Anna_Petrop Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την απόδειξη εργασιακής εμπειρίας 2 απορίες (είμαι φαρμακοποιός) α) Υπολογίζεται η εργασιακή εμπειρία μόνο μετά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή μετά το πτυχίο (διότι ξεκίνησα να εργάζομαι σε φαρμακείο-έχω ένσημα αφού έλαβα το πτυχίο-αλλά πριν την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (οι 5 μήνες αυτοί συνυπολογίζονται στην εργασιακή εμπειρία?) β)Στην βεβαίωση προυπηρεσίας την οποία κατέβασα από το e ΕΦΚΑ δεν αναγράφονται οι τελευταίοι 2 μήνες εργασίας (δηλ. τελευταία εγγραφη 11/21), πως μπορώ να αποδείξω ότι εργαζόμουν-την εμπειρία μου για τους μήνες αυτούς!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Για το β. ψάχνεις μήπως μπορείς να πάρεις κάποια χειρόγραφη βεβαίωση από το ίδιο το ταμείο. Για το α. δεν είμαι σίγουρος οπότε δεν απαντώ. Ζητάνε εμπειρια αποκλειστικά στο αντικείμενο σου που σπουδασες η γενικά να έχεις εμπειρία; 1
Anna_Petrop Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ στο αντικείμενο που σπούδασα!!
sstratos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Στις 2/2/2022 στις 12:37 ΠΜ, Anna_Petrop είπε Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την απόδειξη εργασιακής εμπειρίας 2 απορίες (είμαι φαρμακοποιός) α) Υπολογίζεται η εργασιακή εμπειρία μόνο μετά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή μετά το πτυχίο (διότι ξεκίνησα να εργάζομαι σε φαρμακείο-έχω ένσημα αφού έλαβα το πτυχίο-αλλά πριν την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (οι 5 μήνες αυτοί συνυπολογίζονται στην εργασιακή εμπειρία?) β)Στην βεβαίωση προυπηρεσίας την οποία κατέβασα από το e ΕΦΚΑ δεν αναγράφονται οι τελευταίοι 2 μήνες εργασίας (δηλ. τελευταία εγγραφη 11/21), πως μπορώ να αποδείξω ότι εργαζόμουν-την εμπειρία μου για τους μήνες αυτούς!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Καλησπέρα! για το Α) εργασιακή εμπειρία πιάνεται εφόσον στο φαρμακείο που δούλευες ήσουν δηλωμένη στο ίκα/εφκα σαν φαρμακοποιός. Εννοείτε οτι πρέπει να είσαι ήδη γραμμένη στο εταα/τσαυ .... Εαν ήσουν δηλωμένη πχ "υπάλληλος γραφείου" ή "υπάλληλος εξυπηρέτησης" ή οτιδήποτε άλλο , δεν μπορείς να αποδείξεις οτι ασκούσες το φαρμακευτικό επάγγελμα. για το Β) πρέπει να μιλήσεις με τον λογιστή σου. Δεν στέλνουν τις απδ καθε μήνα , νομίζω κάθε τρίμηνο. Γιαυτό δεν φαίνονται τα τελευταία-τελευταία ένσημα σου στο σύστημα. Εαν θέλεις να εμφανιστούν άμεσα , πρέπει να πείς του λογιστή σου να τα στείλει στον εφκα. Απο τη στιγμή που θα τα στείλει , θα κάνουν 4-5 μερες να εμφανιστούν. Απλώς αυτό μπορεί να γίνει τέλος του μήνα. Δηλαδή δεν μπορεί να στειλει την απδ 16 Φεβρουάριου Γίνεται μια φορα το μήνα Οτι αλλο θές ρωτησε με Στις 2/2/2022 στις 2:26 ΠΜ, Basilhs23___ είπε Για το β. ψάχνεις μήπως μπορείς να πάρεις κάποια χειρόγραφη βεβαίωση από το ίδιο το ταμείο. χειρόγραφη βεβαίωση δεν μπορεί να πάρει , εαν δεν τα εχει στείλει ο λογιστής ακόμη. Αν και νομίζω οτι οι χειρόγραφες βεβαιώσεις εχουν καταργηθεί. Εαν δεν εμφανίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα , ειναι σαν να μην υπάρχουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα