Προς το περιεχόμενο

Duster 1.5dCI vs S-Cross Mild Hybrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους

Κοιτάω τις δύο αυτές επιλογές σε εκδόσεις Prestige για Duster Diesel και GL+ στο S-Cross βενζίνη. +3000 για τις τετρακινητες εκδοσεις.
4μελής οικογένεια.  Χιλιόμετρα ανα χρόνο 15000 περίπου υπολογίζω.

Dream car -> Skoda Kodiaq 4x4 DSG 2.0TDI 190PS  (40k) ❤️ (ειχα το απλο 1.5TSI και το λατρευα, αλλα το πουλησα λογω οικονομικής αναγκης) 

Reality για τωρα:
Τιμη Duster -> 22.030
Αλογα -> 115 / Ροπη 260 
Με πραγματικη κατανάλωση 5.8 μικτή κοστος ανα 100χλμ 8,7€ ή 1305 ανα 15.000 χλμ και τιμή 1.45 το λιτρο
Πορτπαγκαζ -> 445
Συστηματα ασφαλείας -> Βlind spot warning / Μultiview(360) camera / Φωτα Led
Διζωνικος κλιματισμος -> Ναι
Ρεζερβα -> Ναι
Αποσταση απο εδαφος -> 215
Keyless Start -> Παραγγελια
5 χρονια εγγυηση

Τιμή S-cross -> 22870
Αλογα ->129 / Ροπη 235
Με πραγματικη κατανάλωση 7.5 μικτή κοστος ανα 100χλμ 13,5€ ή 2025 ανα 15.000 χλμ και τιμή 1.8 το λιτρο
Πορτπαγκαζ -> 430
Συστηματα ασφαλείας -> Automatic Braking/Adaptive Cruise/Lane Assist/ Blind Spot Warning/ Reverse Warning /Automatic lights/Φωτα Led
Διζωνικος κλιματισμος -> Ναι
Ρεζερβα -> Οχι
Αποσταση απο εδαφος -> 175
Keyless Start -> Ναι
5 χρονια εγγυηση

+ Duster με σειρα πρωτεραιοτητας

1.  Diesel - Οικονομια ( 700 ευρώ περίπου το χρόνο)
  2.  Μυωδης Εμφανιση - αποσταση απο εδαφος 
  3. Πορτπαγκαζ - ρεζερβα 

+ Scross 

1. Συστηματα ασφαλείας
  2. Πιο καλές επιδόσεις ( οριακα )
  3. Ποιοτικότερο 

Ειμαι adventure guy και δεν θελω και πολυ να το λυπαμαι, το αμάξι θα είναι εργάτης τα επόμενα χρονια για την οικογένεια.
θα βγω και off road για εξερεύνηση αλλα οχι extreme ωστε να πρεπει να παω οπωσδηποτε σε 4χ4.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας!

Επεξ/σία από leoy
Δημοσ.

Προσωπικα θα πήγαινα στο σουζουκι λόγω συστημάτων ασφαλειασ, εμφάνισης (υποκειμενικό) κ καλύτερης ποιοτητας από το ντατσια. 

αλλα γιατί δε ξανάπαίρνεις kodiaq?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, paylidis είπε

Προσωπικα θα πήγαινα στο σουζουκι λόγω συστημάτων ασφαλειασ, εμφάνισης (υποκειμενικό) κ καλύτερης ποιοτητας από το ντατσια. 

αλλα γιατί δε ξανάπαίρνεις kodiaq?

Αν σκεφτόμουν για καποιο Kodiaq θα ηταν το απλο 1.5TSI αλλά η  μικτη κατανάλωση ειναι στο 9 με βενζίνη + το έχουν παει 29000 αρχική απο 25000 που το ειχα παρει εγω.
Αν ηταν ακομα 25000 θα το ειχα βάλει στις επιλογές μου.
Νομιζω πιο πολυ βαζω το duster λογω diesel παρα καποιο αλλο λογο. 

• Like 1
Δημοσ.

Κατανάλωση θα έχεις μέσες άκρες τα ίδια και στα δύο. Το 5,8 είναι πολύ ιδεατό για το Duster. 

Οπότε η διαφορά τους με την ίδια κατανάλωση θα είναι στην τιμή του καυσίμου οπότε πας σε Duster.

Σε ασφάλεια και ποιότητα κατασκευής υπερέχει το suzuki. 

Σε επιδόσεις (σχεδόν ίδιο βάρος) λόγω διαφοράς στην ροπή κυρίως υπερέχει το duster 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Ροπή αναφέρω όχι ιπποδύναμη. 

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις όταν οι σχέσεις είναι μακρύτερες στο Scross από ότι στο Duster και έχει μεγαλύτερο εύρος στροφών λογικό σε κάποιες μετρήσεις να είναι μπροστά. 

Δημοσ.

Duster θα έπαιρνα μόνο για τις εκδόσεις diesel, lpg αλλά και πάλι θα με φρεναρε η βαθμολογία στα crash test.

Το Suzuki εμπνέει πιο πολύ εμπιστοσύνη... Και καθαρά υποκειμενικό το θεωρώ πιο όμορφο και πιο σπάνιο πλέον από το duster

Δημοσ.
1 hour ago, plasTOST said:

Ροπή αναφέρω όχι ιπποδύναμη. 

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις όταν οι σχέσεις είναι μακρύτερες στο Scross από ότι στο Duster και έχει μεγαλύτερο εύρος στροφών λογικό σε κάποιες μετρήσεις να είναι μπροστά. 

Για επιδόσεις μίλησες, κάτι που δεν ισχύει. 

Το S-cross είναι πιο γρήγορο παντού.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε μου , επειδη ειμαι στην αναζητηση και εγω ΔΕΝ βλεπω το duster .

Πολυ καλυτερο σε ΟΛΑ το suzuki. Oμορφια (υποκειμενική) , συστηματα ασφαλειας πολυ πιο συχρονα, ΑΛΛΑ θα το λυπομουνα να το κοπανάω (σε αντιθεση με duster) .

Eπισης θεωρω ΠΑΡΑ πολλα τα λεφτα που ζηταει η dacia (πριν κανα χρονο το εβρισκες full extra στις 16000).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leoy είπε

To s-cross το ψιλο λυπαμαι η αληθεια ειναι ,  αλλ 26κ για το duster ειναι πολλα πια στο 4χ4.

26 έφτασε ? τώρα το είδα, παίζει να το πουλά όσο το πήρε σχεδόν 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, leoy είπε

Αν σκεφτόμουν για καποιο Kodiaq θα ηταν το απλο 1.5TSI αλλά η  μικτη κατανάλωση ειναι στο 9 με βενζίνη + το έχουν παει 29000 αρχική απο 25000 που το ειχα παρει εγω.
Αν ηταν ακομα 25000 θα το ειχα βάλει στις επιλογές μου.
Νομιζω πιο πολυ βαζω το duster λογω diesel παρα καποιο αλλο λογο. 

9? Τόσο πολύ?
8.6 έχω με το ίδιο μοτέρ εντός πολης (πολύ σπάνια θα βγει εκτός τώρα που έχω το cng). Και έχω αρκετά βαρύ πόδι να φανταστείς. 
Παντως όχι 29 για kodiaq δε θα έδινα, 21500 μου το έδιναν πριν 1.5 χρόνο με πολύ καλό εξοπλισμό και δε το πηρα επειδή θα άλλαζε μοντέλο κ του έλειπαν φώτα led κλπ.
Σίγουρα παντως ήταν και είναι εντυπωσιακό Αμαξι και ίσως ήταν πιο σοφή επιλογη αλλά πήγα με την καρδιά κ όχι το μυαλό (τώρα που το σκεφτομαι και μου έφυγε η κάψα αντιλαμβάνομαι ότι θα το είχα ήδη εξοφλήσει ενώ τώρα έχω ακόμα 2.5 χρονια)

δε κοιτάς μήπως παίζει κανένα μεταχειρο σε καλή τιμή;

Ειδάλλως Suzuki από εμένα όπως προείπα. 

Επεξ/σία από paylidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...