SpirosRonto Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : 500 με τιμολογιο ( εκτος καρτας ) Χρήση υπολογιστή : Gaming Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Σκεφτομουν να κρατησω την 1080p που εχω για δευτερη και να επαιρνα αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/22017715/AOC-CQ27G2U-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz.html , αν υπαρχει καποια αλλη επιλογη να την δω Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικα Ποια κομματια χρειαζομαι να αλλαξω - προσθεσω? Νεο τροφοδοτικο λογω νεας καρτας, νεο κουτι , νεα υδροψυξη για επεξεργαστη λογω θορυβου, αγορα m.2, οθονη Προς το παρον το σιγουρο ειναι να κανω αλλαγη απο 5700xt σε 6700xt και χρειαζομαι συμβουλες πανω στα υπολοιπα parts. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από SpirosRonto
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, SpirosRonto είπε Ποια κομματια χρειαζομαι να αλλαξω - προσθεσω? Λίγο διαφορετικό θέμα από τα συνηθισμένα θα έλεγα! Παρ' όλα αυτά, καλό θα ήταν να αναφέρετε και τα λοιπά χαρακτηριστικά του συστήματος, επεξεργαστή και αν έχει γίνει o.c. για καλύτερη επιλογή υδρόψυξης καθώς και μητρική για να γνωρίζουμε μέγιστες ταχύτητες και τυχών ιδιαιτερότητες στη τοποθέτηση των δίσκων (αν υπάρχουν 3-4 hdd θα πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένες θέσεις) 1
SpirosRonto Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Λίγο διαφορετικό θέμα από τα συνηθισμένα θα έλεγα! Παρ' όλα αυτά, καλό θα ήταν να αναφέρετε και τα λοιπά χαρακτηριστικά του συστήματος, επεξεργαστή και αν έχει γίνει o.c. για καλύτερη επιλογή υδρόψυξης καθώς και μητρική για να γνωρίζουμε μέγιστες ταχύτητες και τυχών ιδιαιτερότητες στη τοποθέτηση των δίσκων (αν υπάρχουν 3-4 hdd θα πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένες θέσεις) Έχεις δίκιο ξέχασα να αναφέρω τα βασικά! Ο επεξεργαστής είναι ryzen 3600 , η μητρική μου MSI b450 tomahawk max. Δεν έχει γίνει ποτέ oc , τώρα για δίσκους, αυτή την στιγμή έχω 2 HDD και 1 SSD
XristosQts Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, SpirosRonto είπε Ποσό που διαθέτουμε : 500 με τιμολογιο ( εκτος καρτας ) Χρήση υπολογιστή : Gaming Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Σκεφτομουν να κρατησω την 1080p που εχω για δευτερη και να επαιρνα αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/22017715/AOC-CQ27G2U-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz.html , αν υπαρχει καποια αλλη επιλογη να την δω Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικα Ποια κομματια χρειαζομαι να αλλαξω - προσθεσω? Νεο τροφοδοτικο λογω νεας καρτας, νεο κουτι , νεα υδροψυξη για επεξεργαστη λογω θορυβου, αγορα m.2, οθονη Προς το παρον το σιγουρο ειναι να κανω αλλαγη απο 5700xt σε 6700xt και χρειαζομαι συμβουλες πανω στα υπολοιπα parts. Και η αντλία της υδρόψυξης κάνει σπαστικό θόρυβο... Αν θέλεις ένα αθόρυβο σύστημα εγώ θα σου πρότεινα Κουτι: Be Quiet Pure Base 500DX Αεροόψυξη : Be Quiet/Noctua , ακόμα και οι μεγαλύτερες χωράνε στο κουτί Τροφοδοτικό : 650w και πάνω , Be Quiet 11/Corsair rmx m2 : εναν γρήγορο PCI Express 3.0 π.χ Samsung/Kingston Κρατα την μητρική ειναι μια χαρα απλα κανε της bios update ώστε να αναβαθμίσεις με ryzen 5η γενια στο μέλλον Spoiler Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από XristosQts 1
SpirosRonto Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, XristosQts είπε Και η αντλία της υδρόψυξης κάνει σπαστικό θόρυβο... Αν θέλεις ένα αθόρυβο σύστημα εγώ θα σου πρότεινα Κουτι: Be Quiet Pure Base 500DX Αεροόψυξη : Be Quiet/Noctua , ακόμα και οι μεγαλύτερες χωράνε στο κουτί Τροφοδοτικό : 650w και πάνω , Be Quiet 11/Corsair rmx m2 : εναν γρήγορο PCI Express 3.0 π.χ Samsung/Kingston Κρατα την μητρική ειναι μια χαρα απλα κανε της bios update ώστε να αναβαθμίσεις με ryzen 5η γενια στο μέλλον Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Άρα να πάω σε μια καλή αεροψυξη; Η οθόνη που ανέβασα να κρατήσω αυτή σε μελλοντική αγορά;
XristosQts Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, SpirosRonto είπε Άρα να πάω σε μια καλή αεροψυξη; Η οθόνη που ανέβασα να κρατήσω αυτή σε μελλοντική αγορά; Βεβαίως αν δεν σε νοιάζει η μόστρα και να μπλέκεις με όλα τα προβλήματα μιας υδρόψυξης. Και ο 3600 δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβό για να το ψύξεις Να φανταστώ τον έχεις με την στοκ ψύκτρα που έχει 1 δάχτυλο αλουμίνιο, από κει και πέρα με οποιοδήποτε aftermarket θα δεις διαφορά στο θόρυβο. Αν έχεις το budget αγόρασε μια καλή και δεν θα ξανα ακούσεις τίποτα. Η οθόνη μια χαρά φαίνεται Αλλα δες και αυτην εχει 1ms σε σχέση με τα 4 της Aoc https://www.skroutz.gr/s/28120230/Samsung-Odyssey-G5-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-LC27G55TQWRXEN.html Την έχω και είναι πολύ τίμια, απλά ένα μείον δεν έχει ρυθμιζόμενη βάση Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από XristosQts
SpirosRonto Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 45 λεπτά πριν, XristosQts είπε Βεβαίως αν δεν σε νοιάζει η μόστρα και να μπλέκεις με όλα τα προβλήματα μιας υδρόψυξης. Και ο 3600 δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβό για να το ψύξεις Να φανταστώ τον έχεις με την στοκ ψύκτρα που έχει 1 δάχτυλο αλουμίνιο, από κει και πέρα με οποιοδήποτε aftermarket θα δεις διαφορά στο θόρυβο. Αν έχεις το budget αγόρασε μια καλή και δεν θα ξανα ακούσεις τίποτα. Η οθόνη μια χαρά φαίνεται Αλλα δες και αυτην εχει 1ms σε σχέση με τα 4 της Aoc https://www.skroutz.gr/s/28120230/Samsung-Odyssey-G5-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-LC27G55TQWRXEN.html Την έχω και είναι πολύ τίμια, απλά ένα μείον δεν έχει ρυθμιζόμενη βάση Εντάξει τότε θα πάω σε αεροψυξη γιατί έχω υδροψυξη η οποία είναι με ένα φαν και σπάει πολύ τα νεύρα με τον θόρυβο χαχαχα , θα τσεκαρω την οθόνη κιόλας! Αυτό με το 1ms με 4ms έχει να κάνει με το πανελ δηλαδή θα δω διαφορά; 1
XristosQts Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, SpirosRonto είπε Εντάξει τότε θα πάω σε αεροψυξη γιατί έχω υδροψυξη η οποία είναι με ένα φαν και σπάει πολύ τα νεύρα με τον θόρυβο χαχαχα , θα τσεκαρω την οθόνη κιόλας! Αυτό με το 1ms με 4ms έχει να κάνει με το πανελ δηλαδή θα δω διαφορά; Τι είναι ο χρόνος απόκρισης ή αλλιώς Response Time μιας οθόνης; Ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου τα pixel της οθόνης να μεταβούν από ένα χρώμα σε ένα άλλο, ονομάζεται χρόνος απόκρισης της οθόνης και τον μετράμε σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όταν βλέπουμε βίντεο ή παίζουμε κάποιο video game όπου η εναλλαγή των εικόνων και των χρωμάτων είναι γρήγορη και συνεχόμενη, όσο μικρότερος ο χρόνος απόκρισης της οθόνης, τόσο το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρώματα απεικονίζονται σωστά κάνοντας την εμπειρία μας πιο ζωντανή. Σε οθόνες που προορίζονται για gaming ο χρόνος απόκρισης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5ms (χιλιοστά του δευτερολέπτου). 2
3DJIN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 χρηση βλεπω gaming cpu,board,ram δεν αλλαζει λεει δε βλεπω πουθενα για καρτα γραφικων,οποτε τι ειδους αναβαθμιση για gaming ειναι αυτη με σταθερα τα υπολοιπα? και δεν ειναι καν παρασκευη... 1 2
triplex1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, 3DJIN είπε χρηση βλεπω gaming cpu,board,ram δεν αλλαζει λεει δε βλεπω πουθενα για καρτα γραφικων,οποτε τι ειδους αναβαθμιση για gaming ειναι αυτη με σταθερα τα υπολοιπα? και δεν ειναι καν παρασκευη... Μηπως ειναι καλυτερα να παρει παιχνιδομηχανη; Κατι τετοιο θα ηταν οτι καλυτερο 2
XristosQts Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, 3DJIN είπε χρηση βλεπω gaming cpu,board,ram δεν αλλαζει λεει δε βλεπω πουθενα για καρτα γραφικων,οποτε τι ειδους αναβαθμιση για gaming ειναι αυτη με σταθερα τα υπολοιπα? και δεν ειναι καν παρασκευη... «Προς το παρον το σιγουρο ειναι να κανω αλλαγη απο 5700xt σε 6700xt και χρειαζομαι συμβουλες πανω στα υπολοιπα parts.» 2
SpirosRonto Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, 3DJIN είπε χρηση βλεπω gaming cpu,board,ram δεν αλλαζει λεει δε βλεπω πουθενα για καρτα γραφικων,οποτε τι ειδους αναβαθμιση για gaming ειναι αυτη με σταθερα τα υπολοιπα? και δεν ειναι καν παρασκευη... Συγγνωμη κιολας αν δεν διαβασες καλα το ποστ μου αλλα κατω κατω λεω για την αλλαγη της καρτας γραφικων απο 5700xt σε 6700xt, το μονο που επιλεγω να κρατησω σταθερο ειναι ο επεξεργαστης μητρικη ραμ προς το παρον και στον οριζοντα βλεπουμε αν εχω θεμα με bottleneck. Τωρα αν ειναι παρασκευη ή μερα μυωπιας δεν το ξερω. 1
triplex1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, SpirosRonto είπε Συγγνωμη κιολας αν δεν διαβασες καλα το ποστ μου αλλα κατω κατω λεω για την αλλαγη της καρτας γραφικων απο 5700xt σε 6700xt, το μονο που επιλεγω να κρατησω σταθερο ειναι ο επεξεργαστης μητρικη ραμ προς το παρον και στον οριζοντα βλεπουμε αν εχω θεμα με bottleneck. Τωρα αν ειναι παρασκευη ή μερα μυωπιας δεν το ξερω. Εγω φιλε θα κρατουσα την 5700 αυτη τη στιγμη και δεν θα πηγαινα σε αλλαγη τωρα , εκτος αν εχει προβλημα και θες να την πουλησεις για να μη χασεις τα λεφτα σου , ετσι οπως ειναι ακομη τα πραγματα στο Ελλαδισταν και δεν με ενδιαφερουν οι υπολοιπες χωρες τι κανουν , δεν υπαρχει αναβαθμιση μ'αυτο το hardware που διαθετεις 1
SpirosRonto Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε Εγω φιλε θα κρατουσα την 5700 αυτη τη στιγμη και δεν θα πηγαινα σε αλλαγη τωρα , εκτος αν εχει προβλημα και θες να την πουλησεις για να μη χασεις τα λεφτα σου , ετσι οπως ειναι ακομη τα πραγματα στο Ελλαδισταν και δεν με ενδιαφερουν οι υπολοιπες χωρες τι κανουν , δεν υπαρχει αναβαθμιση μ'αυτο το hardware που διαθετεις Κυρίως λόγω των τιμών mining θέλω να την πουλήσω και εφόσον μπορώ να πάρω καλύτερη με σχεδόν ίδια λεφτά δεν βλέπω λόγο να μην το κάνω , καταλαβαίνω τι εννοείς άλλα μικρά βηματακια θεωρώ είναι καλύτερα και ο επεξεργαστής εξάλλου δεν είναι τόσο ακριβός αν θέλω να κάνω αλλαγή τον αφήνω να δω πως θα τρέχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα