jasonas21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα σε ολους, Εχω προβλημα με την τωρινή εξωτερική κεραια στο εξοχικο μου καθως μετα απο ελεγχο που εκανα οι επαφες εχουν σκουριασει, το καλωδιο εχει φαγωθει με τον καιρο κλπ με αποτελεσμα να πιανω ναι μεν καναλια αλλα να μην δείχνει καμια εικονα (εκτος απο τα κρατικα που δειχνει κανονικα)! Στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε η αναβαθμιση που εκανε η digea Και οτι χρειαζομουν νεους αποκωδικοποιητες, αλλα μετα απο τηλεφωνική επικοινωνια μαζι τους, μου ειπαν οτι δεν αλλαξαν τον κωδικο, απλα εριξαν τις συχνοτητες οποτε θα επρεπε να πιανει και μαλλον ειναι προβλημα της κεραιας! Οποτε ερχομαι σε θεση να αγορασω καινουργια κεραια την οποια πρεπει να συνδεσω 2 τηλεορασεις (εχω και ενισχυτη που δουλευει κανονικα)! Μερικες πληροφοριες! Το εξοχικο βρισκεται στον Καλαμο Αττικης παραλιακα και κοιταει απευθειας στον πομπο του Αλιβεριου ακα περιπου 15 χιλιομετρα αποσταση πανω απο την θαλασσα! Τωρα δεν ξερω ποια κεραια ειναι η σωστη, δεν πρεπει να εχουμε και το δυνατοτερο σημα (αν και στο site της digea δειχνει οτι παιρνουμε απο δυο μπομπους μαλιστα σημα, Αλιβεριου και Οκτωνιας και τα δυο απεναντι στην Ευβοια δηλαδη)! Ειμαι αναμεσα στο να αγορασω μια κεραια τυπου τριαινας πχ αυτη https://www.skroutz.gr/s/7483120/WC-430LTE-Εξωτερική-Κεραία-Τηλεόρασης-δεν-απαιτεί-τροφοδοσία-σε-Πορτοκαλί-Χρώμα-Σύνδεση-με-Ομοαξονικό-Coaxial-Καλώδιο.html Αλλα μετα απο τις κριτικες βλεπω και αυτην https://www.skroutz.gr/s/12086872/Matel-Electronics-Matel-5g-Εξωτερική-Κεραία-Τηλεόρασης-δεν-απαιτεί-τροφοδοσία-σε-Μαύρο-Χρώμα-Σύνδεση-με-Ομοαξονικό-Coaxial-Καλώδιο.html Αν και καπου διαβασα οτι η τελευταια ειναι για περιοχες με ισχυρο σημα κυριως! Δεν ξερω ειμαι σε δίλημμα! Υπαρχει καποιος "ειδικος" να βοηθησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 19 ώρες πριν, jasonas21 είπε Ειμαι αναμεσα στο να αγορασω μια κεραια τυπου τριαινας πχ αυτη https://www.skroutz.gr/s/7483120/WC-430LTE-Εξωτερική-Κεραία-Τηλεόρασης-δεν-απαιτεί-τροφοδοσία-σε-Πορτοκαλί-Χρώμα-Σύνδεση-με-Ομοαξονικό-Coaxial-Καλώδιο.html Μια χαρά είναι η κεραία που διάλεξες. Έχει και F-type σύνδεση καλωδίου. Γι εμένα αφού μπαίνεις στην διαδικασία, άλλαξε και τον ενισχυτή – τροφοδοτικό. Πάρε έναν νέο της Televes και θα είναι αθάνατος μαζί με την κεραία… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 μαλλον γι αυτη θα παω! Ξερουμε παντως αν η αλλη οντως κανει δουλεια? Πολυ περιεργη τεχνολογια φαινεται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, jasonas21 είπε μαλλον γι αυτη θα παω! Ξερουμε παντως αν η αλλη οντως κανει δουλεια? Πολυ περιεργη τεχνολογια φαινεται! Καλησπέρα μην παρεις αυτη (την τριαινα) γιατι θα σε απογοητεύσουν τα πλαστικά μέρη της. Ουτε η δευτερη κανει, ειναι για περιοχες που ειναι πολυ κοντα στους πομπους, πχ Αθηνα κεντρο. Σε σύντομο βαθος χρόνου θα καουν (πολυμεριστουν) απο τον ήλιο. Πάρε μια Fraccaro και θα με θυμηθείς. Επισης αν ο ενισχυτής σου ειναι και αυτός παλιός, άλλαξε τον με εναν ιστού LTE. Ikusi, Alcad, Televes. Αλλαξε και το καλωδιο σε κατι σοβαρο με κλαση θωρακισης Α+ ή Α++. Για έμενα η Televes καλη εταιρία μεν, αλλα ειναι λιγο υπερ-κοστολογισμενα τα προϊόντα της. Δες σε Alcad θα σου έλεγα καλύτερα. Εγω ειμαι fan της λογαριθμικής (για δικους μου λογους) αλλα το μειονέκτημα τους ειναι η χαμηλή απολαβή. Πλεονέκτημα τους ότι μπορεί να κάνουν λήψη απο 2 κέντρα εκπομπής ταυτόχρονα (αν βρίσκονται κοντα) λόγω ανοιχτου"λοβού" λήψης σε μοίρες, και ετσι κερδιζουν απολαβη και εχουν τα λιγότερα πλαστικά μέρη σε σχέση με τις κεραίες τύπου YAGI με ανακλαστήρα. + οτι ειναι DC short και αλλα πολλα που δεν χρειαζεται να τα αναφερω γιατι δεν θα τα καταλαβεις. Δες της 1ης και της 2ης τα χαρακτηριστικά. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2022 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Σε σύντομο βαθος χρόνου θα καουν (πολυμεριστουν) απο τον ήλιο. Πάρε μια Fraccaro και θα με θυμηθείς. Επισης αν ο ενισχυτής σου ειναι και αυτός παλιός, άλλαξε τον με εναν ιστού LTE. Ikusi, Alcad, Televes. Αλλαξε και το καλωδιο σε κατι σοβαρο με κλαση θωρακισης Α+ ή Α++. Μαλλον γι αυτην θα παω γιατι μου την προτειναν και αλλου! Καλωδιο με τετοια θωρακιση που μπορω να βρω και πως θα το καταλαβω ? Σε μια αναζητηση που εκανα στο skroutz ολα ιδια μου φαινονται και δεν γραφουν κατι για κλασεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, jasonas21 είπε Μαλλον γι αυτην θα παω γιατι μου την προτειναν και αλλου! Καλωδιο με τετοια θωρακιση που μπορω να βρω και πως θα το καταλαβω ? Σε μια αναζητηση που εκανα στο skroutz ολα ιδια μου φαινονται και δεν γραφουν κατι για κλασεις! Καλημερα δες εδω. Τα βρίσκεις σχεδον παντου και ειναι και Ελληνικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Petros Electron είπε Σε σύντομο βαθος χρόνου θα καουν (πολυμεριστουν) απο τον ήλιο Δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα πλαστικά (εσύ ίσως να την δουλεύεις για δεκαετίες την συγκεκριμένη κεραία), αλλά εδώ και 20 χρόνια που βάζω κεραίες τέτοιου είδους, κανένα πλαστικό δεν κάηκε τόσο πολύ που να έχει χαλάσει… μόνο ξεθώριασε το χρώμα… Τώρα αν στα 20-25-30 χρόνια χρειαστεί να αλλάξεις μια κεραία των 15-20 ευρώ, ζήσε Μάη μου… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα πλαστικά (εσύ ίσως να την δουλεύεις για δεκαετίες την συγκεκριμένη κεραία), αλλά εδώ και 20 χρόνια που βάζω κεραίες τέτοιου είδους, κανένα πλαστικό δεν κάηκε τόσο πολύ που να έχει χαλάσει… μόνο ξεθώριασε το χρώμα… Τώρα αν στα 20-25-30 χρόνια χρειαστεί να αλλάξεις μια κεραία των 15-20 ευρώ, ζήσε Μάη μου… Αγαπητέ Ανδρέα, η συγκεκριμένη κεραία είναι μια φθηνή αντιγραφή της αντίστοιχης της televes. Πρωτη η televes κατοχύρωσε και ανέπτυξε την πατέντα της "τρίαινας". Απο εκει και περα και εγω (σαν πρώην επαγγελματιας/εγκαταστατης) δεν εβαζα ποτε κεραίες οι οποιες 1) Δεν είχαν διάγραμμα λήψης (σαν και αυτα που εβαλα παραπάνω) 2) Δεν ήταν επώνυμες ωστε να διασφαλίζεται η ποιότητα. Γενικά ο κάνονας σε αυτα ειναι οτι, οτι πληρώνεις παίρνεις. Θα δεις οτι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στις κεραίες που κάνουν την διαφορά. Αναφέρω μερικά οπως πάχος στοιχείων αλουμινίου, θερμο-γαλβανισμενα υλικά στήριξης όπως η δάγκανα που πιάνει στον ιστό η κεραία, στις φθηνές είναι φλιδα λιγο να την σφίξεις στραβώνει, οι δε βίδες μετά απο 1 χρόνο έχουν σκουριάσει αμέσως. Αλλο το ZAMAK και αλλο ο τενεκές...Πλαστικά: Στους σοβαρούς κατασκευαστές ειναι με προστασία UVA/UVB. Θωράκιση δίπολου και προστασία στεγανότητας, αποκοπή πίσω συχνοτήτων από τον ανακλαστήρα κ.α., Αντοχή στον άνεμο και διάφορες άλλες πιστοποιήσεις οπως DVB-T και DVB-T2, LTE απο διάφορους οργανισμούς οπως τον CAI Επειδή η διάφορα τιμης ειναι συνήθως μικρή, τι να δώσει κάποιος 25 ευρω τι να δώσει 40 καλύτερα ειναι να διαλέγει κατι επώνυμο για να εχει αρκετές δεκαετίες μπροστά του για να ξανα-ασχοληθει. Παράδειγμα, πριν 3 χρονιά εβαλα μια AX 900 LTE Opticum στο σπτι μου ή οποία εχει αρχίσει (τα πλαστικά της) όταν ξύνεις λιγο με το νύχι σου την επιφάνεια τους βλέπεις οτι εχουν σκληρύνει και κοκαλώσει και χαράζονται εύκολα. Η δε κεραία είναι τοποθετημένη στο κέντρο της Αθηνας. Αν ηταν σε μια περιοχή με θάλασσα κοντά ο χρόνος ζωης της θα ηταν μικρότερος. Μια BLU fraccaro μετα απο 17 χρονιά δεν ειχε αυτα τα σημάδια παρότι την παλαιότητα της. Αυτα απο εμενα, απο εκει και περα εινα θεμα επιλογής. Απλα δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ιδιο "τσουβάλι". Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2022 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Αγαπητέ Ανδρέα, η συγκεκριμένη κεραία είναι μια φθηνή αντιγραφή της αντίστοιχης της televes. Πρωτη η televes κατοχύρωσε και ανέπτυξε την πατέντα της "τρίαινας". Απο εκει και περα και εγω (σαν πρώην επαγγελματιας/εγκαταστατης) δεν εβαζα ποτε κεραίες οι οποιες 1) Δεν είχαν διάγραμμα λήψης (σαν και αυτα που εβαλα παραπάνω) 2) Δεν ήταν επώνυμες ωστε να διασφαλίζεται η ποιότητα. Γενικά ο κάνονας σε αυτα ειναι οτι, οτι πληρώνεις παίρνεις. Θα δεις οτι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στις κεραίες που κάνουν την διαφορά. Αναφέρω μερικά οπως πάχος στοιχείων αλουμινίου, θεμο-γαλβανισμενα υλικά στήριξης όπως η δάγκανα που πιάνει στον ιστό η κεραία, στις φθηνές είναι φλιδα λιγο να την σφίξεις στραβώνει, οι δε βίδες μετά απο 1 χρόνο έχουν σκουριάσει αμέσως. Αλλο το ZAMAK και αλλο ο τενεκές...Πλαστικά: Στους σοβαρούς κατασκευαστές ειναι με προστασία UVA/UVB. Θωράκιση δίπολου και προστασία στεγανότητας, αποκοπή πίσω συχνοτήτων από τον ανακλαστήρα κ.α., Αντοχή στον άνεμο και διάφορες άλλες πιστοποιήσεις οπως DVB-T και DVB-T2 απο διάφορους οργανισμούς οπως τον CAI Επειδή η διάφορα τιμης ειναι συνήθως μικρή, τι να δώσει κάποιος 25 ευρω τι να δώσει 40 καλύτερα ειναι να διαλέγει κατι επώνυμο για να εχει αρκετές δεκαετίες μπροστά του για να ξανα-ασχοληθει. Παράδειγμα, πριν 3 χρονιά εβαλα μια AX 900 LTE Opticum στο σπτι μου ή οποία εχει αρχίσει (τα πλαστικά της) όταν ξύνεις λιγο με το νύχι σου την επιφάνεια τους βλέπεις οτι εχουν σκληρύνει και κοκαλώσει και χαράζονται εύκολα. Η δε κεραία είναι τοποθετημένη στο κέντρο της Αθηνας. Αν ηταν σε μια περιοχή με θάλασσα κοντά ο χρόνος ζωης της θα ηταν μικρότερος. Μια BLU fraccaro μετα απο 17 χρονιά δεν ειχε αυτα τα σημάδια παρότι την παλαιότητα της. Αυτα απο εμενα, απο εκει και περα εινα θεμα επιλογής. Απλα δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ιδιο "τσουβάλι". Σύμφωνό μαζί σου και ούτε τσουβαλιάζω «φτηνές και ακριβές» κεραίες, αλλά όλα είναι σχετικά με την περιοχή που είναι το σπίτι και την κεραία της επίγειας τηλεόρασης… Αν η περιοχή – ανάγλυφο είναι «δύσκολη», τότε αξίζει να πας σε σοβαρές προτάσεις (όπου θα τις πληρώσεις). Τώρα για 15km απόσταση με οπτική επαφή και θάλασσα, δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθεί κάποιος τόσο σοβαρά ή να ακριβοπληρώσει μια κεραία, όταν κάνει την δουλειά του άψογα και με κεραία των 15-20 ευρώ και για τουλάχιστον 15-20 χρόνια… Σε αυτό που δεν θα έκανα έκπτωση (στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι ένα καλό καλώδιο… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
windtalker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ :ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ)ΣΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ (ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ) , ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnkou77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, windtalker είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ :ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ)ΣΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ (ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ) , ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Μαλλον βραχυκυκλωνει το καλωδιο δηλαδη τα συρματακια ακουμπουν στο κεντρικο του καλωδιου,βγαλε μια φωτο απο τις ακρες που πανε τροφοδοτικο και στον ενισχυτη ιστου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
windtalker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 σε ευχαριστώ θα ανεβάσω το μεσημέρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
windtalker Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα