koud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα καταρχιν στο φορουμ.Λεω να κανω το ερχειρημα να αγορασω μια epsresiera .Πλεον να δινεις 2,40 για νεα διπλο καπουτσινο νομιζω οτι εχει γινει ακριβο επαγγελμα.Να προσθεσω οτι δεν ειμαι μπαριστα , δεν εχω φτιαξει ξανα καφε παρομοιο.Εχω μια nesspreso στο σπιτι αλλα ο καφες μου φαινεται αρκετα μετριος, γι αυτο και λεω να κανω το εγχειρημα να αγορασω μια espresiera.Επισης να ρωτησω αν μπορεις να βαλεις μονο της Nespresso καψουλες ή μπορεις να βαλεις και αλλης μαρκας?Θα τις αναγνωριζει? Ειμαι διαυεθιμενος να πειραματιστω για να μαθω να φτιαχνω καφε.Επισης οικονομικα μπορω να διαθεσω ενα ποσο για να εχω ενα καποιο ικανοποιητικο αποτελεσμα περιπου στα 400 ευρω.
lastchance88 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, koud είπε Καλησπερα καταρχιν στο φορουμ.Λεω να κανω το ερχειρημα να αγορασω μια epsresiera .Πλεον να δινεις 2,40 για νεα διπλο καπουτσινο νομιζω οτι εχει γινει ακριβο επαγγελμα.Να προσθεσω οτι δεν ειμαι μπαριστα , δεν εχω φτιαξει ξανα καφε παρομοιο.Εχω μια nesspreso στο σπιτι αλλα ο καφες μου φαινεται αρκετα μετριος, γι αυτο και λεω να κανω το εγχειρημα να αγορασω μια espresiera.Επισης να ρωτησω αν μπορεις να βαλεις μονο της Nespresso καψουλες ή μπορεις να βαλεις και αλλης μαρκας?Θα τις αναγνωριζει? Ειμαι διαυεθιμενος να πειραματιστω για να μαθω να φτιαχνω καφε.Επισης οικονομικα μπορω να διαθεσω ενα ποσο για να εχω ενα καποιο ικανοποιητικο αποτελεσμα περιπου στα 400 ευρω. ετοιμάσου να σου πούνε οι εσπρεσσοτζιχαντιστές ότι κάτω από μπάτζετ 4Κ δεν πίνεις καφέ αλλά ρεβυθόζουμο Κατοχής 4
stelios_2809 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Η καψουλιερα που έχεις είναι συμβατή και με άλλες κάψουλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αρκετές πωλούνται και στα super markets. Μπορείς να το τσεκάρεις εύκολα αυτό. Αυτη τη στιγμή εξυπηρετείσαι με κάψουλα + καφέδες από έξω , έχεις ιδέα τι κόστος είναι αυτό ανά μήνα ; θα πρέπει αυτό κάπως να το συγκρίνεις με την επένδυση (αγορά μηχανής και τυχόν συνοδευτικού εξοπλισμού) που θα κανείς και το κόστος χρήσης ανά μήνα (κόστος καφέ, συντήρηση κλπ). Η λογική λέει ότι το κόστος ανα φλιτζάνι καφέ in-house θα είναι σίγουρα αρκετά μικρότερο από το να παραγγέλνεις. προσωπικα χρησιμοποιώ κάψουλες ως πρόχειρη λύση στο σπιτι , σε περίπτωση που θέλω έχω χρόνο φτιάχνω καφέ με πρεσσα η φίλτρο. αν θέλω ένα καπουτσίνο θα τον παραγγείλω απέξω (καθώς με τον εξοπλισμό μου δύσκολα θα πετύχω ψηλά standard ).
nickol-us Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Aπό την στιγμή που έχει μηχανή nespresso δεν νομίζω οτι αξίζει να δεις κάτι άλλο. Στα ζεστά ροφήματα, όπως είναι το καπουτσίνο που πίνεις, βγάζει παραπάνω από ικανοποιητικό αποτέλεσμα και έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε καφέδες που καλύπτει όλα τα γούστα. Το πολύ θετικό της nespresso η γρήγορη παραγωγή αλλά και η "μικρή" συντήρηση/καθαριότητα. Πολύ εξυπηρετικό είναι το aeroccino, ελπίζω να το έχει η μηχανή σου, διαφορετικά στα 75 ευρώ που βλέπω δεν έχει νόημα να το αποκτήσεις(καλύτερα να πάρεις μηχανή απ'την αρχή). Βάζεις γάλα μέσα και σου κάνει αφρόγαλο σε 1-2 λεπτά, ποιοτικά καθόλου μα καθόλου κακό. Τέλος περί συμβατότητας, υπάρχουν άπειρες κάψουλες συμβατές με μηχανή nespresso. Δεν είναι όλες καλές, δεν έχουν απαραίτητα σωστή γεύση ή ροή, αν πειραματιστείς σίγουρα θα βρεις κάτι που σου ταιριάζει. Υπάρχει και σχετικό θέμα αν σε ενδιαφέρει να ρίξεις μια ματιά
zygorito Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, lastchance88 είπε ετοιμάσου να σου πούνε οι εσπρεσσοτζιχαντιστές ότι κάτω από μπάτζετ 4Κ δεν πίνεις καφέ αλλά ρεβυθόζουμο Κατοχής 1000 με μύλο (650+350) 4κ είσαι εξτρίμ 4
thanasisxask Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, koud είπε Καλησπερα καταρχιν στο φορουμ.Λεω να κανω το ερχειρημα να αγορασω μια epsresiera .Πλεον να δινεις 2,40 για νεα διπλο καπουτσινο νομιζω οτι εχει γινει ακριβο επαγγελμα.Να προσθεσω οτι δεν ειμαι μπαριστα , δεν εχω φτιαξει ξανα καφε παρομοιο.Εχω μια nesspreso στο σπιτι αλλα ο καφες μου φαινεται αρκετα μετριος, γι αυτο και λεω να κανω το εγχειρημα να αγορασω μια espresiera.Επισης να ρωτησω αν μπορεις να βαλεις μονο της Nespresso καψουλες ή μπορεις να βαλεις και αλλης μαρκας?Θα τις αναγνωριζει? Ειμαι διαυεθιμενος να πειραματιστω για να μαθω να φτιαχνω καφε.Επισης οικονομικα μπορω να διαθεσω ενα ποσο για να εχω ενα καποιο ικανοποιητικο αποτελεσμα περιπου στα 400 ευρω. Πάρε μια υπεραυτόματη και θα με θυμηθείς. Έχω δοκιμάσει από Philips, την οποία την χρησιμοποιούμε στην δουλειά, και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Κάποια στιγμή θα την πάρω και εγώ για το σπίτι.
achilles_g_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μπορείς να πας σε αυτόματη όπως είπε ο φίλος πιο πάνω. Αν θέλεις να πειραματιστείς σε χαμηλό budget https://www.banggood.com/BlitzHome-BH-CMM5-1620W-20Bar-Professional-Espresso-Machine-Coffee-Maker-PID-Smart-Temperature-Control-Conical-Burr-Grinder-p-1885872.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=search
koud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, thanasisxask είπε Πάρε μια υπεραυτόματη και θα με θυμηθείς. Έχω δοκιμάσει από Philips, την οποία την χρησιμοποιούμε στην δουλειά, και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Κάποια στιγμή θα την πάρω και εγώ για το σπίτι. Σε ποιο μοντελο αναφερεσαι?
thanasisxask Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, koud είπε Σε ποιο μοντελο αναφερεσαι? philips ep2221/40
laserjesus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 lelit pl81 και μυλο cunill tranquilo tron (535+ 300) setup που θα κρατήσεις πολύ καιρό. 2
sphinxgr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κλασσικό θέμα στο Forum. Κλασικές απαντήσεις. Αρχικά η Nespresso φτιάχνει ιδιαίτερα αξιόλογο espresso, αν παραβλέψεις οτι ο 2πλος φτάνει τα 0,9€ ενώ με καλό καφέ και μύλο θα μπορούσε να πέσει το κόστος στα 0,6€. Για να πέσει και άλλο η τιμή, γίνεται σάπια η ποιότητα του καφέ. Αυτά περί κόστους καφέ. Περί εξοπλισμού η χρυσή τομή ποιότητας / τιμής είναι περίπου στα 1000€ με εξοπλισμό όπως έγραψε ο απο πάνω μου. Τα 400€ θα μπορούσαμε να πούμε είναι ένα καλό και αξιόλογο κεφάλαιο. Σε περίπου αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις μια Gaggia Classic και ένα μύλο Porlex - τα οποία θα τα αποσβέσεις σε 5 χρόνια με 3 διπλούς καφέδες την ημέρα σε σχέση με την Nespresso. Αυτό κάνει προφανές το ότι η αλλαγή εξοπλισμού δεν γίνεται να έχει στόχο την εξοικονόμηση. Είναι περισσότερο με στόχο την ποιότητα σε βάρος του χρόνου. Αν δεν θες να ασχοληθείς και να χάνεις χρόνο, μια απο τις καλύτερες επιλογές είναι η Nespresso που ήδη έχεις. Και να θυμάσαι πως πάνω απο το 50% της γευσης είναι ο μυλος που θα κόψει τον καφέ την ωρα που θα τον πιείς. Τα υπόλοιπα είναι η μηχανή και οι ρυθμίσεις που θα τις κάνεις. 12 ώρες πριν, thanasisxask είπε Πάρε μια υπεραυτόματη και θα με θυμηθείς. Έχω δοκιμάσει από Philips, την οποία την χρησιμοποιούμε στην δουλειά, και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Κάποια στιγμή θα την πάρω και εγώ για το σπίτι. Το θέμα ειναι πόσο καιρό την έχετε και στον πόσο καιρό θα χαλάσει! Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr 2
thanasisxask Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 @sphinxgrμέχρι τώρα (13 μήνες) συνεχίζει και λειτουργεί κάνοντας καμία δεκαπενταριά καφέδες την ημέρα. 2
koud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Κλασσικό θέμα στο Forum. Κλασικές απαντήσεις. Αρχικά η Nespresso φτιάχνει ιδιαίτερα αξιόλογο espresso, αν παραβλέψεις οτι ο 2πλος φτάνει τα 0,9€ ενώ με καλό καφέ και μύλο θα μπορούσε να πέσει το κόστος στα 0,6€. Για να πέσει και άλλο η τιμή, γίνεται σάπια η ποιότητα του καφέ. Αυτά περί κόστους καφέ. Περί εξοπλισμού η χρυσή τομή ποιότητας / τιμής είναι περίπου στα 1000€ με εξοπλισμό όπως έγραψε ο απο πάνω μου. Τα 400€ θα μπορούσαμε να πούμε είναι ένα καλό και αξιόλογο κεφάλαιο. Σε περίπου αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις μια Gaggia Classic και ένα μύλο Porlex - τα οποία θα τα αποσβέσεις σε 5 χρόνια με 3 διπλούς καφέδες την ημέρα σε σχέση με την Nespresso. Αυτό κάνει προφανές το ότι η αλλαγή εξοπλισμού δεν γίνεται να έχει στόχο την εξοικονόμηση. Είναι περισσότερο με στόχο την ποιότητα σε βάρος του χρόνου. Αν δεν θες να ασχοληθείς και να χάνεις χρόνο, μια απο τις καλύτερες επιλογές είναι η Nespresso που ήδη έχεις. Και να θυμάσαι πως πάνω απο το 50% της γευσης είναι ο μυλος που θα κόψει τον καφέ την ωρα που θα τον πιείς. Τα υπόλοιπα είναι η μηχανή και οι ρυθμίσεις που θα τις κάνεις. Το θέμα ειναι πόσο καιρό την έχετε και στον πόσο καιρό θα χαλάσει! Ποιες μαρκες μπορω να προτιμησω εκτος απο της ιδιας της εταιριας.Γιατι δεν το γνωριζω σαςν νεος κατοχος της.
sphinxgr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, koud είπε Ποιες μαρκες μπορω να προτιμησω εκτος απο της ιδιας της εταιριας.Γιατι δεν το γνωριζω σαςν νεος κατοχος της. Δεν κατάλαβα. Τι έχεις και τι θες να πάρεις? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα