Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Αυτοί που βλέπουν γείωση (κρυφή ή φανερή) στην αρχική φωτογραφία, είναι άσχετοι και επικίνδυνοι…

Εσυ που την εβλεπες τι εισαι; Εσβησες και το μηνυμα πριν! 🤣

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Εσυ που την εβλεπες τι εισαι; Εσβησες και το μηνυμα πριν! 🤣

Τι έγινε ξυπνοπούλι μου;;;

Τι έσβησα;;;;

Για το παρακάτω μήνυμα λες;;;

Ήταν προς τον χρήστη leonidas_fs και δυστυχώς διαπίστωσα ότι αν και του απάντησα, είχα ξεχάσει να κάνω επισύναψη το δικό του μήνυμα για να υπάρχει μια συνέχεια και να γνωρίζουν όλοι σε ποιον αναφέρομαι.

Μόλις διαπίστωσα ότι ανέβασα το μίνιά χωρίς επισύναψη, έστειλα ένα κενό μνήμα με την επισύναψη και με την ελπίδα να γίνει συγχώνευση, αλλά δυστυχώς ο χρήστης Mr_Terror μπήκε σφήνα με δικό του μήνυμα και έτσι είχα 2 μηνύματα μου…

Οπότε έσβησα το πρώτο που δεν είχε την επισύναψη…

Εμ πάμε να σου ανοίξουμε τα μάτια, εμ δεν καταλαβαίνεις, εμ προσπαθείς να μας την πεις… 👎

148663694_.png.1ad7f6a479d5e6bb7896cf94c66d82d7.png

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Εστειλα στη σονυ και μου ειπε οτι ειναι σουκο, που σημαινει οτι εχει και γειωση.

από που προκύπτει ότι ντε και καλά το σουκο πρέπει να έχει και γείωση Έχω 2 ηλεκτρικές  σκούπες με φις για πρίζα σούκο  και δεν έχει καμιά τους γείωση 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

3 σελίδες συζητάμε για το αν έχει γείωση και μετά περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που ψηφίζουμε. ΔΕΝ έχει γείωση πάρτε το απόφαση. Αλλιώς φωνάξτε ηλεκτρολόγο να σας τα πάρει κιόλας. 

• Like 1
  • Thanks 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, hp8 είπε

από που προκύπτει ότι ντε και καλά το σουκο πρέπει να έχει και γείωση Έχω 2 ηλεκτρικές  σκούπες με φις για πρίζα σούκο  και δεν έχει καμιά τους γείωση 

έχεις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν και σε schuko (μπορούν και αλλού να συνδεθούν) και όχι με ρευματολήπτη schuko γιαυτό. Αν είχες με schuko θα είχε και γείωση

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lakis. είπε

Προφανώς  η ευρωπαϊκή ένωση δεν θέλει συσκευές με γείωση .

Δεν χρειάζεται να έχουν όλες οι συσκευές γείωση. 

3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

@lakis. Πες μου έναν λόγο να έχει γείωση μια συσκευή, στην οποία ο χρήστης δεν έρχεται σε επαφή με κάποιο μεταλλικό μέρος. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanasisxask είπε

@lakis. Πες μου έναν λόγο να έχει γείωση μια συσκευή, στην οποία ο χρήστης δεν έρχεται σε επαφή με κάποιο μεταλλικό μέρος. 

Οποιες ηλεκτρικές συσκευές εχουν άμεση επαφή με τον άνθρωπο (και δουλεύουν με 220v και όχι με λιγότερο απο κάποιο τροφοδοτικό ή εσωτερικό μετασχηματιστή) χρησιμοποιώντας τις, έχουν γείωση. Πχ σεσουάρ, σόμπες, τοστιέρες κλπ. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

Οποιες ηλεκτρικές συσκευές εχουν άμεση επαφή με τον άνθρωπο (και δουλεύουν με 220v και όχι με λιγότερο απο κάποιο τροφοδοτικό ή εσωτερικό μετασχηματιστή) χρησιμοποιώντας τις, έχουν γείωση. Πχ σεσουάρ, σόμπες, τοστιέρες κλπ. 

Δεν θυμάμαι να έχω δει σεσουάρ με γείωση (είναι πλαστικό όλο το σώμα), η σόμπα είναι μεταλλική όπως και η τοστιέρα, εκεί πρέπει οπωσδήποτε να έχει γείωση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Συμβατό με σούκο ειναι. Χωρίς γείωση. 

Συνηθως τέτοιο βάζουν χωρίς φυσικά γείωση

image.png.c1e100d959545c3dbe81ec42092b1832.png

Μία ερώτηση για τους γνωστες επ' ευκαιρία. 

Το παραπανω καλώδιο της εικόνας τι διατομης είναι οι αγωγοί του; 1mm2;

Επίσης τι διαμετρο έχει η μόνωση των αγωγών του;

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
15 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας μεταφέρετε το ρεύμα!

Όταν η συσκευή έχει εξωτερικό πλαίσιο από πλαστικό τότε δεν χρειάζεται η γείωση … πχ πιστολάκι μαλλιών . Ηλεκτρικό δαπανακι κλπ 

Ρε σις τι κάνετε ; Το έχετε ξεφτιλίσει το θέμα , θέλετε να βρείτε μια σωστή απάντηση στο θέμα ή ψάχνεται να την πείτε ο ένας στον άλλον ,,, αμάν .. για να τελειώνει το θέμα .. γείωση έχουν οι συσκευές στις οποίες ερχόμαστε σε επαφή και έχουν μεταλλικα μέρη !!! Όταν μια συσκευή εχει πλαστικό ή οποιοδήποτε ΜΗ αγωγιμο σασί τότε δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΙΩΣΗ . Μην το ξαναπούμε .. :) 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μία ερώτηση για τους γνωστες επ' ευκαιρία. 

Το παραπανω καλώδιο της εικόνας τι διατομης είναι οι αγωγοί του; 1mm2;

Επίσης τι διαμετρο έχει η μόνωση των αγωγών του;

Λογικά γράφει επάνω στο καλώδιο τι διατομή έχουν οι αγωγοί. Διάμετρο της μόνωσης δεν νομίζω να γράφει, αναφέρει όμως μέχρι πόσα βολτ σου παρέχει προστασία. 

Επεξ/σία από thanasisxask
Δημοσ.
15 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Από μέσα έχουν γείωση  (δες φωτό), απλά εμείς δεν την βλέπουμε. 

84504B35-BA9F-4E98-9A57-AF7D4BB70C5B.png

όχι γιατί αυτό έχει πινάκι για γείωση εξωτερικά (στο σημείο που θα είναι οι εγκοπές χωρίς πινάκι που δείχνει ο TS) 

15 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Οχι δεν εχει. Γιατι οι υπολοιπες συσκευες εχουν φις με γειωση και η τηλεοραση δεν εχει;

Γιατί δεν υπάρχει λόγος δεν έχει μεταλλική επαφή η τηλεόραση εξωτερικά είναι κυρίως πλαστικό και γυαλί (ή ακριλική πλάκα) τα λίγα μεταλλικά στοιχεία που μπορείς να βρεις σε TV ειναι στο εσωτερικό και μικρά σε επιφάνεια/μέγεθος πχ ψύκτρες παθητικής ψύξης που δεν κάνουν επαφή με άλλο μέταλλο. 

Οπότε δεν κινδυνεύεις να πάθεις κάτι αν ακουμπήσεις την τηλεόραση σου σε οποιοδήποτε σημείο ούτε κινδυνεύει να μεταφερθεί κάποιο φορτίο εσωτερικά απο μια μεταλλική επιφάνεια σε κάτι άλλο. 

Έχει όμως ασφάλεια (fuse) σε περίπτωση υπέρτασης πχ απο κεραυνό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thanasisxask είπε

Λογικά γράφει επάνω στο καλώδιο τι διατομή έχουν οι αγωγοί. Διάμετρο της μόνωσης δεν νομίζω να γράφει, αναφέρει όμως μέχρι πόσα βολτ σου παρέχει προστασία. 

Σίγουρα το γράφει; Έχω πολλά τέτοια καλώδια εδώ, θα κοιτάξω ένα να δω. 

Edit: 2.5A είναι άρα λογικά 0.75mm2. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω οτι ειναι 1 mm το παχος του καλωδιου,λογικα θα γραφει και πανω.

Επεξ/σία από h3342
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...