κτλ
filarhos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε ιδανικα θα ηθελα κατι τυπου cross να εχει μια αποσταση απο το εδαφος γιατι με περιοριζει μερικες φορες. αλλα δεν πεθαινω κι ολας εκτος αυτου, 6αρι σασμαν για οικονομια κτλ. ε και οσα παραπανω καλουδια εχει τοσο καλυτερο πχ adaptive cruise, lane assist, emergency braking, τεμπελη, ζαντες αλουμ, 4 ηλεκτρικα (αν ειναι 4-5θυρο), κτλ Εγω θα κοιτούσα για octavia, Giulietta που ξεκινούν από τα 8 περίπου... Τώρα για suv από τα 10 ξεκινάνε κάτι qasqai, yeti... Πάντως αν έχεις σκοπό τα περισσότερα χλμ να τα κάνεις σε άσφαλτο δεν αξίζει το πιο ψηλό αφού θα είναι καλό σε ανωμαλίες αλλά σε όλα τα άλλα θα είναι χειρότερο... Από χώρους, σου φτάνει ένα hatchback ή χρειάζεσαι μεγαλύτερο; Υ.γ. Μην κοιτάς αν είναι 6αρι η 5αρι, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι αν είναι μακριά η τελευταία σχέση... Η 5η μου είναι λίγο μακρύτερη από το ίδιο με την 6η από το 6ταχυτο...
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, filarhos είπε Εγω θα κοιτούσα για octavia, Giulietta που ξεκινούν από τα 8 περίπου... Τώρα για suv από τα 10 ξεκινάνε κάτι qasqai, yeti... Πάντως αν έχεις σκοπό τα περισσότερα χλμ να τα κάνεις σε άσφαλτο δεν αξίζει το πιο ψηλό αφού θα είναι καλό σε ανωμαλίες αλλά σε όλα τα άλλα θα είναι χειρότερο... Από χώρους, σου φτάνει ένα hatchback ή χρειάζεσαι μεγαλύτερο; Υ.γ. Μην κοιτάς αν είναι 6αρι η 5αρι, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι αν είναι μακριά η τελευταία σχέση... Η 5η μου είναι λίγο μακρύτερη από το ίδιο με την 6η από το 6ταχυτο... polo 2008 εχω τωρα ειμα οκ απο χωρους. και λιγο πιο μικρο οκ. πιο μεγαλο σιγουρα οκ οσο για το υψος με πιανουν τα χιονια κτλ, το πολο ειναι και πολυ κοντο βρισκει και σε ραμπες, σαμαρια κτλ ναι ασφαλτο κινουμαι για τις 5-6 ταχυτητες οκ, απλα δεν μπορω να κατσω να ασχοληθω και με αυτο... τι εχεις εσυ;
filarhos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε polo 2008 εχω τωρα ειμα οκ απο χωρους. και λιγο πιο μικρο οκ. πιο μεγαλο σιγουρα οκ οσο για το υψος με πιανουν τα χιονια κτλ, το πολο ειναι και πολυ κοντο βρισκει και σε ραμπες, σαμαρια κτλ ναι ασφαλτο κινουμαι για τις 5-6 ταχυτητες οκ, απλα δεν μπορω να κατσω να ασχοληθω και με αυτο... τι εχεις εσυ; Εγώ έχω ένα punto πετρέλαιο '15 και ένα passat 1.6 '06. (Καταναλώσεις ~4,5 και ~7 αντίστοιχα) Κανένα από τα δύο δεν βρίσκει, και τα δύο έχουν δεύτερη τετράδα με χειμερινά. Το πόλο είναι με κάποιο πακέτο χαμηλώματος; Αν δεν χρειάζεσαι πολύ μεγάλο, σου φτάνει και μια Giulietta ή τα άλλα της κατηγορίας τους.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, filarhos είπε Εγώ έχω ένα punto πετρέλαιο '15 και ένα passat 1.6 '06. (Καταναλώσεις ~4,5 και ~7 αντίστοιχα) Κανένα από τα δύο δεν βρίσκει, και τα δύο έχουν δεύτερη τετράδα με χειμερινά. Το πόλο είναι με κάποιο πακέτο χαμηλώματος; Αν δεν χρειάζεσαι πολύ μεγάλο, σου φτάνει και μια Giulietta ή τα άλλα της κατηγορίας τους. 6αρι το πουντο; Όχι δεν είναι χαμηλωμένο το πόλο. Απλά είναι στα 12 εκατοστά το πολύ και η μάσκα προεξέχει. Το οτι δεν βρίσκεις μπορεί να σημαίνει οτι καθαρίζουν τους δρόμους 😂 Ναι giulieta αρκεί σε χωρους
filarhos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, μπαρμπαγιωργος είπε 6αρι το πουντο; Όχι δεν είναι χαμηλωμένο το πόλο. Απλά είναι στα 12 εκατοστά το πολύ και η μάσκα προεξέχει. Το οτι δεν βρίσκεις μπορεί να σημαίνει οτι καθαρίζουν τους δρόμους 😂 Ναι giulieta αρκεί σε χωρους Όχι 5άρι και είναι λίγο πιο μακρύ από τα 6άρια που είχε στην έκδοση με τα 90... Και σε σχέση με το passat που είναι βενζίνη είναι θεόμακρο (125χλμ/ώρα-2500στρ/λ σε αντίθεση με >3700στρ/λ για τα ίδια χλμ/ώρα) Τώρα να σου πω για G δεν ξέρω τι απόσταση από το έδαφος έχει... Φίλος με QV line πετρέλαιο δεν μου έχει παραπονεθεί ότι βρίσκει...
haHa Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, filarhos είπε Όχι 5άρι και είναι λίγο πιο μακρύ από τα 6άρια που είχε στην έκδοση με τα 90... Και σε σχέση με το passat που είναι βενζίνη είναι θεόμακρο (125χλμ/ώρα-2500στρ/λ σε αντίθεση με >3700στρ/λ για τα ίδια χλμ/ώρα) Δεν εχει νοημα η συγκριση στροφων κινητηρα μεταξυ diesel και βενζινης για να βγει συμπερασμα για το ποσο μακρυ ειναι ενα κιβωτιο. Καπως νοημα εχει να δεις ποσοστο στροφες/μεγιστες στροφες, πχ 2.500/4.500= 0.55 και 3.700/6.500= 0.57 για να βγαλεις συμπερασμα αν ειναι μακρυ το κιβωτιο. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2022 από haHa 2
filarhos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, haHa είπε Δεν εχει νοημα η συγκριση στροφων κινητηρα μεταξυ diesel και βενζινης για να βγει συμπερασμα για το ποσο μακρυ ειναι ενα κιβωτιο. Καπως νοημα εχει να δεις ποσοστο στροφες/μεγιστες στροφες, πχ 2.500/4.500= 0.55 και 3.700/6.500= 0.57 για να βγαλεις συμπερασμα αν ειναι μακρυ το κιβωτιο. Έχεις δίκιο είναι άσχετοι κινητήρες... Περισσότερο για να δείξω ότι δεν είναι απαραίτητο το 6άρι να είναι πιο μακρύ από το 5άρι... Πάντως και το 6άρι του passat είναι το ίδιο σε σχέση με του αντίστοιχο golf όπου είχε 5άρι, αλλά πιο πυκνό. (η 3η του έχει κόφτη 105χλμ/ώρα πολύ κοντό)
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, filarhos είπε Έχεις δίκιο είναι άσχετοι κινητήρες... Περισσότερο για να δείξω ότι δεν είναι απαραίτητο το 6άρι να είναι πιο μακρύ από το 5άρι... Πάντως και το 6άρι του passat είναι το ίδιο σε σχέση με του αντίστοιχο golf όπου είχε 5άρι, αλλά πιο πυκνό. (η 3η του έχει κόφτη 105χλμ/ώρα πολύ κοντό) Ε δεν νομίζω 2 αυτοκίνητα ίδια το ένα με 6αρι το άλλο 5, να έχουν ίδια τελευταία ταχύτητα 1 ώρα πριν, haHa είπε Δεν εχει νοημα η συγκριση στροφων κινητηρα μεταξυ diesel και βενζινης για να βγει συμπερασμα για το ποσο μακρυ ειναι ενα κιβωτιο. Καπως νοημα εχει να δεις ποσοστο στροφες/μεγιστες στροφες, πχ 2.500/4.500= 0.55 και 3.700/6.500= 0.57 για να βγαλεις συμπερασμα αν ειναι μακρυ το κιβωτιο. Συμφωνώ. Τις μέγιστες στροφές που τις βρίσκεις;
haHa Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Συμφωνώ. Τις μέγιστες στροφές που τις βρίσκεις; Πολυ χοντρικα: πατώντας γκαζι με νεκρα και βλέποντας που μπαινει ο κοφτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα