Witcher1st Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Ρε παιδια οι μισοι λενε οτι εχει γειωση και οι αλλοι λενε οτι δεν εχει. Τι στο καλο;
sphinxgr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να έχει γείωση, πρέπει να έχει σιδεράκια στις άκρες. Ειναι απολύτως ξεκάθαρο. Μάλιστα απο την άλλη μεριά του καλωδίου, θα έχει σίγουρα 2 εξόδους και όχι 3 όπως απαιτέιται για τη γειωση Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr 1
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Υπόψιν όσες τηλεοράσεις έχω δει, καμία δεν είχε γείωση. Εγώ προτιμώ να παίρνω με γείωση! 2
Joshua21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εγώ προτιμώ να παίρνω με γείωση! Εγώ για τηλεόραση μίλησα, και όχι για οθόνη υπολογιστή που κάποιες όντως έχουν και γείωση. Επίσης ξέρω πως κάποιες αρχαίες μεγάλες tv με τρελές καταναλώσεις (πχ πλάσμα) είχαν σούκο, μιλούσα όμως για σύγχρονες. 1
vs_skg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Ρε παιδια οι μισοι λενε οτι εχει γειωση και οι αλλοι λενε οτι δεν εχει. Τι στο καλο; ολοι πλην ενος λενε οτι δεν εχει. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ για τηλεόραση μίλησα, και όχι για οθόνη υπολογιστή Καλή παρατήρηση! Άλλο monitor ίδιας εποχής/ τύπου δεν έχει γείωση. Γιατί όμως τα monitor να έχουν γείωση και οι τηλεοράσεις όχι;
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Καλή παρατήρηση! Άλλο monitor ίδιας εποχής/ τύπου δεν έχει γείωση. Γιατί όμως τα monitor να έχουν γείωση και οι τηλεοράσεις όχι; Γιατί συνδέονται σε υπολογιστή που έχει γείωση;
Joshua21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Καλή παρατήρηση! Άλλο monitor ίδιας εποχής/ τύπου δεν έχει γείωση. Γιατί όμως τα monitor να έχουν γείωση και οι τηλεοράσεις όχι; Ιδέα δεν έχω, απλά τι έχω παρατηρήσει έγραψα.
haris_216 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Η διαφωνία (έχει/δεν έχει γείωση) υπάρχει γιατί πολύ απλά η φωτογραφία δεν είναι ξεκάθαρη. Τραβήχτηκε υπό γωνία που δεν επιτρέπει να δούμε αν μέσα στις "τρύπες" υπάρχει μεταλλική επαφή (άρα έχει γείωση) ή όχι (τότε δεν έχει). Γενικά μιλώντας υπάρχει μία τάση να μην υπάρχει γείωση σε αρκετές ηλεκτρικές συσκευές τελευταία, από τηλεόραση μέχρι φωτιστικά ή σεσουάρ. Ειδικά στην περίπτωση που έχουν πλαστικό περίβλημα (τηλεοράσεις, σεσουάρ) ή που πιστεύεται ότι δεν θα μπορούσε να πιάσει κάποιος το μεταλλικό στοιχείο (πχ φωτιστικό οροφής). Άλλοι θα μιλήσουν για γείωση που δεν χρειάζεται, από τεχνική άποψη και άλλοι για "τσιγκουνιές" των εταιριών που κάνουν "εκπτώσεις" σε ποιότητα ή ασφάλεια. Προσωπικά, ίσως και λόγω ηλικίας, έχω ένα κόλλημα με κάποιους παλιούς κανονισμούς ασφαλείας (βλ.γείωση) και όταν μπορώ επιλέγω να υπάρχει ή να την τοποθετήσω μόνος μου αν αυτό είναι εφικτό (προφανώς όχι σε μία σημερινή 55άρα τηλεόραση με πάχος 2-3cm που δεν θα τολμούσα να ακουμπήσω με κατσαβίδι ). 4
andreas1gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Witcher1st είπε Ρε παιδια οι μισοι λενε οτι εχει γειωση και οι αλλοι λενε οτι δεν εχει. Τι στο καλο; Αυτοί που βλέπουν γείωση (κρυφή ή φανερή) στην αρχική φωτογραφία, είναι άσχετοι και επικίνδυνοι… 11
MrDanteZ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Πιθανότατα να μην έχει γείωση όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Παρόλα αυτά θα βοηθούσε μια πιο ξεκάθαρη φωτογραφία από άλλη γωνία ώστε να απαντηθεί με βεβαιότητα το ερώτημά σου. 1
haris_216 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Witcher1st είπε Ρε παιδια οι μισοι λενε οτι εχει γειωση και οι αλλοι λενε οτι δεν εχει. Τι στο καλο; Βάλε καλύτερη φωτογραφία. Να φαίνεται ο πάτος της τρύπας (κάπως μου ακούστηκε αυτό )
nvel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, haris_216 είπε Η διαφωνία (έχει/δεν έχει γείωση) υπάρχει γιατί πολύ απλά η φωτογραφία δεν είναι ξεκάθαρη. Τραβήχτηκε υπό γωνία που δεν επιτρέπει να δούμε αν μέσα στις "τρύπες" υπάρχει μεταλλική επαφή (άρα έχει γείωση) ή όχι (τότε δεν έχει). Γενικά μιλώντας υπάρχει μία τάση να μην υπάρχει γείωση σε αρκετές ηλεκτρικές συσκευές τελευταία, από τηλεόραση μέχρι φωτιστικά ή σεσουάρ. Ειδικά στην περίπτωση που έχουν πλαστικό περίβλημα (τηλεοράσεις, σεσουάρ) ή που πιστεύεται ότι δεν θα μπορούσε να πιάσει κάποιος το μεταλλικό στοιχείο (πχ φωτιστικό οροφής). Άλλοι θα μιλήσουν για γείωση που δεν χρειάζεται, από τεχνική άποψη και άλλοι για "τσιγκουνιές" των εταιριών που κάνουν "εκπτώσεις" σε ποιότητα ή ασφάλεια. Προσωπικά, ίσως και λόγω ηλικίας, έχω ένα κόλλημα με κάποιους παλιούς κανονισμούς ασφαλείας (βλ.γείωση) και όταν μπορώ επιλέγω να υπάρχει ή να την τοποθετήσω μόνος μου αν αυτό είναι εφικτό (προφανώς όχι σε μία σημερινή 55άρα τηλεόραση με πάχος 2-3cm που δεν θα τολμούσα να ακουμπήσω με κατσαβίδι ). την διαφωνία την έχουν όσοι δεν έχουν την ικανότητα οπτικής αναγνώρισης ηλεκτρολογικού υλικού και δεν γνωρίζουν την διαφορά schuko με τον ρευματολήπτη του θέματος που είναι συνηθισμένος στις ηλεκτρικές συσκευές με διπλή μόνωση. Το πιο απλό είναι να δουν τις δίκες τους συσκευές που σίγουρα θα έχουν τουλάχιστον μια με αυτό τον ρευματολήπτη και να μην φαντάζονται αόρατες γειώσεις. Την ύπαρξη γείωσης σε μια συσκευή την καθορίζουν τα πρότυπα, προφανώς στις συσκευές που είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με αυτά, γιατί υπάρχουν και "κινεζιές". Οι συσκευές με διπλή μόνωση δεν την χρειάζονται και δεν την έχουν. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από nvel 8
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, haris_216 είπε Βάλε καλύτερη φωτογραφία. Να φαίνεται ο πάτος της τρύπας Βάζω εγώ να τελειώνουμε. Φαίνονται και τα χαρακτηριστικά στο φις. Δεν έχει γείωση. Δεν είναι "τύπου Ε". Και φυσικά, υπάρχουν και καλώδια που έχουν οπτικά βίσμα με γείωση άλλα στην άλλη άκρη του καλωδίου δεν περνά κάποιο καλώδιο ή καλώδια που όντως έχουν γείωση αλλά δεν έχει συνδεθεί στη συσκευή. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από Τέρης Α. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις