petsol_1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα!! Προσπαθω να κανω τις ρυθμισεις μεσω bios για να κανω εγκατασταση τα windows11 Στις φωτο παρακατω φαινεται οτι κανω επιλογη οπως ειδα οτι χρειαζεται σε uefi για να μπορεσω να αλλαξω την επιλογη για safe mode! ομως δεν κανει boot για να φορτωσει τα windows και με ξαναβγαζει στο bios!! Τι κανω λαθος??? 🤔
TopCLR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Νομίζω πως επειδή έχεις ενεργοποιήσει το "Secure Boot" θέλει να χρησιμοποιήσεις κάποιο "κλειδί". Έτσι λένε οι οδηγίες στην δεύτερη φωτογραφία δεξιά. Δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα χρειάζεται το Secure Boot ενεργό για τα 11;
petsol_1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, TopCLR είπε Νομίζω πως επειδή έχεις ενεργοποιήσει το "Secure Boot" θέλει να χρησιμοποιήσεις κάποιο "κλειδί". Έτσι λένε οι οδηγίες στην δεύτερη φωτογραφία δεξιά. Δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα χρειάζεται το Secure Boot ενεργό για τα 11;
TopCLR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 OK. Φαίνεται πως έχεις δίκιο. Το μέσο εγκατάστασης (USB stick?) το έχεις σωστά φτιαγμένο για να ξεκινήσει την διαδικασία εγκατάστασης; Είναι επιλεγμένο από το BIOS για να εκκινήσει το σύστημα από αυτό;
jgeorgiou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 bios update για να μην ψάχνεις τις ρυθμίσεις 1
petsol_1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Στις 1/2/2022 στις 8:01 ΠΜ, TopCLR είπε Νομίζω πως επειδή έχεις ενεργοποιήσει το "Secure Boot" θέλει να χρησιμοποιήσεις κάποιο "κλειδί". Έτσι λένε οι οδηγίες στην δεύτερη φωτογραφία δεξιά. Δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα χρειάζεται το Secure Boot ενεργό για τα 11; ναι απ οσο εχω δει θελει και το secure boot 😕 Εχω κανει και το τελευταιο update που ειδα οτι χρειαζεται για την εγκατασταση των 11!! Στις 1/2/2022 στις 2:06 ΜΜ, TopCLR είπε OK. Φαίνεται πως έχεις δίκιο. Το μέσο εγκατάστασης (USB stick?) το έχεις σωστά φτιαγμένο για να ξεκινήσει την διαδικασία εγκατάστασης; Είναι επιλεγμένο από το BIOS για να εκκινήσει το σύστημα από αυτό; Εννοεις να φτιαξω usb οπως στην πρωτη εγκατασταση αλλα με τα 11? Δεν καταλαβα τι θες να πεις... Γενικα θα πρεπε να γινει upgrade στα 11 με ενημερωση νομιζω οπως ειδα και καπου αλλου αν οι ρυθμισεις ηταν οκ..
TopCLR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Είχα την εντύπωση από τα γραφόμενά σου οτι προσπάθησες για καθαρή εγκατάσταση (με USB stick) των 11. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπέρα, δεν έχω ασχοληθεί με τα 11.
Occultist Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/1/2022 στις 11:18 ΜΜ, petsol_1 είπε Καλησπερα!! Προσπαθω να κανω τις ρυθμισεις μεσω bios για να κανω εγκατασταση τα windows11 Στις φωτο παρακατω φαινεται οτι κανω επιλογη οπως ειδα οτι χρειαζεται σε uefi για να μπορεσω να αλλαξω την επιλογη για safe mode! ομως δεν κανει boot για να φορτωσει τα windows και με ξαναβγαζει στο bios!! Τι κανω λαθος??? 🤔 Ο δίσκος σου, σε τι πρότυπο είναι format/partitioned; Αν είναι σε MBR, δεν πρόκειται να έχεις UEFI Boot. Θέλει να είναι σε GPT. Μπορείς να το κάνεις να μπουτάρει και από MBR, αλλά, εκτός του ότι χάνεις κάποια features, θα πρέπει να το ορίσεις από το <BIOS> για legacy boot μέσω CSM, το οποίο νομίζω δεν είναι συμβατό με Windows 11 - μπορείς δηλαδή μόνο για Windows 10. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από Occultist 1 1
petsol_1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Στις 6/2/2022 στις 2:38 ΜΜ, Occultist είπε Ο δίσκος σου, σε τι πρότυπο είναι format/partitioned; Αν είναι σε MBR, δεν πρόκειται να έχεις UEFI Boot. Θέλει να είναι σε GPT. Μπορείς να το κάνεις να μπουτάρει και από MBR, αλλά, εκτός του ότι χάνεις κάποια features, θα πρέπει να το ορίσεις από το <BIOS> για legacy boot μέσω CSM, το οποίο νομίζω δεν είναι συμβατό με Windows 11 - μπορείς δηλαδή μόνο για Windows 10. Ειμαι λιγο ασχετος η αληθεια ειναι... τι θα μπορουσα να κανω δηλ? για upgrade σε 11 δεν το συζηταμε δηλ καν?
triplex1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, petsol_1 είπε Ειμαι λιγο ασχετος η αληθεια ειναι... τι θα μπορουσα να κανω δηλ? για upgrade σε 11 δεν το συζηταμε δηλ καν? Ακομη προσπαθω να καταλαβω τι θες να κανεις χωρις να γνωριζω τι μητρικη εχεις και τι cpu Ok το ειδα στην εικονα , δοκιμασες να κανεις εργοστασιακες ρυθμισεις στο bios και να δοκιμασεις? bios βλεπω εχεις το τελευταιο , οταν μπηκε το AMD fTPM Switch ηταν κλειστο? Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από triplex1
Gogotsa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Αν το pc πληρει τις προδιαγραφες για 11, τοτε πρεπει το secure boot και το tpm να ειναι ανοιχτα. Αν δε ξερεις που να ψαχτεις για το tpm, κανε ενα reset bios και θα στα ενεργοποιησει η μητρικη. Αυτο συμβαινει μονο στις καινουργιες μητρικες. Στις παλαιοτερες το tpm ειναι συχανα disable.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, Gogotsa είπε Αν το pc πληρει τις προδιαγραφες για 11, τοτε πρεπει το secure boot και το tpm να ειναι ανοιχτα. Αν δε ξερεις που να ψαχτεις για το tpm, κανε ενα reset bios και θα στα ενεργοποιησει η μητρικη. Αυτο συμβαινει μονο στις καινουργιες μητρικες. Στις παλαιοτερες το tpm ειναι συχανα disable. @Gogotsa Με βάση το screenshot, το TPM είναι ανοιχτό. @petsol_1 Απ' ό,τι καταλαβαίνω θες να κάνεις αναβάθμιση των 10 σε 11, κι όχι καθαρή εγκατάσταση. Στα 10άρια έμπαινες με BIOS/Legacy/CSM (ή όπως αλλιώς το γράφει) mode, ή με UEFI; Αν δεν έμπαινες με UEFI, τότε ο δίσκος σου είναι σε MBR partition scheme, και πρέπει να γυρίσει σε GPT, όπως λέει ο @Occultist πιο πάνω. Δες εδώ πώς θα καταλάβεις αν ο δίσκος είναι MBR ή GPT. Μετατροπή μπορείς να κάνεις, ένας τρόπος είναι αυτός
triplex1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, Gogotsa είπε Αν το pc πληρει τις προδιαγραφες για 11, τοτε πρεπει το secure boot και το tpm να ειναι ανοιχτα. Αν δε ξερεις που να ψαχτεις για το tpm, κανε ενα reset bios και θα στα ενεργοποιησει η μητρικη. Αυτο συμβαινει μονο στις καινουργιες μητρικες. Στις παλαιοτερες το tpm ειναι συχανα disable. ο φιλος κατα 99% εβαλε bios το τελευταιο , οταν βαζεις απενεργοποιεις το Amd ftpm και το ενεργοποιεις μετα την ολοκληρωση ή ενεργοποιειται αυτοματα απο το καινουριο bios...........επανω σ'αυτο καποια μ@λακια εχει γινει , το πιο σωστο ειναι default me cmos
petsol_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στις 15/2/2022 στις 12:30 ΜΜ, Orestis_G είπε @Gogotsa Με βάση το screenshot, το TPM είναι ανοιχτό. @petsol_1 Απ' ό,τι καταλαβαίνω θες να κάνεις αναβάθμιση των 10 σε 11, κι όχι καθαρή εγκατάσταση. Στα 10άρια έμπαινες με BIOS/Legacy/CSM (ή όπως αλλιώς το γράφει) mode, ή με UEFI; Αν δεν έμπαινες με UEFI, τότε ο δίσκος σου είναι σε MBR partition scheme, και πρέπει να γυρίσει σε GPT, όπως λέει ο @Occultist πιο πάνω. Δες εδώ πώς θα καταλάβεις αν ο δίσκος είναι MBR ή GPT. Μετατροπή μπορείς να κάνεις, ένας τρόπος είναι αυτός Ακριβως οπως τα λες!! Ειναι MBR και ηδη ψαχνω τα link που εστειλες μηπως κανω δουλεια! 👍
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα