stevelord Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Guys πήρα μία Samsung Q70A 55'' και δεν μπορώ με τίποτα να ενεργοποιήσω το "game motion plus settings" (120hz). Είναι η επιλογή που απ' όσο έψαξα, δίνει τα 120fps στο Series X. Χρησιμοποιώ την HDMI 2.1 θύρα (GAME) της τηλεόρασης και το καλώδιο του Series X. H επιλογή είναι γκριζαρισμένη και δεν μπορώ να την επιλέξω με τίποτα... Any thought?
SaFiS Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Απ' όσο γνωρίζω το καλώδιο που έχει μέσα δεν είναι 2.1...
konstantin79 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Εκτός από το καλώδιο που θα πρέπει να είναι 2.1 όπως αναφέρθηκε (θεωρητικά του series X είναι), θα πρέπει μέσα από το menu της TV θα πρέπει να τικάρεις την επιλογή HDMI enhance (ή καπως έτσι). Δεν θυμάμαι που είναι ακριβώς γιατί δεν είμαι μπροστά στην tv
stevelord Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα Ναι χρησιμοποιώ καλώδιο HDMI 2.1. Δοκίμασα πέρα από αυτό της κονσόλας και ένα καινούργιο 2.1 μπας και... @SaFiS το Series S δεν έχει HDMI 2.1. Το Series X έχει! @konstantin79 εννοείς λογικά το HDMI Input Signal Plus. Ναι το έχω ενεργοποιημένο. Όταν τρέχει το Series X και κοιτάζω την επιλογή, είναι επιλεγμένη (μπλε χρώμα). Αλλά δεν φαίνεται καμία απολύτως διαφορά στα frames!!! Ενώ στην τηλεόραση το καταλαβαίνω, Βλέπω δηλαδή αυτό το soap opera effect με τα πολλά frames και κάνει μπαμ.
greenpower22 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Το soap opera effect δεν ειναι τα 120hz του panel. Καπου τα εχεις μπερδεψει.
SaFiS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 @stevelord Σωστά. Λάθος πληροφορία που είχα διαβάσει εδώ μέσα…
stevelord Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, greenpower22 είπε Το soap opera effect δεν ειναι τα 120hz του panel. Καπου τα εχεις μπερδεψει. Δεν τα έχω μπερδέψει και δεν ανέφερα ότι είναι 120 Hz. Είπα ότι στα κανάλια της TV, αν ενεργοποιήσω το Picture -> Expert Settings -> Picture Clarity Settings, τότε βλέπω "επιπλέον frames" που δημιουργούν το soap opera. Δηλαδή το panel παίζει όντως επιπλέον frames. Στο Xbox δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ από τα 60Hz στα 120Hz (σε υποστηριζόμενα προφανώς games) γιατί ούτε αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, ούτε το Auto Motion Plus. δεν μου δίνει δυνατότητα να τα πειράξω. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από stevelord
greenpower22 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, stevelord είπε Δεν τα έχω μπερδέψει και δεν ανέφερα ότι είναι 120 Hz. Είπα ότι στα κανάλια της TV, αν ενεργοποιήσω το Picture -> Expert Settings -> Picture Clarity Settings, τότε βλέπω "επιπλέον frames" που δημιουργούν το soap opera. Δηλαδή το panel παίζει όντως επιπλέον frames. Στο Xbox δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ από τα 60Hz στα 120Hz (σε υποστηριζόμενα προφανώς games) γιατί ούτε αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, ούτε το Auto Motion Plus. δεν μου δίνει δυνατότητα να τα πειράξω. Καπου διαβασα οτι το game motion plus δεν λειτουργει μαζι με το VRR. Εχεις ενεργο το VRR? Δοκιμασε να το κλεισεις κι δες αν αλλαζει το αποτελεσμα.
stevelord Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, greenpower22 είπε Καπου διαβασα οτι το game motion plus δεν λειτουργει μαζι με το VRR. Εχεις ενεργο το VRR? Δοκιμασε να το κλεισεις κι δες αν αλλαζει το αποτελεσμα. Ναι δοκίμασα και αυτό και τίποτα... . Δοκίμασα και με το HDR απενεργοποιημένο μπας και. Τι στο καλό! Παίζω Halo και Dirt 5 και δεν μπορώ να καταλάβω την παραμικρή διαφορά από 60hz σε 120hz. Μα απολύτως καμία. Και είμαι τύπος που προτιμούσα ανέκαθεν να παίζω σε Performance, δηλαδή πάντα better frame rate, γιατί μου "παίζει" καλύτερα στο μάτι. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από stevelord
Drake27 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω xbox one x και την Q70A,το καλωδιο που εχει μεσα ειναι 2.1,πας μεσα στα display και εκει σου λεει μεσα απο πανω την αναλυση και απο κατω τα hertz,εκει αλλαζεις τα hertz στα 120. Αν δεν στο βγαζει τοτε μπορει να μην το εχεις βαλει στην θυρα 2.1 ή το καλωδιο που εχει να μην ειναι 2.1 Νομιζω οτι πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο και το VRR δες και στο link που γραφει πως το κανεις https://www.gamespot.com/articles/how-to-enable-120hz-on-xbox-series-x/1100-6495105/ Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από Drake27
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα