Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και εδώ οι περισσότεροι είναι άντρες θα ξέρουν παραπάνω πράγματα για το τσιμέντο κλπ όποτε θα το εκμεταλλευτώ 😁και θα ρωτήσω

Θελω να κάνω μικρά δοχεία πχ 10χ10 με τσιμέντο ,  το «μίγμα» θα μπαινει σε καλούπι σιλικόνης .

Το θέμα είναι τι να επιλεξω :

1)κλασσικο τσιμέντο και νερό μόνο  
2) τσιμεντοκονιαμα
3) πατητη τσιμεντοκονια
4) έτοιμο σκυρόδεμα/μπετον

5) έτοιμο σκυρόδεμα + κονίαμα 

για να μην σπάει και μου κάνει ράγισμα ? 

* Να σημειώσω πως μέσα στο δοχείο θα μπαίνει κερι όποτε θα το περάσω με ένα βερνίκι νερού να αντέχει *

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αυτό https://www.ctscement.com/product/cement-all

Επεξ/σία από mMary
Δημοσ.

Για τόσο μικρή κατασκευή δε χρειάζεται να ψάξεις κάτι εξεζητημένο, για παρόμοια χρήση είχα πάρει από το πρακτικερ διακοσμητικό τσιμένο, μικρό 5κιλο τσουβαλάκι με οδηγίες χρήσης- πόσο νερό να βάλεις κτλ- το οποίο μάλιστα υπήρχε και σε δύο χρώματα, γκρι ή λευκό. Έτσι ψάξ'το, είτε σε κάποιο απ'αυτά τα καταστήματα που έχουν δομικά υλικά και εργαλεία ή και ακόμα σε κατάστημα με ήδη χόμπι.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Για τόσο μικρή κατασκευή δε χρειάζεται να ψάξεις κάτι εξεζητημένο, για παρόμοια χρήση είχα πάρει από το πρακτικερ διακοσμητικό τσιμένο, μικρό 5κιλο τσουβαλάκι με οδηγίες χρήσης- πόσο νερό να βάλεις κτλ- το οποίο μάλιστα υπήρχε και σε δύο χρώματα, γκρι ή λευκό. Έτσι ψάξ'το, είτε σε κάποιο απ'αυτά τα καταστήματα που έχουν δομικά υλικά και εργαλεία ή και ακόμα σε κατάστημα με ήδη χόμπι.

Απλά επειδή θα κάνω ποσότητες και θα τα πουλάω ,θέλω να είμαι σίγουρη πως δεν θα συμβεί κάτι γι αυτό το ψάχνω παραπάνω 

Δημοσ.

Το τσιμέντο σκέτο μικρή μεγάλη κατασκευή σπάσει δεν έχει μηχανικές αντοχές.

Για να το συγκρατήσεις υπαρχουν πολλοι τρόποι, ίνες, γάζα κλπ

Εκτός αυτού υπάρχει και έτοιμο τσιμέντο για καλλιτέχνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Το τσιμέντο σκέτο μικρή μεγάλη κατασκευή σπάσει δεν έχει μηχανικές αντοχές.

Εκτός αυτού υπάρχει και έτοιμο τσιμέντο για καλλιτέχνες

Με ( επισκευαστικό ) η απλό τσιμεντοκονιαμα δεν θα μου κάνει ? 

Επεξ/σία από mMary
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Υπάρχουν ίνες πολυπροπυλενίου  που τις προσθέτεις στο μείγμα και επιπλέον θα πρότεινα και ένα ακρυλικό γαλάκτωμα (revinex πχ).

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stathisp είπε

Υπάρχουν ίνες πολυπροπυλενίου  που τις προσθέτεις στο μείγμα και επιπλέον θα πρότεινα και ένα ακρυλικό γαλάκτωμα (revinex πχ).

Έτοιμο σκυρόδεμα δεν θα είναι το ίδιο? από το να πάρω διαφορα και σίγουρα θα μπερδευτω με την δοσολογία . 

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιησεις και γύψο.

Επειδή δεν εχεις εμπειρία σε καθε περίπτωση πρεπει να κανεις διάφορες δοκιμές μέχρι να καταλήξεις

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mMary είπε

Έτοιμο σκυρόδεμα δεν θα είναι το ίδιο?

Αυτό δεν το ξέρω. Σίγουρα όμως οι συσκευασίες αυτών που ανέφερα έχουν οδηγίες. Άσε που υπάρχει και το ινσόμνια.😀

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mMary είπε

Μιας και εδώ οι περισσότεροι είναι άντρες θα ξέρουν παραπάνω πράγματα για το τσιμέντο κλπ όποτε θα το εκμεταλλευτώ 😁και θα ρωτήσω

Θελω να κάνω μικρά δοχεία πχ 10χ10 με τσιμέντο ,  το «μίγμα» θα μπαινει σε καλούπι σιλικόνης .

Το θέμα είναι τι να επιλεξω :

1)κλασσικο τσιμέντο και νερό μόνο  
2) τσιμεντοκονιαμα
3) πατητη τσιμεντοκονια
4) έτοιμο σκυρόδεμα/μπετον

5) έτοιμο σκυρόδεμα + κονίαμα 

για να μην σπάει και μου κάνει ράγισμα ? 

* Να σημειώσω πως μέσα στο δοχείο θα μπαίνει κερι όποτε θα το περάσω με ένα βερνίκι νερού να αντέχει *

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αυτό https://www.ctscement.com/product/cement-all

https://www.skroutz.gr/s/26164141/Isomat-Repair-5-70-Ρητινούχο-Ινοπλισμένο-Επισκευαστικό-Τσιμεντοκονίαμα-Υψηλών-Αντοχών-Χωρίς-Διαβρωτικά-Συστατικά-Γκρι-25kg.html

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mMary είπε

Έτοιμο σκυρόδεμα δεν θα είναι το ίδιο? από το να πάρω διαφορα και σίγουρα θα μπερδευτω με την δοσολογία . 

Έτοιμο σκυρόδεμα δεν υπάρχει εκτός και αν πάρεις από μπετονιέρα…

Δημοσ.

Σκυρόδεμα δε θέλεις για τόσο μικρές κατασκευές δε θα ρέει. Μπορεί κάποιο επισκευαστικό να κάνει δουλειά αλλά γενικά είναι για μικρά πάχη. Ίσως κάποιο τσιμέντο σκέτο με άμμο να έκανε δουλειά. Γενικά το μπετόν σπάει εύκολα αλλά δε θα σπάσει από μόνο του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...