Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία επιστημονική ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέπτυξε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο τεστ κιτ για την ασθένεια COVID-19 που βασίζεται σε ένα low-tech τεστ κιτ και ένα smartphone, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μία ταχύτερη και αρκετά πιο προσιτή εναλλακτική λύση για τα μοριακά τεστ (PCR).

Η ομάδα (University of California, Santa Barbara) πίσω από το τεστ σάλιου διάρκειας 25 λεπτών υποστηρίζει ότι το τεστ κιτ παρέχει μία εξαιρετικά αξιόπιστη πλατφόρμα τεστ για τους χώρους εργασίας ή ακόμα και για οικιακή χρήση. Για τη λειτουργία του, απαιτεί το βασικό εργαστηριακό κιτ (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μικρό κουτί από χαρτόνι, μία μικρή θερμαινόμενη εστία και ένα LED) καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που διαθέτει εγκατεστημένη μία ειδικά ανεπτυγμένη εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ κιτ μπορεί να παραχθεί με λιγότερες από £75. Το κόστος ωστόσο ενός τεστ, συμπεριλαμβανομένων των αντιδραστηρίων, φτάνει μόλις το 1/10 ενός τεστ PCR. Τα ευρήματα της ομάδας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open.

Το τεστ χρησιμοποιεί μία διαδικασία που ονομάζεται «Loop-mediated Isothermal Amplification» ή LAMP (Lamp) που ενισχύει το ιικό RNA στο δείγμα του σάλιου προκειμένου να ανιχνεύσει συγκεκριμένα γονίδια-στόχους. Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν αξιοποιεί την κάμερα ενός smartphone για να μετρήσει τις αλλαγές χρώματος που υποδεικνύουν μία συγκεκριμένη χημική αντίδραση, προχωρώντας σε διάγνωση μετά από25 λεπτά. Όταν το τεστ δοκιμάστηκε σε 50 ασθενείς με COVID-19 επέδειξε παρόμοια ευαισθησία με τα μοριακά τεστ (PCR). Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια τεχνική εφαρμόστηκε με την ίδια επιτυχία και στη διάγνωση λοιμώξεων από γρίπη.

Παρόμοιες τεχνικές διάγνωσης μπορείτε να δείτε στα παρακάτω δύο βίντεο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θέλω να φανταστώ τι θα βγάλει το τεστ αν χρησιμοποιηθεί η κάμερα κανενός φτηνιάρικου κινεζοτηλέφωνου.

Υ.Γ. Άντε πάλι τα confused faces. Δεν θα εξαρτάται η αξιοπιστία του αποτελέσματος από την ποιότητα της κάμερας και το πόσο σωστά την χειρίζεται το κινητό;

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 3
  • Confused 9
  • Sad 1
Δημοσ.
6 minutes ago, john_dr said:

Δεν θέλω να φανταστώ τι θα βγάλει το τεστ αν χρησιμοποιηθεί η κάμερα κανενός φτηνιάρικου κινεζοτηλέφωνου.

Θα γίνονται μόνο με iPhone γιατί δεν είμαστε τίποτα πλεμπαίοι 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, john_dr είπε

Για αυτό μόνο Απλ που έχει και καλή νυχτερινή λήψη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Θα γίνονται μόνο με iPhone γιατί δεν είμαστε τίποτα πλεμπαίοι 

Από iPhone 12 και πάνω, όχι τίποτα παλιατζούρες…

Δημοσ.

Ναι, τώρα γυρίζω στο εργαστήριο σπίτι μου να κάνω αυτό το απλό τεστ που ο καθένας θα μπορέσει ακολουθώντας τα εύκολα βήματα.

Δημοσ.

Είμαι πάντα πολύ επιφυλακτικός με τέτοιες ειδήσεις.

Αν το τεστ αυτό έχει όντως την ίδια ευαισθησία με το PCR και στο 1/10 της τιμής τότε γιατί να μην ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον επόμενο καιρό και να προστεθεί ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας?

Βασικά ας πω εγώ έναν λόγο που υπάρχει στο άρθρο. Δοκιμάστηκε η επιτυχία του σε μόνο 50 άτομα και αυτό είναι αρκετά μικρό δείγμα για να έχει μεγάλη εγκυρότητα

Δημοσ.

Δηλαδή θα πρέπει να χώνεις το τηλέφωνο στο στόμα σου; (δε διάβασα το άρθρο) 😛😂😄

Θεωρητικά θα δουλεύει με όλες τις κάμερες κινητών (φθηνές - ακριβές) αλλά και πάλι θα μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη;; 

Δημοσ.

Ακόμα μια τεχνολογία στην οποία φυτεύουν ένα smartphone μόνο και μόνο ως buzz word.

Βέβαια είναι χρήσιμο αν έχεις αχρωματοψία.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Hal61 είπε

Και όμως ολόιδιο device (όχι όμως χάρτινο αλλά 3D printed) έχει παρουσιαστεί από το φθινόπωρο του 2020 από Έλληνες επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!!!

Για ψάξτε λίγο εδώ:

https://biopix-t.com

και εδώ:

http://biosensorslab.biology.uoc.gr

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι γενικώς πολύ μπροστά και δεν ακούγεται ποτέ... το τρώνε τα κυκλώματα!!!!

Δημοσ.
10 ώρες πριν, john_dr είπε

Υ.Γ. Άντε πάλι τα confused faces. Δεν θα εξαρτάται η αξιοπιστία του αποτελέσματος από την ποιότητα της κάμερας και το πόσο σωστά την χειρίζεται το κινητό;

Μια γρήγορη ματιά που έριξα στην έρευνα δεν είδα να περιορίζει κάτι στην ποιότητα της κάμερας ή σε κάποιο κινητό τηλέφωνο. Εδώ που τα λέμε σε συνθήκες καλού φωτισμού όπου θα κάνεις το τεστ πλέον και ένα smartphone των 100€ βγάζει τίμιες φωτογραφίες οπότε λογικά όλα τα smartphone θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη συσκευή.

Τα confused faces είναι ότι πιο άθλιο υπάρχει στο insomnia. Δεν ξέρω τι προσπαθούν να κάνουν όσοι τα χρησιμοποιούν; Να αντικαταστήσουν το dislike που δεν υπάρχει ; Όπως και να χει απ' την στιγμή που δεν καταλαβαίνουν κάτι και δεν ρωτάνε, εκείνοι έχουν το πρόβλημα και όχι εσύ ;)

6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Είμαι πάντα πολύ επιφυλακτικός με τέτοιες ειδήσεις.

Αν το τεστ αυτό έχει όντως την ίδια ευαισθησία με το PCR και στο 1/10 της τιμής τότε γιατί να μην ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον επόμενο καιρό και να προστεθεί ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας?

Βασικά ας πω εγώ έναν λόγο που υπάρχει στο άρθρο. Δοκιμάστηκε η επιτυχία του σε μόνο 50 άτομα και αυτό είναι αρκετά μικρό δείγμα για να έχει μεγάλη εγκυρότητα

Σίγουρα θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω σε 1000 άτομα με covid-19 ωστόσο και στα 50 άτομα, η αποτελεσματικότητα του τείνει προς το 100%.

9 ώρες πριν, Hal61 είπε

Και όμως ολόιδιο device (όχι όμως χάρτινο αλλά 3D printed) έχει παρουσιαστεί από το φθινόπωρο του 2020 από Έλληνες επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!!!

Για ψάξτε λίγο εδώ:

https://biopix-t.com

και εδώ:

http://biosensorslab.biology.uoc.gr

Δεν λέω να παινέψω το σπίτι μου, όμως το συγκεκριμένο Device τι περιμένει και δεν βγαίνει στην αγορά; Στην Ελλάδα ένας το διανέμει και αυτός έχει site υπό κατασκευή

Τέλος τι πάει να πει affordable ? Affordable είναι και τα 300€

1 ώρα πριν, alcemist είπε

Ακόμα μια τεχνολογία στην οποία φυτεύουν ένα smartphone μόνο και μόνο ως buzz word.

Βέβαια είναι χρήσιμο αν έχεις αχρωματοψία.

Μα γιατί να μην στηρίξεις τις τεχνολογίες σου σε ένα smartphone απ' την στιγμή που το έχουν όλοι;

-----------------------

Σε λίγο μαζί μας οι γνωστοί αριστεροφιλελέ  γιατροί του insomnia για να μας μιλήσουν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την ανυπαρξία του covid-19

• Like 3
  • Confused 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...