Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sebu είπε

Συγκρινεις πραγματα που κανουν το ιδιο πραγμα μεταξυ τους δλδ καρτα γραφικων που παιζει παιχνιδια στα 1080p πολυ καλα ως αριστα με καρτα που κανει το ιδιο πραγμα.

Ναι, κανουν το ιδιο πραγμα, αλλα σε καμια περιπτωση στον ιδιο βαθμο. Αν δεν μπορεις να το αντιληφθεις, δεν μπορω να κανω κατι παραπανω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Sebu είπε

Καταρχας συγκρινεις μηλα με καρπουζια οποτε ο συλλογισμος σου ειναι απευθειας στον καλαθο των αχρηστων.

Οταν μια καρτα γραφικων που εχω ακομα και κανει παπαδες σε 1080p την ειχα αγορασει το 2017 σκαρτα 300 ευρω και σημερα οι καρτες γραφικων ειναι στα διπλασια κοστη, κάρτες οπως αυτη που καποιος ανεφερε νωριτερα οτι παιζει φουλ 1080πp, για να κανουν το ιδιο ακριβως πραγμα κατι προφανως δεν παει καλα. Οταν 5 χρονια μετα ενα ειδος που κανει την ιδια δουλεια εχει διπλασια τιμη ενω η τεχνολογια εχει προοδευσει κατι δεν λειτουργει σωστα.

Ναι και εγω το 2000 ειχα χτισει P4 με οθονη κτλ με 200.000 δραχμες καπου 560 ευρω δλδ. 😝

Ειναι μετρο συγκρισης να συγκρινεις ανομοια πραγματα?

Συγκρινεις πραγματα που κανουν το ιδιο πραγμα μεταξυ τους δλδ καρτα γραφικων που παιζει παιχνιδια στα 1080p πολυ καλα ως αριστα με καρτα που κανει το ιδιο πραγμα. Οχι το ps2 με το ps5. Με την καρτα που εχω τωρα και με την καρτα του θεματος μπορω να παιξω το Witcher στα 1080p με καλα frames και τα περισσοτερα στο μαξ.

Ποιος μπορει να παιξει παιχνιδι του PS5 στο PS2?

Μπα δεν ειναι ετσι μιας και η σημερινη καρτα στα 300 ειναι καλυτερη απο αυτη που ειχες παρει το 2017. Αν βαλω και το mining στη μεση τοτε σε λιγους μηνες σου βγαινει πρακτικα δωρεαν. Και ο συλλογισμος ειναι ιδιος. Το 2010 τα τσιγαρα εκαναν 2.5 τωρα εχουν 5 ευρω διπλασια τιμη για το ιδιο αχρηστο προιον. Το 2005 η βενζινη ειχε 80 λεπτα τωρα εχει 1.80. Το Witcher 3 ειναι πολυ παλιο παιχνιδι. Δοκιμασες καποιο καινουργιο να δεις πως τα παει η καρτα που εχεις? Γιατι δυσκολα με πανω απο medium να βγαλεις 60fps. Ο πληθωρισμός ειναι αυτο που ψαχνεις και μαζι με το mining ανεβηκαν οι τιμες στις καρτες γραφικων. Εμενα με καιει που ανεβαινουν προιοντα πρωτης αναγκης ψωμι γαλα λιγο με νοιαζει οτι ανεβηκαν οι gpu που ειναι τεταρτοπεμπτη αναγκη σημερα για το 100% του κοσμου.

• Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, Sebu said:

Πωωω ρε φιλε 600-800 ευρω για καρτα γραφικών???

Ειχα παρει την RX480 8GB Strix Gaming OC κάπου 300 ευρω το 2017 και μου ειχαν φανει υπερβολικα 😆

Ωρε που παει ο κοσμος

300€ για κάρτα γραφικών!?! 

185€ πήρα την RX580 και είχε μαζί και 3 παιχνίδια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NickTG είπε

185€ για κάρτα γραφικών!?!

110€ πήρα την GT 9600 και είχε και 1GB RAM!

Πέρα από τα αστεία, προφανώς κάποιος που έχει μια κάρτα που κάνει την δουλειά του, ακόμα και με συμβιβασμούς, δεν θα πάρει σε αυτές τις τιμές, αλλά κάποιος που δεν έχει και την χρειάζεται θα βρει ό,τι καλύτερο μπορεί τώρα, αντί να κοιτάει άλλες εποχές.

• Moderators
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ακριβως, γιατι ηταν μεταγενεστερη η αγορα σου. Με το σχολιο σου  αυτο, τον επιβεβαιωνεις 100% σε κατι που ειναι προφανεστατο οτι εχει δικιο.

Μου προκαλει εντυπωση οτι τοσο απλα/προφανη πραγματα καποιοι δυσκολευονται να τα αντιληφθουν και θεωρουν λογικη, φυσιολογικη, ανεκτη, την κατασταση που επικρατει με τις τιμες να ειναι χ3 απο οσο επρεπε να ειναι. Ή ισως εξαναγκαζουν τον εαυτο τους να μην τα αντιλαμβανεται ωστε να μπορεσει να συμβιβαστει και να κανει την αγορα; 

• Like 6
Δημοσ.

Οι τιμες εχουν τα χαλια τους δεδομενα, για την ιστορια ωστοσο, η 3060 ειναι πολυ πιο γρηγορη απο την (τιμια) 480.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μάγκες τι κουβέντα ανοίγετε πάλι; Όλα σχετικά είναι. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι τιμές των gpu είναι στα ύψη, και η διαθεσιμότητα τους στα τάρταρα για τους γνωστούς, χιλιοειπωμενους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι όποιος αγοράζει είναι μ@λάκας ή κορόιδο. Αν, όπως λέει σωστά ο @Arkin, κάνει mining και του ερχεται τσάμπα η κάρτα γιατί είναι λάθος; Αν πούλησε την παλιά του εξίσου ακριβά και έβαλε από την τσέπη του ένα λογικό ποσό; Αν τα έσκασε όλα στην τελική αλλά δεν τον νοιάζει γιατί γουστάρει και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα; Αν δεν ανήκετε στις άνω (ή παραπλήσιες) κατηγορίες συμφωνώ ότι είναι χάλια η κατάσταση, αλλά it is what it is. Δύο επιλογές υπάρχουν: Υπομονή μέχρι να πέσουν οι τιμές, ή κονσόλα. Simple as that.

Επεξ/σία από chrisde
  • Moderators
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, chrisde είπε

Αν κάνει mining και του ερχεται τσάμπα η κάρτα γιατί είναι λάθος; Αν πούλησε την παλιά του εξίσου ακριβά και έβαλε από την τσέπη του ένα λογικό ποσό; Αν τα έσκασε όλα στην τελική αλλά δεν τον νοιάζει γιατί γουστάρει και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα; 

Αυτα τωρα που κολλανε σε μια κουβεντα επι των απαραδεκτων τιμων και καταστασης ή οχι οπως λενε καποιοι; Αν καποιος μετακυλει/φορτωνει την απαραδεκτη τιμη στους αλλους με τα δυο πρωτα που αναφερεις ή "τα σκαει επειδη ετσι γουσταρει/τα εχει/αυτος ή ο μπαμπας του", σημαινει οτι οι τιμες ειναι λογικες και οφειλονται στον πληθωρισμο οπως γραφτηκε;  (Το mining -κρυπτο ειναι η αιτια οπως ολοι ξερουμε. Και οταν ξεφουσκωσει θα φυγει αυτη η τρελη κατασταση).

Με αυτη την λογικη/προσεγγιση, θα μπορουσε να κλεψει κι ολας μια καρτα γραφικων ή να κλεψει απο αλλου καποια χρηματα για να την αγορασει και να λεμε οτι ειναι μια χαρα οι τιμες (και "πως κανετε ετσι, τι ειναι αυτα που λετε") αφου υπαρχει τροπος να την εχεις στα χερια σου τσαμπα;

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, matrixxx said:

Ακριβως, γιατι ηταν μεταγενεστερη η αγορα σου. Με το σχολιο σου  αυτο, τον επιβεβαιωνεις 100% σε κατι που ειναι προφανεστατο οτι εχει δικιο.

Μου προκαλει εντυπωση οτι τοσο απλα/προφανη πραγματα καποιοι δυσκολευονται να τα αντιληφθουν και θεωρουν λογικη, φυσιολογικη, ανεκτη, την κατασταση που επικρατει με τις τιμες να ειναι χ3 απο οσο επρεπε να ειναι. Ή ισως εξαναγκαζουν τον εαυτο τους να μην τα αντιλαμβανεται ωστε να μπορεσει να συμβιβαστει και να κανει την αγορα; 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ήταν χιουμοριστικο το μήνυμα γιατί ίσως μπερδευτεί κάποιος. 

Κατά τα άλλα διαφωνώ στο γενικό 600€ για κάρτα γραφικών είναι πολλά, συμφωνώ όμως ότι είναι πολλά για την 3060 σε σχέση με την προτεινόμενη τιμή της και για αυτό προσωπικά δεν θα αγόραζα κάρτα σε αυτές τις τιμές που έχουμε τώραε τόση διαφορά από την msrp. 

Επίσης δεν θα έλεγα ότι είναι το στάνταρ να είναι φθηνότερη η επόμενη κάρτα όπως στην περίπτωση μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, matrixxx είπε

Αυτα τωρα που κολλανε σε μια κουβεντα επι των απαραδεκτων τιμων και καταστασης ή οχι οπως λενε καποιοι; Αν καποιος μετακυλει/φορτωνει την απαραδεκτη τιμη στους αλλους με τα δυο πρωτα που αναφερεις ή "τα σκαει επειδη ετσι γουσταρει/τα εχει/αυτος ή ο μπαμπας του", σημαινει οτι οι τιμες ειναι λογικες και οφειλονται στον πληθωρισμο οπως γραφτηκε;  (Το mining -κρυπτο ειναι η αιτια οπως ολοι ξερουμε. Και οταν ξεφουσκωσει θα φυγει αυτη η τρελη κατασταση).

Με αυτη την λογικη/προσεγγιση, θα μπορουσε να κλεψει κι ολας μια καρτα γραφικων ή να κλεψει απο αλλου καποια χρηματα για να την αγορασει και να λεμε οτι ειναι μια χαρα οι τιμες (και "πως κανετε ετσι, τι ειναι αυτα που λετε") αφου υπαρχει τροπος να την εχεις στα χερια σου τσαμπα;

Seriously now? Πρώτον, πες μου που έγραψα ή υπονόησα εγώ ότι οι τιμές είναι φυσιολογικές, τρέξτε όλοι να αγοράσετε, δεν τρέχει τίποτα. Μάλλον το αντίθετο έγραψα. Δεύτερον, το mining είναι μέρος του προβλήματος και όχι η μοναδική αιτία. Η ίδια η άνοδος του οφείλεται εν πολλοίς στην πανδημία, μαζί με πολλά άλλα προβλήματα που δημιούργησε και οδήγησε σε γενικότερο τσουνάμι τιμών. Τρίτον, εγώ που πήρα κάρτα, μετακύλισα την απαράδεκτη τιμή της στους άλλους; Δηλαδή αν δεν την έπαιρνα θα ήταν όλα οκ; Ας παίξουμε όμως το παιχνίδι σου γιατι ξέρω που το πας, στο ομαδικό boycottage. Ακόμα και αν πείσεις όλα τα μέλη του insomnia, εγώ σου λέω όλη την Ελλάδα, να μην αγοράσει gpu, μάντεψε τι θα καταφέρεις: μια ωραιότατη τρύπα στο νερό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω το γιατι. Boycottage αυτού του μεγέθους που να έχει νόημα είναι φύσει αδύνατον να γίνει με την υπάρχουσα ζήτηση, βασικά είναι αστείο να το συζητάμε κιόλας. Θες να συμμετέχεις απλά για να έχεις τη συνείδηση σου καθαρή, γούστο σου και δικαίωμα σου, είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά το να φτάνεις σε σημείο να συγκρίνεις τους καθόλα νόμιμους τρόπους απόκτησης ενός αγαθού με την κλοπή για να διακαιολογήσεις το συμπέρασμά σου, είναι απλά γελοίο και σίγουρα όχι σεβαστό επιχείρημα.

To the point now: Το νόημα του σχολίου μου δεν ήταν προφανώς για να πώ ότι όλα είναι μια χαρά, μην παραπονιέστε. Ήταν ξεκάθαρα (και το είπα κιόλας) ότι όποιος αγοράζει gpu δεν είναι απαραίτητα μ@λάκας και όχι αγαπητέ, δεν βλάπτει κανέναν άλλο (εκτός ίσως από τον ίδιο του τον εαυτό, αναλόγως την περίσταση) διότι πολύ απλά αν δεν την αγοράσει αυτός, υπάρχει ασύλληπτου μεγέθους ουρά υποψήφιων αγοραστών που θα την καβατζώσουν μέχρι να πεις κύμινο. Λυπάμαι άλλα πρακτικά δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε κανένας να τους πείσει να μην την πάρει κανείς τους, δεν λειτουργεί έτσι η αγορά καλώς ή κακώς.

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
3 ώρες πριν, matrixxx είπε

Τα είπες όλα και μπράβο σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...