xronis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους.Αν είμαι σε λάθος κατηγορία, διαγράψτε το. Θέλω να ρωτήσω το εξής.Θελω να πάρω desktop με σχετικά χαμηλές απαιτήσεις (σίγουρα όχι για gaming).Τα innovator που πουλάει το e-shop τα προτείνετε γενικά;
nickol-us Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Το αξίζει είναι σχετικό Αν είσαι άνθρωπος που μπορείς να περάσεις windows μονο σου, με ένα κλειδί των 2-3 ευρώ, στο 99% των περιπτώσεων δεν αξίζουν. Η διαφορά που προκύπτει από τα windows μπορείς να την εξοικονομήσεις είτε να την μετατρέψεις σε καλύτερο hardware. Βασικό μειονέκτημα που έχουν τα build "τύπου" eshop, cosmodata, plaisio κλπ, είναι οτι για να έχουν κέρδος αλλά και χαμηλό κόστος, χρησιμοποιούν hardware το οποίο δεν θα επέλεγε κάποιος που γνωρίζει(πχ φτηνιάρικο τροφοδοτικό, μητρική κτλ) Ποιό συγκεκριμένη απάντηση μόνο πάνω σε συγκεκριμένη προσφορά 3
xronis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ποιό συγκεκριμένη απάντηση μόνο πάνω σε συγκεκριμένη προσφορά Μονος μου όχι,δεν ξέρω να τα περάσω αλλά βρίσκεται η άκρη.Ειτε κάποιος άλλος είτε μέσω κάποιου οδηγού ιντερνετικά... Νομίζω δεν είναι κάτι το δύσκολο. Έχω βρει τα παρακάτω δύο.Αυτο όμως που με ενδιαφέρει είναι να είναι αναβαθμισιμο.Και αυτό,δεν ξέρω να το καταλάβω από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. http://www.e-shop.gr/innovator-5-office-10500-me-windows-10-p-PER.912894 Και αυτό http://www.e-shop.gr/innovator-5-cyber-power-11400-me-windows-10-p-PER.908467 Από οικονομικής άποψης,θα προτιμούσα κάτι πιο οικονομικό από αυτά που παραθέτω.Εννοείται είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
demmian Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 φιλε @xronis , προσωπικα θα σου ελεγα ΜΑΚΡΥΑ. ειχα παρει laptop οχι desktop ομως. η δικη μου εμπειρια απο innovator ηταν απαισια. ειδκα αν θες για δουλεια. αν ειναι για gaming δεν χαθηκε κ ο κοσμος αν μεινεις ξαφνικα χωρις pc , αλλα για δουλεια, οχι δεν θα το προτεινα. με 560e φτιαχνεις κομματι κομματι , pc μια χαρα αξιολογo.. 1
xronis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, demmian είπε φιλε @xronis , προσωπικα θα σου ελεγα ΜΑΚΡΥΑ. ειχα παρει laptop οχι desktop ομως. η δικη μου εμπειρια απο innovator ηταν απαισια. ειδκα αν θες για δουλεια. αν ειναι για gaming δεν χαθηκε κ ο κοσμος αν μεινεις ξαφνικα χωρις pc , αλλα για δουλεια, οχι δεν θα το προτεινα. με 560e φτιαχνεις κομματι κομματι , pc μια χαρα αξιολογo. Όταν λέω δουλειά, εννοώ office, e-learning, τέτοια πράγματα.. άντε και καμιά ταινία. Απλή χρήση δηλαδή
kostasSTi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, demmian είπε φιλε @xronis , προσωπικα θα σου ελεγα ΜΑΚΡΥΑ. ειχα παρει laptop οχι desktop ομως. η δικη μου εμπειρια απο innovator ηταν απαισια. ειδκα αν θες για δουλεια. αν ειναι για gaming δεν χαθηκε κ ο κοσμος αν μεινεις ξαφνικα χωρις pc , αλλα για δουλεια, οχι δεν θα το προτεινα. με 560e φτιαχνεις κομματι κομματι , pc μια χαρα αξιολογo.. Καμία σχέση τα κινέζικα λάπτοπ που έπαιρναν και έβαζαν δικό τους brand (σαν τα turbox ένα πράγμα) με τα pc που στήνουν εδώ με επώνυμο hardware. Φίλε @xronis μπορείς να πάρεις όποιο innovator θέλεις και να ζητήσεις αγορά χωρίς λειτουργικό. Στη συνέχεια αν έχεις κάποιον να σου τα περάσει, τα βρίσκεις με 2-3-5 ευρώ όπως προαναφέρθηκε. Σαν hardware δεν έχουν κάτι κακό ή κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο που έχουν "δικό τους" είναι το κουτί και το τροφοδοτικό, τα οποία είναι φθηνά. Για τη χρήση που θέλεις όμως, είναι μια χαρά. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από kostasSTi 1
filip123go Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, demmian είπε φιλε @xronis , προσωπικα θα σου ελεγα ΜΑΚΡΥΑ. ειχα παρει laptop οχι desktop ομως. η δικη μου εμπειρια απο innovator ηταν απαισια. ειδκα αν θες για δουλεια. αν ειναι για gaming δεν χαθηκε κ ο κοσμος αν μεινεις ξαφνικα χωρις pc , αλλα για δουλεια, οχι δεν θα το προτεινα. με 560e φτιαχνεις κομματι κομματι , pc μια χαρα αξιολογo.. Μην μπερδεύεις τα λαπτοπ με τα desktop. Ts κομμάτι-κομμάτι αν φτιάξεις τα ίδια pc μπορεί να βγει και λιγότερο. Τα μόνα θετικά είναι τα 3 χρόνια εγγύηση (που επειδή το inovator είναι brand του eshop, τα προσέχουν όσο μπορούν), και το ότι δεν θα φας χρόνο να στήσεις το pc. Αν τους ζητήσεις, μπορούν να σου περάσουν και windows (αλλα δεν θα σου τα κάνουν activate) .
xronis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Μην μπερδεύεις τα λαπτοπ με τα desktop. Ts κομμάτι-κομμάτι αν φτιάξεις τα ίδια pc μπορεί να βγει και λιγότερο. Τα μόνα θετικά είναι τα 3 χρόνια εγγύηση (που επειδή το inovator είναι brand του eshop, τα προσέχουν όσο μπορούν), και το ότι δεν θα φας χρόνο να στήσεις το pc. Αν τους ζητήσεις, μπορούν να σου περάσουν και windows (αλλα δεν θα σου τα κάνουν activate) . Πάντως αυτά που ανέβασα τα λινκ τα έχει με windows. Να ρωτήσω τώρα που σας έχω εδώ... Είναι αναβαθμησιμα αυτά;
nickol-us Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και τα δύο που έχεις για "εκτίμηση" έχουν το κλασσικό πρόβλημα που ανέφερα στο πρώτο ποστ. Πολύ βασική και φτηνή σειρά μητρικής (H510) και πολύ κακά τροφοδοτικά (innovator που είναι του "κιλού"), στα θετικά βέβαια οτι παίρνεις windows και 3 έτη εγγύηση Τα κουτιά επίσης είναι δική του μάρκας οπότε το η ποιότητα κατασκευής είναι κάτι που πρέπει να δοκιμαστεί. Στα λεφτά που ζητάνε (τα κουτιά innovator) δε τα λες και άθλια. Πολύ γρήγορα, επιλέγοντας πολύ καλύτερα κομμάτια(επώνυμο τροφοδοτικό, τρομερά ανώτερη μητρική και πολύ καλύτερο βασικό nvme ssd) από αυτά που δίνει το eshop, με βάση τον 11400 έφτιαξα το παρακάτω build στα 522 ευρώ. 'Οταν ρωτάς αν είναι αναβαθμίσιμα, τι εννοείς; Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι και το ρωτάς, ώστε να πάρεις και την ορθή απάντηση Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από nickol-us 3
xronis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε ρωτάς αν είναι αναβαθμίσιμα, τι εννοείς; Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι και το ρωτάς, ώστε να πάρεις και την ορθή απάντηση Σε μια πενταετία,αν θελησω να κάνω αναβαθμηση θα μπορώ ή όχι; Αυτό εννοώ
nickol-us Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, xronis είπε Σε μια πενταετία,αν θελησω να κάνω αναβαθμηση θα μπορώ ή όχι; Αυτό εννοώ Σε μια 5ετία, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν αξίζει να αναβαθμίσεις. Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής που μπορεί να βάλει αυτό το σύστημα είναι ο 11900k, τον οποίο η μητρική(αυτή που επέλεξα εγώ και οχι του eshop) οριακά θα τον σηκώσει. Επίσης αυτός ο πανάκριβος επεξεργαστής, ως ανώτερος της γενιάς του, είναι ο ακριβότερος και ο λιγότερο εμπορικός, κατά συνέπεια ακόμη και μετά από 5 έτη η τιμή του θα είναι φωτιά και το πιο συμφέρον θα είναι να φτιάξεις νέο σύστημα (σκέψου να επενδύεις 200-300 ευρώ, σε υπολογιστή τεχνολογικά 5έτη πίσω) Δεν υπάρχει σύστημα που να αντέχει αναβαθμίσεις σε βάθος 5ετίας. Αυτό το κατάφερε η AMD όπου στις ίδιες μητρικές έβαζε νέες γενιές επεξεργαστών, όπου τώρα ετοιμάζεται να αλλάξει socket οπότε πλέον δεν ισχύει. 1
xronis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 32 λεπτά πριν, nickol-us είπε Σε μια 5ετία, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν αξίζει να αναβαθμίσεις. Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής που μπορεί να βάλει αυτό το σύστημα είναι ο 11900k, τον οποίο η μητρική(αυτή που επέλεξα εγώ και οχι του eshop) οριακά θα τον σηκώσει. Επίσης αυτός ο πανάκριβος επεξεργαστής, ως ανώτερος της γενιάς του, είναι ο ακριβότερος και ο λιγότερο εμπορικός, κατά συνέπεια ακόμη και μετά από 5 έτη η τιμή του θα είναι φωτιά και το πιο συμφέρον θα είναι να φτιάξεις νέο σύστημα (σκέψου να επενδύεις 200-300 ευρώ, σε υπολογιστή τεχνολογικά 5έτη πίσω) Δεν υπάρχει σύστημα που να αντέχει αναβαθμίσεις σε βάθος 5ετίας. Αυτό το κατάφερε η AMD όπου στις ίδιες μητρικές έβαζε νέες γενιές επεξεργαστών, όπου τώρα ετοιμάζεται να αλλάξει socket οπότε πλέον δεν ισχύει. Μάλιστα.Το εργαλείο που έφτιαξες από ποιο site είναι να μπω να το παραγγείλω;
nickol-us Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το "εργαλείο" που έφτιαξα είναι από το ίδιο το eshop που είδατε και τα έτοιμα συστήματα. Γενικότερα ίσως υπάρχουν και καλύτερες εναλλακτικές, από άλλα καταστήματα. Αν θέλετε την μέγιστη απόδοση/τιμή θα έλεγα να κρατήσετε όσα είπαμε και να ανοίξετε νέο θέμα στα Νέα συστήματα για να δείτε τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν βάσει των προτάσεων των μελών . Πάρτε από εδώ τη φόρμα, συμπληρώστε με όσες περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται και περιμένετε προτάσεις. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από nickol-us 1
Nik1239 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, demmian είπε φιλε @xronis , προσωπικα θα σου ελεγα ΜΑΚΡΥΑ. ειχα παρει laptop οχι desktop ομως. η δικη μου εμπειρια απο innovator ηταν απαισια. ειδκα αν θες για δουλεια. αν ειναι για gaming δεν χαθηκε κ ο κοσμος αν μεινεις ξαφνικα χωρις pc , αλλα για δουλεια, οχι δεν θα το προτεινα. με 560e φτιαχνεις κομματι κομματι , pc μια χαρα αξιολογo.. Εγω πάντως τουλάχιστον για τα desktop έχω πολύ καλή άποψη διότι ένα low budget που έχω δύο χρόνια τώρα δεν έχει πάθει τίποτα και του έχω πιεί το αίμα του έχω χιλιάδες ώρες ανοιχτός και σε full load και έχει περάσει ένα σωρό διακοπές ρεύματος εν ώρα gaming (πάνω σε πολυπριζο ασφαλείας) και ζει ακόμα. Το pc της υπογραφής είναι.
demmian Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Είναι μη σου τύχει κιόλας. Σε μένα το ίδιο λάπτοπ εσβησε 3 φορές κ δεν άναψε ξανά. Μου κάνανε αντικατάσταση κ πάλι το ίδιο. Κ έχασα κ αρχεία δουλειάς. Βέβαια από τη στιγμή που με τα ίδια σχεδόν χρήματα , φτιάχνεις κομμάτι κομμάτι πισακι αξιόλογο, θα ήμουν υπέρ αυτής της λύσης . Βέβαια ότι βολεύει εμένα δε χρειάζεται να βολεύει κ άλλους. Γνώμη είπα παιδιά , απλά η δική μου εμπειρία ήταν αρνητικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα