Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,

Είχα κάποιες συκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιώ και θα με ενδιέφερε να τις πουλήσω στις αγγελίες του insomnia. Σκρολάροντας στις αγγελίες είδα ότι αρκετοί στέλνουν με αντικαταβολή ,νόμιζα ότι αυτό μπορούσαν να το κάνουν μόνο οι επιχειρήσεις ,αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Πως θα μπορούσα να στείλω ένα πακέτο με αντικαταβολή ,δηλαδή ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω. Επίσης ποια είναι τα αρνητικά της αντικαταβολής? ,φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν μόνο θετικά.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε

Καλησπέρα ,

Είχα κάποιες συκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιώ και θα με ενδιέφερε να τις πουλήσω στις αγγελίες του insomnia. Σκρολάροντας στις αγγελίες είδα ότι αρκετοί στέλνουν με αντικαταβολή ,νόμιζα ότι αυτό μπορούσαν να το κάνουν μόνο οι επιχειρήσεις ,αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Πως θα μπορούσα να στείλω ένα πακέτο με αντικαταβολή ,δηλαδή ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω. Επίσης ποια είναι τα αρνητικά της αντικαταβολής? ,φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν μόνο θετικά.

Πας στην ταχυμεταφορικη που επιθυμείς και τους λες ότι θα σταλεί το δέμα ως αντικαταβολή.

Σε ρωτάνε πόθος θα χρεωθεί τα έξοδα (υποτίθεται το έχεις συνεννοηθεί με τον αγοραστή).

Στην συνέχεια δίνεις έναν λογαριασμό ΙΒΑΝ στην ταχυμεταφορικη ώστε όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή να σου καταθέσουν* τα χρήματα.

*Συνήθως κάνουν καταθέσεις 1 φορά την εβδομάδα

Καλές πωλήσεις 🤓

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kormos είπε

Πας στην ταχυμεταφορικη που επιθυμείς και τους λες ότι θα σταλεί το δέμα ως αντικαταβολή.

Σε ρωτάνε πόθος θα χρεωθεί τα έξοδα (υποτίθεται το έχεις συνεννοηθεί με τον αγοραστή).

Στην συνέχεια δίνεις έναν λογαριασμό ΙΒΑΝ στην ταχυμεταφορικη ώστε όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή να σου καταθέσουν* τα χρήματα.

*Συνήθως κάνουν καταθέσεις 1 φορά την εβδομάδα

Καλές πωλήσεις 🤓

Σε ευχαριστώ πολύ.

Υπάρχει τίποτα το οποίο χρειάζεται να προσέξω με την όλη διαδικασία?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ.

Υπάρχει τίποτα το οποίο χρειάζεται να προσέξω με την όλη διαδικασία?

Εννοείς όσον αφορά τον αγοραστή ή κάτι άλλο?

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Απο κάποιες εταιρείες πλέον δεν μπορείς να στείλεις σαν ιδιώτης, θέλουν επαγγελματικό αφμ.

Στο λέω για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως

Με ACS, ΕΛΤΑ Courier, Taxydromiki εγώ δεν έχω βρει κάποια δυσκολία.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kormos είπε

Εννοείς όσον αφορά τον αγοραστή ή κάτι άλλο?

Ναι πχ από όσο ξέρω αν δεν το παραλάβει το δέμα πληρώνω τα μεταφορικά κανονικά νομίζω. Αυτό είναι ένα αρνητικό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kormos είπε

Σημερα στα ΕΛΤΑ courier παντως που πηγα να στειλω ενα πακετο (εταιρικο, με το τιμολογιο μεσα) με ρωτησαν αν προκειται για αντικαταβολη, διοτι θα χρειαζονταν δελτιο αποστολης λογω εφοριας. (Επειδη το προϊον ηταν εξοφλημενο δεν υπηρχε αντικαταβολη οποτε προχωρησε κανονικα.)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε

Ναι πχ από όσο ξέρω αν δεν το παραλάβει το δέμα πληρώνω τα μεταφορικά κανονικά νομίζω. Αυτό είναι ένα αρνητικό.

Αυτό το ρυθμίζεις εσύ...

3 ώρες πριν, lector είπε

Σημερα στα ΕΛΤΑ courier παντως που πηγα να στειλω ενα πακετο (εταιρικο, με το τιμολογιο μεσα) με ρωτησαν αν προκειται για αντικαταβολη, διοτι θα χρειαζονταν δελτιο αποστολης λογω εφοριας. (Επειδη το προϊον ηταν εξοφλημενο δεν υπηρχε αντικαταβολη οποτε προχωρησε κανονικα.)

Όταν επρόκειτο για τιμολόγιο νομίζω απαιτείται το δελτίο αποστολής.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kormos είπε

Όταν επρόκειτο για τιμολόγιο νομίζω απαιτείται το δελτίο αποστολής.

Οντως, απλα αυτο που μου ειπαν για την αντικαταβολη μου το ειπαν πριν καν αναφερω οτι προκειται για εταιρικο και δε με ηξεραν για να το συμπερανουν.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε

Μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν τραπεζικά τα έξοδα και το ποσό που συμφωνήσατε, γι' αυτό που δίνεις, να το βάλεις αντικαταβολή. Να 'ναι όλοι ευχαριστημένοι, δεν γίνεται, καθώς, αντίστοιχα, θα σου πει κι ο άλλος άμα μου φας τα έξοδα; Οπότε το βλέπεις και το συζητάς με τον άλλον. 

Επίσης, μπορείς και με απλό ταχυδρομείο να στείλεις κάτι με αντικαταβολή. Όσες φορές έχω στείλει, με απλό ταχυδρομείο μου 'χουν ζητήσει. Η διαδικασία είναι η ίδια, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, εσύ αναλαμβάνεις να συμπληρώσεις τα χαρτιά. Ζητάς ένα χαρτί γι' αποστολή δέματος και το χαρτί αντικαταβολής το παίρνεις ο ίδιος - τουλάχιστον, έτσι είναι σ' εμάς. Το χαρτί δέματος συμπληρώνεται κανονικά, τίποτε καινούριο. Εκεί που πρέπει να προσέξεις είναι της αντικαταβολής, επειδή τα στοιχεία πάνε ανάποδα. Εκεί εσύ είσαι ο παραλήπτης και ο άλλος είναι ο αποστολέας. Τα χρήματα περνάει ο ταχυδρόμος και σου τα δίνει σπίτι, ή σου αφήνει χαρτί για να τα πάρεις απ' το ταχυδρομείο, εφόσον δεν σε βρει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...