Προς το περιεχόμενο

Οθόνες SAMSUNG σειράς ODYSSEY G7 - 27" και 32" - Προβλήματα με G-Sync, Flickering , Scanlines και πολλά άλλα παράξενα

Tantalord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά,

Κάτοχος οθόνης SAMSUNG ODYSSEY G7 32" απο τον περασμένο Αύγουστο έχω αντιμετωπίσει αρκετά σοβαρά ζητήματα με το εν λόγω monitor.

Παραθέτω κριτική μου στο skroutz και προς ενημέρωση υποψήφιων αγοραστών και άλλα link παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/28120111/Samsung-Odyssey-G7-Curved-Gaming-Monitor-32-QHD-2560x1440-240Hz-LC32G75TQSRXEN.html#reviews

Αναφορά σε κείμενο

"......έχω να τονίζω τα εξής προβλήματα για τη συγκεκριμένη οθόνη:

1) Δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το 10bit χρώμα αντί του 8bit διότι η οθόνη αναβοσβήνει πολλές φορές στο λεπτό με αυτή τη λειτουργία

2) Όταν ενεργοποιείτε το ADAPTIVE-SYNC η οθόνη τρεμοπαίζει (flickering) σε ορισμένα παιχνιδια και σε μένα το έκανε και στο youtube.

3) Mε το HDR ενεργοποιημένο παλι η οθόνη αναβοσβήνει.

4) Εμένα μου παρουσιάζει μονιμες οριζόντιες γραμμές πάνω αριστερά και σε μπλε-πορτοκαλί γράμματα ή φόντο. Χαρακτηριστηκά για να το ελέγξετέ μπορούν οι κατοχοι να πάνε στο site της ASUS ROG με wallpapers και να το τσεκάρουν στην δικιά τους.

5) Όταν συνδέσω 2η πηγή στο DISPLAY PORT η οθόνη αναβοσβήνει.

Τσεκαρα πολλές ρυθμίσεις όπως αναφέρουν πολλοί που έχουν παρόμοια προβλήματα στο reddit (υπάρχουν και αναφορές παρόμοιες από κανάλια στο youtube με Αξιολογήσεις Hardware.βλέπε HARDWARE UNBOXED) για να διορθώσω τα προβλήματα και βρήκα ελάχιστη βελτίωση ακόμα και με το τελευταίο firmware update που υποτίθεται διορθώνει το flickering. Η κάρτα γραφικών μου είναι η 3060ti και σίγουρα δεν είναι προβληματική καθώς έχω 2 οθόνες και όταν λειτουργώ τη δεύτερη τα προαναφερθείσα προβλήματα δεν υφίστανταί.

Την στελνώ εντός ολίγων ημερών στο service ζητώντας πιστωτικό και όχι επισκευή/αντικατάσταση διότι σαφώς πρόκειτε για προβληματική σειρά και η SAMSUNG το έχει παραδεχθεί. Ανατρέξτε στο reddit με αναζήτηση "Samsung G7 issues" για να διαβάσετε πριν προβείτε στην αγορά της, κατί το οποίο δεν συνιστώ."

Την λειτουργούσα χωρίς πολλα features και με περιορισμούς και θέματα με scanlines και ενώ δοκίμασα αρκετές λύσεις που αναφερόντουσαν στο συγκεκριμένο monitor απο το reddit https://www.reddit.com/search/?q=samsung g7 issues ,αποφάσισα να την πάω για έλεγχο και να ζητήσω πιστωτικό από το κατάστημα αγοράς όταν εντάθηκαν κάποια από τα θέματα. Συνειδητοποίησα με λίγο ψάξιμο ότι είναι εργοστασιακά ζητήματα και θέματα Quality Control της SAMSUNG και σε παγκόσμια κλίμακα.

Δικηγορικό γραφείο στην Αμερική ερευνά ζητήματα και δέχεται αιτήσεις από αγοραστές που έχουν πρόβλημα με το G-SYNC
https://chimicles.com/samsung-g7-monitor-flickering-class-action-investigation/

Βίντεο των HARDWARE UNBOXED με 850κ συνδρομητές, με άπειρα reviews σε Computer Hardaware έκαναν ειδικό βίντεο διότι δέχονταν χιλιάδες παράπονα από αγοραστές σχετικά με τις οθόνες OSYSSEY την SAMSUNG G7 και G9

Την πήγα στο εξουσιοδοτημένο Service για έλεγχο και προφανώς έκδοση πιστωτικού από την αντιπροσωπεία καθώς τους ανέφερα τα προβληματα και μάλιστα όταν την παρέλαβε υπάλληλος τράβηξε βίντεο και φωτογραφίες σε λειτουργία με αυτά, αλλά δυστυχώς μία εβδομαδα μετά που με ενημέρωσαν ότι δεν κανουν δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση/πιστωτικό, ενώ την παρέλαβα με χειρότερά θέματα με τις οριζόντιες λωρίδες κυρίως. Αναφέρθηκαν ότι άλλαξαν κάποια πλακέτα αλλά δεν έλεγξαν τα άλλα προβλήματα που ανέφερα και σε 1 ώρα από την παραλαβή της την επέστρεψα πάλι στο Service για επανέλεγχο όπου ο τεχνικός επιβεβαίωσε ότι έχει πάλι πρόβλημα ζητώντας μου συγνώμη.

Αναρωτιέμαι αν κάποιος άλλος έχει αντίστοιχο monitor αυτής της σειράς, και είτε δεν έχει προσέξει τα θέματα αυτά ή την έχει παει για επισκευή ή μπορεί να τα εξετάσει τώρα βάση των άνωθεν αναφορών, και τι απάντηση πήρε από την επίσημη αντιπροσωπεία αν την πήγε για έλεγχο;

Επεξ/σία από Tantalord
  • Like 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκεφτομουν σοβαρα το συγκεκριμενο monitor καθως εχει γινει καλη εξελιξη σε τομεις που παντα μειονεκτουσε το va αλλα απο οτι καταλαβαινω το quality qontrol πρεπει να ειναι απο τα χειροτερα. ενα σωρο θεματα και αντε να βγαλεις ακρη. IPS με καλο contrast τελικα ειναι το ποιο safe...

Τι να σου πω, έχω το G7 27 και δεν έχει κανένα από τα παραπάνω. Προφανώς έπεσες σε ελαττωματικό προϊόν αλλά θα έπρεπε να το έχουν διορθώσει άμεσα, έστω και με ολική αντικατάσταση. Πάντως το ότι πολλοί έχουν πρόβλημα δεν σημαίνει ότι άλλοι τόσοι και περισσότεροι δεν έχουν γιατι αυτοί δεν θα γράψουν τίποτα στο διαδίκτυο.

Καλά ξεμπερδέματα :(

12 ώρες πριν, mtifosi είπε

Το σκεφτομουν σοβαρα το συγκεκριμενο monitor καθως εχει γινει καλη εξελιξη σε τομεις που παντα μειονεκτουσε το va αλλα απο οτι καταλαβαινω το quality qontrol πρεπει να ειναι απο τα χειροτερα. ενα σωρο θεματα και αντε να βγαλεις ακρη. IPS με καλο contrast τελικα ειναι το ποιο safe...

Το δικό μου συμπέρασμα όπως διαπίστωσα από το review σχετικά με το QUALITY CONTROL των οθονών της αλλά και ότι αφορά το G-SYNC εναι ότι πρόκειτε για αστοχία υλικού σε μεγάλο μέρος των προιόντων αλλά επίσης άπτεται της νομοθεσίας σχετικά με προστασία των καταναλωτών, πέρι παραπλανητικής διαφήμισης όταν έχει λάβει πιστοποίηση από την NVIDIA και το εν λόγω χαρακτηριστικό δημιουργεί flickering όταν ενεργοποιείται.

Θεωρώ απαράδεκτο να συμβαίνει σε monitor 600€ και ακομα μάλιστα οι οριζόντιες μαυρές λωρίδες να μην έχουν διορθωθεί και στην επόμενη γενιά της G9 (οθόνη των 2.000€), και να μην έχει βγεί ένα revision τουλάχιστον να το αντικατάστούν σε όσους έχουν αυτά τα προβλήματα ή εντολή ανάκλησης του προιόντος.

Υπάρχει επίσημη παραδοχή ότι υπάρχουν, αλλά τους πήρε 4 μήνες να βγάλουν ένα firmware για το Flickering ενώ δεν διορθώθηκε σε όλα τα μοντέλα, και τα scanlines δεν έχουν διορθωθεί επίσης μέχρι σήμερα με κάποιο update.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ παράξενο για ένα μόνιτορ που υμνείτε παγκοσμίως!!!

Επίσης, είχα ακούσει ότι το πρόβλημα flikering με gsync διορθώθηκε με ένα απλό software update, καταργώντας ουσιαστικά το gsync δείχνοντας φαινομενικά ότι δουλεύει. Δεν ξέρω. Περίμενα πως με ένα τόσο ενδιαφέρον πάνελ θα υπήρχε μια αναβάθμιση με νέο μοντέλο από τη samsung η κάποια άλλη εταιρία παίρνοντας το πάνελ για να φτιάξει δικό της μοντέλο.

Οι λάτρεις των va είμαστε σε αναμονή!!!

Επεξ/σία από konlift

1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

Είναι φυσικά αδύνατο η λειτουργία των κρυστάλλων των VA να δέχεται σωστά τις διακυμάνσης τάσης που θέτει το GSYNC/FREESYNC. 

Και όμως η G7 δείχνει ότι τα καταφέρνει με καλή απόδοση και πιστοποίηση G sync. Μήπως είναι πολύ πιεσμένο το πάνελ με αυξημένη τάση; η η Samsung κατάφερε το ακατόρθωτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου απάντησαν σήμερα από το service.

Πρόβλημα στη μητρική πλακέτα και στο panel ήταν η αιτιολογία.
Οπότε παει για αντικατάσταση/πίστωση από το κατάστημα.....με τα χίλια ζόρια με εξυπηρέτησαν και πάλι καλά που δεν μου είπαν επισκευή με ανταλλακτικά όπως έκαναν την πρώτη φορά.

Επεξ/σία από Tantalord
  • Like 1

17 ώρες πριν, konlift είπε

Και όμως η G7 δείχνει ότι τα καταφέρνει με καλή απόδοση και πιστοποίηση G sync. Μήπως είναι πολύ πιεσμένο το πάνελ με αυξημένη τάση; η η Samsung κατάφερε το ακατόρθωτο;

η g7 βασικα κανει frame skipping. Δεν εχει σωστο gsync, αλλα δεν ειναι και τελειως αχρηστο οπως σε αλλα VA. ΕΙναι θεμα πλακετας. 

Η 32αρα για μενα τρωγεται λιγο. Η 27αρα με αυτην την καμπυλη ειναι απλα αστεία. Ειχα discord ανοιχτο και ειχε μια ασπρη γραμμη στο κεντρο λογο γωνίας θέασης :D 

1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

η g7 βασικα κανει frame skipping. Δεν εχει σωστο gsync, αλλα δεν ειναι και τελειως αχρηστο οπως σε αλλα VA. ΕΙναι θεμα πλακετας. 

Η 32αρα για μενα τρωγεται λιγο. Η 27αρα με αυτην την καμπυλη ειναι απλα αστεία. Ειχα discord ανοιχτο και ειχε μια ασπρη γραμμη στο κεντρο λογο γωνίας θέασης :D 

Τι είναι το Frame skipping; Μήπως <<κλέβει>> δηλ. frames έτσι ώστε να μην φανεί το ghosting; Δεν το λες και κακό προκειμένου να έχεις τραγικό ghosting / smearing....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...